Nişanlım işsiz ayrılmalı mıyım?

Hata edip sogan kırıp yeriz diyip evlendigin de annen baban sana para vermeye başladıgin da eşin 3 gun çalışip 5 gun yatar sende ben ne yaptim diip cok ağlarsın...

Asıl önemli olan iş araştırıyor ama bulamıyor mu yoksa tembellik mi yapıyor, sorumsuzca mı davranıyor?
Eğer ikincisi gibiyse evlenmeden yol ver gitsin

Nişanlın kaç yaşında? Sorumluluk alacak yaşta değil mi? Ailesinin durumu çok mu iyi? Onun babası çalışıyor mu? Asıl soru bu arkadaş daha önce ne iş yaptı, istikrarlı mıydı? İşsiz olmasına rağmen harcamaları savurgan mı? Bunlardan yola çıkarak bulabilirsin. Eniştenin eniştesi onu işe uygun bulmadığında sana karşı incinmiş mahcup olmuş olabilir. O yüzden seni araya sokmayarak red cevaplarını kendi senden habersiz duymak istiyordur. Sana karşı işe yaramaz görünmemek için. Havalar ısınsın olayı da kendine zaman kazandırmak içindir. Yani şöyle 'bana iş çok ama biraz dinleneyim öyle değerlendiririm' şeklinde havaya sokmaya çalışıyordur. Bu arada da elbet iş bulurum diyordur. Vasıfsız olduğu için çok büyük sıçramadıkça maddi durumunuz orta hal ya da daha altı olacak. Senin standartların yüksekse yorulursun. Ayrılık senin tüm bu soruların cevabını vermenle ortaya çıkacak bir karar. Lütfen tam ayrıntılı düşün. Ve işsizsin diye ayrılıyorum deme. Neyi kınarsak onu yaşıyoruz emin ol. Olmayacaksa bu iş, incitmeden söyle ve genelleme yaparak.

hava ısınınca inşaat sektörü falan açılıyor ,park bahçe gibi iş yerlerine hareket geliyor belki onu demek isyemiştir ama yinede tuaf tabi

Onemli olan is bulmasi degil ki, is bulmaya ugrasmasi. Evde yan gelip yatmak yerine en azindan cabalamaliydi. Biz esimle 2 sene nisanli kaldik. Sebebiyse tam nisanlandik ve kuresel kriz patlak verdi. Bir cok kisiyle beraber isten cikartildi. Tam 2 sene is bulamadi. Bu surecte o kadar ugrasiyordu ki ne benim ne onun ailesinden en ufak bir tepki gormedi. En sonunda cok guzel bir isyeri buldu. Hem maas hem kariyer olarak daha iyiydi. Sonrasinda da hemen evlendik zaten. Kendim bu durumu birebir yasamis biriyim hem de 2 sene. Is aramaya yanasmayan adamla omur gecmez diyorum.

4 yıl ailene kabul ettirmek için uğraştığın 4 aylık nişnalından 3 aydır işsiz diye ayrılıgı düşünmen şaşırttı.

4 yılda tanımadın mı bacım sen bu adamı?Çalışmayı seven biri mi değil mi,bu yıllarda çalıştığı işler nasıldı biraz bahsetsen yorum yapardık..

Bir gün işe girip 6 ay sonra çıkan biri mi ,yoksa bir yere girip sebat eden birimi?

Şu an işsiz olması önemli değil,adamın normaldeki iş hayatı önemi..Bunlara bakıp karar ver.

ben mezun olalı 3 yıl olmuşken ve çalışıyorken üniversite ögrencisi bir adamla nişanlandım işsizligide yaşadım düşük ücretle çalışmayıda,atanamamayıda 2 yıl nişanlı kaldık 13 yıllık evliyim eşim geçen sene bir devlet kurumuna atandı yılardır ilk defa benden yüksek maaş alıyor konu sahibi farklı açıdanda bakabilsin karar verirken diye söyledim çok zor şeyler bunlar dediginiz gibi tavır çok önemli konu sahibi iyi düşünmenizi tavsiye ederim
selam ve sevgi ile kalın

evlenınce işsiz kalırsa boşanacak mısın
bnm eşim ilk evlendıgımızde 8 senelık işinden aniden cıkartıldı
5 ay işsiz kaldı kocam,
benım maasımla gecındık ve birkere bile bunu yuzune vurmadım.

şuan için de gecerlı bu , yıne issiz kalabilir, ben de kalabilrim.
ya da çok zengin biri ile evlensen iflas edebilir.
senin bugun işsiz diye bıraktıgın adam , yarın gun cok farklı boyutlarda karsına cıkarsa ne yapacaksın.

bence senın sevgın yok ona karsı, yoksa ınsan bunu düşünemez bile.

Issizligi daha uzun sure devam edecekse alternatifler aramali. Evde bos oturulmaz. Erkek bu ya gitsin hamallik yapsin,aza kanaat etsin bir sure, ama is bulamiyor olmasi ayri bir durum,is begenmemesi ayri bir durum. Is begenmiyorsa ayril ama is bulamiyorsa sabret ve ona destek ol.

Asıl önemli olan iş araştırıyor ama bulamıyor mu yoksa tembellik mi yapıyor, sorumsuzca mı davranıyor?
Eğer ikincisi gibiyse evlenmeden yol ver gitsin

Katılıyorum.

Konu sahibi, aradaki ayrımı yapabilir misiniz? Sizce hangisi? Çalışmak istemiyor mu, istiyor da iş mi bulamıyor, iş buluyor da beğenemiyor mu?

zaten mesleği yokmuş ki yapacağı işler ancak o tarz olur
diplomasına göre is bekliyor desek o da yok adamda
yeni moda kendi niteliklerine bakmaksızın is begenmemek

Ada'mın mesleği yok

Bu işe girer bir süre çalışır yine işsiz kalır ama evde yazı beklemek yerine iş aramalı

Evli olsa idiniz de evde oturup iş mi bekleyecekti

İş seçme lüksü yok ki Aslan'ın midesinden bağırsaüına doğru gitmekte olan son lokmaları alabilmek için çok çaba gerekiyor

İnsan sevdiği nişanlısını bunun için bırakmaz ama ona bu duruma çözüm araması gerektiğini de anlatır

Ama mantık evliliği ise çok da mantıkğa uygun davranmıyor adam

Ben de ayrıl diyenlerdenim.
Kafasına göre iş bulamasa bile bulana kadar geçici bir işte calisabilirdi. Eğer öyle yapsaydı 3 aydır çalışıyor olurdu. Artı çalışmadığı sürelerde bırak para kazanmayı cepten yiyor insan. Habire eksiye gidiyor.
Evlendikten sonra da bunu yapmayacağı ne malum.
Kızkardeşim iş arkadaşıyla tanıştırdı geçen sene. Kocası 28 yıldır hiç çalışmamış. Sürekli bahane bulmus. O kadıncağız da hep beklemiş ha buldu ha bulacak. Kadın mevsimlik işçi. Yazık..
Evlenince böyle olmaz diyebiliyor musun. Anne baba istemeyince o evlilik genelde yürümüyor canım.
Iyi düşün.
Çok iyisi var . Seni seven ,sahiplenen , ekmeğini taştan cikarabilecek, seni mutlu edebilecek insan çıkacaktır. Hatta belki böyle bir sürü çıkacaktır. Burdaki boşanma hikayelerini oku bol bol. Sonra karar ver.
Elbette hayat musterektir. Benim eşim işsiz kalsa ben girer çalışırım. Elimden geleni yaparım. Burda kilit nokta şu ki eşim bana kiyamaz bulduğu ilk işe girer. Bahsettiğim şey bu. Adam var ki iş bulamadım diye avare avare gezer eşini çalıştırır para yer. Adam var eşine kiyamaz tuvalet bile temizler eşini çalıştırmaz.

(Konu sapmasın diye yazıyorum kadının çalışmasina karşı değilim. Ama küçük bebeği olan bir kadının çalışması yerine kocanın ne iş bulursa yapması daha mantıklı)

3 ay işsiz kaldı diye ayrılmak nedir? siz bu insanı sevmiyor musunuz da hemen kesip atıyorsunuz. İş bulana kadar yazma ne demek her insanın böyle dönemleri olur baştan beri işsiz değilmiş ki bu insan yani işsiz kaldı bas tekmeyi olur mu hiç. İş bulana kadar yazma diyen insana bende iş bulduğumda da yazmam der keser atardım zor zamanında yanında destek olamayacaksınız neden varsınız? tamam havalar ısınsın girerim demesi kötü ancak araştırıyordur kendi çapında beklemede kalmak yerine bu gibi sözler çirkin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…