- 12 Eylül 2014
- 4.087
- 6.392
- 158
- 39
- Konu Sahibi BlancKahkul
-
Adam acayip sorumsuz ve para hesabı yapamayacak kadar da savurgan. Biz nişanlıyken eşim de ailesiyle yaşıyordu ve bir yandan kendi öğrenim kredisi gibi kişisel borçlarını öderken bir yandan bir an önce evlenelim diye birikim yapıyordu.Ailesiyle yaşıyor.
Bazı arkadaşlarda sormuş. Hepsini göndermisse kendisi ne yapacak diye. ailesiyle yaşadigi icinn sorun olmaz. Diğer maasindan cüzi bir şey kalmışsa odur yani.
Kardeşi de Bulgaristan da. Devletin verdiği burs kaldığı yere bile yetmiyormuş. Oylemis.
Gerçekten bir kismini gönderse asla bu kadar zoruma gitmezdi. Ben sok oldum. Bide alacağımız şey için yılbaşı indirimini bekliyorduk.
gercekten ayakkabi mi istediniz hediye?Ya ben yılbaşı hediyesi olarak daha 120 liralık bir ayakkabı seçtim masraf olmasın diye
Emin misiniz cok mantiksiz evlenecek adamin maasinin hepsini gondermesi? Bu arada hepsini gondermesi mantiksiz diyorum cunku benimki de ailesine yollar devamli. Iyi niyetimi suistimal ettiler benim de. O oyle gider malesef erkek vermeye alisiyor aile almaya.En son nişanlım işsiz diye bir konu açmıştım. Mühendisti. Bana hak vernlerde olmuştu haksizsin diyenlerde(boş durmasın garsonluk bile olsa çalışsın diye yazmıştım). 10 ay issiz kaldı düğünü erteledik.
2 aydır çalışıyor. Diyaliz makinalarının parçalarının yapıldığı bir yerde ise girdi. 2 maaş aldı. İlk maaşıyla hediye falan aldı akrabalarına. Biraz kendine harcada 2 tanede çeyrek aldı. Buna takilmadim. 2. Maaşını kardeşine yollamış parasi yetmiyor diye. Kardeşi Erasmus yapıyor. Bana daha şimdi söyledi. Bir şey attım alalım mı diye. Bir daha ki ay dedi. Ama daha yeni maaş aldın diyince anlattı. Sinirimden ağlıyorum kendime mani olamıyorum, sakinlestiremiyorum kendimi. Ya ben yılbaşı hediyesi olarak daha 120 liralık bir ayakkabı seçtim masraf olmasın diye (1 senedir ilk hediyesi önceden işsiz diye asla birşey aldirtmadim) nisanda tektaş bile istemedim. Bir alyans bir elbise. Ben neden bu kadar aptalım neden bu kadar aptalım ya. Bunları düşünürken daha yeni ise girmisken nasıl tüm maaşını kardeşine gönderir. Ailesi gonderebilirdi eminim kendisi göndermiştir. Maaşının bir kısmını gonderebilirdi ama hepsini göndermiş. Ben bu kadar fedakârlik yaparken.
Ayrılmak istiyorum onada cesaret edemiyorum. Odamda kendi kendime agliyorum sadece
Maaşı 3.800
Calisma vizenin olmadigi bir ulkede calisamazsin ki. Anca kacak gocek bufelerde çalışabilir ya da lokanta bulasikcisi falan olursun ama yakalanirsan cok pis ceza yersin. Kaldi ki Bulgaristan zaten genc issizliginin yasandigi bir ulke,bizim gibi biraz. ( Yazmadan kontrol edeyim dedim ama issizlikte son yillarin en iyi seviyesindelermisAdam tüm maasini yollamis. Erasmusa giden ögrenci, ona göre para biriktirsin, hatta orda ise girsin. Bu çoçugun annesi var babasi var, onlar çoçuktan sorumlular.
paranın tamamını kardeşine yolladığına emin misiniz?Ya gerçekten okumadan mi cevap yazıyorsunuz. Israr ettiği için 120 liralık ayakkabı istedim. Kardeşine 3.800 yollamış o sorun değil 120 liralık ayakkabı mi sorun yani. Burda ki tek sorun bu mu
Calisma vizenin olmadigi bir ulkede calisamazsin ki. Anca kacak gocek bufelerde çalışabilir ya da lokanta bulasikcisi falan olursun ama yakalanirsan cok pis ceza yersin. Kaldi ki Bulgaristan zaten genc issizliginin yasandigi bir ulke,bizim gibi biraz. ( Yazmadan kontrol edeyim dedim ama issizlikte son yillarin en iyi seviyesindelermisama tanıdığım 5 bulgar genc var. Ucu issiz ikisi sacma salak islerde)
Yani kimse bulgarca konusmayan-ingilizcesi yarim yamalak olan hem de calisma vizesi olmayan birine kolay kolay is vermez. Nasil calissin ki giden?
Adam da tum parasini göndermemistir. Inanmiyorum ben buna. Kredi karti asgarisini ödemiştir, biraz kendine ayirmistir kalanini yollamistir. Belki de ailesi "eve para verme kardesine yardim et bu ay" demislerdir. Kizin söylediği siparişlerle durumu sıkışsin istemediği icin "hepsini gönderdim" demistir. Dekontunu mu paylasti sanki,dogrulugundan nasil bu kadar emin?
İnsan anne,babasına veya kardeşine kendi kazancıyla yardım ederken bir başkasından izin almak zorunda mı??Kaldı ki yurtdışında eğitim gören bir kardeş.Para birimi olarak Euro kullanıldığını varsayarsak 3.800 tl 600 euro bile yapmıyor.Bunun hastalığı var acil durumu var.Bazıları çalışsın demiş Erasmusla giden biri nasıl çalışacak acaba?Derslerine sınavlarına yetişmesi gerekirken?Üstelik çalışma izni de yok.Gidip bir yerde çalışma izni olmadan işe girse yarın bir gün emeğinin karşılığını istediğinde patronu onu yabancı polisine şikayet etmekle tehdit edip 5 kuruşunu vermeden kapının önüne koyabilir.Bir abinin kardeşine yardım etmesinden daha doğal ne olabilir?Belki zorda kaldı,belki başı sıkıştı derdini sadece abisine açabildi???Hayırlı bir kardeş ise zaten yarın bir gün eli ekmek tuttuğunda abisine ya da abisinin çocuğuna fazlaca ödeyecektir.Burada “yaa nasıl para yollar ayrılın” diye konu sahibini fişfikliyorlar ama dünyanın bin türlü hali var aynı şey konu sahibinin başına gelse “banane ben evleneceğim para biriktirmem lazım” mı diyecek??TÜM MAAŞINI kardeşine gondermesini savunanların heralde abileri tüm maaşlarıni yolluyor ki ondan bu saçmalığı savunuyorlarbence haklısınız konu sahibi
Hani nişanlın yolluyor diyelim kardeşide gerek yok demiyor evleneceksin demiyor vay beee vay ki ne vay hemde...
Neden hemen evlenmek istiyorsun? İlk bi gözlemle? Sorumluluğunu yerine getiremeyen erkek le baş olmaz. Sen biraz gözlemle bakalım ölç tart biç kafanda. Bir insan 7 sinde neyse 70 in de de odur.
Çok mücadele etmek zorunda kalacaksın yoksa?
Ben evlenirken kara kara düşünüyordum.Abim herşeyi yapacak, borçlanacak o borç kaç yıla bitecek nasıl olur diye...Rabbim kapı açtı çok şükür babamdan kalan maaştan dolayı çeyiz parası aldım bir senelik toplam maaş ödendi tam borç kadar denk geldi o kadar sevinmiştim ki.Abimde bekardı çünkü yük olmak istemedim o böyle bakmazdı biliyorum ama çok şükür diyorum...aynen ya. kardeşim yurtdışında. dolar üzerinden maaş aldığı için baya iyi alıyor. haliyle hep destek olmak istiyor. asla kabul etmiyorum. bir kez pahalı bir hediye getirmişti nerdeyse onu bile geri gönderecektim. tamam su an durumu var ama maaşları her zaman bu seviyede olmayabilir..ne beni ne başkasını alistirmayin diyorum ona..birikim yapin kendinize harcayın diyorum.
ben de o yüzden bu tarz insanları asla anlayamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?