Nişanlım cimrimi

ailenizin sizi bu duruma düşürmesine çok şaşırdım.siz o kadar yardım ediyosunuz onlara hemde düğün arefesinde,sizin ihiyaçlarınız olur kendinize harcayın demeleri gerekirken bunu yapmadıkları gibi bi ayakkabı,el çiçeği için düşürdükleri duruma bak,onlarıda anneniz babanız alsın yahu çok mu:44:nişanlınızın yerinde bende olsa bu tepkileri verirdim,bütün yükü o üstlenmiş ailenizin veya sizin de ucundan tutmanız gerek
nişanı ona yaptırmaklada büyük hata yapmışsınz bu nişanlınız ve ailesi tarafından ısıtılıp ısıtılıp önünüze sürülür,nişanı bile biz yaptık diye:50:

ah canım aileme göre benim harçlığımıda cebime koymalı elbiselerimide almalı ben artık onun sorumluluğuyum ihtiyaçlarımı o temin etmeli işine gelince adet uygulamaz ama işine gelince uygular eğer adet ona dokunuyosa ben adet uygulamam der işine yarıyosa adettir bizde böyle der çoğuna ben engel oluyorum işte

Bence de cimri falan değil....Sizin yapmanız gereken nişanı bile o yapmış,siz de bazı şeyleri istemeyin ya da gücünüzün yettiğince kendiniz yapın....Jartiyere gelince neden böyle basit bişeyi sorun yapıyosunuz ki kilot sütyen giyiverin....Fedakarlık lazım evlilik kolay olmasa gerek.....

öncelikle söylediklerimize üzülme olan olmuş artık,bize nasıl içtenlikle dert yanıyorsan nişanlınada öyle açılabilir,ailemden kaynaklı oldu çok üzülüyorum diyebilirsin ki hevesin kalmasın diye sana nişan yapacak kadar seven adam senide,hatasınıda anlar..

gelgelelim açtığın başlığa nişanlım cimrimi demişsin,nişanlın cimri değil cömert ötesi..sen nişanlına iyisimi gözünün üzerinde kaşın var deme..hoş yapıp suratına vurması yakışık almıyor ama senin burda kızman gereken tek kimse ailen..

ne demek arkadaşım büyütmüş,kimseye muhtaç etmemiş,bu yaşa getirmişler..ee getirecek tabii bunlar bi lüks değilki olması gereken zaten..gücenme kardeşim ama ailen seni böyle diyerek içindeki duyguları bastırtıyorlar galiba..büyüttük ettik gibilerinden..evladının yuvasını kurmakda bu görevlerden biri..görevini yapamıyorlarsa o zaman elindekini almak çok büyük haksızlıktır..

bende aynı senin durumundaydım,ailemin borcu vardı bense ömrümde birkere olacak birşey eksik olmasın istiyordum,çalışdım kazandım kendim ettim herşeyi,birde karşı tarafa ben yaptımda hiç demedim ailemi eksik görmesinler,bir kızları var onada yetememişler demesinler diye kiii(en görmüş geçirmişi bile laf ediyor böyle şeyleri)..halada çalışırım çeyizimi kendim yaparım,özellikle kız evladı evlendirmek ailenin görevi,onların görevini hem ben üstelicem hemde kazandığımı onlara vericem öyle mi olmaz öyle şey..

Son düzenleme:
ah canım aileme göre benim harçlığımıda cebime koymalı elbiselerimide almalı ben artık onun sorumluluğuyum ihtiyaçlarımı o temin etmeli işine gelince adet uygulamaz ama işine gelince uygular eğer adet ona dokunuyosa ben adet uygulamam der işine yarıyosa adettir bizde böyle der çoğuna ben engel oluyorum işte

canım ya bide sakın nişanlına ailenin böyle düşündüğünü deme aman..elbetteki sen ne yapıp yapmıcanı iyi bilirsin akıl vermek haddimize değil ama belki boş bulunursun aman diyim ha..ne demekmiş harçlığınıda o koyacakmış..Allah sabrını arttırsın kardeşim,ailen üzüyor seni belliki..

çok iyi ya nişanı adama yık,ailen tek bir eşya almasın,yetmezmiş gibi yuvan için biriktirmen gereken paranı ailene ver.sonra da jartiyer isterem,canlı çiçek isterem de.
kim cimri acaba?
bunalmakta sonuna kadar haklı ,ne yapsa da müstehak.zaten böyle hiçbir şeye el sürmeyen kız tarafları erkek tarafından her şeyi kusursuz bekler.onlarda can ama...yalnız haklısınız ortada bir cimri var...

çok iyi ya nişanı adama yık,ailen tek bir eşya almasın,yetmezmiş gibi yuvan için biriktirmen gereken paranı ailene ver.sonra da jartiyer isterem,canlı çiçek isterem de.
kim cimri acaba?
bunalmakta sonuna kadar haklı ,ne yapsa da müstehak.zaten böyle hiçbir şeye el sürmeyen kız tarafları erkek tarafından her şeyi kusursuz bekler.onlarda can ama...yalnız haklısınız ortada bir cimri var...

evet ben cimriyim haklısın oyüzden aylardır elime geçen her parayla eksiklerimi tamamlıyorum kendime bişey almıyorum anneme zorla eşya aldırıyorum çeyizsiz gidemem diye nişanlım mobilya beyaz eşya halı perde elektronik herşeyi yaptı bu beni yeterince eziyo yetmiyomuş gibi kına mekanınıda bende mutfaktaki banyodaki herşeyi aldım yatak odasına gerekenleri aldım elimden geldiğince en iyisi şuanda evimizde hiç eksiğimiz yok ben elimden geleni yaptım gücüm buna yetti onunda gücü yetmese evde eksiğimiz olurdu sonra yapardık ben onun değerini aldığı eşyadan dolayı bilmem insanlığından dolayı bilirim ondada olmasaydı burdaki borçla evlenen birsürü arkadaşım gibi borç alır öderdim allaha şükür vardı oldu allah insana yaptıklarının karşılığını verir oda yaptıklarının mükafatını alacak benim annemde alacak bugünün yarını var ufak tefek kırgın olsamda cumartesi düğün stresinden ağlama krizine girsemde genel olarak nişanlım çok iyi bi adam başka biri olsa bu düğün olmazdı kızına ne yapmazsa kar sayan bi anneden kız alıyo yetmiyo ben öğretmen olmak istiyorum diye beni dersaneye yollamak istiyo ben zaten ona diyorum rest çeker alırım maaşımı diye hayır sakın yapma bırak yapmasınlar daha iyi diyo

kim cimri acaba?

Ama arkadaş yıkmamışki,nişanlısı biraz üşgüzarlık etmiş ben yapıcam demiş,arkadaş yapma etme desene yapmış yani..kızcağız yazdıklarımıza ağlıyorum diye cvp veriyor bizde daha fazla üzmesek onu..tek suçlu ailesi..

ama konu sahibi kardeşim başlığında o kadar hedef şaşmışki,cimri olmayan tek kişiye cimrilikle itam edince tepkiler bundan kaynaklı sanırım..

Son düzenleme:
Yaptıgı tek senın nısanın degıl kendı nısanını yapmış ınsanların maddı durumu yoksa nısanı yapacak durumunuz yoksa ne var bunda kendı yapmış cevremde cok boyle durumlar bu senın altta kalmanı gerektıren bır durum degıl hem zaten erkek evı herseyı elınden geldıgınce yapmalı kendıne alıyor esyayı kendı evıne beraber yaşıyacagın evıne alıyor bu konuda sorun yok demışşsın sadece hesabını yapıyor demışsın butun harcamayı yıllardır calışıp bırıktırdıgı paradan yapıyor olması onun hesap yapmasına neden oluyordur butun yuk omuzlarında dıye opyle davranıyordur ama bu durumun senı uzecek kadar ılerı gıtmemesı gerek yıne de cok dıkkatlı ol her davranışını baştan dusun olç tart bu son zamanlar cok gergın gecer esya kavgası duzgun tartışması daha oncede boylemıydı acaba degılse bunlar dugun stresındendır sen her zmn kendı ayaklarının uzerınde dur hem dersaneye gıdıp hem calışmak senı yormuyorsa bırakma o senın eşin olacak evde bnm param onun parası olmaz zaten

bana cimri gibi gelmedi nişanı kız tarafı yapar yapmazsa erkek yapacak diye birşey yok ama senin için nişanlın senin nişanını bile yapmış bence cimri olsaydı nişanı yapmazdı. anladığım kadarıylada bir çok şeye kendi koşturuyor yani kendi aileside pek yardımvcı olmuyor gibi para anlamında olsada bilmiyorum ilgilenme anlamında manevi bir destek yok gibi. dolayısıyla nişanlının üzerinde ciddi bir stres oluşturuyor bu hazırlıklar tek başına olması böyle bir haldeyken ayakkabı saç jartiyeri sorun etmen bunları söylemen nişanlının içn çok gereksiz gelebilir. ben nelerle uğraşıyorum kızın derdi jarti,yer bişeyde de gözün kalmasın yani gibi bir hal alabilir ki ben nişanlına hak veriyorum eğer durum böyleyse...

ve ayrıca ben olsam kendi ailemin bana destek çıkmıyorsa nişanlımdan hala bişeyler istemem. nişanlımın anlaştığı fotoğrafçı kabulum olur. jartiyer gibi bir gelinin olmazsa olmazı sayılmayan bir çamaşır için istekte bulunmazdım ki ayakkabının gerekliliği daha kolay ortaya çıksın veya elimden geldiğince ayakkabımı bari ben almaya çalışayım diye düşünürdüm

bana cimri gibi gelmedi nişanı kız tarafı yapar yapmazsa erkek yapacak diye birşey yok ama senin için nişanlın senin nişanını bile yapmış bence cimri olsaydı nişanı yapmazdı. anladığım kadarıylada bir çok şeye kendi koşturuyor yani kendi aileside pek yardımvcı olmuyor gibi para anlamında olsada bilmiyorum ilgilenme anlamında manevi bir destek yok gibi. dolayısıyla nişanlının üzerinde ciddi bir stres oluşturuyor bu hazırlıklar tek başına olması böyle bir haldeyken ayakkabı saç jartiyeri sorun etmen bunları söylemen nişanlının içn çok gereksiz gelebilir. ben nelerle uğraşıyorum kızın derdi jarti,yer bişeyde de gözün kalmasın yani gibi bir hal alabilir ki ben nişanlına hak veriyorum eğer durum böyleyse...

ve ayrıca ben olsam kendi ailemin bana destek çıkmıyorsa nişanlımdan hala bişeyler istemem. nişanlımın anlaştığı fotoğrafçı kabulum olur. jartiyer gibi bir gelinin olmazsa olmazı sayılmayan bir çamaşır için istekte bulunmazdım ki ayakkabının gerekliliği daha kolay ortaya çıksın veya elimden geldiğince ayakkabımı bari ben almaya çalışayım diye düşünürdüm

evet manevi destek yok ona sadece biz koşturuyoruz herşeye birlikte karar veriyoruz buda onu bunaltıyo olabilir gerçi stres yapcak üzülcek bişey yok diyo bana ben mahçup oluyorum sen benmi var herşeyi sen yaptın zaten koca parası helaldir diyo moral veriyo ondan beklemediğim için o söylediği beni çok üzdü ağlattı zaten kalanları ben alıcam bu akşam inşallah

Bu konuyu açmamda bu sözleri duymamda gözümü açtı benim kızlar sağolun ben hala annemin etkisinde kalıyorum demekki bilinçaltımda nişanlımdan soğutuyo beni lafları yanlış görmemi sağlıyo olayları objektif düşünmemi sağladınız yorumlarınızla haklısınız bukadar pasif kalan benim ama bunları görebilmemde etki altından bukadar kurtulmamda nişanlımın sayesinde oldu tek alışveriş yapamayan tek karar vermeye korkan heryaptığını ona soran biri olarak eğitti annem beni nişanlım farkettirdi bana bunları sen yaparsın sende seçersin senin zevkin olsun senin evin bu senin düğünün niye annene soruyosun o yapıyo sn niye yapamıyosun diye diye öğretti kendime güvenmeyi ben tek başıma ayağıma ayakkabı seçemezdimki şimdi perde seçmeye gidiyoruz hayır o değil bu olsun bunu alıyorum diyorum rahatça annemde sen nişandan sonra çok değiştin diyo benim gözümü açan adamı beğenmiyorum bide nişanlım bende özgürlük vadır gez giy yaşa karar ver oku kendini geliştir ben sana karışmam sadece hatanı gösteririm seni korurum istediğin gibi davran seni koruyan bi fanus gibiyim ben der hep bana beni rahatlatan kendime getiren o oldu haksızlık ediyorum ona

cimri olan biri bu kadar şey yapmaz bence
ama hayat bazen insanı parasını 2 kere düşünerek harcamaya zorluyor
şu an her şeyin yükü ondayken böyle olması normal

Bu konuyu açmamda bu sözleri duymamda gözümü açtı benim kızlar sağolun ben hala annemin etkisinde kalıyorum demekki bilinçaltımda nişanlımdan soğutuyo beni lafları yanlış görmemi sağlıyo olayları objektif düşünmemi sağladınız yorumlarınızla haklısınız bukadar pasif kalan benim ama bunları görebilmemde etki altından bukadar kurtulmamda nişanlımın sayesinde oldu tek alışveriş yapamayan tek karar vermeye korkan heryaptığını ona soran biri olarak eğitti annem beni nişanlım farkettirdi bana bunları sen yaparsın sende seçersin senin zevkin olsun senin evin bu senin düğünün niye annene soruyosun o yapıyo sn niye yapamıyosun diye diye öğretti kendime güvenmeyi ben tek başıma ayağıma ayakkabı seçemezdimki şimdi perde seçmeye gidiyoruz hayır o değil bu olsun bunu alıyorum diyorum rahatça annemde sen nişandan sonra çok değiştin diyo benim gözümü açan adamı beğenmiyorum bide nişanlım bende özgürlük vadır gez giy yaşa karar ver oku kendini geliştir ben sana karışmam sadece hatanı gösteririm seni korurum istediğin gibi davran seni koruyan bi fanus gibiyim ben der hep bana beni rahatlatan kendime getiren o oldu haksızlık ediyorum ona

sende kıymetini bil nişanlının bazı anne babalar bencil olabiliyor burda çok gördük örneğini annende zamanla seni böyle kabul edecek ama sözünden çıkmazsan bir ömür seni ezecek annen bence evlendikten sonra falan asla maaşını verme ailene hediyeni götür harçlığını ver ihtiyaqcını gör ama aaşını bağlama kesildiği gün sen kötü olursunnn

aslında annenler sana yük olmamalılar şu durumda. seni ele güne muhtaç etmişler hemde çalışıp para kazandığın halde. bu nişanlılık evresinde gerçektende insan maddi manevi çok sıkıntı çekiyor iyi bilirim. nişanlında aslında sana değil ailene kızıyor bence seni kullanmaları bu zor duruma soktukları için. nişanlın cimri değil bence ama ailene olan kızgınlığı maalesef sana yansımış. şu da varki ailen seni hiçmi düşünmüyor. şimdi sen hiçbir eşya almadın nişanı bile nişanlın yapmış. eşinin ailesi varmı bilmiyorum ama bunları ileride senin yüzüne vurabilirler. sen bişy yapmadın hepsini biz yaptık vs. gibi. annen birde ayrıl diyor. sana yardım edemedik üstelik yük oluyoruz kızım diyeceğini böyle bir tutum izlemesi çok yanlış. nişanlınla açık açık konuş ve birazda onun tarafında ol.

kusura bakma ama senin nişanına evliliğine herhangi bi katkın yoksa onu istiyorum bunu istiyorum demeyede hakkıın yok.Ailem yardımcı olmadı diyosun ama genede toz kondurmuyosun.Sonuçta nişanlında para kesmiyo.Durduk yere yaptıklarını başına kakıyosa tmm yanlış yapıyo ama ben şunu istiyorum dersen oda ben masraf yapıyorum der yani gayet normal.Oda düğün yapıcak kolay değil.Sen üstüne düşeni üstlenirsin ondan istersin tamam ama hiç bişey yapmadan da onu yap bunu yap diyemezsin.Evlenmiyeyimmi diyosun bide.Başka biri olsa aynı durumda nişanını fln yapmaz eksiğinnide tamamlamaz.Sen aileni ikna etçene gidip sana iyilk yapan insanı eleştiriyosun.Nişanlın açsa bu topiği vallahi ona daha yumuşak davranırdım

Cok sanslisin seni sevip sayan
sana dogruyu gosteren bi nisanlin var.
Bence onun kiymetini bilmeli ve
elinden geldigince ona destek vermelisin.

Bu konuyu açmamda bu sözleri duymamda gözümü açtı benim kızlar sağolun ben hala annemin etkisinde kalıyorum demekki bilinçaltımda nişanlımdan soğutuyo beni lafları yanlış görmemi sağlıyo olayları objektif düşünmemi sağladınız yorumlarınızla haklısınız bukadar pasif kalan benim ama bunları görebilmemde etki altından bukadar kurtulmamda nişanlımın sayesinde oldu tek alışveriş yapamayan tek karar vermeye korkan heryaptığını ona soran biri olarak eğitti annem beni nişanlım farkettirdi bana bunları sen yaparsın sende seçersin senin zevkin olsun senin evin bu senin düğünün niye annene soruyosun o yapıyo sn niye yapamıyosun diye diye öğretti kendime güvenmeyi ben tek başıma ayağıma ayakkabı seçemezdimki şimdi perde seçmeye gidiyoruz hayır o değil bu olsun bunu alıyorum diyorum rahatça annemde sen nişandan sonra çok değiştin diyo benim gözümü açan adamı beğenmiyorum bide nişanlım bende özgürlük vadır gez giy yaşa karar ver oku kendini geliştir ben sana karışmam sadece hatanı gösteririm seni korurum istediğin gibi davran seni koruyan bi fanus gibiyim ben der hep bana beni rahatlatan kendime getiren o oldu haksızlık ediyorum ona[/QUO

bak iyiki burda konu açmışsın.doğruları gördüninşallah evliliğinde mutlu olursun.ama şunu da unutma.sen ailenin tutumunun farkına varmışsın.tabiki nişanlın da farkında.yinede ne olursa olsun nişanlına ailenin tutumundan bahsedip aileni onun yanında kötüleme.sen nişanlın için gerekeni yap yeter.ne olursa olsun nişanlına ailen hakkında kötü konuşabilme cesareti verme

Son düzenleme:
Back
X