Nişanlım tecavüz etti:(

en iyisi bir avukata danışmak galiba..vücudunda zorlama darp çürük çarıkta yoksa nasıl ispatlayacaksın..?

adamın yaptığı kabul edilebilir değil ama zemin hazırlamışsın sevgili konu sahibi.yani yaşanmış birşeyler var.öngörülü olmanız gerekiyordu.adam ikimizde istedik derse ne olacak?.hakim karşısında ya da ailenize ne diyeceksiniz?biz yüzeysel diye anlaştık o ileri götürdü mü?..

Son düzenleme:
işin hukuki boyutuna girmişken bikaç olayı hatırlayalım, tecavüz suçlamasıyla mahkemeye başvuran kızların haberlerini verir arada sırada ana haber bültenleri, suçlanan kişilerin yanak yanağa bir fotoğraf getirmesi hakimin tecavüz yoktur demesi için yeterli bu ülkede

"Olumlu kararların çıkması geç de olsa çıkmaya başlaması sevindirici bir durum, bu kararı veren hukuçuları kutlamak gerekiyor ama bunların hala istisnai durumlar olarak kalması da Türkiye'nin acı bir gerçeği."

Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA-DER) Başkanı, avukat Hülya Gülbahar "evlilik içi tecavüzün" suç sayıldığı bir karar üzerine böyle konuştu.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, eşine tecavüz ettiği iddiasıyla sanık H.A.'yı 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, "eşe karşı nitelikli cinsel saldırı" suçunda, yerel mahkeme kararın yerinde olduğunu, sadece zincirleme hükümlerinin uygulanmasında yanılgıya düşüldüğü gerekçesiyle, davayı kısmen bozdu. Yargıtay'ın verdiği karar sonrası sanık H.A., 10 yıldan az olmamak kaydıyla, yeniden yargılanacak.

Sabah'ın haberine göre "Türkiye'de ilk kez", nikahlı eşine karşı tecavüz suçunu işleyen bir sanık hapis cezasına çarptırıldı.

Gülbahar "İlk mi bilmiyoruz..." diyor.
Kadına yönelik suçlarda zincirleme suç hükümleri uygulanmıyor

"Evlilik içi tecavüzü suç sayan Türk Ceza Yasası (TCK) 1 Haziran 2005'ten beri yürürlükte. Yeni yeni kararlar görebiliyoruz. Samsun'da bir olay vardı, sevişmek istemeyen karısının yataktan ittiği adam, karısını öldürdü, 'beni yataktan itti, hakaret etti' diye... Bu nedenle adama tahrik indirimi verildi. Sonra bozuldu, ama önce verildi, evlilik içi tecavüz girişiminden ceza verilmedi. Kadın ölmüş, adam istediğini söyleyebilir. O da tipik evlilik içi tecavüz olayı görünümündeydi."

"Tecavüz deyince akla hemen dövüp sonra kadına tecavüz edilmesi geliyor, oysa ki kadını sevişmek istemiyorsa, tecavüzdür. Her gözünü kapatıp, dişini sıkıp, beş dakika geçsin diye bekleyen kadın aslında tecavüze uğramaktadır."

Yargıtay'ın "kısmen" bozma kararıyla ilgilli Gülbahar şöyle konuştu:

"Kadına yönelik suçlar sözkonusu oduğunda TCK'nin zincirleme suç hükümleri nedense hemen hiç uygulanmıyor, sistem nitelikli haller gibi ağırlaştırıcı nedenleri derhal bir tarafa atıp tahrik gibi iyi hal gibi hafifletici nedenler yaratmaya çalışıyor. Türkiye'de cinsiyetçi hukuk sisteminin işleyiş mekanizması bu. Bu kararda da benim gördüğüm mahkeme nadiren yapılmış işlerden birini yapmış, zincirleme bir suç kapsamına almış. Yargıtay'ın bozmasının 'iyi' bir bozma olduğuna dair kuşkum var."

Gülbahar "Evlilik içi tecavüzün aynı suçun tekrarı olmadığını, akışkan, süregen suçlar olduğunu, birden çok suç tipinin bir arada olduğunu" söyledi:
Evlilik içi tecavüz süregen bir suçtur

"Adam kadını döver, tecavüz eder, aç bırakır, eve kitler, tehdit eder, hakaret eder, bir daha tecavüz eder. Bu cümledeki her aşama ayrı bir suç oluşturur.

"Yeni TCK'ye göre kadına yapılan eziyet maddesi çerçevesinde, tecavüz aile içinde olduğu için adamın derhal tutuklanması ve eziyet maddesinden en az üç yıl cezalandırılması gerek. Ayrıca bu eziyeti oluşturan dayaktan hakaretten tehditten hürriyeti tahditten ayrı ayrı cezalandırılması gerekir. Birden çok tecavüz olduğu için de tecavüzden iki kez ceza almalı."

--alıntıdır--

herkesin kendine göre bir düşüncesi var elbet...

konuyu açan kişide ''ufo gören masum köylü değil sanırım''!!! tabikide zorla olması iğrenç ama henüz onunla evlenmemiş aynı yastığa baş koymadığı bir insanla nasıl olurda tenini paylaşır kendini nasıl olurda nişanlısının önüne sunar bir bayan demektende kendimi alamıyorum.

tecavüz için erkeğe nasıl öfkelendiysem aynı şekilde bayanada ruhunu ve bedenini bu denli sunduğu için öfkelendim. malumunuz yüzeysel olarak sevişiyorduk başta demiş...

ortada tecavuz var yahu hala ne diye kadın suclanıyor cidden anlamıs degilim erkekdir dayanamaz erkekdir tahrik olur vay efendim yandık desenize bu mantık hic dogru degil..ortada yapılan bir yanlıs var bunun haklı taraflarını aramak neden..kadın kadına destek olmalı boyle konularda dusmez kalkmaz bir Allah yarın oburgun Allah korusun basımıza boyle birsey gelse karsı tarafda ama sen acık giyinmissin veya erkek arkadasınla birseyler yasamıssın adam haklı dayanamaz dese ne hissederdik acaba ortada zorla yapılan bir sey var insanlar yine sizi sucluyor cok acı cidden..hani diyorlarya ahlaksızlık basladı hersey alenen yapılıyor zaman kotuye gidiyor diye bencede oyle.. insanlar tecavuz eden bir adamı degil magduru sucluyor ilginc gercekten..

Fazla mı başıboş bıraktık buraları

Konuya dönelim lütfen..

Yağmurluk,
konuyu kapatır mısın ,konu fazlasıyla amacından saptı.Tecavüz gibi durumlar karşısında neler yapılması gerektiği baş sayfalarda yazıyor.Şimdi herkes kendisinin ne kadar namuslu olduğunu söyleme peşinde.Namus yarıştırılmaya başlandı.Bence konuyu kapatın.

konu sahibi ortada yok 4 gündür ..hiç yoktan herkes burda birbirine giriyor..

eğer susup sineye çekecekse ya da evleneyim sonra boşanırım falan diyorsa şikayet edeyimmi diye kuru gürültü yapmış olur...

şikayet etsem. onun bana tecavüz ettiğini nasıl iddia edebilirim. hadi inkar ederse. sonra benimde adım çıkarsa. evlenip ayrılsam mantıklı olurmu. sonuçta o insanla evli olmakdaistemiyorum

şimdi anlamadığım şu ,adamla evlenmek istemiyorsunuz ,evlenmek istemediğiniz adamla nişanlanıyorsunuz,üstüne bi de yüzeysel de olsa sevişiyorsunuz ama adam size tecavüze kalkınca suç oluyor ..
şimdi burada tecavüz suç olabilir ama siz istemediğinz bir adamı kandırıp onunla nişanlanırken ,üstüne bi de sevmediğiniz halde sevişirken suçlu olmuyor musunuz ?

Ayy Allah askına bu ne yaa tamam kız hatalı hatasız degıl ama.. bazı hanımlar da nasıl olurda nısanlısıyla yakınlasır demıs kımse yakınlasmadı sankı sımdı kı kocasıyla yada sevgılısyle bırakın bunları yaa kımse namus bekcılıgı yapmasın bence baskıcı bı toplum da yasıyoruz bız yasaklar cazıp gelır unutmayın kı.. ayrıca mumkunse katı yorumlarda yapmayalım yarın bırgun bızım de basımıza gelır.. evlendık kurtuldukla olmuyor bırgun esınız sıze de zorla sahıp olmaya calısabılır.. yanı hanımlar tecavuz olayıyla burun burunasınız

Kadin eger erkek iliski yasamak istemiyorsa ve erkek ona siddetle, zorla sahip oluyorsa kocasi bile olsa tecavuzdur.

Ancaak laylaylom opuserek, koklasarak yataga girilip on sevisme yapiliyorsa iki tarafin da gonlu varken, erkek kendini tutamiyorsa lutfen kusura bakmayin bu tecavuz degildir. Bu, iradesizliktir.

Bir insan sevgilisinin veya nisanlisinin kapasitesini cok cok iyi bilir. Madem bu kadar zayif bir iradeye sahipse nisanlisi ki bunu konu sahibinin bilmedigine asla inanmiyorum, o zaman evlilige kadar bu tarz bir zemin hazirlamayacakti.

Belli ki pisman olmus ve ortaligi ayaga kaldiriyor.

Senin mantığına göra her tahrik olan da cinayet işlemekte serbest o zaman. Maktül de kavga çıkarıp cinayete zemin hazırlamasaymış canım değil mi?Zavallı katil o kadar sinirlenmiş ki kendini tutamamış. Hep maktülün suçu.

öncelikle şunu söylemek istiyorum yaptığı çok tebiyesizce bişey... cnm peki sana ben bişey sormak istiyorum bu olay olduktan sonra seni aradımı sana bi açıklama yaptımı yaptıysa nededi*pisman mı ne yani ????

cinayet işlemekle cinsel ilişki bambaşka şeyler.bence yanlış bir örnek olmuş..adamı ya da tecavüzü savunmuyoruz.erkektir yapar da demiyoruz.ama hukukta da yeri var öngörülü olmanın.iki senelik bir ilişkide az çok dikkat edebilirdi adamın ne tip olduğuna.pişmanlık duymasaydı yaptığından adamın yaptığını tecavüz görmez haliyle başlıkta açmazdı.

gözünü karartıp her ne pahasına olursa olsun şikayet edeceğim güçlü olacağım ailemden ve toplumdan çekinmiyorum derse helal olsun..

ama köşeme çekileceğim evleneceğim derse şikayet edeceğim falan boş laf.

bi kere ortalarda yok konu sahibi son olarak ne oldu ne bitti bilmiyoruz bile ..

Son düzenleme:

Kalemine saglik ama algilayamiyorlar arkadasim.

Dunyaya baktigimiz pencereler cok farkli. Bana satasmayi kesmenizi rica ediyorum.

Konu sahibi arkadaşım senin gibi kadınları gördükçe sinirden küplere biniyorum. Nasıl bu kadar cahil, bu kadar korkak ve güçsüz olabiliyoruz! Kızlık zarın bozuldu diye sana tecavüz eden biriyle mi evleneceksin! O değil de bu kadar önemsiyorsan neden evlenmeden cinsel temasa geçtin? Sen bir de anne olacaksın, erkek çocukları yetiştireceksin. Senin oğlun da "önüme gelenle birlikte olayım, sonra bakire kız alayım" diyen iki yüzlülerden mi olacak? Kendinizi biraz geliştirin artık, Anadolu topraklarının kadını bu kadar da ezilmemeli ya!!!
Bu demek değildir ki; sen de önüne gelenle birlikte olabilirsin. Bizler insanız, beynimiz ve vicdanımız var. İlişkilerde seçici olmalı ve her şeyi yerinde zamanında hak eden insanlarla yaşamalıyız. Bu konuda dini rehber alıyorsanız zina kadın içinde erkek için zinadır. Ahlakı rehber alıyorsanız aynı şekilde kadın ve erkek için vardır. Sen kendini "zarın olmadan" bir birey olarak görmüyor musun arkadaşım? Yapmayın ya!

Herkes yeterince içini döktü mü?
Konu sahibi topiğinin tekrar açılmasını istiyorsa yönetimle irtibata geçebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…