Nişanlım çalışmam konusunda baskı yapıyor.

Çakal iltifatmıydı

Tipik çirkefsin biliyosun dimi :)

bak bu senin yorumun kurnazlık dümen ben ikisini kullanmak yerine çakal dedim nede olda anlamı aynı. Senin yazdığın hakaretlere 'KİB' ile cevap veriyorum yönetim sana gerekli cevabı verecektir

Tercih hakkinizi kullanmissiniz ve calismak istememissiniz ya da birkac ay istememissiniz
ben sorun göremedim siz nerde sorun gördünüzde yazdiniz anlamadim nisanlinizla halletmeniz gereken konular bunlar burda tepki almaktan baska bir sonuc elde etmediniz

Çok haklısın ama boşver yazan yazdığıyla kaldı çekildi köşesine boşver..

Allah Allah , dün de 1. sıradaydı trend topic 'de bugün de öyle. Hayırdır inşallah ne konuştunuz kızlar 43 sayfa

En genis is imkani iibf de. Mufettis, denetimci, idari yargic, en kolayi ozel sektorde muhasebe 2000 le baslarsin genel muhasebe yaparsan. Tum yuk nisanlinda su an calismani istemesi normal. Adam tum gun evde oturup evi kadının gecindirmesini beklese burda tum kadınlar o adami taslardi

Çalışın bence.
Çalışmaktan bıkınca evi özlersiniz zaten.
o sırada eşinize destek olmuş olursunuz.
ben yeni evliyken evimde olmak iyi gelir bana diye düşünmüştüm 2 ay izin aldım evde kaldım isteyerek.
ama tam tersi evde bunalıma girdim.

Bırak kendi hallerinde takılsınlar milletin derdi seni mi gerdi yani
Yok yahu germek değilde milletçe kimsenin kimseye saygısı yok. Benim çalışan bayana saygım varsa onunda bana olacak. Ne demek ezikler,ne demek bütün gün izdivaç seyrediyorlar, ne demek boşlar,tembeller... Ayıp yahu edep yahu... Sinirime giden yazdı çekildi köşesine .

Çalışmak istememe hakkına sahip. Neden ev hanımlığını gömüyorsunuz bazı üyeler anlamadım ben?!

Çalışarak saygınlığı arttıracakmış falan.. İyi de hayat görüşü-istekleri-beklentileri farklı herkesin.
Haa şöyle deseniz amenna, çalışmak iyidir, evde sıkılırsın patlarsın. Her anlamda kendi ayakların üzerinde durmak güzeldir... Ama yok üni mezunu çalışmayan bir kadın bana itici geliyor falan vs... Hayat tarzlarına dil uzatmak gerekmiyor.

Ben konuyu okumadım ve aşağılama durumuna kadar gelen yorumlara da karşıyım. Yazdıklarınız okudum ve çok seviyeli buldum. Gene de aynı şeyi bir erkek için de söyler miydiniz merak ediyorum.Hayatımın bun döneminde çalışmak istemiyorum başka alanlara yönelmek istiyorum diyen bir erkeğin de tercihi olabilir miydi bu durum. Yoksa kocam çalışmıyor diye burda konu açan kadınların eşlerini yerin dibine soktuğumuz gibi çalışmak istemiyorum diyen erkeği de yerin dibine sokar mıydık? Buna hakkımız var mıydı? Yoksa TERCIHI miydi?

Ya da örnekleyerek söyliyim. eşim ve benim çok yoğun tempoda giden işlerimiz var. Arada şeytan beni de dürtüyor çok yoruluyorum diye. Ama eşim de çok yoruluyor. Üstüne bir sürü hobisi var ve istediği kadar vakit ayıramıyor onlara. Bazen keşke zamanım olsa şunu yapardım diye iç geçirirken yakalıyorum onu. Ama sonuçta çalışmak zorundayız değil mi? Her ne kadar tercih olduğunu düşünseniz de hayatın devamı için çalışmak zorundayız. Bu şartlarda benim ortaya çıkıp ben çalışmak istemiyorum bu benim tercihimdir karşışamazson demek bana tercihten çok başka bir şey gibi geliyor

Son düzenleme:
erkek calısma sorumluluguna sahıp degılse zaten evlenmemelı
hanım aktıf olarak calısan bırı olup esıde buyuzden onla evlenmıs olsa ve evlendıkden sonra calısmak ıstemesede sorun yasasalar anlarım
calısmayan bırını almıs zorla calıscaksın dıyor
konu sahıbı calıscam ama sımdı degıl dıyor zaten ....
bızım kızdıgımız bu
bıde calısman sart oldu dıyor
calısan bı kız bulsaydı ozaman
bellıkı baska seyler var ısın ıcınde :)
zıra hanım calısan bırı olsa bı hastalıgı durumunda ısten cıkıp evde oturmak zorunda kalsa boşamak erkege hak gorulecek nerdeyse

Ben kadın erkek eşitliğine sadece kadına pozitif ayrımcılık olacak şekilde değil tamamen inanıyorum. Hastalık değil ama keyfi sebeplerle bir erkek çalışmasaydı burda herkes o kadına boşan o adamdan bir cacık olmaz der miydi derdi. Ha ben erkeğe de boşanmak haktır demiyorum. O kadar sert yorumlarım yok ama diyen insanların aynı şeyleri erkek için de dediklerini tahmin edebiliyorum.

O 6 buçukta evde oluyo hangi kadın istemez eşine yemek hazırlayıp beklemeyi o da işi bırakıyorum derse diyenler ya erkek ya da alay ediyor çok samimiyetsizce.
senin çalışmaya niyetin yok belli. bu arada biraz evimin keyfini çıkarayım sonra çalışırım diyosun ya o öyle olmaz, baştan rahata alışırsan sonra işe fln girmezsin evde takılmak çok cazip gelir. eşin de bu yüzden 5. gün işe başla diyomuş. senin mizacını da biliyor ki fazla yaymadan çalışma hayatına atıl istiyor

baskı yapması yanlış fakat bir süre evde kalıyım sonra çalışcam demek ciddi zaman kaybı.
hem evde paslanıyorsunuz yanlış anlamayın sabah geç kalkma sürekli oturma vs iş hayatı zor geliyor hem de tek maaşlı geçim bu zamanda zor üstelik nişanlınız her masrafı kendiniz karşılamışsa.

Kimi ne ilgilendirir kime ne ister calisir ister yatarim benim problemim benim hayatima babam karisamaz kimseninde haddine düşmemiş hayatımıza karışmak

Ben de boyle durumlarda 3. bir kiyaslama seceneginin neden getirildigini anlamiyorum.
Burada calisan ve calismayan hanimlar kiyaslaniyor, bir taraf yuceltilirken digeri asagilaniyor ve ben tepkimi buna karsilik veriyorum.
Ama yine de 3. secenek olan es secenegi sorunuzu da cevaplayayim: butun erkeklerle ilgilenmiyorum ancak bu kisi benim esimse, bence hakki var.

Istemedigi bir yerde memurdu, burada birkac defa dile getirdim: esimle ayri sehirlerdeydik, nisanliydik ve ayni sehre gelebilmemiz icin 2 alt derece asagi inmesi gerekiyordu. Yapti.

Benim atanma ihtimalim varken baktim esim mutsuz; istersen birak, ben atanirsam da atanmasam da calisacagim, istifa et ve istedigin dereceye geri don ya da bu kurumdan ayril su kuruma gir evde calisarak, dedim.
Bu takdir ersiniz ki o kadar kolay degildi.
Calisamama ihtimalini de barindiriyordu.

Cok sukur gerek kalmadi, cabaladi ve geri dondu ancak istifa edecegim, deseydi buna da hakki vardi.

Yeterli geldi mi bilmiyorum ama bir uyari olarak ben calismamayi savunmuyorum.
Kucumsememeyi savunuyorum.

Tesekkur ederim :)

bence bir kaç ay geçse iyi olurdu ama demek ki adam korkuyor evini geçindiremeyecek diye düşünüyor . tek başına sorumluluk almak istemiyor . bence çalış kimeye eyvallahın olmasın valla bu devirde kimseye güven yok bilesin .

keyfı sebeplerden tabıkı calısmak ıstemese bende bursuru laf soylerım
cunku kızınıza ıyı bakıcam onun yanında ben olcam deyıp baba evınden alıp sonrada ben calısmak ıstemıyorum dıyen erkegın aklından suphe ederım
erkek calısmak ıstemıyorsa zaten calısmak ıstemıyordur bunu bılerek evlenen kadınında kendı sorunudur

bu hanım nısanlı ve hemen calısmak ıstemıyorum dıyor nısanlısı ısrarla balayından gelır gelmez calıscaksın calısman şart dıyor . calısan bı kız bulsun ozaman bukadar basıt :)
kımse kımseye zorla bırsey yaptıramaz kı ...
burda durum bambaska...

benım eşim de erkek
bı kadın calısmak zorunda degıl sen calıssanda calısmasanda ben senın her ıhtıyacını karsılamak zorundayım dıyen , eve geldıgımde bana guleryuz goster yeter dıyen , gerekırse ek ıs yaparım dıyen ve calıstıgım sure boyuncada sankı ev hanımıymısım gıbı yasayıp eve parasını bırakan bı erkek :)

ılla calısmasını ıstese aktıf olarak calısan bı hanımla evlenmelıydı

Açıkçası bunlar benim için bir erkeği yücelten şeyler değil. Kötü şeyler demiyorum ama bir erkeği övmek için bunlar benim için kıstas değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…