Nişanlım çalışmam konusunda baskı yapıyor.

valla evde de otursanız. o diplomalar çok işe yarıyor. zaten diplama almak için okunmaz.
hatta sadece bazı bilgileri öğrenmek için de okunmaz. o ortamı tatmak bile sizin seviyenizi yükseltir. yani en dandik bölüm bile olsa üniversite ortamı insanı değiştirir. o yüzden çalışmayı düşünmeyenlere de yarar o diploma merak etmeyin. işyeri duvarınıza asmazsınız evinizin duvarına asarsınız. maddi beklentiniz olmaz aradaki fark budur sadece

bazı arkadaşlara katılmıyorum. insan kendini geliştirmek için okur. ben yüksek lisans yaptım, çalışırken. bunun sebebi ilerlemek için değildi. ilerleme yok çalıştığım kurumda. bana çok şey kattı... evde oturmak yada çalışmak bayanların kendi tercihi. erkeklerden pozitif ayrıldığımız noktalardan biri. kadın erkek eşitliğine değil de kadına yapılması gereken pozitif ayrımcılığa inanırım...

liseden beri sürekli bir yerlerde çalışan biri olarak. okumak ve çalışmak aynı şey değil... okumadan da çalışılabilen bir sürü iş var.

konu sahibi arkadaş. nişanlınla görüş.. eve alışmak istediğini sonra çalışmak istediğini anlat..

bende bir süre ücretsiz izin alacağım... liseden beri sürekli çalışmaktan çok yoruldum.. biraz kendime vakit ayırmayı ve tüp bebek tedavisi olmayı planlıyorum.. o süre içinde İngilizcemi ilerletip ve Kur'an öğreneceğim inşallah...

üyelik bilgilerini önemseyerek doldurmadım. çokta önemli olduğunu düşünmüyorum.
o sizin tercihiniz. benim umrumda olmaz. ister çalışın ister oturun evde.
ben genel olarak çalışmak için okul okunmaz düşüncesindeyim

Evde buzdolabının işyerinde pcnin ofisin tadını çıkarrım orda da kocam yok sonuçta. Kaç kere dedim çalışmak istemiyorum değil ilk hafta hemen başlamamı istemesi asıl sorun.

Acaba para yetmez diye mi düşünüyor?
Çaışırsın, çalışmazsın ..
Baskı niye?
Evet bir de bu durum var.. İlla çalış demekte bana göre baskı, asla çalışamazsın demekte..
Yalnız bir de şu var ki burada konu sahibinin nişanlısı borç olmasın ondan çalış destek ol diyor, demek ki buna ihtiyacı var :)

Evliliğin tadı nasıl çıkıyomuş ben evlendikten 4 gün sonra işe dönmüştüm de pek çıkaramadım sanırım

Baskı yapması hoş değil ama iki tarafın da mesleği varsa çalışmaları en makbulü bence.

Çalışmak için okunmaz, para kazanmak icin okunmaz. Ne icin okunur peki onu merak ettim? Ben atıyorum profesör olmuşum evde oturunca bana her ay madalyamı takıyorlar, çalışmayacaksam niye Prof oldum

Hemfikirim. .
Bu ortak karar olmalı. .
Konu Sahibi çalışmam demiyor. .

2000 tl

üniversite mezunuyum, mezun olduğum haftadan beri çalışıyorum yıllardır yani..her zaman da çalışacağım, amaaa eşim dese ki çalışman lazım mutlaka vs .soğurum ondan. Bir arkadaşım yeni evlenmişti, iş arıyormuş eşinin baskısıyla, iş görüşmesi çıkışı da yanıma uğramıştı , eşi aradı birsürü soru..kızı öyle bunaltmış ki, insanın çalışası olsa çalışmaz o tavıra..

Çalışmak için okunmaz, para kazanmak icin okunmaz. Ne icin okunur peki onu merak ettim? Ben atıyorum profesör olmuşum evde oturunca bana her ay madalyamı takıyorlar, çalışmayacaksam niye Prof oldum
defalarca aynı yanıtları yazdım. çok merak ediyorsanız diğer arkadaşlara yazdıklarımı okuyabilirsiniz. çünkü aynı soruyu sormuşsunuz.

mimarlık kazanıp bir sene sonra bırakan biri olarak tecrübe ile sabit çalişmak için okuduğumu sanıyordum ama bana uymadı bölüm yapamadım bıraktım haa evet ben bir mimarım diyebilirdim ama bu sıfat için okumam da
ama size hak veriyorum bi ablam var çok severim kadın sırf kendini geliştirmek için 40 yaşında okudu
sırf okudum dıye bilmek için bu bile bir başarı bence

NOT: Kesinlikle konu sahibine yönelik yazmıyorum.
Ben de İktisat 4. sınıf öğrencisiyim. Bizim bölümden mezun olup da "ben iş hayatı için okumadım bu bölümü" diyeni dövüyorlar, tabi mecaz anlamda söylüyorum. İktisat bir bilimdir, benim gözümün önüne şu an bütün İktisat teorileri, Klasik akım, Keynesyen akım, yüzlerce grafik, tablo, para teorisi, para politikası, maliye politikası, uluslararası iktisat teorisi, finansal iktisat, büyüme ve bölüşüm teorileri falan gibi dersler geldi birden. Kesinlikle evde oturmak için okunacak bir bölüm değil, zaten binbir zahmetle sınavlarını verebiliyorsun çünkü zor bir bölüm. Ha ben çok kolay geçtim derslerinden diyen İktisatçı(!) varsa ben onun diplomasından şüphe duyarım o ayrı konu. İktisat tamamen insanın dünyaya bakış açısını etkileyen bir bölüm, tabi ev hanımı olacak birine de muhakkak katkı sağlayacaktır ama bunu okuyup da gönüllü ev hanımı olmak İktisat bilim adamlarının kemiklerini sızlatacak birşey bence. Kültür olsun diye İktisat öğrenmek isteyenlerin bu kadar derinlere dalmasına gerek yok zira derinleri adamı kanser bile edebilir, kültürlenmek isteyene biraz daha sade bir dille neyin ne olduğunu anlatan yayınlar, kaynaklar falan vardır yani o İktisat bölümü derdi sırf kültür olsun diye çekilmez eğer mazoşist değilseniz. :)

Herşey okumakla da olmuyor. Okumuş çok cahil var. O dediğiniz insanın içinden gelir. Benimle aynı seviyede okumuş insanlar var meslektaşlarım ama görgü kurallarından haberleri yok. O yüzden kültürlenmek, eğitilmek için okumaya gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…