Nişanlım her şeyi kendisi yükleniyor-Tavsiye istiyorum

http://www.verakahvalti.com/default.asp bu mekanın kapalı alanında 80 kişiye yakın sayıda yemekli nişanı kız tarafı olarak biz yaptık. Gıda mühendisiyim ve inşallah yakın zamanda iş bulacağım. Hayatta evlendikten sonra "eşim" dahi olsa eline bakmak gibi bir niyetim yok. Ama şurada haklısınız, biz yaparsak düğünü ileride kimsenin bize söz hakkı olmaz. Teşekkür ederim okuyup zaman ayırıp cevapladığınız içinHoppa

Ama nişanda 10 binini nişanlın karşılamış
Düğünde sende destek olsan fena olmaz
Rica ederim

herşeyin en ortasına gidin. salonun, eşyanın,takının. Bazı şeyler bırakın olmasın...Bulaşık makinası mesela vs. vs. vs. Ailen de çok bir şey yapmıyorsa sal gitsin.Erkek tarafı da sokmasın elini taşların altına seninkilerde yatsınlar tıpkı benim başıma gelenler gibi. Herşeyi nişanlın halletsin madem sen çalışmıyorsun.Olduğu kadar kabullen... evini eleştirecek eşyana laf edecek akraban da olursa gelmeyiversinler, bi kaç yıla eşyalarını düzersin eşyaları ziyarete gelirler :KK19:

Kız şu an çalışmıyor ailesi gerekeni yapıyor sen de katkıda bulunmak demek yersiz bence, hani ailesi de yapmasa deriz ki hem sen hem ailen birsey yapmıyorsunuz ama hep bekliyorsunuz, düğünü de isteyen konu sahibi değil, adam maraşlı imiş düğün olmazsa gülerlermiş

Sanki kız dedi ki ben ömrü billah çalışmıcam, kpss de bir emek değil mi,ben de bu yolu seçtim,okul bitti kpss ye çalıştım ve kazandım,inşallah konu sahibi de kazanır,ha bence atandıktan sonra iş resmiyete binse çok daha iyi olurdu o ayrı

Bu kız çalıştığı zamanda kendi parasının dilencisi olacak ki,sürekli bekleyecekler

3bin küsür lirayla tüm giderler inandırıcı gelmiyor demişsiniz (1100'er tl nisan ayına kadar kredi borcu, öğrenim kredisi 300, abisine 400 tl. düğün için kresi henüz çekmedi. Diğeri bitince düşünüyor. Aynen kpss sonu atanamama, yapılan planlarda beklenmedik gelişmeler olması çok yüksek ihtimalli. O yüzden ben de iş beğenmemek gibi bir lükse kapılmadan mesleğime uygun bir işe en kısa zamanda girmeyi düşünüyorum düğün sonrası. Mutluluk dilekleriniz için çok teşekkür ederim. İnşallah zorluklar korktuğum kadar olmaz.

Yaptığınız açıklamaları okudum diğer mesajlarda nişanla alakalı. Sizin aileniz tutup yemekli nişan yapıyorsa kimse kusura bakmasın ama onun da ailesi birşeylerin ucundan tutmak zorunda. Nişanlınızı alın karşınıza söyleyin, ben düğün için kendimi zora sokmak istemiyorum gerekirse nikah yapalım ama bu kadar borca girmeyelim deyin. Tutup düğün yapmayana gülerler diyorsa bi zahmet ailesi yapsın düğünü siz karışmayın. Ben de nişanlıyım eylülde evleniyoruz kısmetse ailelerimiz sağ olsun ellerinden geleni yapıyorlar. Biz eşyalarımızı kendimiz alacağız dedik daha fazla yük olmamak adına ama ikimizin maaşı olmasına rağmen kara kara düşünüyoruz nasıl hallederiz diye. Biz de başlangıçta çok eşya almayalım dedik ama ne olursa olsun beyaz eşyadır koltuktur hesaplanandan çok yüksek tutuyor. Allah tüm evlenenlerin yardımcısı olsun...

Bi cocuga yapıp da digerine yapmamak olmaz. Adil davranmayan aileye gelin gitmek mesele burda. İşi yoksa evlilik neyine abisinin, işi olana yapmalari gerekirken... Evliligin kaderindeki sacmaliklar :) Yoksa nişanlın gayet güçlü bi yapida sırtını dayayabilecegin biri, bu çok iyi bisey.

Bende öyle bir aile' ye gelin gittim. :KK14:

Biz kendi başımıza evlendik. Kimse bir şey yapmak zorunda değildi. Bizim sıkıntımız tam da değindiğiniz gibi bir mevzu, 2 kaynım da k.pederimin olan 2 dairede yıllardır oturuyorlar doğal olarak kira nedir bilmiyorlar.

Biz kiradayız, düğün borçlarımız var, 2 ay işsiz kaldım nasıl ödendiğini ben bilirim. Normalde nedir herkes hak sahibidir, payına düşeni almalıdır. Ama abilerine göre böyle değil. Onlar çalışmış evler yapılırken, eşim 8 yaşındaymış. Bunu bile sebep olarak görebiliyorlar yani, evler onların hakkıymış.

Bir kaynım 2. evini aldı, arabasını aldı, diğerinin evi zaten var, arabası altında. Biz, smuwila' nın ayağı taşa takılmasın diye dua ediyoruz sadece anı yaşayabilmek için. K.validem ve K.pederim ne yapıyor derseniz normal davranıyorlar. Hatta eşim söyleyince k.validem lafı değiştirmek için kırk takla atıyor.

Herkes adalete önem vermiyor, üstelik en çok eşimi sevdiğini söylüyor sürekli.:KK53:

Back
X