Nişanlım nişanı atmak istiyor

Diğer mesajlarınızı da okuyunca konu çok garip geldi. Annesi ya sizle evlenmesini istemiyor ya da birlikte yasamayı düşünüyorlar gibi. Yoksa bu hareketlerin, erkek kardeşinin 1 aydır onunla yaşamasının mantıklı bir yanını göremedim.. Ayrıca sizin aileniz nişan atmasına bir şey demedi mi?

Zamanında iftiraya uğrayıp işinden çıkarıldı yıllarca işsiz kaldı hiçbir zaman yanlız bırakmadım. Çok şükür iftiranın asılsız olduğu ortaya çıktı tekrar işine başladı herşey düzeldi derken maalesef şimdide nişan atalım diyor
Bence hiç üstüne düşmeyin. Bana hiç mantıklı gelmedi nisanlinizin yaptığı. Daha evlenmeden hastalık bahanesiyle ailesini getiriyor imkanları daha az olan bir şehire,evlenince hep birlikte yaşayalım da diyebilir. Şimdiden bunları görmeniz sizin hayrınıza bence. Bende sizin verdiğiniz tepkiyi verirdim. Nisan atacaksa da geçirdiğiniz yıllar ve emekleriniz için illa ki üzüleceksiniz ama ileride onun size yaşatacağı kötü yılları düşünerek bir nebze yol yakınken ayrıldık diye sevinebilirsiniz.

Diğer mesajlarınızı da okuyunca konu çok garip geldi. Annesi ya sizle evlenmesini istemiyor ya da birlikte yasamayı düşünüyorlar gibi. Yoksa bu hareketlerin, erkek kardeşinin 1 aydır onunla yaşamasının mantıklı bir yanını göremedim.. Ayrıca sizin aileniz nişan atmasına bir şey demedi mi?
Annem çok kızgın yıllardır verdiğim emekleri biliyor çünkü. İşinden çıkarıldığında nasıl yanında durduğumu yanlız hissetmesin diye hediyeler göndermemi elimle atkı örmemi… birde sayamadığım nice şeyler.. şunu anladımki gerçekten bir insan görünüşte ne kadar iyi olursa olsun durumlar düzelince ilk sattığı kişi ona fedakarlık yapan kişi oluyormuş

Ailesiyle farklı şehirlerde yaşayacağız. Ama daha ben eve girmeden onların gelmesi açıkçası biraz zoruma gitti. Söz konusu annemin sağlığı diyor ama annesinin yaşadığı şehirde çok daha iyi imkanlar var. Onu deprem bölgesine getirmesi bana çok anlamsız geliyor
Sağlık bu yani belki orada düzenli gittiği doktorlar var, daha hakimler kurumlara. Eşyaları sizden önce kullanınca ne oluyor bekareti mi bozuluyor? Annesinin yaşadığı şehirde daha iyi imkanlar vardır ama onları zorlayacak başka şeyler de vardır belki. Derdiniz tamamen eşyaların sizden önce kullanılmaması ama ben bu olayı çözemiyorum eşya bu illa kullanılacak. Size saçma gelebilir ama nişanlınızın annesinin sağlık durumu varken eşya konuşmanız ona batmıştır bana da batardı.

Sağlık bu yani belki orada düzenli gittiği doktorlar var, daha hakimler kurumlara. Eşyaları sizden önce kullanınca ne oluyor bekareti mi bozuluyor? Annesinin yaşadığı şehirde daha iyi imkanlar vardır ama onları zorlayacak başka şeyler de vardır belki. Derdiniz tamamen eşyaların sizden önce kullanılmaması ama ben bu olayı çözemiyorum eşya bu illa kullanılacak. Size saçma gelebilir ama nişanlınızın annesinin sağlık durumu varken eşya konuşmanız ona batmıştır bana da batardı.
Ben gerçekten eşyayı geçtim artık sorunum şu ki beni hiçe sayarak planlar yapıyorlar. Erkek kardeşinide geçen ay yanına getirdiğinde yine en son benim haberim oldu. Tamamen kendi kafalarına göre hareket ediyorlar. En azından gönlüm hoş olsun diye banada sorabilirdi söyleyebilirdi. İnsanın o kadardamı değeri hakkı olmaz yokmuş demekki

Dış kapının dış mandalı muamelesi yapılmasını kimse kaldıramaz.
Benim arkadaşımında kocası tüm aileyi getirtmiş evleri hasarlı diye. İki görümce kv kp ne ararsan var. Arkadaşıma sormuyormuş bile rahat edeblir misin nasıl yapalım diye. Gitmeyn baba hep birlikte yaşarız diyormuş. Kızın bide bebeği var kara lkara düşünüyor.
Sen en azından evli değilsin. Şimdiden fikrin sorulmuyorsa ilerisini düşün bi

Dış kapının dış mandalı muamelesi yapılmasını kimse kaldıramaz.
Benim arkadaşımında kocası tüm aileyi getirtmiş evleri hasarlı diye. İki görümce kv kp ne ararsan var. Arkadaşıma sormuyormuş bile rahat edeblir misin nasıl yapalım diye. Gitmeyn baba hep birlikte yaşarız diyormuş. Kızın bide bebeği var kara lkara düşünüyor.
Sen en azından evli değilsin. Şimdiden fikrin sorulmuyorsa ilerisini düşün bi
İşte bu şekilde önemsenmemek insanın zoruna gerçekten çok gidiyor😞

En çok etkilenen illerden biri olan hatayda
Hataya ben olsam ailemi getirmezdim gerçekten peki ailesi normalde nerede yaşıyor? Tedavisi tam olarak ne? Kardeşi neden bir aydır onunla? Üzmek istemem ama evini dizmiş tek başına siz de hiçbirşey almadığınız için sorumlu hissetmiyor. Size ihtiyacı olmadığını düşünüyor gibi. Kendine başka bir yol çizebilir. Normalde ilişkiniz nasıl?

Anlık bir öfke ile söylenmiş birşey olsaydı 1 hafta sürmezdi. Sizden ayrılmak istiyor hatta başka biri bile olabilir. Sadece ailenin araya girip bozacağı bişey olsaydı nişanda bozardi

Size, desteğinize ihtiyacı kalmamış demek ki.
Bu sekilde kestirip atabiliyorsa olacak evlilikten de hayır gelmez. Bundan sonra ailesiyle en ufak sözünüze sen zaten söylesin, böylesin diye suçu suçlamaya başlar.
Adım atmayın, bırakın böyle kalsın. Evlenip sıkıntı yasamaktansa giden 7 yıl olsun.
Bana da öyle geldi.
Bizim burada bunlara keçesi sudan çıkmış derler.
İşi gücü toparladı kendine ev kurdu nişanlısına ihtiyacı kalmadı.
Annem hasta dediğide şeker hastalığıymış
apar topar deprem bölgesine gidilip oğlunun daha açılmamış evine gidilecek bir durum yok bence
Hani kimi kimsesi olmaz ağır hastalık olur anlaşılır
Üstelik aynı şeyleri söyleyen nişanlısına kapıyı gösteriyor.
Şimdiden böylelerse ileriyi hiç düşünemiyorum.

Hataya ben olsam ailemi getirmezdim gerçekten peki ailesi normalde nerede yaşıyor? Tedavisi tam olarak ne? Kardeşi neden bir aydır onunla? Üzmek istemem ama evini dizmiş tek başına siz de hiçbirşey almadığınız için sorumlu hissetmiyor. Size ihtiyacı olmadığını düşünüyor gibi. Kendine başka bir yol çizebilir. Normalde ilişkiniz nasıl?
Ailesi konyada yaşıyor. Kadın şeker hastası ama öyle çok ciddi birşeyi yok yani. Kardeşide güya sıkılmış o gitti getirdi yanına. Ev eşyalarını evet aldı beyaz eşya L koltuk ve bir baza aldı ben öyle istedim hani deprem bölgesi çok zorlamak istemedim onu zaten eski evi yıkıldı. Halılar tüller perdeleri ben yolladım. Ve annemin hazırladığı bir oda dolusu çeyizlik eşyam var. Yani bizde üstüme düşeni gerçekten yaptık ne lazımsa fazlasıyla aldık. Normalde ilişkimiz çok güzeldi nişandan sonra değişim farkettim normaldir belki evlilik stresidir dedim. Neyse sürekli alttan aldım herşeyi. Nişanda altın takmadılar hiiiç umursamadım. Ama şu son davranışları beni yok saymaları çok zoruma gitti

Ailesi konyada yaşıyor. Kadın şeker hastası ama öyle çok ciddi birşeyi yok yani. Kardeşide güya sıkılmış o gitti getirdi yanına. Ev eşyalarını evet aldı beyaz eşya L koltuk ve bir baza aldı ben öyle istedim hani deprem bölgesi çok zorlamak istemedim onu zaten eski evi yıkıldı. Halılar tüller perdeleri ben yolladım. Ve annemin hazırladığı bir oda dolusu çeyizlik eşyam var. Yani bizde üstüme düşeni gerçekten yaptık ne lazımsa fazlasıyla aldık. Normalde ilişkimiz çok güzeldi nişandan sonra değişim farkettim normaldir belki evlilik stresidir dedim. Neyse sürekli alttan aldım herşeyi. Nişanda altın takmadılar hiiiç umursamadım. Ama şu son davranışları beni yok saymaları çok zoruma gitti
Bak güzel kardeşim görünen köy kılavuz istemiyor, verilmiş sadakam varmış başından gördüm de annenin sözünü dinle. Ayrıca nişanlın nişan atman istemiyor eski nişanlın nişanı atmış zaten. Hayatına bak, güzel bir geleceği hak ediyorsun. Seni hak etmeyen biri için 7 senemi verdim gibi bahaneler üretip 27 sene daha verme. Mutlu olmayı hak ediyorsun. Ama bu adamla mutlu olamazsın. Sil gitsin.

işsizken yanında olmuşsun belki para verdin ya da hesapları ödedin.evlenirken ne takı ne eşya hiçbir şey talep etmemişsin. küçücük ev tutmuş iki de çekyat almış onlara bile nasıl sevinmişsin. yerleştirmeye geleyim demişssin hayır gelme demiş. erkek kardeşin niye geliyor demişsin gelecek demiş. annen büyükşehir hastanesine gitsin demişsin hayır buraya gelecek demiş. adam sizden soğumuş. normalde kavga olur nişan zamanı ama o direkt nişan atmış. sizi sevmiyor. bir hafta olmuş belki siz yeni biriyle tanışacaktınız bu hafta, adam onu bile göze almış .sizi istemiyor. kimse için aşırı fedakarlık yapmayın. yapmasaydın olur. böyle sizi hiç saymayan dinlemeyen direkt nişan atan adamlarla evlilik sürmez.yılların hatrına işsiz güçsüzken yanında olduğunuz günler hatrına insan gelir ailenizle de görüşerek insan gibi bitirir.sonuçta adı üstünde nişan. telefonda bitirecek kadar size değer vermiyor. şimdi annesi arar ama o da nişan altınlarını istemek için. para için yani.
+100000
Maalesef kadınların çok fedakarlık yaptığı ilişkiler yürümüyor.
Ayrıca çok uzun nişan ve birliktelik sonrası evlenenlerde de çok sıkıntı oluyor.

Bak güzel kardeşim görünen köy kılavuz istemiyor, verilmiş sadakam varmış başından gördüm de annenin sözünü dinle. Ayrıca nişanlın nişan atman istemiyor eski nişanlın nişanı atmış zaten. Hayatına bak, güzel bir geleceği hak ediyorsun. Seni hak etmeyen biri için 7 senemi verdim gibi bahaneler üretip 27 sene daha verme. Mutlu olmayı hak ediyorsun. Ama bu adamla mutlu olamazsın. Sil gitsin.
En mantıklısı dediğiniz. Şu duygusal halimden inşallah en kısa sürede kurtulup kafamda tamamen bitiririm

Şeker hastalığı için düğün ertelenmiş olsaydı bir ilk olurdunuz.

Şeker kronik bir hastalık. Öyle doktora gittim tedavi oldum değil ki. Ölçümleri yapılacak ilaçları düzenlenecek vs. Bunun için düğün arefesi şehir değiştirmenin, hasta anam moduna girmenin mantığı yok.

Çok ileri şeker hastalıkları tehlike arz eder. Böyle bir durumda da insan şunun bunun yanı denemeden imkanları en gelişmiş seçenekleri değerlendirmelidir. Yani hali hazırda büyük şehirden deprem bölgesine gitmek yine mantıksız olur.

Basit veya ileri düzeyde fark etmez bu tarz kronik hastalıklarda sabit bir doktorda devam etmek hasta için en idealidir. Bunun için de tercih kolay ulaşabilmesi açısından kendi yaşadığı yer olmalıdır. Şehir dışına çıkmak yine mantıksız.

Nişanlınızın yanında bekar bir kayın ve Kv yanında bir görümce var. Ama sanki tek evlat düğün arefesindeki oğlu gibi düzenini bozmak bana iyi niyetli gelmiyor. Size de gelmesin.

Ha nişanlınız pek sağlam ayakkabı değil belli. Bu işten bir cacık olmaz artık ancak en azından hatayı kendinizde aramayın. Sağlam ve güçlü durun. Şimdi alttan alarak bu işi oldurursanız bile ilerde çok büyük bedeller öder mutlu olamazsınız.

Öncelikle herkese merhaba. anlatacağım konuda aklım o kadar karışıkki ileride pişman olacağım hatalara düşmek istemiyorum. Tanımadığım insanların olaya daha objektif bakacağını düşünerek buraya yazmak istedim. Nişanlımla 7 yıllık bir ilişkimiz var. Bu 7 yıl içinde çok büyük sıkıntılar çekti ve ben her zaman onu destekledim ve bu süre içerisinde üniversitemi okudum beraber el ele vererek bütün sıkıntıları atlattık ve geçen sene haziran ayında nişanlandık. Herşey güzel gidiyordu. 1 ay sonra düğünümüz vardıki evi tuttu eşyaları dizdi. Farklı şehirlerde yaşıyoruz o işi gereği deprem bölgesinde yaşadığı için çok eşya istemedim sadece birkaç parça al ihtiyacımız dışında hiçbirşey alma dedim hatta kendi beğenip aldı onada karışmadım. Tam nikah tarihi alacakken annesi hastayım dedi. Aileside büyükşehirde yaşıyor her türlü imkan varken annemi ve kardeşlerimi yanıma getirip hem hastane işlerini hallederim hemde bir süre bende kalsınlar dedi. Zaten erkek kardeşi 1 aydır yanında kalıyordu. Bende daha benim kullanmadığım eşyaları onlarmı kullanacak diye sordum. Hem orası deprem bölgesi neden oraya götürüyorsun bu ne kadar doğru bir karar dedim. Yaşadıkları şehirde çok daha iyi hastanr doktor imkanı var dedim. Kıyametler koptu telefonu yüzüme kapattı bir daha beni arama nişanı atıyorum dedi. Ben neye uğradığımı şaşırdım. Yıllardır verdiğim emekleri ve onun için çektiğim sıkıntıları hiçe sayarak bu lafları söyledi bana. Eşya veya gösteriş meraklısı biri değilim ama evimi benden önce kullanmaları açıkçası zoruma gitti. Bilmiyorum benmi haksızım ne düşüneceğimi şaşırmış durumdayım. Sizlerden ricam fikrinizi yazabilirmisiniz bu durumda onca emeği heba edip yanlış bir karar vermek istemiyorum şimdiden teşekkürler
Esya konusunda hakli bulmadim sizi. Ama bunu fragman gibi gorup birakin bitsin bu iliski. Evlendiginizde ailesiyle ilgili en ufak sorunda bu adam sizin degil ailesinin yaninda duracak. Gobek bagini koparmayacak. Girin bdv de bir suru kadin kocam ailesine cok duskun beni ezdiriyo diyip sikayetleniyo. 3 5 konu okusaniz anlarsiniz ne demek istedigimi. Birakin ailesiyle yasasin

Bir insana ne kadar iyilik yaparsan yap sonunda ‘YAPMASAYDIN’ derler..
açıkcası ha ben alayım ha o alsın eşyaları, ben gelmeden kullanılmasını kabul etmem. Birde ne kadar kalıcakları belli değil.
Ben düğün için misafirler geldiğinde , kv eşime sizin evde kalsınlar boş orası dediğinde kabul etmedim tabi ben söylemedim eşime söylettirdim kabul etme diye.. sevmem öyle şeyleri..

Ama düğün üstü erkekler hep gergin oluyor kavgalar çok ediliyor buda bir gerçek😀

Bu arada eşinin kardeşi , abisinde 1 ay kalıcağına. Annesinin yanına gidip kendi memleketlerinde hastane işleriyle uğraşsalarmış..

Arkadaşların dediği gibi , kadın bilerek yapıyor olabilir. Evlenince birlikte yaşamak isteyebilir. Gelin işimide görür ben yatarım diye düşünebilir bazı kv öyle..

Eşininde nişanı attığını sanmam sinirlilikle söylemiştir 1-2 güne en kötü 1 hafta sonra yazar merak etme..

Bence bunlar beraber yaşamak için seni ekarde ettiler.
Hadi 1 gün küsersiniz de 1 hafta olmuş .
Yani şimdiden böyleyse evlenince de çok uzun sürmez bu ilişki .

Bence sorun evdeki eşyaları sizin almamış olmanız filan değil kesinlikle.

Kayınvalide sorunlu biri belli ama suanki sorununuz kv de değil.
Direkt olarak nişanlınız sorun . Zor zamanlarında siz yanında olmuşsunuz, ama işine iade edilince size ihtiyacı yokmuş gibi davranıyor. Bu kendisine empoze edilmiş de olabilir bunu düşünmesi bile artık başka yola girdiğini gösteriyor.
Kabullenmek zor gelebilir ama nisanliniz yola çıkmış gidiyor gibi geldi bana.
Böyle durumlarda giden 7 yılım 10 yılım diye üzülmek yerine , neyse ki 27 yılım gitmedi hala gencim diye şükretmek lazım.
Sizden habersiz plan program yapılması ayrı, büyük ihtimalle artık birlikte yaşayacaksınız ayrılmamış olsaydınız.

Bir insana ne kadar iyilik yaparsan yap sonunda ‘YAPMASAYDIN’ derler..
açıkcası ha ben alayım ha o alsın eşyaları, ben gelmeden kullanılmasını kabul etmem. Birde ne kadar kalıcakları belli değil.
Ben düğün için misafirler geldiğinde , kv eşime sizin evde kalsınlar boş orası dediğinde kabul etmedim tabi ben söylemedim eşime söylettirdim kabul etme diye.. sevmem öyle şeyleri..

Ama düğün üstü erkekler hep gergin oluyor kavgalar çok ediliyor buda bir gerçek😀

Bu arada eşinin kardeşi , abisinde 1 ay kalıcağına. Annesinin yanına gidip kendi memleketlerinde hastane işleriyle uğraşsalarmış..

Arkadaşların dediği gibi , kadın bilerek yapıyor olabilir. Evlenince birlikte yaşamak isteyebilir. Gelin işimide görür ben yatarım diye düşünebilir bazı kv öyle..

Eşininde nişanı attığını sanmam sinirlilikle söylemiştir 1-2 güne en kötü 1 hafta sonra yazar merak etme..
Kadının en büyük oğluda yanında o da götürebilirdi doktora ama ne hikmetse deprem bölgesine geleceği tuttu. Benim anlam veremediğimde bu yani ordaki imkanları kullanmak varken neden deprem yerine gelir insan ve herşey benden habersiz yapılıyor 😞

Back
X