Hanımlar ben nisanlimi cok seviyorum. Cok asigim. Hep seveceğim, asık olacağım biriyle evlenmeyi istedim. Bekledim. Çok şükür allah da nasip etti. Hic mantik evliliği dusunmedim, yapanları tenzih ederim tabi ki. Hiçbir zaman onun üzülmesini, onun farkli düşünerek kirilabileceği bir olaya girmedim girmem. Ayni özeni kendisinden de beklemiştim sadece, o kadar.
Ailelerin durumu eşit sayılır hatta bir tık daha iyi onun ailesinin durumu. Mağazada bir sürü saat baktik, hepsine baktı ama artik kolunda bulunan o saate bir başka bakti, gözleri güldü resmen saati görünce. Yok istemem dedi ama bir üyenin dediği gibi, istemem yan cebime koy gibi bir durum oluyor o zaman. O andan sonra başka bir saat alamazdim. Evet pahalı bir saatti ama nisanlim cok beğendi, bunu alirsam cok mutlu olacak, ömürlük, kaliteli hem, icimize sinecek ne güzel, dedim.
Aynı düşüncelere onun veya ailesinin sahip olmadığını düşünüyorum. Normal zamanlarda çam sakızı çoban armağanı bir şey alinsa, durun bir dk, fiyatını arastirmam lazim! Demiyorum. Hediyedir o, cok mutlu eder. Manevi seyler de aynı şekilde. Onunki hele hic olculemez. Bir uyenin k.validesi olen kizinin saatini takmis gelinine. Bana öyle bir şey yapilsa aglarim duygulanmaktan. Bu seni kizimin yerine koyuyorum gibi bir sey demek, cok anlamli, cok büyük. Ama benim durumumda ise ne maddi manevi bir değer yok, "sen buna layiksin işte" gibi bir anlam var.
Kaldi ki habersiz yere gidip sevdiğim cikolatadan pat diye cikarip verdiğinde de çok çok mutlu oluyorum. Çikolata ya, nedir ki? Ama beni düşünmüş, benim bunu sevdiğimi düşünmüş ve almis, ne kadar mutlu etti beni diyorum içimden.
O cikolata alındığı zamanki kadar mutlu olmak isterdim nisanda da. Bu normal bir zaman değil. Çok özel bir zaman. Allah yazdiysa bozsun, hayatımda umarım başka bir nişan yapmam. Yani hayatımda bir kez yaşayacağım/yasamak istediğim, bir daha geri gelmeyecek, dolayısıyla yapılanların telafi edilemeyecegi özel bir olay nişan. Nisanda ozenilmeyecek de ne zaman ozenilecek? Denildiği gibi çocuklara alinan oyuncak saatler bile 100 lira. Yol yordam vardir, nisan gibi bir merasimde 150 tllik saat takilinir mi? Saatin kalitesizligi her yerinden okunuyor. Elde kalacak kadar kotu, hic kullanmamama ragmen kordonunun kenarlari kararmis. Ki ailesinin durumu iyi. Simdi ben uzulmeyeyim de ne yapayım? Size böyle bir hediye gelse, bir de nisanda gelse ne hissederdiniz? Aman boşver hediyedir mi dersiniz? Ben de kolumda seve seve bir saat takmak istiyordum, benim ne sucum var? O takabiliyorken ben neden takamıyorum? Durumlarimiz ne doğrultuda ise ona göre aliyoruz. Çok şükür bu fiyatlarda bir seyler alabiliyoruz, onlarin da alması gerekmez miydi? Beğendiğim saat hic pahalı degil de, hadi çok pahalı geldi diyelim. Hiç almasalardi? Ama sonuç ne oldu? Benim kolum boş, kendi eski saatlerimden takıyorum (ki aralarında 30 liralik dfacto saat de var, hoşuma gitmişti modeli, almistim, maddiyatci veya marka düşkünü olsam 30 liralik saat alip takmazdim dmi?) O ise seve seve saatini takıyor. Burada maddiyata takiliyorsun, ayip ediyorsun diyenler, kendinizin veya kızınızın, bir sevdiğinizin başına gelse ayni tepkiyi mi gosterecekti?
BU KONUDA ÖNEMLİ OLAN BANA 150 TLLİK SAAT ALİNMASİ DEĞİL, NİSANDA BANA 150 TLLİK SAAT ALİNMİS OLMASİ.
Ve buradaki büyüklerim de önermiş, bundan sonra sen de alma diye. Hayır. Ben onun mutlu olması için maddi manevi ne gerekiyorsa hep elimden geleni yapıyorum, yapacağım. Yine bir sey beğenirse yine alacağım. Enayi diyenler olacaktir, enayiysem enayiyim. İşte bu noktada nisanlimla fikir ayriligina düşüyormusuz, beni endiselendiren bu. Bana 150 liralik saat takıldı diye dovunmuyorum ben. Cok sukur, beğendiğim saati alacak kadar gücüm var, kendim alirim. Benim kadar hassas, benim kadar özenli olmayacak demek ki hayat boyunca. Beni asıl bu üzüyor. Nisanda bile böyle yapıldıysa, sen cok sey bekleme diyorum artık kendime. Benim rahatsız olduğum sey ZİHNİYET. Tek tasimi kendim aldim, durumuna geliyor olay. Madem saatimi kendim alacaktim aradaki jestler, sevgi, özen, dusuncelilik ne olacak?
Ve anladim ki bu sitede bazi insanlar aslinda olmak istedikleri ama asla olmadıklarına neredeyse emin olduğum profilleri yaşıyorlar, kendi başlarına gelse ayni durum kesinlikle benden daha cok üzülecek, kırılacak belki ofkelenecek insanlar olduğuna adim gibi eminim ama doğrucu davutluk moda tabi. Maddiyatci sıfatını yapıştır gec, daha kolay geliyor insanlara. İşin özünü anlamak istemiyorlar. Eleştirmek ve yüklenmek onları rahatlatıyor.