Nişanlım iftiraya uğradı deliricem...

Bence buraya yazı yazan birçok kişi okulların,öğrencilerin ne kadar değiştiklerinden haberi yok.okullardaki öğrencileri bir görseniz çocuklarınız için endişelenirsiniz.daha bu sabah bir öğrenci okulda bir arkadaşını bıçakladı.ben bu haberlere hiç şaşırmıyorum.asosyal,elinde derste bile sürekli cep telefonu kullanan,uyardığında bile sana utanmadan pişkin pişkin cevap veren bir nesil var.ben bir ortokul öğrencisinin öğretmenine iftira atmasına şaşırmam.çünkü yüzüne öğrencisi tarafından(hemde kız) küfür edilmiş bir öğretmenim ben.öğrenciye ne mi oldu hiçbirşey.akşama kadar eğitimcilerin nelere maruz kaldıklarını bir bilseniz bu olayda sizi şaşırtmaz.ben öğrenci haksızdır kesin demiyorumm Ama öğretmenine iftira atmışsa bu beni hiç şaşırtmaz.

Tacize uğrayan kişi bir çocuk ve yalan söyleme ihtimali düşük gibi görünüyor fakat nişanlınızı siz daha iyi tanırsınız....
İnsanlar göründüğü gibi değildir bazen...
Kuzenimde ortaokula giderken tacize uğramıştı babasının vefat ettiği dönemlerdi ve uzun süre kimseye söyleyemedi.
Kendince önemli bazı sorunlarını benimle paylaşırdıki bana bile söylemedi..aradan 1 yıl gectiğinde bana ağlayarak anlattı hemen teyzemle konustum..
Doğru söylediğini biliyordum çünkü o kişi ailemizden biriydi ve küçükken benide taciz etmişti ve yıne aynıydı annemle babam bosandıktan hemen sonra...yanı bu gibi insanlar cocugun babasız olmasını kolluyor..Bende o dönem kimseye söyleyememiştim yaşımda 12 idi.Tacizde bulunan insanda yıllarca ailemizin içinde olan baba katagorisinde olan biriydi söylesemde bana inanmazlar diye düşünmüştüm..Birde cocuk aklı siniyorsun.O psikolojiyi anlamak yaşamayı gerektiriyor.Kestirip atılmayacak kadar hassas bir konu.
Sizden ricam çocuğu ve ailesini imkanınız var ise bir arastırmanızdır..
Belkide sorunlu bir çocuktur ve hayali bir şeyde kurmus olabilirki bu ihtimal bence düşük..
Geçmiş olsun umarım gerçekler ortaya çıkar..

İftira olabilir. Zamanında Michael Jackson'a da yapmışlardı, çocuk tacizi davaları vs. Sonra MJ 2009da öldü, aradan biraz zaman geçtikten sonra ona taciz davası açan çocuk on sekiz yaşına girdi ve şunu itiraf etti: Michaeldan para alabilmek için onun beni taciz ettiğini söyledim. Ailem bunu yapmamı istemişti.
Ve bir müddet sonra bu çocuğun babası kafasına sıkıp intihar etmişti falan.

Ya varsa? 1.5 yil icinde nisanliniz hic bir ogretmen arkadasina, rehber ogretmene nasil bahsetmemiş bu durumdan? Bu ulkede babalar bile oz kizlarini taciz edebiliyor. O yuzden kimseye yuzde yuz guvenmek dogru değil. Bide taciz edecek olsa 5 kisi icinde gidip poposunu elleyecek degil ya.

Taaa ilkokuldayken yasli basli bi hoca vardi çocukları kucagina oturtup minciklardi. Annem okul aile birligindeydi kiyameti koparmisti bunu görünce. Aileler el alem ne der dusuncesiyle şikayetci olmamisti. Adamada bi cacik olmadi hala ayni okulda öğretmen.

Şöyle bi ihtimalde geldi aklima belki nisanlin kizin koluna dokundu falan olur ya hani hadi sinifa git diye kizda bunu kullandi.

Burada bir kaç kişi nişanlın rahatsızsa neden müdüre şikayet etmemiş falan diye yazmış , bunu erkek (kadın) ve genç öğretmenler birde yakışıklıysa(güzelse) daha iyi bilir çoğuna facebooktan eklemeler gelir mesajlar atılır çoğu da önemsemez ergen öğrenciler diye normal karşılar pedagojik eğitimde de bu durumun eğitimi veriliyor ergen davranışı deniliyor görmezden gelinmeli terslenmemeli diye, nişanlısı önemsememiş başına bu gelmiş , doğru da olabilir ama şahitleri var zaten sorguda ortaya çıkar kızın yalan söylediği onlar sorguda anlıyorlar kızın hal ve hareketlerınden doğru mu yanlışmı konuştugunu çünkü tam nerde öptu nasıl öptü vsç gibi sorularda yalan söyleyenler çelişkili konuşur , bu işin ehlileri ortaya çıkarır merak etmeyin, hep öğretmen öğrencisini taciz etti diye haberlerde medyada okuruz ama nice öğretmenlerde öğrencileri tarafından taciz ediliyor bu nedense görmezden geliniyor o ayrı.

Ne kadar çok fesat insanlar var inanamıyorum, kime ne kızın nişanlısına güvenip güvenmemesi gerektiğinden? Kızın içinde yoksada kurtu siz düşürüyorsunuz.. Sürekli orta okul öğrencisini masum gösteren daha çocuk diyenlerese ayrı şaşırıyorum, herhalde hiç okullarla alakaları yok önünden dahi geçmiyorlar.. 11 yaşında yeğenim var ve aşk meşk işlerine zehir gibi çalışıyor kafası derse çalışmadığı kadar.. Diziler filmler artık o kadar pis olduki bu çocuklarda onlarla yetişiyor kusura bakmayın o yaşta kızım olsa belki bende aynı yaklaşımda bulunurdum ama ben gayet onjektif baka biliyorum şuan...

Bu arada konu sahibinin geçmişteki msjlarına baktımda, nişanlısı bir evlilik yaşamış ve birde çocuğu varmış.. Belki daha küçüktür ama çocuklar konusunda eminim daha hassastır.. Ne acı bi baba için böyle bir iftiraya uğramak.. Rabbim korusun cümlesini

yav he iftira he.

ne kadar kolay sırf beraber olduğun adamı korumak için çocuk yaşta olan kişiyi ''ay iftira atıyor'' demek.

utanıyorum böyle hemcinslerimden. arkadaş nereden biliyorsun ya iftira değilse?
ya görmediyseniz, ya bilmiyorsanız ama o adam zaaflarına yenildiyse ya olduysa yuh yaaaa asla yapmaz ne babama güvenmem ben taciz konusu ya taciz kolay mı? ateş olmayan yerden duman çıkmaz bu ne sığ düşünce ya sinirim bozuldu.

Ogretmen olsaydınız şimdiki şartlarda bunun cok cok olası bir durum olacağını da bilirdiniz.
Ojeni çıkar gömleğinin düğmesini de kapat diyen erkek öğretmene bak benimle uğraşma vallahi gider beni sıkıştırdı taciz etti derim yakarım hayatini diye açık açık tehdit eden öğrenciler biliyorum.
O yüzden kesinlikle öyle birşey yoktur demesem de çocuk yaştaki bu öğrencinin bunu yapma olasılığı daha yüksek.

o halde taciz eden bir erkek öğretmen bu doğrultuda bana iftira atıyor öğrenci diyerek işin içinden sıyrılabilir?

o halde taciz eden bir erkek öğretmen bu doğrultuda bana iftira atıyor öğrenci diyerek işin içinden sıyrılabilir?

aslında iki taraflı da bu böyle.ortada kanıtlanacak bir durum olmadığı zaman iki taraf da beni taciz etti ya da bana iftira attı diye işin içinden sıyrılabilir.

bu yüzden öğretmen-öğrenci ilişkileri çok iyi ayarlanmalı.

çok ince bir konu benim kızdıgım sey ''asla yapmaz'' denmesi.
beni taciz etti diyerek olay adliyeye gidebiliyorsa bunun altında belki de ince birşey vardır.

öğrenci gidip müdüre şikayet etseydi acaba iftira mı yaa derdim.
ama adliye de suç duyurusu çok daha farklı ikisinin ayrımı yapılmalı.

asla diye bir şey yok hayatta.insan kendine bile güvenemezken başkasına nasıl güvenir ki zaten?

işte diyorum ya çok sapıkça düşünen öğretmenler de var çok takıntılı öğrenciler de.bu olayda hangisi doğru hangisi yalan cidden fikir yürütemiyorum.

çocuklar şimdi çok farklı... bunun kötü bir şey olduğunu bilen çocuk böyle yollara başvurabiliyor....

hem idari hemde cezai yargılama devam edecek. sınıf arkadaşlarının ve diğer sınıftaki öğrencilerin de ifadeleri alınacak... ifadeleri alınan çocuklar gizli kalacak... içlerinden bir kaç tanesi daha benzer şeyleri söylerse kaybeder davayı... idare de yüksek disiplin kuruluna verir... oradan da sonu malum... hem hapis hem de memuriyetten çıkarma cezası alır...

muhakkikler bu süre içerisinde nişanlınızın görevden uzaklaştırılmasını da isteyebilirler.

eğer aklanırsa 657 dmk'nın 25. maddesine göre Cumhuriyet Başsavcılığına kamu davası açılmasını isteyebilirsiniz.

ayrıca nişanlın öğrenciyle baş başa bir şekilde kaldıysa, kız da ispatlarsa yine kaybeder. örneğin; kız sınıfta tek kalmıştır. son çıkan arkadaşı da nişanlınla tek olduğunu gördüyse...

Evet ben de onu kastetmistim :))) olur mu öyle birşey? Okul kameraları çocuğun psikolojik durumu diğer öğretmenlerin ifadeleri vs incelenir ona göre bir karara varılır. Sadece sanıldığı kadar olmayacak bir durum değil. İftiraya uğramış olma olasılığı da yüksek. Ama gerçek de olabilir. Bunu burdan nereden bilebiliriz. Dediklerimden yaptığınız çıkarım çok gereksiz.

Allah kiru iftiralardan korusun. Kendisini temize cikaracak delil yoksa isi zor.
Ne ar kaldi ne namus. Insanlarin sutu bozuldu.

nisanlinizdan emin olduktan sonra iliskinize bisey olmaz, olmamali da, fakat durum fena. Onun bu durumda saglam durup , bi sekilde iftira atan pislik tarafini ifsa edecek unsur bulmasi gerek. Ona yardimci olun, Allah boylesi pisliklerden her masumu korusun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…