- 10 Kasım 2014
- 8.951
- En iyi cevaplar
- 1
- 15.784
- 388
- 45
- Konu Sahibi BlancKahkul
-
İlk maaşıyla hediye falan aldı akrabalarına.
Merhaba eski konularımda bahsettiğiniz gibi birşey vardı. Arkadaşlarım vasıtasıyla netten tanışmıştım, birkaç ay görüştük. En son burada konu açtım. Onunla ne olacak diye konuştum. Ailemi atamam dedi. Konuyu açmamdan birkac gün sonra ayrıldım. Mali müşavirlik stajı yapıyordu.Öncelikle siz zaten bu olacakların farkindaymışınız kp vedat etmiş çalışmayan kardeşler tek bir kvnin aldığı maaş gecinemeyeceklerini düşünüp böyle bir konu açmışsınız herkes de yardımcı olmaya çalışmış
Bir de birşeyi merak ettim çok şükür ben atandım yazmışsınız şimdi atandiginiz kurumdan istifa edip yeniden mi Kpss ye çalışıyorsunuz?
Savunması yok çünkü ona ağlayıp işte neden böyle şöyle yapıyorsun demedim. Sebebide işsiz kaldı ya uzun bir süre. O süre de sürekli değil ama bazen ağır tartismalarimiz oldu. Birbirimizi kırdık. Burda da çoğu kişi bana kızmıştı bu huylarimi törpülemeye çalıştım. Yani aramızda ki saygıyı daha fazla kaybetmemek adına. Ama ses tonundan anlamıştır bozulduğunu, onu da hiç anlamamazlitan geldiBen savunmasini merak ettim ayril demeden once. Savunmasi ne??
Güzelim eğer aşık değilsen ayrıl uğraşma gerçektenMerhaba eski konularımda bahsettiğiniz gibi birşey vardı. Arkadaşlarım vasıtasıyla netten tanışmıştım, birkaç ay görüştük. En son burada konu açtım. Onunla ne olacak diye konuştum. Ailemi atamam dedi. Konuyu açmamdan birkac gün sonra ayrıldım. Mali müşavirlik stajı yapıyordu.
Nişanlım benim liseden arkadaşım. Uzun zamandır tanisiyorduk. O hep söylüyordu beni sevdiğini. Başarısız insanlardan sonra kabul ettim bende. Az zaman sonra nisanlandik. O zamanlar da issiz değildi. Tuzla'da bir fabrika da çalışıyordu.
Atanma şöyle o aralar yedekte olduğum bir kurumdan cagirmistilar. Gişe görevlisi olarak. Ama tamamen devlet kurumu değildi yani yarı özel. Şartları ve gitmemi istenilen il kötüydü. Ailem kendi yasadigimiz ile çekmeye çalıştı olmadı. O esnada zaten tıbbi sekreterlik yapıyordum. Gitmedim. Onun için pişmanım aslında ama bir yandab da düşününce özlük hakları vs kesinlikle memur statüsünde değildi.
Karsi karsiya geldiginizde agliyorsan yazisabilirsiniz yinede sebebini ogrenmek icin. Kim bilir belkide kardesiyle ailesi ters dustu, mecburen o yolladi parayi. Belki firtinalar koptu evde, bilemezsin. Sorma seklinde onemli, " kardesine lazim oldu galiba para, orda zorlaniyor mu maddi konuda?" Gibi bi soru sorabilirsin " neden yolladin o parayi soylesene bana bi" demek yerine.Savunması yok çünkü ona ağlayıp işte neden böyle şöyle yapıyorsun demedim. Sebebide işsiz kaldı ya uzun bir süre. O süre de sürekli değil ama bazen ağır tartismalarimiz oldu. Birbirimizi kırdık. Burda da çoğu kişi bana kızmıştı bu huylarimi törpülemeye çalıştım. Yani aramızda ki saygıyı daha fazla kaybetmemek adına. Ama ses tonundan anlamıştır bozulduğunu, onu da hiç anlamamazlitan geldi
Ben de eskiden senin gibiydim. Aman masraf yapmasın aman yazıktır harcamasın bana bir şey ben kendime yeterim derdim. İçinizde bu söylediklerime kızanlarınız olacak biliyorum ama buradaki hanımlar gözümü açtı benim de. Masraf yaptırınca senden kıymetlisi olmuyor. Adamın ocağına incir ağacı dik demiyorum tabi ama fedakârlık yapmak, onu düşünmek gibi sebeplerden kendinden kısma. Neye ihtiyacın varsa aldır, keşke en baştan böyle alıştırsaydın. Ama yapacak bir şey yok, bu adam böyle gider ben sana diyeyim.
yorumu yazan sen misin diye 3 kez kontrol ettim. :)
:) ciddiyim valla. Kezbanlık gibi şunu bunu alsın bana gibi bir şey söylemiyorum da harcamak istiyorsa harcasın. Yok aman alma aman yapma dedikçe bunun bir fedakarlık olarak görülmediğini fark ettim keza.
hah simdi oldu anladim. ilk mesajdaki neye ihtiyacin varsa “aldir” beni beynimden vurmustu jdkxjdkdjd
sizin dugun ne zaman?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?