Nişanlım ve ailesi

Kaç yaşına gelmiş, cocuk evlendirmiş insanların yol yordam bilmediklerine inanmıyorum...
İşlerine oyle geliyor

kesinlikle katılıyorum. biliyolar ama o kadar iyi bilmiyorum ayağına yatiyolar ki oscara şayan 😬

Kaç yaşına gelmiş, cocuk evlendirmiş insanların yol yordam bilmediklerine inanmıyorum...
İşlerine oyle geliyor
Haklısınız biraz da öyleydi iki çocuk evlendirmiş biz uçuncüydük.annem de hep sizin gibi dedi.hatta hiç unutmuyorum.hamileyken kızımın necresim takımını yaptıracağını söyledi kayınvalidem.neyse ben gittim kendi çeyizcime pamuk satenler yeni modaydı o zaman çok hoşuma gitti.süs yastıgı pikesi falan derken 165 lira cıktı.nakışı ustüne deseni falan el işi yapacaktı kadın.kayınvalidem şok geçirdi.bir de benim beğendiğim yere götüreyim seni dedi.normal kuması kesip kenarlarına fiyonk geciren bir yere gittik.ben tabi beğenmedim.bana da bırakmıyor.calışan kadınım ben yaparım cocugumun herseyini ama yok.neyse 35 lira tuttu.onu o yaptırdı.benim beğendigimi de annem yaptırdı.hediyem olsun kızıma dedi.ay çok bu hikayeler bende.😀

Evet işine öyle geliyor.çünkü bunları gereksiz görüyor.para biriktirip altın yapmak daha mantıklı onlar için. Ne bileyim arkadaşı yok kızkardeşi yok.çok kimseye gidip gelmez.oradan buradan görmeyince de bilmiyor diyorum ben de.ya da öyle avutuyorum kendimi.bir de bazı arkadaşlar kayınvalide istemiyor demiş konu sahibini.benimki de mi istemiyordu acaba yaaa.pis tuzlukları falan yolladı ceyiz diye.bak şimdi🤔

Haklısınız biraz da öyleydi iki çocuk evlendirmiş biz uçuncüydük.annem de hep sizin gibi dedi.hatta hiç unutmuyorum.hamileyken kızımın necresim takımını yaptıracağını söyledi kayınvalidem.neyse ben gittim kendi çeyizcime pamuk satenler yeni modaydı o zaman çok hoşuma gitti.süs yastıgı pikesi falan derken 165 lira cıktı.nakışı ustüne deseni falan el işi yapacaktı kadın.kayınvalidem şok geçirdi.bir de benim beğendiğim yere götüreyim seni dedi.normal kuması kesip kenarlarına fiyonk geciren bir yere gittik.ben tabi beğenmedim.bana da bırakmıyor.calışan kadınım ben yaparım cocugumun herseyini ama yok.neyse 35 lira tuttu.onu o yaptırdı.benim beğendigimi de annem yaptırdı.hediyem olsun kızıma dedi.ay çok bu hikayeler bende.😀

Evet işine öyle geliyor.çünkü bunları gereksiz görüyor.para biriktirip altın yapmak daha mantıklı onlar için. Ne bileyim arkadaşı yok kızkardeşi yok.çok kimseye gidip gelmez.oradan buradan görmeyince de bilmiyor diyorum ben de.ya da öyle avutuyorum kendimi.bir de bazı arkadaşlar kayınvalide istemiyor demiş konu sahibini.benimki de mi istemiyordu acaba yaaa.pis tuzlukları falan yolladı ceyiz diye.bak şimdi🤔

onu taşı atıp suyu bulandiran benim:D :D

ama kaynanana komsu yemek verse tabağı yikamadan verir mi mesela? en basitinden böyle düşün. insan utanır onu lekeli örtüye sarmaya. tuzlugu öyle yikamadan koymaya. bunun bilmekle ne ilgisi var. kadın açıkça cimri ve düşüncesiz ve dik kafalı kaynanam da aynı model:D ama öyle güzel saf numarası yapar bilmiyo ayağına yatar ki inanır herkes. ama ben yutmam. ki eşimin de artık gözünü açtım benden önce o anlıyo annesinin asıl niyetini:D

bence senin kaynana da olursa olsun aman oğluma kız mi yok diye yapmış herşeyi. ya da ben bunu yaptım oldu diye yapmış:)

Benim anlamadığım şey erkek ailesinin suçu ne? Burada konu sahibine hak verenler neye hak veriyor?

Siz saati nişanlınıza alıyorsunuz anasına babasına değil.
Adamla gidip saat bakmışsınız, "bu çok pahalı bunu alma" demiş ve yine de gidip almışsınız.

Adam size "ben bunu beğendim, bunu al" demiş olsa ve gidip "kendi parasıyla" size 150 liralık saat alsa "vay ayı" deyip size hak verirdim.
Ama o saat nişanlınızın size şahsi hediyesi değil ailesinin hediyesi.
Siz 3700 lirayı "kendi cebinizden" vermeyip ailenizden almış olabilirsiniz, bilemem ama karşı tarafı buna zorlayamazsınız. Herkes istediği hediyeyi takar.

Yani hem alma denilen şeyi alıp hem trip atıyorsunuz. Üstelik nişanlınızı değil ailesini suçluyorsunuz.

Bunca zamandır bu adamla sevgilisiniz siz. Nişanlanmaya karar verince ailelerle bütünleşik birer yaşam kütlesine mi dönüşüyorsunuz da birbirinize karşı davranışlarınızdan aileleriniz sorumlu oluyor?

Madem saat istiyordunuz nişanlınızla konuşup "birbirimize saat alalım" deyip beraber bakıp alacaktınız.
Parasını da kendi ceplerinizden ödeyecektiniz. Bu kadar basit.

Son düzenleme:
Ya allah askina kiz cok hakli nişanlını allah kurtarsin falan yazanlar sacmaliyorsunuz onlarin taktigi ucuz saat kiza verdikleri degeri gosteriyor nisanlin sana soyledinlerinde haksiz bence altinda kalmayin dugunde boyle bir seyi kabul etmeyin nisanlinda biraz akil olsa haklisin der utanirdi en azindan

Şimdi şöyle ; bazı kv ler vardır, el ne der diye çok düşünür, kendi şanı çok önemlidir o yüzden parayı harcar geline, özellikle başkalarının göreceği şeyler üzerine...Geline değer verdiğinden değil de kv ye bak vay be dedirtmek için işte o tarz nevresim işlemeler vs yaptırır...

Kimisi de vardır eli sıkı, şan şöhret umru değildir o da harcamaz en ucuz yollusuna bakar...

Bana haracayan da harxamayan da samimi gelmiyor...
Tabi azınlık ta olsa karşılık beklemeden yapanlar da var...

Aslında ben soyle düşünüyorum; bana pahalı bişi verse kv mesela, yaptırsa etse, yarın bi tartışsak benin ona laf soyleme hakkım azalır...Ezilirim yani bi de konusursa ben ona bilmem kaç tl lik sunu yaptırdım utanmaz arlanmaz die başlarsa gerek oğlunun yanında gerek başkalarının...
Bence en iyisi kimseden bişi kabul etmemek...

ama kaynanana komsu yemek verse tabağı yikamadan verir mi mesela? en basitinden böyle düşün. insan utanır onu lekeli örtüye sarmaya. tuzlugu öyle yikamadan koymaya. bunun bilmekle ne ilgisi var. kadın açıkça cimri ve düşüncesiz ve dik kafalı kaynanam da aynı model:D ama öyle güzel saf numarası yapar bilmiyo ayağına yatar ki inanır herkes. ama ben yutmam. ki eşimin de artık gözünü açtım benden önce o anlıyo annesinin asıl niyetini:D

bence senin kaynana da olursa olsun aman oğluma kız mi yok diye yapmış herşeyi. ya da ben bunu yaptım oldu diye yapmış:)

Annemle derdin ne diyen bi allahın belası çirkef oğlu çirkef narsiste düşmemişsin en azından şükret anlamış bari

Para = değer hanımlar maddiyat diye bir şey var ama bu denklemde ki biri beni anlayamaz zaten.
Görüntü olarak abes kaçacak bir sey hediye edilmez ama bu tarz seylerde maddiyat konuşulur. 3700 e 150 tl koyacaksa bastan konuşulur herkes bilir ne kadarlık butceye kadar alınacak. Başlık parası kalktı diyorlar da böyle parasal denklemlerde pek farklı değil

Annemle derdin ne diyen bi allahın belası çirkef oğlu çirkef narsiste düşmemişsin en azından şükret anlamış bari

canı isterse alsın eşyalarını gitsin kıymetli anasina :D gözünün yaşına bakmam anlamayacaksa

bı üstteki mesajın da çok doğru çok mantıklı. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. ama insanları da dengi dengine yazsin🙏
bu tip adetler görenekler de zaten iki taraf birbirini tanısın diye yapiliyo. o yüzden ben önemsiyorum açıkçası. 150 tl lik bisey takmak yerine durumum yok deyip takmamalari daha güzel olurdu.

Siz haklısınız valla bende nişanlıyım aynı şeyleri bana da yapıyorlar. Sizde benim gibi yapmayın artık almayın etmeyin çünkü o yaptıkların göze gözükmez emin ol

Şimdi şöyle ; bazı kv ler vardır, el ne der diye çok düşünür, kendi şanı çok önemlidir o yüzden parayı harcar geline, özellikle başkalarının göreceği şeyler üzerine...Geline değer verdiğinden değil de kv ye bak vay be dedirtmek için işte o tarz nevresim işlemeler vs yaptırır...

Kimisi de vardır eli sıkı, şan şöhret umru değildir o da harcamaz en ucuz yollusuna bakar...

Bana haracayan da harxamayan da samimi gelmiyor...
Tabi azınlık ta olsa karşılık beklemeden yapanlar da var...

Aslında ben soyle düşünüyorum; bana pahalı bişi verse kv mesela, yaptırsa etse, yarın bi tartışsak benin ona laf soyleme hakkım azalır...Ezilirim yani bi de konusursa ben ona bilmem kaç tl lik sunu yaptırdım utanmaz arlanmaz die başlarsa gerek oğlunun yanında gerek başkalarının...
Bence en iyisi kimseden bişi kabul etmemek...

Evet bence de kabul etmemek gerekir.ama illaki biz yapacağız digerlerine bunu yaptık deyip sonra mobilyacıda begendigin mobilyaya aaa obür çocuklarınki bu kadar pahalı değildi demek de cok ayıp birsey.eşime üstü neyse ben tamamlayayım diyorum.onu da kabul etmiyorlar.biz paramızı biriktirip araba alalımmış.o zaman da çok cahilliğime denk geldi 24 yasında saf bir kızdım.düğun salonu begeniyorum.hayır yoooook biz yapacağiz diyorlar.benim beğendigim değil baska yerde ısrar ediyorlar.parayı veren dudüğü calar evet biliyorum.ama parayı da verdirmiyorlar.biz yapacağız deyip duruyorlar.sonucta 10 sene sonra eşime göre mobilyaları ailesi aldı, dügünü ailesi yaptı.amac da buydu zaten biz yaptık demek.bana göre ise baştan savdılar.aman ne gereği var diye düşündüler.ne mobilyam ne dügün salonum istedigim gibi oldu.hatta ben insanlardan beklentide olan onlara zorla birsey aldıran bir tip değilim.ama alacağız en iyi yerden gidip ne beğeniyorsan yapacağız dendiği zaman insan bir beklentiye giriyor haliyle.ama evdeki hesap çarsıya uymuyor.onlar uydurmaya çalışıyorlar gibi gibi.amaaaan 10 sene olmuş 2 çocuk doğmuş.mobilyalarımı attım bile yenilerini aldım.😀halaaa konuşuyorum car car.

Ama burada pek çok kadın konu sahibini haksız bulmus.ben çok da haklı buluyorum.ve işyerimde kokos bir kadın var." Insanlar özellikle erkekler para harcadığı seylere değer verir kıymeti olur" der hep.kendi de çalışıyor ama kocasının parasını da yer.özel günlerde pahalı hediye bekler kocası da alır.evet değer parayla ölcülmez ama para harcanan şeylerin de kıymetli olduğunu çok iyi biliyoruz.tabiki mal değiliz değerimizin para karsılıgı olsun.ama gencecik ipek gibi bir kıza da durumu olmasa bile 120 tl lik saat takılmasın yahu.paran yoksa niye nişanlanıyorsun evlenmeye cıktın derler adama.var da harcamıyorsa daha da kötü zaten.ben de bu ilişkiyi iyi ölcüp biçmesinden yanayım.şimdi saatle başlar yarın dügün salonu evlenince dısarda gezme yeme içme alişveriş derken hep sorun olur hayat geciverir abla tavsiyesi sevgili konu sahibi

12 yıllık evli bir ablan olarak sana şu tavsiyede bulunabilirim inan ki takılan alınan alınmayan hiç bir şeyin değeri yok. Bana da ne nişanda ne de düğünde bir şey takılmadı, istemedim de. Eşim daha bir kere kalbimi kırmadı, sesini yükseltmedi. Gerçek mutluluk evdeki huzurdur. Takı alsalardı şimdikinden daha mı mutlu olurdum? Ne önemi var yalan dünyada malın, takının. Nişanlın iyi bir insan mı buna dikkat et sadece. Dünyanın hazineleri de önüme serseler derim ki benim eşim en kıymetli mücevher

Ay pes vallahi ruhunu okudun kayınvalidemin.ben bunu yaptım oldu diye yaptı evet.3 oğlu ve kocası agzına bakar hala çok baskın karakter.bakma bulmuş iyi gelinleri seslenmiyoruz.karişmaz katışmaz bize ama varsa yoksa ogulları torunları.ogulları mutlu olsun yuvasında yeter ona.sırf bu yüzden severim zaten.hayatta gelmediniz gitmediniz cagırmadıniz aramadınız demez.ogulları gider haftada bir kere torunları da götürürler.biz de ayda bir iki gideriz o kadar.ben özgürlügüme düskün olduğum için karîsmaması bütün herseyi sıfırlıyor ben de.faydası bile olur bana da işte evlenirken çok baştan savdı ya😀ay vicdan yaptım.

Hediyenin fiyatına bakmak da ne acayip bir şey.
Biz nişanlıma 7500 tllik bir saat taktık sözde. Onlar bana saat takmadılar. Kv bana vefat etmiş kızına aldığı bir saati hediye etti nişandan sonra. Kordon kısmı eskimişti vs.. Çok severel takıyorum çünkü manevi değeri olan bir şeyi bana hediye etti. Eski demedim, ikinci el demedim, ucuz demedim. Marka falan da değildi fiyatını bilemiyorum muhtemelen ucuzdur ama maneviyatı yüksek.
İnsanların yaptıklarını niyetlerine göre değerlendirin ve maddiyata bu kadar takılmayın.
Duygulandım paha biçilmez bir hediye.

Ay pes vallahi ruhunu okudun kayınvalidemin.ben bunu yaptım oldu diye yaptı evet.3 oğlu ve kocası agzına bakar hala çok baskın karakter.bakma bulmuş iyi gelinleri seslenmiyoruz.karişmaz katışmaz bize ama varsa yoksa ogulları torunları.ogulları mutlu olsun yuvasında yeter ona.sırf bu yüzden severim zaten.hayatta gelmediniz gitmediniz cagırmadıniz aramadınız demez.ogulları gider haftada bir kere torunları da götürürler.biz de ayda bir iki gideriz o kadar.ben özgürlügüme düskün olduğum için karîsmaması bütün herseyi sıfırlıyor ben de.faydası bile olur bana da işte evlenirken çok baştan savdı ya😀ay vicdan yaptım.

gene kendi halinde hükümdarlık süren bi kadinmis:D benimki sürekli yalan iftira ara bozma huzur kaçırma isleriyle meşgul:D

ben gelin olduğum için herşeyi yapiyim, gık demeyim, o hep emir versin is buyursun kimse onun sözünden cikmasin beş kuruş harcanmasin isteyen biri. ve beni oldu bitti istemez sevmez :D

o yüzden söylediğin yönleri seviyosan vicdan yapman normal:D ama kaynanan saf değil zararsız bir kurnaz :) benimki torununu da sevmez seviyomus gibi yapar. çok özlüyo gibi yapar:D herkes idare edelim modunda olunca bende bisey yapamıyorum maalesef

Merhabalar. Gectigimiz hafta nişanlandım. Biz nisanlima ayiptir söylemesi 3700 tllik bir saat taktik. Onun ailesi bana 150 tllik bir saat takti. Bazi sitelerde 120 tlye kadar düşmüş bir saat hatta. Normalde nisanda saat takmak adetleri değilmiş. İçlerinden gelmiş, takmışlar. takı meselesi cok ayrintili konuşulmadı, yoreler farkli baya. Ama Hic takilmamasi daha iyiydi. Koskoca insanlarin bunu bilmesi gerekmez mi? İnsan bunu takarken utanmaz mi? Durumlari yok degil. Siz olsaniz ne hissederdiniz? Maddi değeri önemli değil denir de bu kadar da değil. Nişan bir de bu. Çok bozuldum ama nasıl konuşacağımı bilemiyorum. Düğünde neler yaşayacağım acaba, çok merak ediyorum. Ustelik asil sorun nisanlimin ailesini savunması. İclerinden gelmis, senin maddiyata taktigina inanamıyorum, cok üzüldüm vs diyor. Ya nisansa 150 tllik saat mi takilir?
Sonuna kadar okuyamadım. Bu nasıl çiğlik , ne ara böyle oldu bu toplum. Ayıp yaptığınız. Hediye olur olmaz küçüktür büyüktür, bumu değer yargınız?
Yapmayın allah aşkına, ben gençleri kınıyorum bu konularda. Beklenmez böyle şeyler.

Yahu kadınlar ne bu maddiyatçılık ayakları?
Her şeyin bir oluru bir gideri vardır.
Nişanda saat takılıyorsa o saat ya iyi bir saat olur ya da manevi değeri olan bir saat olur. Diğer türlü hiç takmasınlar daha iyi.
150 liralık saat takılmaz nişanda nokta.
Üstelik adam gidip kendine saat beğenmiş pes ki ne pes!

Bir kuzenim nişanlandı kaynanası yağdırıyordu böyle nasıl anlatsam bilemedim.Elbise alıyor mesela parası önemsiz diyor düğün var gidelim orada kızın elbisesini beğenince birileri biz aldık diyorlarmış.Böyleleride var işte...Hala aynı kız aynı ailenin diğer gelinleriyle yarış halinde tam bir saçmalık... Durumları var mı tam anlayamadım yorumlardan ama evet sana fiyatta saat takmak kıymet vermemek sen buna layıksın demek.

Back
X