NİŞANLIM.. VE EV SEVDASI

Yok ya bence konu sahibinin bi yanlışı var. Eskişehir de yaşıyor ailem. 130 bine Çok zor. Şöyle diyim. Eskişehirde çarşıya çok yakın konu sahibi biliyordur kanal 26 nın tam karşısı 120 m2 balkonu bile yok. 300 bin. Tabi mahalle mahalle değişiyordur ama niğdede bile 130 bine zor alınır ev. Alınsa hiç beklemeyiz zaten; )
Tam da oralar diyorum Fatih mh. Derman caddesi kumlubel o taraflar sahibinden.com'da 30a yakin ilan var hepsi yeni bina yapili icleri

Ankaradayım.
Yalnız evlenmeden önce alacak anladığım kadarı ile. Üstüne ikinizin ortak olan altınlarınızı kullanacak. Krediyi de zaten ortak ödeyeceksiniz ama evin üzerinde hiç hakkınız olmayacak. Bakın aşıkken bu konular önemli görünmez ama önemli bir konu. Belki de asla o ev üzerinde hakkınız varmış yokmuş farketmeyecek bir hayat yaşayacaksınız ama dünya hali. Beşer şaşar. Bence bu konuyu es geçmeyin.
Bu konuda hic konusmadik ama üzerime yaptirabilirim aramizda sorun olcagini sanmiyorum

Planlarınızı hep böyle bin yıl önceden mi yapıyorsunuz?

Fikrim ise şudur, maaşlarınız az gibi geldi bana
Maasimiz yasadigimiz yere göre iyi burasi pahali bi sehir degil. Onun maasi hep artiyor özel günleree ikramiyeleri var sürekli erzak ve deterjan veriyolar. O evi simdiden almak istiyo aslinda o yüzden burda sormak danismak istedim

O konuda bi bilgim yoktu sonucta ikimiz ödüycez cok daha iyi olur
Bız evlı olduumuz halde ortak tapu yaptık
Orada şöyle bır durum var
Beraber oduyorsun kendı adına bırseyın olması guzel oluyor
Ne kadar altınınız olur bılemıyrm ama 150 olsa toplamda bu bütçeye guzel masrafsız ev bulabılır mısınız?
Bnm yasadıgım sehırde eskı yapı, sobalı falan bır ev bulanabılıyor ancak o paraya
Ev alma isteği çok mantıklıancak cocuk işini falan ertelemek lazım bır muddet
Nerden baksanız ılk uc yıl ınsan sıkısıyor
Bızım gelırımız aylık 8ooo cıvarı, toplam kredı odememız araba ve ev, 4150, eşim sıgara kullanıyor, aaylık 400 onun masrafı var, oda aldık ogluma aylık 450 onun taksıtı var, sabıt gıderlerımızle beraber 5500 kafadan gidiyor
Gerı kalan, bıze anca yetıyor
Oyle aşırı gezmemız falan yoktur
Ama rahat yasıyoruz dıyebılırım
Bır market alısverısı yapıosun sadece kahvaltılık 100 lira tutuyor, dun ogluma ıkı paket bez aldım, tatlı yapacaktım sut falan aldım yesıl zeytın aldım bı ıkı ufak bırsey 120 lıra tuttu
Deterjanım bıtmek uzere, kartın kesım tarıhını bekletıyrm bı dahakı aya sarksın dıye
Yanı gecım zor
500 lıra ev masrafını tutmak ıcın dehset sıkmak lazım
Mesela kahvaltı sofranda hersey olmayacak
Et sınırlı tuketeceksın gıbı
Mısafır az agırlayacaksın ya da hıc

Yaşamış biri olarak söylüyorum kiralık ev bulamayınca düğüne 3 ay kala borca girdik.tskilari verdik+ 5 yıl birimizin maaş ini. İyi mı öldü evet artık bir evimiz var.ama birlikte zaman geciremedik.insanin bir iki hatırlamak istediği anısı olur.ya Burda şunu da yapmıştık diyebileceği.bizde yok..

Aileler de hep aman kira olmadı iyi oldu demeyi biliyor.o an onun doğru olduğunu sanmıştım.

Ben coook pişmanım..

Olaya burdan bakarsak:)ben evimi evlenmeden once kendim almistim ailemin destegiyle evlendikten sonra sattik esimin uzerine alindi yeni ev (onun maas bordrosu daha yuksek oldugu icin) ben su an madurum bu hesaba gore:)

Konu sahibi kadar değil :)
En azından hala evin üzerinde hakkınız var. Yeni ev de eski evle aynı para mıydı falan bilmiyorum ama eh biraz haksızlık olmuş size.
Tabiki de Allah haksızlık dedirtecek evililikler yaşatmasın kimseye ve kimseyi pişman etmesin ama dünya hali. Çirkin bir şekilde boşanma noktasına gelince anlaşılıyor bazı şeyler. Allah kimseyi anlamak durumunda bırakmasın.

Konu sahibi kadar değil :)
En azından hala evin üzerinde hakkınız var. Yeni ev de eski evle aynı para mıydı falan bilmiyorum ama eh biraz haksızlık olmuş size.
Tabiki de Allah haksızlık dedirtecek evililikler yaşatmasın kimseye ve kimseyi pişman etmesin ama dünya hali. Çirkin bir şekilde boşanma noktasına gelince anlaşılıyor bazı şeyler. Allah kimseyi anlamak durumunda bırakmasın.
Bunun hesabina bakilarak evlilik yurumez zaten. Kaldiki evlilik bitiyorsa ev dusunecegim en son sey olur... allah hayirli yazilar yazsin herkese

Bız evlı olduumuz halde ortak tapu yaptık
Orada şöyle bır durum var
Beraber oduyorsun kendı adına bırseyın olması guzel oluyor
Ne kadar altınınız olur bılemıyrm ama 150 olsa toplamda bu bütçeye guzel masrafsız ev bulabılır mısınız?
Bnm yasadıgım sehırde eskı yapı, sobalı falan bır ev bulanabılıyor ancak o paraya
Ev alma isteği çok mantıklıancak cocuk işini falan ertelemek lazım bır muddet
Nerden baksanız ılk uc yıl ınsan sıkısıyor
Bızım gelırımız aylık 8ooo cıvarı, toplam kredı odememız araba ve ev, 4150, eşim sıgara kullanıyor, aaylık 400 onun masrafı var, oda aldık ogluma aylık 450 onun taksıtı var, sabıt gıderlerımızle beraber 5500 kafadan gidiyor
Gerı kalan, bıze anca yetıyor
Oyle aşırı gezmemız falan yoktur
Ama rahat yasıyoruz dıyebılırım
Bır market alısverısı yapıosun sadece kahvaltılık 100 lira tutuyor, dun ogluma ıkı paket bez aldım, tatlı yapacaktım sut falan aldım yesıl zeytın aldım bı ıkı ufak bırsey 120 lıra tuttu
Deterjanım bıtmek uzere, kartın kesım tarıhını bekletıyrm bı dahakı aya sarksın dıye
Yanı gecım zor
500 lıra ev masrafını tutmak ıcın dehset sıkmak lazım
Mesela kahvaltı sofranda hersey olmayacak
Et sınırlı tuketeceksın gıbı
Mısafır az agırlayacaksın ya da hıc
Nisanlimda ben de gezmeyi çok severiz. Benim suan yasantim cogu insana gore lux alisverisim kuaforum coktur oda bunu biliyo bilmiyorum cok geriliyorum korkmaya basladim size link atiyim eve bakin. http://www.sahibinden.com/ilan/emla...nsorlu-115m2-2-plus1-emsalsiz-383332048/detay

Nisanlimda ben de gezmeyi çok severiz. Benim suan yasantim cogu insana gore lux alisverisim kuaforum coktur oda bunu biliyo bilmiyorum cok geriliyorum korkmaya basladim size link atiyim eve bakin. http://www.sahibinden.com/ilan/emla...nsorlu-115m2-2-plus1-emsalsiz-383332048/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/emla....yani-sifir-3-plus1-lux-daire-336528066/detay
Veya bu pazarlik eklersek fiyatlar cok ucuz degil mi ama ben almama tarafindayim arabamiz var bizimde ama satmak istemiyo onu. Ne biliyim altinlari bankaya koysak 3 5 atsak katlansa zamani gelince en azjndan krediyi az cekeriz diyorum

Yaşamış biri olarak söylüyorum kiralık ev bulamayınca düğüne 3 ay kala borca girdik.tskilari verdik+ 5 yıl birimizin maaş ini. İyi mı öldü evet artık bir evimiz var.ama birlikte zaman geciremedik.insanin bir iki hatırlamak istediği anısı olur.ya Burda şunu da yapmıştık diyebileceği.bizde yok..

Aileler de hep aman kira olmadı iyi oldu demeyi biliyor.o an onun doğru olduğunu sanmıştım.

Ben coook pişmanım..
Iste ben de pisman olmak istemiyorum suan onun ailesinden ses yok bize azcik destek olsalar dusunmycem zaten.. telefondan yaziyorum kusura bakmayin kisaltiyorum bazen.

Evlenince gezip tozmak yerine, bi evim olsun tek goz olsun benim olsun diyeceksin. Biraz havai dusunuyosun, sorumluluk alinca insan gezip eglenmeyi bi tarafa birakiyor, benim temmuzda dugunum var zar zor bitiktirdigimiz uc kurusu eve yatirdik, cati kati ama olsun. Ev olsun, benim olsun mantigindayim her zaman.

Sakin derim evdeki hesap çarşıya uymuyor totalde 3800 sizin isten cikmayacaginizi bile dusunsek asla bu riske girilmez 1500 degil ayrica ev odemeleri o kadar dusuk olsa herkes ev alir kaldi ki 100 000 lira çektiğinizi dusunursek faizi falan bence birlikte bir bankaya gidin dugunden sonra otomatik olarak vazgecer

Sakin derim evdeki hesap çarşıya uymuyor totalde 3800 sizin isten cikmayacaginizi bile dusunsek asla bu riske girilmez 1500 degil ayrica ev odemeleri o kadar dusuk olsa herkes ev alir kaldi ki 100 000 lira çektiğinizi dusunursek faizi falan bence birlikte bir bankaya gidin dugunden sonra otomatik olarak vazgecer
Çok biliyolar herseyi kafalarina gore plan yapiyolar. Herseye muhalefet. Hayatinda ev mi gecindirmis ? Burnundan getircem otomatikman vazgecicek :))

Back
X