Nişanlım işsiz ayrılmalı mıyım?

Çoğu kişi olayı yanlış anlamış arkadaş işsiz kaldığı için demiyor çocuk iş arıyor mu belli değil ki yazın çalışırım demek işe fazla bakmıyor demektir geçiştiriyordur. Ne demekyazın işe girerim nişanlısın bi de sen sorumsuz birisine benziyor. Ki aileniz de birşeylerini görmüş ki istemiyor. O kadar uğraşmışsınız kabul ettiricem diye kalkmış yazın işe girerim diyo öyle şey mi olur.O zaman siz evlendiğinizde bi işsiz kalsa şu an kış yaz olsun girerim mi dicek daha neler

nişanlandığımızda sevgilim işsizdi. ben de işten çıkmak için hazırlanmıştım yeni elemanın gelmesini bekliyordum.
şubattan eylüle kadar işi olmadı. hem sınava çalıştı hem de sektörümüz gereği beklemesi gerekiyordu. gerçi ilkbaharda da gayret edip bulabilirdi yeni dönem için.. arkadaşım sebebiyle bir yere başvurdu son dakika da iş oldu.
bir kere de arkama dönüp bakmadım işsizsin demedim.
çünkü emindim. evlenince kimseye muhtaç etmez diye... ki ben çalışmayı düşünüyorum genel hayatımda. ona rağmen sorumluluğu erkek almalı diye düşünenlerdenim.
sorumluluk bilinci var mı yok mu?

İşsiz olduğu için değil ama gevşek olduğu için ayırlabilirsiniz.

En sevmediğim erkek tipi, çalışmayı sevmez, hiçbir işe sebat etmez.
Böyle bir modelse hiç devam etmeyin bile.
Sizin ailenizden de mi utanmıyor, ne demek havalar ısınsın. Bir erkek böyle düşünmemeli.

Eşimle tanıştığımda askerden yeni gelmiş, işsizdi. Ama mesleği vardı ve hevesle sağa sola bakıyor iş arıyor, bir yandan kpss çalışıyordu.
Böyle bir heves görmesem sorgulardım evlilik kararımı.

İşsiz olabilir ama havalar ısınsın girerim demesi sinir bozucu, eşimde yazın işten ayrılmıştı 1 ay işsiz kaldı ve çok zor gerçekten borcumuzda var 3 ay sıkıntı çektik o bir ay yüzünden.Evlenince de böyle rahatına düşkün olursa işiniz zor ..

Tabi is bulmak, hele ki su şartlarda aşırı zor, ben demek istediginizi de anladim. Bire bir benzerini yasadim, dugune 5 ay kala is bulabildi esim. Ama arada soyle bir fark vardi, is bulmak icin kendini paraladi, geçici ve gunluk isler buldu yapti, reklam ve tanıtım işinde calisti, internetten makale yazdi vs. Sonunda kalici isini buldu. 5 ay sonra da evlendik. 5 yillik evliyiz hala ayni iste. Kalici isi yokken hic ayrilmayi dusunmedim, ama nişanlıniz gibi davransa ayrilmayi dusunurdum. Para ve is degil ama sorumluluk ve bilinc saglikli bir evlilik icin cok onemli. Hakkınızda hayirlisi olsun. Nisanlilik zaten bazen zor bir surectir cunku.

aşk karın doyurmuyor parasız hiç bir şey olmuyor hemde hiç bir şey

bu izlediğin fragman , evlendıkten sonrada aynısını yaşamaya devam edersin ,

sen çalır o yer

Bir erkek en başta çalışkan olmalı,sorumluluğunu bilmeli. Nişanlınız rahat büyümüş biri sanırım. Evlendiğinizde sürekli işe girip çıkacak bir tip gibi . Hakkınızda hayırlısı olsun.

Merak ettim bu adam bunca yil ne yapti 4 senedir tasiniyorsunuz belli ,hep boyle az mi calisti kac yasindasiniz bi de

şöyle birsey var hep görüşüyor didiniyorsa arıyorsa bırakman vefasızlık olur eee evlenince yada herseyı bırak normal hayatında hep karsılasabilceğin seninde basına gelebilcek durum herkes ayrılsa bosansa düşünemiyorum yani sonucu.. hemen işe giremiyorsun günümüz cagında belki arayıp biz size döneriz diyolardır firmalar asırı bi egolu oldu zaten okadar işsiz acık varki derya deniz onlara biri gider gelir yanii senin destek olman gerekli ben iş göruşmelerine bile beraber gider destek verirdim dısarıda onu bekleyip yani.... ama en iyi tanıyan sensin bu adamı önceden demi calısmıyordu sevgililik döneminizde bi insan tembel oldugunu hersekilde belli eder o zman senin sucun bastan nısanlanmıcaktın oyuzden iki türlü yorum yaptım calıskan olup iş bulamıyosa suc sende ayrılık düşünerek yarı yolda bırakmıs oluyosun amaaa tembel ve sorumsuzsa ayrılman gerekiyo haklısın.

Aş karın doyurmuyor evet.
Fakat iş arama gibi çabası var mı?
Sürekli iş derdinde mi? Yoksa böyle işssiz rahatına mı geliiyor?
Sorumsuz biri ise olmaz o evlilik.
Evde yan gelip yatıyorsa. Evleneceğim para lazım diye dert etmiyorsa ayrılın.

Belirli bir işi olmadan evlilik çok ama çok zor olur. Mesleğini oturtması gerekir. Nişan atmak da ayrı bir sıkıntı. Umarım istediğiniz gibi bir iş bulur sonunda da evlenirsiniz. Bazı imtihanlar sabredin geçince güzel.. dua edin çokça

Ay iş bulmak zor yani
Bunun ıcın ayrılmak bilemedim
Ha dugun tarihini uzat ama tamamen bitirmek
Seviyorsam en kötü anında yanımda olurum bu zamanda iş bulamamak ...yasamayan bilemez harbi durum eğitime de bakmıyor ... ya cıftlerın ayrılıkları ne kadar kolay ya mesele yürütmek bunu bilin önce ..

Burada iş kafasına yatmamıştır belki falan diyenlere asla katılmıyorum. Bi erkek ekmeğini taştan çıkarmayı bilmeli. Mesela benim eşim bilgisayar mühendisi. Bi dönem iş yeri kapandı ve bi hafta iş bulamadı daha fazla kayıp olmasın dedi ve gitti markete girdi ben gitme dememe rağmen. Markette çalışırken de iş aramaya devam etti ve çok şükür bi ay dolmadan buldu. Yani adam evlenecek para lazım aile sıkıntılı ne iş seçmesi bu üç aydır bence sen bu evlilik işini bi daha düşün...

Sorumsuz erkekle evli olmak cok zor. Is bulamamasini anlayabilirim ama havalar isininca girerim bi ise diyerek zaten kendini belli etmis. Cok iyi dusunun

Erkek dediğin çalışmayı sevecek , ekmeğini taştan çıkartacak gerektiğinde... eger salişik bir nisanliniz varsa, Şimdi değil evlendikten sonra bile bu skinti olabilir .. her işe bahane bulmasi , rahatina düşkün olmasi vs.. gibi . konu tam olarak suan işsiz olması değil yani. Umarım anlatabildim..

Mühendis adam havada karada iş bulur

Erkek dediğin çalışmayı sevecek , ekmeğini taştan çıkartacak gerektiğinde... eger salişik bir nisanliniz varsa, Şimdi değil evlendikten sonra bile bul skinti olabilir .. her işe bahane bulmasi , rahatina düşkün olmasi vs.. gibi . konu tam olarak suan işsiz olması değil yani. Umarım anlatabildim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…