Nişanlım her şeyi kendisi yükleniyor-Tavsiye istiyorum

Merhabalar kızlar.:KK54: Sizlere bir sorum olacaktı. Ben kpss'ye hazırlanıyorum, nişanlım ise geçen sene devlet memuru oldu. Nisan 2015'te nişanımız oldu, nişanlım 10.000 tl kredi çekti, benim tüm alışverimi her şeyi o yaptı. Şimdi düğün salonunu, düğündeki her şeyi ben yapacağım diyor. Bu konuda çok tartışıyoruz. Bu yaz nişanlımın abisi evlendi ve ona kendi evlerinin üstüne ev yaptılar, yemek takımı ve tencereler hariç evdeki "BÜTÜN" eşyaları nişanlımın ailesi aldı.(Abisi çalışmıyor). Bana sadece nişan ve düğün için bilezik takmış olacaklar, o da nişanlımın çektiği kredi altınları da karşılayamadığı için. Sizce ben boş yere mi kuruntu yapıyorum? Yani nişanlımın bir maaşı var diye kredi üstüne kredi çekmesi normal mi? Aileye yük olmamak için bu kadar borç altına girmemize ses çıkarmamalı mıyım? Kafam allak bullak, tavsiyeye ihtiyacım var :KK17:

bir nişan için nasıl 10.000tl masraf oldu ayıptır sorması? ve senin katkın ne?

Ben de yazılanlara katılıyorum. Madem nişanlınıza acıyorsunuz, ona destek olana kadar evlenme kararı almayın. Nişanlı olarak beklemek ayrı evli olarak sıkıntı çekmek ayrı. 3 bin küsür lirayla hem nişan hem düğün kredisi hem öğrenim kredisi hem kardeşe harçlık vermek... Bana hiç inandırıcı gelmiyor. Kpss'den 100 bile alsan ataman kasımda olacak en erken hadi yazın evlendiniz ne yiyecek ne içeceksiniz? Kpss kötü geçti ya da beklediğin puanı alamadın diyelim ha deyince iş bulamayacaksın ki... Abisine yapılanla sürekli kendi durumunuzu kıyaslarsanız mutsuz olacaksınız, yol yakınken bunun farkına varın. Evlenmek iyi hoş ama bence biraz siz de taşın altına elinizi sokun. Mutluluklar...

biz kredi çekmedik ama birikimlerimiz vardı altınımızı ordan aldık bak altınımızı bile kendimiz aldık :D diğerlerini taksitle aldık ikimiz çalıştık bir yılda ödedik hamdolsun ... kimse ağzını açıp düğünü ben yaptım diyemedi ... aynı sizin gibi büyük kaynımın evliliğini kvler yaptı orda tabi haksızlık var ama ne yapcan elden gelen bişi yok ... şuan düşünüorumda hiç pişman deilim okuduk ikimizde iş sahibi olduk kimsenin ağzını açtırmadık ...

Merhabalar kızlar.:KK54: Sizlere bir sorum olacaktı. Ben kpss'ye hazırlanıyorum, nişanlım ise geçen sene devlet memuru oldu. Nisan 2015'te nişanımız oldu, nişanlım 10.000 tl kredi çekti, benim tüm alışverimi her şeyi o yaptı. Şimdi düğün salonunu, düğündeki her şeyi ben yapacağım diyor. Bu konuda çok tartışıyoruz. Bu yaz nişanlımın abisi evlendi ve ona kendi evlerinin üstüne ev yaptılar, yemek takımı ve tencereler hariç evdeki "BÜTÜN" eşyaları nişanlımın ailesi aldı.(Abisi çalışmıyor). Bana sadece nişan ve düğün için bilezik takmış olacaklar, o da nişanlımın çektiği kredi altınları da karşılayamadığı için. Sizce ben boş yere mi kuruntu yapıyorum? Yani nişanlımın bir maaşı var diye kredi üstüne kredi çekmesi normal mi? Aileye yük olmamak için bu kadar borç altına girmemize ses çıkarmamalı mıyım? Kafam allak bullak, tavsiyeye ihtiyacım var :KK17:
Bitane de sende mi varmış bu tipten :KK50: Valla canım haklısın ne desen. Ama otur haline sukret benim 2 buçuk yıllık sevgilim de evlenelim yada rn azindan yüzük takalım söyle Ailene diye hergün basimin etini yiyor ama daha 30.000 borcu var kredi ödüyor ailesine çekti. Neymiş evlenirken benim esyadan fedakarlık etmem lazimmis ailesinin durumu kötü. Sen ne istersen alırım ama öderken zorlanıriz ona göre uygun seyler alalım diyor altın vs. Gereksiz buluyor . Kendisi polis memuru hep kirada olcaz Ben ses ettiğim zaman da hatta aşkım çok borcun var bak bende çalışmıyorum 3000 maaş aliyosun 1800 kredi oduyosun daha 3 yil var bitmesine bunun ev kirası var onusu var bunusu var hadi ben calissam neyse ne ama daha isim de yok nasıl tekrar kredi çekip ev duzmeyi düğün yapmayı düşünüyorsun dedim diye benden kötüsü paragözu olmadı sana tek tavsiyem kendini ezdirme aç ağzını yum gözünü . Ailesinde para olmasa anlayış göster dcem de işsiz abisine hersey yaptıklarına göre size de bi destek olmaları şart

Nişanı sen yapmalıydın
Düğünü de nişanlın yapabilir
Zaten öyle olur çalışmayan tiplerin ihtiyaçlarını başkası giderir
Ama söz hakları da bulunur
Ben siz yapın kimseye de söz hakkı tanımayın diyorum

Şunu da söylemeden edemeyeceğim. Köyde tarlaları var, ve ihtiyaç zamanı satmaktan hoşlanmıyolar. Evleri 5 dönüm üzerine bahçeli 3 katlı bir ev. Nişanlım ileride oradan kendi hissemi de abime vereceğim, hayatta almam.Çünkü o okumadı, güvencesi yok diyor. Ne yaparsan yap dedim
Oha. Kusura bakmayın çok ayıp ediyorum ama nişanlınız abartmış. Komple koca adamın sorumluluğunu üzerine almış. Evliliğinizde sorun yaşatır bu size

Burada öbür geline yapılıp size yapılmamasındaki mantık şu:

Siz ayrı oturacaksınız, kendiniz yapın. Elti bizim ile oturacağı için onunkini biz yaptık. Yani eltin bize bakacak, onun karşılığı olarak demek istiyorlar kısaca.

Eşyalarınızı vs kendiniz yapın. Ama düğün yapmayın. Illa düğün isterlerse ödesinler parasını.

ya işte bu olaya karşıyım birine yapıp diğerine yapmamak çok çok sinir oluyorum böyle şeye ...

Benim eşimde de bu kafa vardı. "Kimseye yük olmayacam ben yapcam düğünümü"
Sonuç olarak kendi ailesine hakkaten yük olmadı olan bize oldu iki sene de anca ödedik düğün borçlarını. iki şehirde düğün yaptık mesafeden dolayı mecburen, onların tarafındaki salonun masrafını bile biz ödedik.
Benim ailem erkek evlendirir gibi kız evlendirdi ama erkek tarafı hiç bir masrafın altına elini sokmadı tabiiki.
Sonuç olarak olan bana ve aileme oldu :) İki sene borç ödensin diye idareli yaşamak durumunda ben kaldım. Ailem ödedi bizim taraftaki borçları onlarda öyle sıkıntı çekti. Kayınaile ise rahatlardı.

Diğer oğullarına o kadar döküp saçmışlarsa size de yapacaklar kusura bakmasınlar. Al karşına nişanlını ikna et, her şeyi biz üstlenemeyiz de, etimiz ne budumuz ne de. Sen zorlanırsın benim gibi, karşında canlı örneğim ben :)

Nişanda ne yaptınız da 10 bin lira harcandı? Nişanı kız tarafı yapmıyor mu. Aile arasında yapsanız daha iyi olurdu. Kredi ile nişan mı olur. Hadi düğünü bir derece anlarım. O zaman erteleyin 1 yıl. Sizde atanın beraber yapın. Ya da düğün yapmayın. İlla düğün yapmanız gerekmiyor.

hic

ben olsam hayatta düğünsüz evlenmezdım dul kadınlar nıle dugun yapıyor ayol o ne öyle

Dul kadın? Dul kadın olmak ayıp mıdır sana göre? Ki zaten söyleme şeklin onu içeriyor.. Düğün yapanlar da aynı yapmayanlar da, bana göre para tuzağı ve aileleri yıpratan bir şey. Sana göre olanı da beni ilgilendirmiyor alıntı yapma gereği görmeseydin keşke. Dul veya boşanmış kadın olmayı ayıplayan tiplere ifrit olurum çünkü.

Bi cocuga yapıp da digerine yapmamak olmaz. Adil davranmayan aileye gelin gitmek mesele burda. İşi yoksa evlilik neyine abisinin, işi olana yapmalari gerekirken... Evliligin kaderindeki sacmaliklar :) Yoksa nişanlın gayet güçlü bi yapida sırtını dayayabilecegin biri, bu çok iyi bisey.
işte
konunun ana temasını anlamışsınız olay budur,
burda mesele '' evlat ayrımı yapan haksızlık yapan kaynana kayınpeder'' sorunu bence
bu kızcağız da bunu dert edıyor ama şimdi millet çullanacak cok eminim yorumları okumadım ama '' vay efendım anadan babadan beklemeyin herşeyi kendiniz yapın '' falan diye
tama orası öyle ama ben kız diyor ki aynı durumda kaynına herşeyi almışlar niye ben böyle olayım dıyor
aynı sekılde ben de oyleyım benım esımın de abısıne evı alınmıs arabası alınmıs ve esyalar da herseyı alınmış yanı ben eltımde suc bulmuyorum ama eltım dayalı döşeli eve tek kuruş borçsuz gelin olmus hem evleri var hem arabaları var biz daha yeni ev aldık onu ödemeye çalısıyoruz arabamız yok evımde esya eksiği çok ve içimde kaldı şöyle süslü püslü tül perde almak ama önce evin borcu bitmesi gerekiyor ki yıllar alacak bunları alabilem bakıyorum ki onlar benden kac sıfır önde başlamıs hayata
bunları kafaya takmayacak kişiyi ben alnından öperim
tamam bende bana bişe yapılmadı diye sürekli de çene yapıp durmuyorum ama açıkcası da kırgınım ve mesafeliyim
eltimle karsılıklı daırelerde oturuyorlar yeme içme bir falan hep orda beraber yasıyorlar ha ev vermısler de rahat mı bırakmıslar bu benım ıcın hayat degıl baslarda kızıyordum ama şimdi iyiki de benim eşime de ev almamıslar dıyorum yoksa alsalardı ona da kendılerıne yakın yerden alırlardı bız de oyle olurduk
işlerine geldi mi bal tutan parmagını yalar dıyorlar ( beraber yasadıkları ıcın ve hanı beraber yasayınca ıllakı eltım temızlıgıne yardım edıyor mısafırı geldı mı beraber agırlıyorlar falan kaynanam ondan faydalanıyor eltım de ondan faydalanıyor karsılıklı ben yapamam bu sekılde zaten oh ıyı olmus dıyorum sımdı),
o yuzden de ben de ona gore davranıyorum '' balları kime yedırıyorlarsa ondan yakınlık beklesınler '' diyorum

yanı bılemedım aslında oyle olmaması gerek ama oluyor erkek aılelerı eger bırsey yapıyorsa karsılıgını da beklıyor
bu yuzden yapmamaları daha ıyı sankı
sonuc olarak ben buna karar verdım
basta cahıllıkle bana yapmadılar dıyordum ama sımdı ıyıkı yapmamıslar dıyorum

Son düzenleme:
Ben de yazılanlara katılıyorum. Madem nişanlınıza acıyorsunuz, ona destek olana kadar evlenme kararı almayın. Nişanlı olarak beklemek ayrı evli olarak sıkıntı çekmek ayrı. 3 bin küsür lirayla hem nişan hem düğün kredisi hem öğrenim kredisi hem kardeşe harçlık vermek... Bana hiç inandırıcı gelmiyor. Kpss'den 100 bile alsan ataman kasımda olacak en erken hadi yazın evlendiniz ne yiyecek ne içeceksiniz? Kpss kötü geçti ya da beklediğin puanı alamadın diyelim ha deyince iş bulamayacaksın ki... Abisine yapılanla sürekli kendi durumunuzu kıyaslarsanız mutsuz olacaksınız, yol yakınken bunun farkına varın. Evlenmek iyi hoş ama bence biraz siz de taşın altına elinizi sokun. Mutluluklar...

3bin küsür lirayla tüm giderler inandırıcı gelmiyor demişsiniz (1100'er tl nisan ayına kadar kredi borcu, öğrenim kredisi 300, abisine 400 tl. düğün için kresi henüz çekmedi. Diğeri bitince düşünüyor. Aynen kpss sonu atanamama, yapılan planlarda beklenmedik gelişmeler olması çok yüksek ihtimalli. O yüzden ben de iş beğenmemek gibi bir lükse kapılmadan mesleğime uygun bir işe en kısa zamanda girmeyi düşünüyorum düğün sonrası. Mutluluk dilekleriniz için çok teşekkür ederim. İnşallah zorluklar korktuğum kadar olmaz.

bir nişan için nasıl 10.000tl masraf oldu ayıptır sorması? ve senin katkın ne?

Şu anda parasal bir katkıda yardımım bulunamıyorum. 10.000 tl masraf içerisinde de memleketlerinden gelen kişiler için tutulan 3 günlük servis kirası, bana çeyiz alışverişi, alyans-tektaş var. İlla bir çeyiz alışverişi oluyor yani.

Bitane de sende mi varmış bu tipten :KK50: Valla canım haklısın ne desen. Ama otur haline sukret benim 2 buçuk yıllık sevgilim de evlenelim yada rn azindan yüzük takalım söyle Ailene diye hergün basimin etini yiyor ama daha 30.000 borcu var kredi ödüyor ailesine çekti. Neymiş evlenirken benim esyadan fedakarlık etmem lazimmis ailesinin durumu kötü. Sen ne istersen alırım ama öderken zorlanıriz ona göre uygun seyler alalım diyor altın vs. Gereksiz buluyor . Kendisi polis memuru hep kirada olcaz Ben ses ettiğim zaman da hatta aşkım çok borcun var bak bende çalışmıyorum 3000 maaş aliyosun 1800 kredi oduyosun daha 3 yil var bitmesine bunun ev kirası var onusu var bunusu var hadi ben calissam neyse ne ama daha isim de yok nasıl tekrar kredi çekip ev duzmeyi düğün yapmayı düşünüyorsun dedim diye benden kötüsü paragözu olmadı sana tek tavsiyem kendini ezdirme aç ağzını yum gözünü . Ailesinde para olmasa anlayış göster dcem de işsiz abisine hersey yaptıklarına göre size de bi destek olmaları şart

Okurken kendimi gördüm cidden. Karşı taraf, yani beyler tatlı dille düşüncelerini anlatmaya çalışırken, belki biz gerçekçi görüyoruz biraz. İstemeden rahatsız oluyorum, çirkefliğimden falan değil yani. En pahalısından mobilyalar da almıyoruz, hatta hiç bir şey alınmayacak ki, bir yatak odası ki onu biz alacağız, 1+1 ev olacağı için oturma odasına köşe güzel bir takım düşünüyorm. Mutfak çeyizleri de benim ailem tarafına ait.

Sız kız verıyorsanız onlarda oglan verıyor aılen de elını cenıne atsın bu ıslerde yok ben öğrencıyim lafı olmaz aılen devreye gırsın masrafları esıt bolusun.

çalışın alın

kimseden beklentiye girmeyin ona yaptılar bize yapsın demeyin

ama 10000 TL nişan masrafı da ne olaki

nişan diye hatırladığım iki yüzük idi bu aşamada ne kadardır bilemem ama 1000 Tl yi bulmaz

ayağınızı yorganınıza göre uzatın; beklentiden de uzak olun

Okurken kendimi gördüm cidden. Karşı taraf, yani beyler tatlı dille düşüncelerini anlatmaya çalışırken, belki biz gerçekçi görüyoruz biraz. İstemeden rahatsız oluyorum, çirkefliğimden falan değil yani. En pahalısından mobilyalar da almıyoruz, hatta hiç bir şey alınmayacak ki, bir yatak odası ki onu biz alacağız, 1+1 ev olacağı için oturma odasına köşe güzel bir takım düşünüyorm. Mutfak çeyizleri de benim ailem tarafına ait.
İnanmıyorum ya Allah dan daha ne istiyorlar senin gibi gelini bulmuşlar. İşte böyle nişanlını eşini annesi babasi düşünmüyor ama sen onu düşünüp içine dert edince yine kötü olan anlayissiz olan sen oluyosun. Nişanlın ne diyor bu durumlara sen çok haklısın gerçekten

10000 Tl ye ne yaptiniz nisanda yaaaaa, o paray millet dugun yapiyor azicik yorganiniza gore uzatsaniz su ayaginizi olmazmi?

Tabiki dugun icin kredi ustune kredi cekmesine izin vermeyin evlenince sisinde borcunuz olacak sonucta ve eger atanamazsaniz da cok buyuk dert olacak sizin icin. Bana cok mantiksiz geliyor, nisanlinizin ailesi altin takmis gibi gorunmesi icin nisanlinizin altin almak icin kredi cekmesi bana sacma sapan geliyor yani , borca siz giriyorsunuz onlar altin taktin oluyor yani hic takilmasin daha iyi, borcu odeyecek yine sizsiniz.

Nisanlinizin ailesinin bu yaptigi ayrimcilik yani madem oteki cocuklarina herseyi yaptilar sizede minimum katkida bulunmalari lazim, adamlar katkida bulunmayi birak kendi takacaklari altini sizi borclandirarak aliyorlar.
Hemen bu olaya el koyun derim.

Ayrica nisanlinizin kardesin nasil oluyorda ''issiz'' bir sekilde evleniyor anlamadim, ileride basiniza is acmaz insallah cunku nisanliniz ailesine pek bir kiyamiyor gibi. Oteki kardese bakin maasallah hem issiz hem evlenmis hem her masrafini yaptirmis ustune yetmemis karisini kv ile oturtmamak icin eve 2. kati cikarmis.

10000 Tl ye ne yaptiniz nisanda yaaaaa, o paray millet dugun yapiyor azicik yorganiniza gore uzatsaniz su ayaginizi olmazmi?

Tabiki dugun icin kredi ustune kredi cekmesine izin vermeyin evlenince sisinde borcunuz olacak sonucta ve eger atanamazsaniz da cok buyuk dert olacak sizin icin. Bana cok mantiksiz geliyor, nisanlinizin ailesi altin takmis gibi gorunmesi icin nisanlinizin altin almak icin kredi cekmesi bana sacma sapan geliyor yani , borca siz giriyorsunuz onlar altin taktin oluyor yani hic takilmasin daha iyi, borcu odeyecek yine sizsiniz.

Nisanlinizin ailesinin bu yaptigi ayrimcilik yani madem oteki cocuklarina herseyi yaptilar sizede minimum katkida bulunmalari lazim, adamlar katkida bulunmayi birak kendi takacaklari altini sizi borclandirarak aliyorlar.
Hemen bu olaya el koyun derim.

Ayrica nisanlinizin kardesin nasil oluyorda ''issiz'' bir sekilde evleniyor anlamadim, ileride basiniza is acmaz insallah cunku nisanliniz ailesine pek bir kiyamiyor gibi. Oteki kardese bakin maasallah hem issiz hem evlenmis hem her masrafini yaptirmis ustune yetmemis karisini kv ile oturtmamak icin eve 2. kati cikarmis.
Çünkü nisanlisinin abisinin arkasında kapı gibi kv KP var. Niye evlenmesin adam güvendiği birileri varken... Sorsan kv ile KP ye onun işi gücü yoktu tabi yardım etcez ama senin nisanlinin işi var maaşı var derler sana

Back
X