Nişanlım çalışmam konusunda baskı yapıyor.

Rahat bir yaşamı ben de istiyorum ama bir kaç ay evime alışayım sana vakit ayırayım
doya doya canım. Merak etme harcamalarımıza dikkat ederiz.

Sonra çalışmayı ben de isterim elbette.

Diyeceksin. Bu kadar bile diyalog kuramıyor musunuz?

Üni. Mezunu olupta evde oturmak nedir? Okumasaydınız o zaman.
ne alaka çalışmak için mi okuyoruz..
sonuçta çalışan aynı zamanda halen okuyanlar var. ya da evde oturup okumaya devam edenler.
okul okumak çalışmak için değil. eğitilmek, öğrenim görmek ve kültür seviyemizi yükseltmek için okuyoruz.

Bıçak zoruyla yaptırmıyorum hiçbir yorumu anlayış gösterip yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum fikirleriniz önemli ama kalkıp da çalışmak istemiyorsun açık söyle dersen farklı olmak adına böyle söylediğini düşünürüm.

Artis artis yorum yapmak yerine nasıl ona bu durumu ifade edebilirim yardımcı olsa bazı arkadaşlar daha mutlu olcam.

Konu açarken şu tarz yorumlar yazın yoksa yazmayın hiç diye belirtseydin madem küçük hanım.
Kopyalar kopyalar yapıştırırdık.

Ben hem çalışmak için hem eğitilmek ve kültür seviyemi yükseltmek için okuyorum. Evde oturup kendi kendime kültürlenecek halim yok. Duvara asmak için alınmıyor o diploma, bir şeylerin kapısını açmak için alınıyor.

Evde izdivaç programı izleyen kültürlü ve eğitimli biri olmak çok etkileyici gerçekten
Tabii ki de ilk önce çalışmak için okuyoruz
Bu söyledikleriniz belki üçüncü dördüncü planda sayılabilir

"nişanlım kendi birikimiyle yaptı üstüne düşenleri. Borç yok çok şükür.Ama nişanlım bana sürekli çalışman lazımborcumuz olabilir sıkıntıya gireriz gibi şeyler söyleyerek lafı her seferinde çalışmaya getiriyor."

Bak bu kısım bana senin bilmediğin borçları olabileceğini düşündürdü, borç yok diyosun amaadam borcumuz olabilir diyo

Söyledim bunları ama anlamıyo borç ihtimalini düşünüp hemen çalışmama geliyo konu

Ücretsiz izin ne oluyor? Maaş almıyorsunuz izindesiniz ama izniniz bitince dönünce maaşınız yatmaya tekrar başlıyor mu? Ücretli izin nedir?
Ücretli izin yıllık 20 gün. Ücretsiz ise doğumdan sonra 2 yıl. İsteğe bağlı. Benim eşim gerekirse 2 yıl maaş alma bebeğe sen bak dediği için izin aldım. Bu arada kadrom olduğu yerde duruyor. Beni işten çıkaramaz kimse. Özelde ben 2 yıl sonra gelicem dersen hayatta seni tutmaz kimse. Özelde de çalıştım hem de en büyük gruplardan birinde. Oradan biliyorum.

sadece kapı açmak için de okunmuyor. böyle düşünenler yüzünden zaten çalışmayı düşünmeyenler de okumuyor. yok böyle birşey çalışmasa da bir insan okumak zorunda.

Kültür seviyenizi yükseltmek ya da eğitilmek için okul okumanıza gerek yok. Ne ögrenmek istiyorsanız ya da ne konuda kendinizi geliştirmek istiyorsanız açar kitapları okursunuz sınav vs stresi olmadan. O kadar sıkıntıyı evde oturmak için kimse çekmez sanırım.

kim demiş evde izdivaç programı izlediklerini. biraz ufkunuzu genişletin lütfen.
benim bir sürü arkadaşım var maddi durumu iyi ve çalışmaya ihtiyacı yok. ancak yardım kuruluşlarına gönüllü gidiyorlar. turlara katılıyorlar ve sürekli geziyorlar. yani farklı hayatlar da var

Bence nişanlınızla birbirinize karşı açık olun. Nişanlınız size çalışman gerektiğini söylemiş. Sende sanırım istemiyorsun. Evcimenim diyorsun. Eviniz, arabanız da olacakmış. Bence nişanlınla açık açık konuş, istemiyorum deyin.. Herkes çalışacak diye bir kural yok.. Kimisi sever, kimisi sevmez. Kimi kadın da evde daha mutludur. Ama bunu nişanlın da bilmeli..

Yok canım kredi kartı borcu dışında bi borcu yok ayrıca bilmediğim borcu varsa bile ben ödeyim diye çalış dicek hali yok

Bakış açısı farkı burda zaten, ihtiyaç olduğu için çalışmak..., benim ihtiyacım yok ama çalışmak isterim kocam holding sahibi de olsa bu böyle

size göre sıkıntı olabilir. zevkli okuyanlar da var. hatta 3. 4. üniversiteyi bakış açısı diyelim. sadece çalışmak için okuyorsanız zaten okumayın

sadece kapı açmak için de okunmuyor. böyle düşünenler yüzünden zaten çalışmayı düşünmeyenler de okumuyor. yok böyle birşey çalışmasa da bir insan okumak zorunda.
Her bölümde de kültürlenilmiyor ama. Süt ve süt ürünleri okuyup kültürlenebileceğini sanmıyorum mesela bir insanın. Herkes bence de okumalı ama evde zapping yapıp koltuğa da yayılmamalı ömrü hayatı boyunca. Tam bir verimsiz nüfus.

Değişik bir bakış açısı.üniversitede bir alan seçer ve o alanda iş hayatına hazırlanırsınız. Ev hanımı olmak isteyenler neden üniversite okusun?
Eğitilmek, öğrenim görmek iş hayatı içindir.
Iktisat bölümü mezunuyum diyor konu sahibi. Seramik bölümü değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…