Nişanlım mezuniyet balosuna izin vermiyor!

Tabiki öyle olmalı, benimde en iyi arkadaşım abimdir.
Sanırım önceki kısıtlamalarından dolayı çok dolmuşsunuz. Belki öncekilerde haksızdı yersizdi ama bunda haklı.
Nişanlı bir kızın nişanlısı olmadan akşam baloya gitmesini ben uygun bulmuyorum kaldı ki erkekler hiç istemez.
Sosyal hayatınız neden yok? Okuyor musunuz? Çalışıyor musunuz?
Nişanlınız çalışıyor sanırım bütün gün görüşemiyorsunuz doğal olarak 2-3 kız arkadaşınızla çıkıp kahve içmenize karışıyorsa sorun olan bu. Kesinlikle baloya izin vermemesi değil. Bence bu konuda konuşun onunla çok bunalıyorum vs. diye sizin mutsuzluğunuzu huzursuzluğunuzu istemez ki.

siz konunun içeriğini tam anlamamışsınız sanırım...evet biz öyle yorumlar yaptık ama dikkatli okursanız konu sahibi nişanlısının aşırı kıskanç olduğunu, huyunun böyle olduğunu ve her defasında izin almak için çabaladığından bahsetti....
mesele sadece balo değil, nişanlısının karekterini konuşuyoruz biz....sırf baloya izin vermediği için değil...
baksanıza adam resmen raydan çıkmış, yok efendim 11 de eve döneceksin, karşına kimse oturmayacak falan..
nedemek bunlar yaa, resmen blöf yapıyor....11 de dönülmeyeceği belli...o tür şeyler 11 civarı olur zaten...11 de dönemeyeceğini bildiği için, ben sana git dedim sen gitmedin diyebilmek için blöf yapıyor...
benim konu sahibine tavsiyemo baloya git ve dilediğin saatte dön...
çok ağlayacaksın ilerde...böyle biriyle ömür geçmez...

aferin sana gitme, kır dizini otur evinde

nişanlın karşısında oturan yada gece dışarda gördüğü her kıza nişanlı hatta evlide olsa nasıl gözle bakıyorsa artık

Son düzenleme:
bu kadar kıskançlığa nasıl izin veriyosunuz anlamıyorum yaa
hayatınıza yön veriyo nişanlınız resmen
kıskançlığı bi yere kadar anlayabilirim ama aile ile gidilen yerlere karışılmasını acaip saçma buluyorum..

Tam olarak anladım. Bir önceki mesajımda yazdım sorun balo değil sorun günlük yaptığı kısıtlamalar dediğiniz gibi bakkala bile izinle gitmek. Ben empati yapıyorum ve bende ben olmadığım sürece erkek arkadaşımın kardeşinin balosuna gitmesine izin vermem.
Kendisininde dediği gibi hiç arkadaşının olmaması bi yere gitmesine izin verilmemesi onu asıl bunaltan. Aslında aynı şeyden bahsediyoruz ama nişanlısına düşman gibi davranıp bana ilerde neler neler yapar o baloya gitmeliyim diye bi bakış açısını ben kabul edemiyorum :) Belki kendine bir kaç arkadaş edinmeli ve hayatını onun üstüne kurmamalı bu kadar basit aslında çözüm.

neden izin vermessin nişanlının kardeşinin balosuna gitmesine, kendinemi nişanlınamı güvenmiyorsun

Kızlar siz siz olun benden ders çıkarın sakın ola ipleri erkeğin eline bırakmayın sonradan böyle çekersiniz işte

Son düzenleme:

Kesinlikle söylediğiniz her kelimeye sonuna kadar katılıyorum. Ben kendimi çok iyi ifade edemedim fakat siz beni çok iyi anlamışsınız ve benim ifade etmekte güçlük çektiğim durumu gayet net bi şekilde anlatmışsınız. Nişanlım resmen benimle dalga geçiyor, 11de dönemeyeceğimi bildiği için bilerek git diyor. Şaka gibi gerçekten.

sevgililik, nişanlılık, evlilik böyle şeyler değil, birbirinin hayatını kısıtlamak değil, birlikte mutlu olmak, hayatı paylaşmak, tabiki oda sende birbirinizden ayrı aktiviteler yapacaksınız, arkadaşlarınız, eğlenceleriniz olacak. sen düzgün bir insansan oda düzgün bir insansa size kimse bişey yapamaz. yok karşındaki düzgün biri değilse hiçbişey yapamazsa telefondan, internetten sokaktan birini bulur gene yapacağını yapar.

böyle ilişkiler yaşamayın, hayatı ne ona nede karşıdakine zehir etmeyin.

iş arkadaşlarımın çoğu erkek, kocam olmadan onlarla sinemayada, kahve içmeyede giderim, haber veririm, tamam selam söyle der. eşiminde bayan arkadaşları var, bende severim onları. hırsıza kilit olmaz derler

diğer konunuzuda biliyorum annenize bize karışmayın diyebiliyorsunuz fakat nişanlınıza aynı şeyi söyleyemiyorsunuz .

annenizi babanızı dinlemezsiniz ama elin oğlundan habersiz adım atamazsınız

kusura bakmayın şimdiden böyle sizi kısıtlamasına çok kızdım

Keşke gidebilirmiyim yerine, gidiyorum deseydiniz. İzin almak yerine, kararınızı bildirseydiniz.

Çok karışıyım kıskançlık adı altında insanların birbirlerini kısıtlamalarına.

Sen oraya gidince mutlu olacaksın, gitmeyincede nişanlınız mutlu olacak.

Demekki kendi mutluluğu sizin mutluluğunuzdan daha önemli ki gitmenizi istemiyor.

Bu arada kıskançlığın sevgiden kaynaklandığını savunan insanlara çok güzel bir örnek bence, kıskançlık bana göre sevgiden kaynaklanmıyor, (seven insan karşındakinin de mutluluğunu düşünür) kıskançlık sadece karşındakinin hayatına kısıtlama getiriyor.

neden izin vermessin nişanlının kardeşinin balosuna gitmesine, kendinemi nişanlınamı güvenmiyorsun
kep töreni mezuniyet töreni gidebilir ama akşam baloya gidemez. en çok kendime sonra ona güvenirim. hayatımda baloya kardeşiyle giden birini görmedim(aynı cinsiyette). kendim gitmeyi tercih etmem oda gidemez. kız kardeşine eşlik edecekse kavalyelik yapacaksa gidebilir.

bu birazdan alışkanlık kişilik meselesi mesela benim erkek arkadaşım ben olmadan akşam çıkmayı kendi istemez. aynı şekilde bende.

Doğru söze ne denir ki. Sonuna kadar haklısınız. Bende bu düşüncedeyim fakat nişanlım bu konuda bi türlü bizler gibi düşünemiyor. Ben ona göre inanılmaz safmışım, çok iyi niyetliymişim. İnsanların kötü yüzünü görmüyormuşum, çok kolay kandırırlarmış beni hep böyle söylüyor. Ben çocuk değilim ki neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum, ama o bunu anlamıyor sanki ben onun küçük çocuğuymuşum gibi davranıyor bana. Bu arada eşinizle olan ilişkinize çok saygı duydum ve çok imrendim, allah size de eşinize de sağlıklı ve mutlu bir ömür el ele yaşlanmayı nasip etsin inşallah :)

tek bir şey söyleyeceğim sana "canın gitmek istiyorsa, sen uygun görüyorsan git". nişanlın senin sahibin değil, onun kararlarına göre hareket etmek zorunda değilsin. birileri seni görüp beğenebilir diye hiç dışarı çıkma madem. böyle kısıtlamalara izin verme. mantıksızlığı tartışılmaz bile bak bunun, başka bir konu olsa üstünde az da olsa düşünmek gerekse hadi bir derece tartışalım ama buna denecek şey çok basit, git ablanın güzel gününde yanında ol.

cümlelerime gücenmeyin nazım geçtiği için bukadar rahat yazıcam
neden göndermezsin nişanlını...
o halde güvenmiyorsun nişanlına...şimdi diyeceksin ki ben nişanlıma güveniyorum ama kızlara güvenmiyorum...:) ah yapma lütfen canım yaa..
güven eksikliği olan kişilerin lafıdır bu...
ben nişanlıyken de asla kısıtlamadım, oda beni kısıtlamadı...gönül rahatlığıyla heryere müsade ettik biz..asla güven sorunumuz olmadı...
4 yıllık evliyim ve hala ne eşim beni ne ben onu kısıtlarım..evet kıskanmak sevginin gereğidir fakat hayatını kısıtlamak bence biraz zorbalığa kaçıyor...sözüm sana değil, konu sahibinin nişanlısına diyorum...yaptığı çok zorba bi davranış...insan biraz güvenir...benim nişanlım, değil baloya, ordunun içine girse yine bana sadıktır diyebilmelidir...
bende göndermem demişsiniz ya, lütfen gücenme bana ama aranızda güven problemi var bence...

siz benimle ilgili soru sordunuz diye yazıyorum yoksa konu sahibi sadece kendi istediğini yazanlara cevap veriyor o yüzden bakmıcam bu konuya :)
şöyle söyleyim hani dediniz ya "orduya girse yinede sadık olmalı" diye. daha geçen hafta bir konu oldu sevgilim istersen git seni 100 erkeğin içine bıraksam bıraktığım gibi gelirsin dedi :) tesadüfe bakın aynı cümleyi kurdunuz şimdi. bizim aramızda güven problemi yok hiç bir şekilde. bende onu 1000 kızın içine bırakırım yinede bakmadan gelir. diyeceksiniz erkekler bakar bakarsada cehenneme kadar yolu var orası ayrı :)
kendimede sevgilimede güveniyorum yani sadece ben onsuz akşam çıktığımda rahat edemiyorum o çıktığındada rahat edemiyor. o yüzden çıkmıyoruz. bu bizim seçimimiz. huzurumuz yerinde allah bozmasın :) herkesin kendi yaşayış biçimi farklı allah sizinde mutluluğunuzu bozmasın.

Bana izin vermez yaa ne yacağım ben şimdi.. cümlesi herşeyi özetliyor zaten
Bizlere yazacak bir şey bırakmamışsın..

Sen kendi kararını kendi istediğin gibi ya da ortak nokta
bularak değil (beraber gidelim gibi )

Onu ikna etmeye çalışıp yalvar yakar izin alma tarafına geçmişsin

Sorunu önce burdan çözmen lazım..

Ablanın ailenin yanında olamazsan ömür boyu hep pişmanlık yaşarsın. Nişanlın yine türlü türlü kıskançlık ve bahanelerle seni oyalamaya devam ederken bir bakmışsın ki seni ailenden, arkadaşlarından uzaklaştırmış. İşte kendine güveni olmayan, kıskanç ve kompleksli bir erkek türü. Ömrün boyunca senden taviz vermeni bekleyecek.
Biz kadınlar çoğu zaman başımızda bir erkek (sevgili/nişanlı/koca... herkimse artık) uğruna ailemizi görmemeye başlıyoruz, arkadaşlarmızı görmemeye başlıyoruz. Sanki en önemli insan oymuş artık gibi. Onlar olmasa ne olur ki sanki? tek başına ölür müyüz? işte basiret bağlanıyor. Sonra bir bakmışız ki ailemiz göçmüş gitmiş. Ölene kadar pişmanlık yaşa dur artık

bazı durumlarda nişanlılık olayını uzatıp erkeği tamı tamına tanımak daha iyi sanırım. Nişanlılık uzun olunca ilişki biter derler hep eee niye bitiyor? ne olduklarını bir süre sonra ortaya döküyorlar da ondan, oysa evlenince iş işten geçiyor. Hemen kestirip atamıyorsun.

ben üniversite döneminde 5,5 sene biriyle flört ettim bunun 1.5 senesi nişanlılıkla geçti. Artık komplekslerine ve kıskançlıklarına katlanamaz hale gelmiştim. Ailem de destek oldu ve kurtuldum ondan. Yoksa ömrün gidecekti okadar zamana yanarım hep ama herşeyde hayır var deriz.

Eee şimdi evliyim eşim zerre kadar kıskanmıyor bu da ayrı bir problem :)

bide bi arkadaşın dediği çok doğru, o senin üzülmene bile aldırmıyor en önemli noktada bu. ben olsam kıyamam ama o sana kıyıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…