Nişanlım ve yeğeni

Çok haklısın canım, ben de bir anda değil de yeri geldiğinde konuşmak istiyorum. Çünkü genelde birlikte olduğumuzda alıyor, yeme içme mevzusu değil ne yazıkki
Çok zormuş bu beraber hayat kurmak ya hiçbir şey çıkmasa bile yeğen çıkıyor ortaya

Seni kıskanıyor muhtemelen. Sana alamasin diye parasını bitirmek niyetinde. Nisanlinla konuşmalısın.
Artık herkesten her şeyi bekler oldum, bana nişan için altın takım vs alınmıştı, ona da dem vuruyor hem bu altın değil ki gümüş diye..
Ben yokken sürekli almaya alışmış şimdi devam ettirmek istiyor muhtemelen

Evet canım bunu güzel bir dile çevirip kendimi anlatmam gerekiyor, bir de birsürü yeğeni var zaten bu ilk olunca kendinde böyle bir yüz buluyor :/

Valla öyle gibi kuzucum, önceden çok anlayamıyordum yeni yeni idrak etmeye başladım
çok mesajlarına bakmıyordum da şimdi ne zaman otursak "dayıcım" yazıp link gönderiyor

Valla öyle gibi kuzucum, önceden çok anlayamıyordum yeni yeni idrak etmeye başladım
çok mesajlarına bakmıyordum da şimdi ne zaman otursak "dayıcım" yazıp link gönderiyor
Onun gönderdiği linkler değil de, nişanlınızın o linklerle ne yaptığı asıl mevzu. O bu ilişkiye bir ayar çekemiyorsa, siz nişanlınızla aranızdaki ilişkiye bir ayar çekmelisiniz.

Evlenince karıştıracağını mı sanıyorsunuz ? Bir insan sonradan değişmez. Benim eşimin de babası sömürüyordu. Sigara al, kiramı öde, kardeşi elbise aldırır vs. İstemeye geleceklerdi direkt dedim bunları kes, para biriktir nişanlılıkta yok yapamam diyorsan hiç gelme kapıma diye. Bence konu sahibi şu anda önünü kesebiliyorsa kesmeli. Yoksa evlilik işi yaş. Akraba çocuğunun parfüm, kolye parasını çeken adamla evlenmezdim.

e ben şimdi bugün desem, "aşkım çok büyük paralar değil belki ama, biz de ne kadar biriktirsek kar, şu işi biraz azalt" mı demeliyim..
zaten nişanlıma göre düğünde hiç masraf olmayacak babası halledecek de bisürü ıvır zıvır var sonuçta

Evet öyle diyebilirsiniz. Kendisi için zararlı olduğunu da söyleyebilirsiniz. Eğer bir şeyler almak istiyorsa ve parası yetmiyorsa almamalı ya da çalışıp öyle almalı. Kolaycılığa alışıyor bu şekilde. Emek nedir bilmiyor. Ki ufacık çocuklar dahi para hesabı yapıp istediklerini başkalarına demiyorlar, utanıyorlar. Kendi annenize, babanıza demeye çekinmiyor musunuz mesela ben çekiniyorum.

Size ne, karışamazsın mı diyecek yokda hak mı verecek, değişecek mi görmüş olursunuz. İnanın evlenince başka bir adam olmayacak.

Düğünde benim de babam yardım etti ama o işler öyle olmuyor inanın. Her şey çok pahalı, yazılı olmayan binlerce tutar veriyorsun. Aklına gelmeyecek masraflar çıkıyor. Kenarda para tutmak gerekiyor.

biliyordur bence, ailesiyleyken de almıştı çünkü. dayından iste bile diyo olabilirler

Oo daha kötü inan. Evlenince de sana düşman olurlar keseceğin için. Hiç kesemeye de bilirsin. Benim annem çok çekti halamlardan. Bir suyu bile babama aldırırlardı. Çocuğunun düğün borcunu babama yıkmaya çalıştılar. Annem engel olamazdı. Annemden kısardı hatta.. Biz büyüdük de değiştirdik adamı. Zor iş yiyici aile ile baş etmek.

Bence ortak hesap açmayı teklif et. Aylık kendi giderini kesip oraya para atmasını iste. 1000 lira, 500 lira neyse artık. Sen de eve şunu alalım, bunu alalım de mesela. Yeğenine harcayacak para bırakma. Sinsi ol.

"Kazık kadar insanın lüks tüketim ihtiyaçlarını sen niye gideriyorsun? Bu neye hizmet ediyor? Anası babası yok mu bu insanın? Ya da onlardan isteyemiyorsa, bir işe girip çalışamıyor mu? Sen önceliklerinin, sorumluluklarının, neyin gerekli, neyin gereksiz olduğunun farkında değil misin? Aldığın hediyelerin tutarı değil, kendini su istimal ettirmen benim asıl kabul edemediğim şey." diyebilirsiniz. Ooouuvv yok o kadar sert girmeyeyim derseniz, arasına iki aşkım, canım, cicim serpiştirebilirsiniz. =P Ama net olun. Sorun yeğen değil, sorun nişanlınız çünkü.

Kazancı iyiymiş, düğünü de ailesi yapacakmış,
E nisanlınız da ben daha nişanlıma almadım diye cevap verdiğine göre,
her istediğine evet demiyor.
Hesapsiz biri değilse nişanlı karışmayın.

eşimin 2, benim 1 yeğenim var. Hepsi çocuk henüz, çok sık hediye alırız.
Büyüdüklerinde de kendi istedikleri ne diye sorarım alırken, bana da uygunsa alırım, değilse almam.
Nisanlınız bunun hesabını yapamıyorsa, başka şeylerde de zorlanacaksiniz demek, şimdiden kendinizi gardiyanliga hazırlayın

Fikirlerin için çok teşekkürler :) o kadar biriktim ki, bazen mesajlarını gizliyor o yüzden ilk yakaladığım an hesap soracağım..
şımarıklığa tahammül edemiyorum anne babama bile böyle kıyamazdım ya

Ortak hesabı düşünüyorum canım ya, sonuçta yeme içme çoğumuz ortak benim de cebimden ona çıkmış oluyor, kendi aileme bile gönlümce alamıyorum :/

hahaha süpersin :) bi yerden başlamak lazım hakkaten yani yerini bildirmem gerekiyor Allah yardımcım olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…