Nişanlım mezuniyet balosuna izin vermiyor!

Ablanin mezuniyeti icin neden baska birinden izin aliyorsun, kendine neden izin isteme gibi bir ezikligi yakistiriyorsun sekerim? Adam sahibin mi, sen ona kole misin, 6 yasinda cocuk musun ki izin aliyorsun?

Ablana ayip edersin gitmezsen, kimse ondan onemli olmamali senin icin.

kişisel almayın lütfen ama ben bu mantığı anlamıyorum. "yıllardır böyle,huyu bu" dediğiniz adamın izin vermemesinden şikayetçi olmamalısınız o halde. çünkü bunu biliyorsunuz, devam edip etmemek sizin elinizde. arkadaşlar da söylemişler,nişanlıyken böyle yapan adam evlenince ne yasaklar koyar size.

kısacası ya "kıskanç,huyu böyle" deyip sesinizi çıkarmayacaksınız-ki önermem,kendim de asla yapmam- , ya da karşınıza alıp konuşacak ve gerekirse yollarınızı ayıracaksınız. çok keskin olmuş olabilir ama bu "izin alma" konuları beni çok geriyor. siz ondan izin almak zorunda değilsiniz, nereye gidip gitmeyeceğine karar verebilecek yaşa ve zekaya sahipsiniz. bence bunlar size bir uyarı niteliğinde izin vermemeleri falan. çok ama çok iyi düşünün. hakkınızda hayırlısı olsun. ablanızın da mezuniyetini kutlarım, umarım gidersiniz ve çok eğlenirsiniz

pardon da, izin almak ne demek? bir şey yapacağın zaman izin mi alıyorsun nişanlından? eğer öyleyse izin vermediğinde kırıp dizini evinde oturacaksın demektir. benim ablamın mezuniyetine beni göndermeyecek nişanlının alnını karışlarım:113:

Hepinizin yorumlarını tek tek okuyorum. Çok ama çok teşekkür ederim. Her birinize tek tek cevap vermek istiyorum fakat telefondan girdiğim icin çok zor oluyor o yüzden bütün yorumları okuyup genelleme yapıp öyle cevap yazıyorum..

Bugüne kadar onun güvenini sarsacak en ufak bişey yapmadım. Neden bu şekilde davranıyor anlamıyorum. Yıllardır sana güveniyorum ama çevreye güvenmiyorum diyor. Sen çok iyi niyetlisin çevrede bir sürü kötü niyetli adam var diyor. O baloda bir sürü erkek olacak, üstelik alkollü mekan, biri alkolü fazla kaçıracak gelipte seninle tanışmaya çalışacak başına musallat olacak diyor Ölsem de göndermem ben olmadan senin öyle mekanlarda işin olmaz diyor başka bişey demiyor. Bu arada ablam nişanlımın huyunu bildiği için onu da davet etti fakat nişanlım çalıştığı için gelemiyor. E kendi gelemediği icin beni de göndermiyor.

Halbuki ablamın okul arkadaşları o kadar düzgün insanlar ki. Herkeste benim nişanlı olduğumu biliyor. Kim gelipte yanaşmaya cesaret edebilir ki? Nişanlımın bu tavrı ve düşüncesi çok saçma çokkkk!!

Son düzenleme:

ama bu paranoya çok kötü bir şey. ileride ne boyutlara ulaşacağını tahmin bile edemiyorum. gerçekten çok aşık değilseniz bu ilişkiyi gözden geçirin arkadaşım.neler okuyoruz bu forumda, kocasının kısıtlamalarından deliye dönen kadınlar falan. bu size yaptığı bir saygısızlık resmen.

Zamanında annemle babamın en meşhur lafıydı "sana güveniyoruz ama çevreye güvenmiyoruz" demekki hala kullanılıyor :))

Haklısınız, çok haklısınız fakat bunca yıllık emekten ve yaşanan onca şeyden bi çırpıda vazgeçmek çok ağır gelir bana Ben sadece artık bu kadar kıskançlık yapmasın istiyorum. Eskisi gibi hakimiyet benim elimde olsun istiyorum ama ipleri öyle bi bırakmışım ki ucunu göremiyorum

Hepiniz söylediklerinizde çok haklısınız, ama senelerdir onun huyu böyle. İnanılmaz bi kıskançlığı ve inatçı bi yapısı var.

ay senelrdır böyle dıosun..omur boyu napıcaksın..sımdı sevıosun gozun gormuo ama burdakı evlı bayanların tavsıyelerıne kulak ver cnm.ızın alınmaz soylenır..ha bız nısanlıyken ızın aldıkta noldu kocamız sonrasında aferın dıe madalyamı taktı

Kusura bakmayın ama ben burada nişanlınızı haklı buldum biraz empati yapın lütfen
Bu bir kep töreni olsa tamam ama ablanızın mezuniyet balosunda sizin ne işiniz var ?
Benimde bu yıl kardeşim oldu ama kep törenine gittim bir tek baloda ne yapayım onun hakkı onun eğlencesi onun arkadaşları
Nişanlınızı böyle bir ortama tek başına yollar mısınız ?
Sorun sizi herkesin nişanlı bilmesi ya da ablanızın arkadaşlarının düzgün olması değil
O arkadaşların da arkadaşları gelebilir yani baloya
Bunun izin almakla ve istemekle alakası yok sadece biraz empati

en gıcık aldığım erkek tipi,hayatı insana zindan eder böylesi.
ablan veya annen arayıp konuşsa ama ciddi bir şekilde,
o senin sadece nişanlın kocan filan değil, sen hala baba evindesin
bunu ona hatırlatacak şekilde konuşsunlar,izin isteme şeklinde değil ama
bilmem anlatabildim mi??

o zaman sizi eve kapatması lazım her yerde biri beğenip musallat olabilir :90: çok saçma geldi bana kendide gelsin o zaman sonuçta nişanlınız böle kıskançlıklar hala varmışş

Aman aman yok... Bi daha tövbe aileme yansıtmam hiçbişeyi. Bi önceki açtığım konuya ufak bi göz gezdirirseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız... Geçenlerde annemin yanında nişanlımla telefonda tartıştım, tartışmaz olaydım. Annem bizim bu geçimsizliğimize üzüldüğü için benden habersiz o gün mesaj atmış nişanlıma. "Oğlum ben sizin bu kadar kavga etmenize dayanamıyorum yeter artık, yürütemiyosanız iyice geç olmadan ayrılın bitsin bu ilişki, bade senin yüzünden çok yıprandı" tarzından şeyler yazmış nişanlıma. Sonrasında uğraşan ben oldum tabii. Annemin mesajından dolayı çocuk gibi trip yapıp "sen neden herseyi ailene yansıtıyorsun" diyen nişanlımı mı idare edeyim yoksa "yeter artık anlaşamıyorsanız ayrılın" diye üstüme gelen annemi mi... Orta yolu bulana kadar canım çıktı. O günden sonra boyumun ölçüsünü aldım bi daha asla aileme yansıtmam aramızdaki tartışmaları...

Son düzenleme:
o zaman sizi eve kapatması lazım her yerde biri beğenip musallat olabilir :90: çok saçma geldi bana kendide gelsin o zaman sonuçta nişanlınız böle kıskançlıklar hala varmışş

Aynısını bende söyledim. O farklı bu farklı ikisini bir tutma sonuçta bu bi mezuniyet balosu senin yaşlarında bir sürü genç adamlar olacak orda diyor hey allahım yaa...

Ben nişanlına hak verdim.
Hemen erkeğin kısıtlaması yok perde açtırmaması falan yorumlar gelmiş ama siz olsanız yollar mısınız nişanlınızı baloya?
Mezuniyet töreni, kep atma töreni vs. ailenin katılması normaldir ama siz balodan bahsediyorsunuz. Şimdiye kadar baloda kardeşi yanında gelen birini görmedim. Abiniz olsa belki anlarım kız arkadaşı yoktur eşlik etmenizi ister ama öyle bir durumda yok.
Bana gitme isteğiniz biraz gereksiz geldi.

Size yaşanan son gelişmeyi anlatmadım. 1 saat önce tekrar konuştuk nişanlıma. Bana;

"Tamam madem oraya gitmeyi bu çok istiyorsun, git öyleyse. Ama saat akşam 11 olunca evde olacaksın. Ayrıca yanında, karşında hiçbi şekilde erkek oturmayacak. Bu şartları kabul ediyorsan gidebilirsin" Dedi.

Bilerek gitmeme izin verdi günün birinde bu konu açılırsa "ben sana git demiştim, kendin gitmek istemedin. hiç beni boşuna suçlama." diyecek...
Ama resmen benimle dalga geçiyor. Mezuniyet balosu zaten akşam 8de başlıyor, ben mümkün değil saat 11de evde olamam. Oraya gidersem iyice burnumdan getirecek. Sürekli arayacak, rahatsız edecek biliyorum.

O yüzden gitmemeye karar verdim. En doğrusu bu olacak. Artık çok yoruldum..

Bu arada yorumlarınızı tek tek okuyorum hepinize çok teşekkür ederim cevaplarınız için..

Son düzenleme:

Ablam bunca yıldır benim her zaman en iyi arkadaşım oldu. Ben onun üniversitedeki bütün kız arkadaşlarını tanıyorum. Benim nişanlımdan dolayı sosyal hayatım sıfıra indi. Arada bir ablamın üniversiteden kız arkadaşları geliyor bize, hep birlikte oturuyoruz. Başka yaptığım hiçbişey yok. Ablam ve kız arkadaşları mezuniyet balosuna bilerek beni davet etmişlerdi, hem benim için bi hava değişimi olmuş olur hem de biraz eğlenirim diye.

canım bak sana bi abla tavsiyesi...nişanlıyken bunu yapan biri evlenince neler yapar bi düşün...
çocuk değilsin aklını başına al...
evlilik hayatın boyunca hep kocanın gönlünü etmekle mi yaşayacaksın...
böyle biriyle ömür geçmez canım bak iyi düşün.. bir yıl değil iki yıl değil, ömür boyu hep izin alarak yaşayacaksın...bu çok onurunu kıracak senin...
bi arkadaşım var onun eşide tıpkı seninki gibi, bakkala bile giderken mesajla izin alırdı nişanlıyken...ama ilk zamanlar hoşuna bile gidiyordu arkadaşımın..biz çok şeyler söyledik şimdi tıpkı sana söylediğimiz gibi...
sonunda evlendiler ve evliliği zehir gibi geçiyor..her telefonda görüşmemeizde ağlar... anneme bile göndermiyor...artık bunladım canıma kıyasım geliyor diyor...
sen bu baloya giderek nişanlın onu ezip geçtiğini düşünecek ama şuan emin ol eğer nişanlın gitme dediği için gitmezsen, sende kendi onurunu ezip geçmiş olacaksın...
böyle biriyle olan nişnalılık sürecini bi düşün değerlendir...böyle biriyle evlenmeyi ve ömür boyu ipinin ucunun eşinin elinde olmasını kabul edebilecekmisin...
evlendikten sonra buraya gelip çok ağlayarak konular açacaksın gibi görünüyor...haa tabi eşin beyefendi internet kullanmana müsade ederse....

geçmiş konularını bilmiyorum ama inşallah evlendikten sonrada buraya eşim çok kıskanç
dayanamıyorum diye konular açıp bizi üzmezsin,çünkü bu şekil ilişkilerin sonu hüsranla bitiyor.
ve sen ömrünü kıskanç bir adama harcayarak geçiriyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…