Nişanlım ve ailesi

Niye ki? Kız onlara değer veriyor gidip pahalı saat alıyor. Onlar ise karşiliğinda bunu yapıyorlar. adelet mi bu?
Değer hediyenin pahaliligiyla mi olur? Gerçekten değer verse nişanlisinin hediyesinin markasını görünce yüzü düşmezdi gidip fiyatını araştırmazdı hadi bunları yaptı gidip adama ben sana bunu taktim sen bana bunu taktin demezdi değer vermek böyle mi oluyo

Ayy şaka mı madem karşılığını beklicektinz almasaydınız o saati ne ayıp şeyler ya düşünüp almış demekki ona yetti önemli olan değer verip almaları nebiliyim siz ne alacagini tahmin etmediniz mi ben olsam onu dusunup o ezilmesin kotu hissetmesin diye bile uygun bisey alabilirdim

Konu sahibine resmen hakaret etmişler ilk sayfalarda 🤦‍♀️

Herşey bir tarafa farklı düşünebilir insanlar.

Damat ve ailesi olarak sadece 150 TL'lik saat takılması tuhaf değil, beğendiği için nisanlısına 3700 TL'lik saat alan konu sahibinin bu durumdan rahatsız olması tuhaf. Nişanda o fiyatta ki saat takılır mı?

Erkek tarafından altın istemek yanlış ,o yanlış bu yanlış derken herşeyin suyunu çıkardık. Nişanda, düğünde takılan hediyeye özenilmeyecek de ne zaman özenilecek? Peşine de hemen maddiyatcı etiketi.
Gerçekten bayağı saçmalanmış, merak edip okudum yorumları.
Nişanlı kişisi mağazada beğenme lüksü var da, konu sahibinin niye yok?
Keza adam biliyor kendine ne geleceğini, en azından 3 aşağı 5 yukarı 300 500 tl lik bir saat gelmeyeceğini de biliyorken nasıl maddiyatçı etiketini konu sahibi alıyor acaba?

Toz gözlülük iyidir, ekmeğini de çok yedim bu huyumun.
Ama hiç hiç unutmam, nişanlıyken doğumgünümde hacı incisi kolyeyi sanki yeni alınmış gibi takı seti kutusunda itelenmeye çalışılmasını.
Bir gerçek değil, iki resmen kaldırıyorsun yani😂
Gerçeği söyle canımı ye, ama konu sahibi gibi nişan saati mi ya o ne öyle?
Normal bir zamanda al tak zaten kız sevinirdi bile düşünmüşler diye.

Değer hediyenin pahaliligiyla mi olur? Gerçekten değer verse nişanlisinin hediyesinin markasını görünce yüzü düşmezdi gidip fiyatını araştırmazdı hadi bunları yaptı gidip adama ben sana bunu taktim sen bana bunu taktin demezdi değer vermek böyle mi oluyo

Alisverise cikiyorlar, adam 3700 liralik saat begeniyor. Ama gidip kiza 150 liralik saat aliyor. Bunu nasil kendine yedirebilir bir erkek?

Imkanlar dahilinde en guzeli alinmaliydi. Olmasi gereken budur.

Burada konu sahibine tepki gosterenlerin %99 u ayni durum baslarina gelse kiyameti kopartirlar..

Aaay siz yazdıkça bana bohçadan sonra gelen yorgan yastıklar geldi aklıma hepsi kullanılmış ve kirliydi daha neler neler yazmayın yaramı deşmeyin🤣
Aha ha yastıklar evet .benimki de pis kokmus sararmış ter izi olan yastıkları göndermisti.eşimin bekar evi vardı ailesi başka şehirdeydi ama çogunlukla esimin yanına gelir kendileri de kalırlardı.yani yastıkları yıkama zahmetinde bile bulunmamış kadın.hani kullanılmıs yolluyorsun bari yıka temiz gönder.yağlı salçalı tuzluklardan baharatlıklardan- içinde kimyon tuz duruyordu- ;ağzı kulpu kırık, içinde kahve kurumuş fincanlardan kupalardan bahsetmiyorum bile.hepsini çöpe attım.hele o yırtık seccade.sökük sehpa örtüleri.bildiğin masadan sehpadan buruşturulup konmuş.posetin içine çöpe atar gibi atılmıştı.katlanmamıştı bile.offfffff !!!ay ben nasıl evlendim eşimle yazdıkça inanamıyorum.aşk işte gözü kör ediyor gerçekten.gerçekten kendimi çok değersiz hissetmiştim o gün.hiç göndermese daha iyiydi.çöp yollamış resmen.göndermeyin herseyden yeterince var da dedim oysa.

Alisverise cikiyorlar, adam 3700 liralik saat begeniyor. Ama gidip kiza 150 liralik saat aliyor. Bunu nasil kendine yedirebilir bir erkek?

Imkanlar dahilinde en guzeli alinmaliydi. Olmasi gereken budur.

Burada konu sahibine tepki gosterenlerin %99 u ayni durum baslarina gelse kiyameti kopartirlar..
Adamin o saati beğendiğini yazmamış ki kendileri gidip onu almışlar ayrica kimsenin hakkinda genelleme yapmayın bence benim de kv 5 liralık sallardan hediye etmişti bana çok mutlu olmustum bütün arkadaşlarım ipek taktigimi bildiği için şaşırmışlardı takar mısın bu salı demislerdi de çok üzülmüştüm seve seve de takıyorum hala hediye altından değerlidir düşünmesi bile yeter

Gerçekten bayağı saçmalanmış, merak edip okudum yorumları.
Nişanlı kişisi mağazada beğenme lüksü var da, konu sahibinin niye yok?
Keza adam biliyor kendine ne geleceğini, en azından 3 aşağı 5 yukarı 300 500 tl lik bir saat gelmeyeceğini de biliyorken nasıl maddiyatçı etiketini konu sahibi alıyor acaba?

Toz gözlülük iyidir, ekmeğini de çok yedim bu huyumun.
Ama hiç hiç unutmam, nişanlıyken doğumgünümde hacı incisi kolyeyi sanki yeni alınmış gibi takı seti kutusunda itelenmeye çalışılmasını.
Bir gerçek değil, iki resmen kaldırıyorsun yani😂
Gerçeği söyle canımı ye, ama konu sahibi gibi nişan saati mi ya o ne öyle?
Normal bir zamanda al tak zaten kız sevinirdi bile düşünmüşler diye.
Birde beğendiği bir saat varmış zaten, çok pahalida değilmiş. Hayır madem saat alacaksınız gidin o saati alın, ailen istemiyorsa sen al nisanlına.

Bir kadının bu inceliği beklemesini bile çok görmek de tuhaf geliyor bana. Ben 4 yaşındaki kızıma saat aldım gecen hafta 100 TL. Bilmiyorum absürt geldi o fiyatta ki saatin takılması.

Adamin o saati beğendiğini yazmamış ki kendileri gidip onu almışlar ayrica kimsenin hakkinda genelleme yapmayın bence benim de kv 5 liralık sallardan hediye etmişti bana çok mutlu olmustum bütün arkadaşlarım ipek taktigimi bildiği için şaşırmışlardı takar mısın bu salı demislerdi de çok üzülmüştüm seve seve de takıyorum hala hediye altından değerlidir düşünmesi bile yeter
Yoo magazaya gitmisler ve adam saati begenmis. Pahali falan demis ama konu sahibi yine de almis nisanlisi begendigi icin.

Sizin durumunuz ile konu sahibinin durumu cok farkli. Bu nisan neticede.. kizin 3700 liralik saati alacagini bile bile 150 liralik saatten baska hic birsey takmamislar kiza.

Ben de hediyede maddiyata onem vermem. Arkadasimin isleyip hediye ettigi kanavice mutfak havlusuna duygulanip aglamis insanim. 😁 Ama bence buradaki durum cok farkli..

Ben buradan sinir oldum nişanlıya.bir de hediyeyi beğenmedin mi ayıp diye laf ediyormuş.adama bak.yol yakınken dönsen mi canım.ya da bu saatin acısını başka birseyden çıkar madem.benim aklıma gelmez normalde bu hinlikler .hep fettan kadınlardan öğrendim bu taktikleri.bizim bir arkadaş öyle yapar.acısını cıkarırım nasılsa der.

Hayır tepkileri de anlamıyorum.onu alma bunu isteme bunu deme.sen istersen o da senden iş ister yemek bekler diyorlar.siz sanıyor musunuzki takı takmayan para harcamayan kayınvalidenin evine gidip hiç iş yapmayacaksınız.ne diyeceksiniz "cay yapmıyorum bulasığı yıkamıyorum, siz nasılsa takı takmadınız ben sizden birsey istemedim siz de benden iş beklemeyin" mi diyeceksiniz.ne alaka nişanda düğünde tabiki geline hediye yapılır .ama oyuncak gibi saat de takılmaz yani

Aha ha yastıklar evet .benimki de pis kokmus sararmış ter izi olan yastıkları göndermisti.eşimin bekar evi vardı ailesi başka şehirdeydi ama çogunlukla esimin yanına gelir kendileri de kalırlardı.yani yastıkları yıkama zahmetinde bile bulunmamış kadın.hani kullanılmıs yolluyorsun bari yıka temiz gönder.yağlı salçalı tuzluklardan baharatlıklardan- içinde kimyon tuz duruyordu- ;ağzı kulpu kırık, içinde kahve kurumuş fincanlardan kupalardan bahsetmiyorum bile.hepsini çöpe attım.hele o yırtık seccade.sökük sehpa örtüleri.bildiğin masadan sehpadan buruşturulup konmuş.posetin içine çöpe atar gibi atılmıştı.katlanmamıştı bile.offfffff !!!ay ben nasıl evlendim eşimle yazdıkça inanamıyorum.aşk işte gözü kör ediyor gerçekten.gerçekten kendimi çok değersiz hissetmiştim o gün.hiç göndermese daha iyiydi.çöp yollamış resmen.göndermeyin herseyden yeterince var da dedim oysa.
Aynı yastıklarda ter izi vardı.Hadi sen severek evlenmişsin ya ben görücü usulü🤣🤣🤣ama eşimin bir suçu yoktu ki ...

Kayınvaliden iyi niyetliyse durumu ona elveriyorsa tabiki altından değerlidir.

Hayır, gayet yazmış.
Beraber gidip beğendiklerini ama oğlanın ‘pahalı ya’ deyip geçiştirdiğini, buna rağmen alındığını.

Bakın siz şal diyorsunuz, nişan hediyesi olarak size şal takılsaydı ne hissederdiniz?
Mesele bu aslında, nişan hediyesi.
Yoksa benim kvdemin bana aldığı 200 tl lik kolye taktıları pek çok mücevherden daha kıymetlidir gözümde ve gönlümde.

Son düzenleme:
Birde beğendiği bir saat varmış zaten, çok pahalida değilmiş. Hayır madem saat alacaksınız gidin o saati alın, ailen istemiyorsa sen al nisanlına.

Bir kadının bu inceliği beklemesini bile çok görmek de tuhaf geliyor bana. Ben 4 yaşındaki kızıma saat aldım gecen hafta 100 TL. Bilmiyorum absürt geldi o fiyatta ki saatin takılması.
Ondan söyledim ya, işporta alsalardı 100 tl ceplerine kalırdı çünkü çocuk saatleri o fiyata diye.

Hepimiz kendimize alıp takabiliriz çok severek hem de, o ayrı bir şey.
Ama nişan hediyesi hem de alınanı bilerek yapılması çok çok ayıp.
Ha gitmiş sahte bijuteri altın takı, bilezik takmış ha bu saat, hiçbir farkı yok.
Keşke hiç alınmasaydı, yakasına gram çeyrek artık neyse onu takıverselerdi.
Ve asıl detay, erkek ailesinin maddi imkanı da varmış, varken bu yapılmış.

Kusura bakmayin ama aldiginiz saat neredeyse memur maaşı kadar. 🤦‍♀️
Keşke daha uygun bir şey alsaydınız. Paranıza yazık olmuş.

Aradaki orantisizligi görmüyor musunuz? Ben o kadar ozenirken onlarin ozensiz olduğunu düşünüyorum. Fiyatına da nasil baktim, şöyle, bu marka çin mali bir marka, aliexprsste falan sıkça çıkan bir marka. O kadar düşük yani. O kadar üzüldüm ki görünce, araştırdım internetten. Empati kurun, size nişanda bu takilmis olsa hic takmaz miydiniz yani? Üstelik siz en kaliteli saatlerden birini alırken?
Sizde almasaydınız keşke o fiyatta saat

Keşke nişan yapmasaydınız canınız bu kadar sıkılmazdı. Erkek tarafı olarak en azından 1 bilezik veya 3 lü altın setlerden takar insan. Konu sahibi sizde bundan sonraki süreçte nişanlınızın bu tavrına göre davranın, o neyi beğeniyorsa onu almak yerine siz neyi layık görüyorsanız onu alın.

Konu sahibine resmen hakaret etmişler ilk sayfalarda 🤦‍♀️

Herşey bir tarafa farklı düşünebilir insanlar.

Damat ve ailesi olarak sadece 150 TL'lik saat takılması tuhaf değil, beğendiği için nisanlısına 3700 TL'lik saat alan konu sahibinin bu durumdan rahatsız olması tuhaf. Nişanda o fiyatta ki saat takılır mı?

Erkek tarafından altın istemek yanlış ,o yanlış bu yanlış derken herşeyin suyunu çıkardık. Nişanda, düğünde takılan hediyeye özenilmeyecek de ne zaman özenilecek? Peşine de hemen maddiyatcı etiketi.
Hep sunu gordum. Nisanlilik aslinda evliligin fragmani. Eger bu donemde deger verilmiyorsa evlilikte de bu boyle devam ediyor. Omur boyu gelin tum ailenin hizmetcisi, kolesi gozuyle gorunuyor.
Mesele ne takildigi ya da ne takilmadigi degil. Ya da ne alindigi alinmadigi degil. Nisanda takilan takilar, alinanlar, gelini arayip sormalar falan aslinda karsi tarafin geline verdigi degeri gosteriyor. Burada okudum ben mesela dugunde kiralalik altin takip ertesi gun gelinin kolundan alanlari ve kizcagizimiz agliyordu aslinda o gun hersey belliymis ben neden evlendim diye. Bunun gibi bir suru ornek var...
Simdi ben desem ki aslinda hersey belli kizim sen at bu nisani.... Biliyorum ki ben de linc yerim. Ama bu evliligin sonu bastan belli bence. Cunku evet baslangic nasil baslarsa son da hep oyle gidiyor...

aman allahım böylesini ilk kez görüyorum.. çok mu fakir eşinizin ailesi? ve nasıl gelin gidebildiniz böyle düşüncesiz bi aileye?

Hep sunu gordum. Nisanlilik aslinda evliligin fragmani. Eger bu donemde deger verilmiyorsa evlilikte de bu boyle devam ediyor. Omur boyu gelin tum ailenin hizmetcisi, kolesi gozuyle gorunuyor.
Mesele ne takildigi ya da ne takilmadigi degil. Ya da ne alindigi alinmadigi degil. Nisanda takilan takilar, alinanlar, gelini arayip sormalar falan aslinda karsi tarafin geline verdigi degeri gosteriyor. Burada okudum ben mesela dugunde kiralalik altin takip ertesi gun gelinin kolundan alanlari ve kizcagizimiz agliyordu aslinda o gun hersey belliymis ben neden evlendim diye. Bunun gibi bir suru ornek var...
Simdi ben desem ki aslinda hersey belli kizim sen at bu nisani.... Biliyorum ki ben de linc yerim. Ama bu evliligin sonu bastan belli bence. Cunku evet baslangic nasil baslarsa son da hep oyle gidiyor...
İnsan sevdiği herhangi birine hediye olarak elinden gelenin en iyisini almak istemez mi? Hele ki bu nişan gibi özel bir günse.

150 TL'lik saat takmak sahte, süs icin takılan altınlarla eş değer bence.

Kimse su kadar bilezik taksalardı vs.demiyor madem aile olarak tek birşey takacaklar ona biraz özenmeleri lazım.

Ayrılma konusunu bilemem ama değer vermede sıkıntı var yada gerçekten cimri adam.

Back
X