Nişanlım ve Polis Özel Harekat

uzgun35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2011
13
0
36
39
İstanbul
Merhaba kızlar.
Öncelikle konuyu arkadaşım için açtım o fazla anlamıyor üyelikten konu açmadan falan.

Arkadaşımın nişanlısı polis olucak polis okulunda 2. sınıfa geçti ve bu sene seçmeleri varmış. Oda katılmak istiyormuş hemde çok istiyormuş. Ancak arkadaşımında kararını almak istiyormuş. Arkadaşımda çok kararsız birazda korkuyor, terör olayları yüzünden. Siz olsanız napardınız kızlar nişanlınız kararını kendinemi brakırdınız ? yoksa tüm hayatını değiştiricek kararı ne olarak verirdiniz ?

ben polis eşiyim özel ha. pek eve gelmez şarkı çokkkkk kötü gecer dış görevler var kesinlikle hayır 300 lira fark için kafayımı yemiş benim kocamda istiodu ark gitti 1. ayda eğitimden kaçtı sakın izin verme cvanım

ben polis eşiyim özel ha. pek eve gelmez şarkı çokkkkk kötü gecer dış görevler var kesinlikle hayır 300 lira fark için kafayımı yemiş benim kocamda istiodu ark gitti 1. ayda eğitimden kaçtı sakın izin verme cvanım

sağol canım fikirlerin için parasından değilmişte heves ediyormuş

başka fikir söylüyecek yokmu canlarım ?

ben soruyu tam olarak anlıyamadım bdne polis eşiyimm
arkadaşınız polislik sınavına mı girmek istiyor yoksa nişanlısı özel harekatımı seçmek istiyorr

Şimdi anladım önce tam olarak soruyu anlıyamamıştım ,özel harekat daha zor bence
eşim trafikçi ve her akşam evinde en azından gece dörevide yok ama özel harekatın bilmiyorum nasıl çalıştıklarınıı fazla maaş farkıda yokmuşş öyle 1milyar kadar olsaa neysee

bende polis eşiyim canım.ben soruyu anlamadım.
arkadaşının nişanlısı polis yüksekokulunda okuyor özel harekatı mı seçmek istiyormuş ve senin arkadaşınada danışıyormuymuş
seçsemmi seçmesem mi diye.
canım olacakla öleceğe çare yok zaten meslek olarak çok zor çok meşakatli..

sözlüm polis okulunda o da 2. sınıfa geçti önceden o da çok istiyodu özel harekatı ama şimdi asla bize bunu yapmam seni hep merakta bırakmam diyor ben hiç karışmadım kendi seçimi bu bence arkadaşında çok fazla yorum yapmasın sonradan senin yüzünden lafını duymaz olumsuz bi durumda böylece hayırlısı olur umarım:34:

Benim eşimde polis, şuan Hakkari de şark görevinde... (içeride ve sivil polis, dışarı görevi yok, iş ev arasında geçiyor sadece günleri) ona rağmen ben burada ölüp ölüp diriliyorum...

değil 300 tl. (ki bildiğim kadarı ile 700 vicarı fazla maaşları var) 1,300 tl. de verseler istemezdim heralde...

eşim bazen anlatıyorda çoook zor şartlar altında çalışıyorlarmış...

benim eşimde polis ve diyarbakır merkezdeyiz. burası bile tehlikeliyken,onların görev yerlerini düşünmek bile istemem. Allah yardımcıları olsun. bence özel harekata geçmek isteyenler bekar olmalı, arkalarında eş çocuk bırakmamalı. he daha sonra tanışsın evlensin, çünkü o zaman onu tanıyan bayanda ne işin içinde olduğunu bilip kararını ona göre verir. ama sonradan olunca çok zor, benimkide kendini parçaladı, beni suçladı sen istemedin diye ama hala fikrim aynı, istemem. yanımda dursun 10 kuruş eksik olsun.

sağolun canlarım arkadaşım istemiyor kararını verdi ancak nişanlısı ne karar verir bilemem :50:

bende polis eşiyim canım.ben soruyu anlamadım.
arkadaşının nişanlısı polis yüksekokulunda okuyor özel harekatı mı seçmek istiyormuş ve senin arkadaşınada danışıyormuymuş
seçsemmi seçmesem mi diye.
canım olacakla öleceğe çare yok zaten meslek olarak çok zor çok meşakatli..

canım arkadaşımın nişanlısı polis okulunda okuyor. Özel harekat seçmeleri varmış bu sene nişanlısı katılmak istiyormuş arkadaşım korkuyordu sizce napmalı diye sordum umarım anlatabilmişimdir :34:

Son düzenleme:
polisler bile takir takir oldurulurken ve kimse hic bir sey yapmazken ozel harekata hic izin vermesin bence...
sonucta nisanlisi, evlenince karisi olacak ve yuregi hep hop oturup hop kalkacak...
ozel harekatci birini hc tanimadim bilmiyorum ama polislikten daha tehlikeli oldugu belli...hic gerek yok bence...

canım bende polis eşiyim.polislik zor özel harekat daha da zor.bence de kabul etmesin arkadaşın.heves ediyormuş ama gerçekten heves edilecek bir şey değil,hele şimdi ortalık karışık birde özel harekatçılarında dağa çıkmasını falan konuşuyorlar.yani ne olacağı belli değil.kuzenimde eski özel harekatçılardandı,hani şu 90larda falan işte sonra bıraktı.zor işler bunlar Allah herkesin yardımcısı olsun

benim eşimde polis ve diyarbakır merkezdeyiz. burası bile tehlikeliyken,onların görev yerlerini düşünmek bile istemem. Allah yardımcıları olsun. bence özel harekata geçmek isteyenler bekar olmalı, arkalarında eş çocuk bırakmamalı. he daha sonra tanışsın evlensin, çünkü o zaman onu tanıyan bayanda ne işin içinde olduğunu bilip kararını ona göre verir. ama sonradan olunca çok zor, benimkide kendini parçaladı, beni suçladı sen istemedin diye ama hala fikrim aynı, istemem. yanımda dursun 10 kuruş eksik olsun.

Değilmii canımmm
eksik olsun yanımızda olsunn

benim eşim de polis ve özel harekat ama anlatıldığı gibi olmuyor elbetteki zorlukları var ama diğer polislere göre daha fazla eğitimli oldukları için ve araçları daha donanımlı oldukları için daha çok güvendeler bence.Arkadasının nişanlısı maaşı için sececekse hiç seçmesin bence diğer polislere göre maaşlar daha fazla ama görevlerini sevmeleri daha önemli.Allahım hepsini tüm belalardan kötülüklerden korusun inşallah onlardan çok bekleyenlere zor geliyor hele benim gibi doğuya hiç gelmemiş insanlar için daha zor ,2 doğuları oluyor ve ilk görevleri de doğu oluyor gecesi gündüzü izini bayramı seyranı yok işten geliyor 2 saat uyuyamadan gece bi telefon geliyor kalkıp gidiyor :)

benim eşim de polis ve özel harekat ama anlatıldığı gibi olmuyor elbetteki zorlukları var ama diğer polislere göre daha fazla eğitimli oldukları için ve araçları daha donanımlı oldukları için daha çok güvendeler bence.Arkadasının nişanlısı maaşı için sececekse hiç seçmesin bence diğer polislere göre maaşlar daha fazla ama görevlerini sevmeleri daha önemli.Allahım hepsini tüm belalardan kötülüklerden korusun inşallah onlardan çok bekleyenlere zor geliyor hele benim gibi doğuya hiç gelmemiş insanlar için daha zor ,2 doğuları oluyor ve ilk görevleri de doğu oluyor gecesi gündüzü izini bayramı seyranı yok işten geliyor 2 saat uyuyamadan gece bi telefon geliyor kalkıp gidiyor :)

canım peki bu görevlendirmeler oluyormuş başka illere ya da olduğun ilde ilçe görevleri, mesela bunlar çok mu sık oluyo çok mu uzun sürüyor eşin olmadığında özellikle doğuda sıkıntı oluyor mu? burdan bi arkadaşla da konuşmuştum bu konuyu bi kere bir ay ilçe görevine gitti dedi genelde bir hafta on gün oluyo dedi ama bu durumlar ilden ile de değişiyor mu? bir de bu 2 doğu kesin mi arkadaşım biz 1 diye duyduk, benim nişanlım da istiyor ama benim gönlüm olmadan gitmiyor, ben çok kararsızım güvenlik olarak daha güvende olacağını düşünüyorum ama şu anda doğu tarafları da pek hareketli operasyonlara sık gidiyorlar takip ettiğim kadarıyla. benim kafamı en çok karıştıran aile hayatı. şunu soruyorum pöh eşlerine, seçme şansınız olsaydı polis memurluğu mu pöh mü seçerdiniz eşiniz için? eşleriniz pöh olduğu için en iyi siz cevaplayabilirsniz bunu. topiğe tekrar girip cevap yazarsınız umarım, çok mutlu olurum.

canım benim normal polis memuru da aynı gecesi gündüzü yok hem onlar her olaya müdahele ediyorlar ama pöhler daha ciddi durumlarda devreye giriylar evet ilçe görevleri oluyor ama her ilin değişiyor bazen kalıyorlar bazen gidip geri geliyorlar aynı gun içerisinde ama ha ilçe ha merkez ne farkeder sen ilçe yüzünden pöh olmasını istemiyorsan belki nrmal polis olarak ilçeye atanacaksınız o daha kötü olabilir senin için.Herşey olacağına varır önüne geçemezsin artık polis asker öğretmen çoluk çocuk ayırmıyolar biliyosun ki ama benim bi kere daha secme sansım olsaydı yine pöh ol derdim eşime eğitimi tecrubesi direk teröre yönelik oldugu için daha çok korumalı oluyolar geçiçi görevler doğuda olmuyor bildiğim kadarıyla batıdaysa oluyormuş ama doğu yerine gecen güzel emniyetli illerimizde var rize hatay v.s gibi eğer istiyorsa nişanlın engel olma bence sonucta eger polisse hangi birimde olursa olsun değişmez riski hem benim şahsi düşüncem şehir merkezinde kim kimdir bilmiyorsun ama arazide biliyosunki pkk var ve ona göre önlemini alıyorsun ama bahsedildiği kadar kötü değil gerçekten için rahat olsun onlar çok güzel zamanlar geçiriyolar işteyken.Eşin geldiğinde anlatırken sen mutlu olursun ileride.Şehitlik konusunda endişen oluyorsa yukarıda yazdığım gibi değiştiremezsin onun kaderi o şekldeyse önüne geçemezsin birazcık kaderci olmak lazım

canım benim normal polis memuru da aynı gecesi gündüzü yok hem onlar her olaya müdahele ediyorlar ama pöhler daha ciddi durumlarda devreye giriylar evet ilçe görevleri oluyor ama her ilin değişiyor bazen kalıyorlar bazen gidip geri geliyorlar aynı gun içerisinde ama ha ilçe ha merkez ne farkeder sen ilçe yüzünden pöh olmasını istemiyorsan belki nrmal polis olarak ilçeye atanacaksınız o daha kötü olabilir senin için.Herşey olacağına varır önüne geçemezsin artık polis asker öğretmen çoluk çocuk ayırmıyolar biliyosun ki ama benim bi kere daha secme sansım olsaydı yine pöh ol derdim eşime eğitimi tecrubesi direk teröre yönelik oldugu için daha çok korumalı oluyolar geçiçi görevler doğuda olmuyor bildiğim kadarıyla batıdaysa oluyormuş ama doğu yerine gecen güzel emniyetli illerimizde var rize hatay v.s gibi eğer istiyorsa nişanlın engel olma bence sonucta eger polisse hangi birimde olursa olsun değişmez riski hem benim şahsi düşüncem şehir merkezinde kim kimdir bilmiyorsun ama arazide biliyosunki pkk var ve ona göre önlemini alıyorsun ama bahsedildiği kadar kötü değil gerçekten için rahat olsun onlar çok güzel zamanlar geçiriyolar işteyken.Eşin geldiğinde anlatırken sen mutlu olursun ileride.Şehitlik konusunda endişen oluyorsa yukarıda yazdığım gibi değiştiremezsin onun kaderi o şekldeyse önüne geçemezsin birazcık kaderci olmak lazım

canım teşekkür ederim çok faydalı oldu benim için :) ilçe görevini ilçede kalırız diye değil de o yokken yani o göreve gittiğinde günlerce giderse ben yalnız sıkıntı çekermiyim anlamında sormuştum yoksa ilçe yüzünden istemiyorum gibi bi durum yok dediğin gibi ilçeye de tayinimiz çıkabilir sonuçta. tekrar teşekkür ederim canım kafama bişey takılırsa sorarım yine :P evet bi yerden sonra da napsak yapalım kaderin önüne geçilmiyor, tek yapabileceğimiz dua etmek,Allah hepimizin eşlerine sağlıklı uzun ömürler versin inş.

canım teşekkür ederim çok faydalı oldu benim için :) ilçe görevini ilçede kalırız diye değil de o yokken yani o göreve gittiğinde günlerce giderse ben yalnız sıkıntı çekermiyim anlamında sormuştum yoksa ilçe yüzünden istemiyorum gibi bi durum yok dediğin gibi ilçeye de tayinimiz çıkabilir sonuçta. tekrar teşekkür ederim canım kafama bişey takılırsa sorarım yine :P evet bi yerden sonra da napsak yapalım kaderin önüne geçilmiyor, tek yapabileceğimiz dua etmek,Allah hepimizin eşlerine sağlıklı uzun ömürler versin inş.

valla bende henüz uzun zaman yalnız kalmadım ama arkadaslarım var yalnız kalan el kadar çocukla zamanla alışmıslar bizde alışırız zamanla :) kuzenimin eşi de asker tayini istanbula çıktı kendisi kocaelide yasıyor 2 yıldır yalnız kalıyor hafta sonları geliyor eşi hemde 2 çocukla beraber hem annelik yapıyor hem babalık onlara ama alıştı o da artık :) ondan ilham alıyorum bende

valla bende henüz uzun zaman yalnız kalmadım ama arkadaslarım var yalnız kalan el kadar çocukla zamanla alışmıslar bizde alışırız zamanla :) kuzenimin eşi de asker tayini istanbula çıktı kendisi kocaelide yasıyor 2 yıldır yalnız kalıyor hafta sonları geliyor eşi hemde 2 çocukla beraber hem annelik yapıyor hem babalık onlara ama alıştı o da artık :) ondan ilham alıyorum bende

alışırız de mi :) nelere alışılmıyor şu hayatta düşünürsek aslında. kuzenini de tebrik ederim ya iki yıldır maşallah öyle iki çocukla yaşamak baya güçlü bir yapısı varmış. belki de başa gelince Allah sabrını da veriyor. yeni evli misin canım uzun zaman yalnız kalmadım demişsin benim de temmuzda inş.

alışırız de mi :) nelere alışılmıyor şu hayatta düşünürsek aslında. kuzenini de tebrik ederim ya iki yıldır maşallah öyle iki çocukla yaşamak baya güçlü bir yapısı varmış. belki de başa gelince Allah sabrını da veriyor. yeni evli misin canım uzun zaman yalnız kalmadım demişsin benim de temmuzda inş.

evet canım yeni evliyim :) ama daha şimdiden alıştım ilk yalnız kalışımda elektrikler kesildi saatlerce korkudan 3.5 attım :))) ama şimdi saatin nasıl geçtiğini anlamıyorum bile oyalanacak bişeyler bulunca daha kolay oluyor.Kuzenim çok dua ediyordu korktuğu zamanlarda bide 2.çocugu yeni doğmuştu zor oluyordu ama şimdi hiç kocasına gerek bile duymuyor o kadar alışmışki biri kucağında biri elinde her işini yapıyor valla :) bizde öyle yapabiliriz inşallah

Back
X