Nişanlıma baş sağlığı bana sıkıntı

Rapunzel Kibrit Satar

Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2019
251
387
18
30
Kızlar cuma günü nişanlımın dedesi ölmüştü. Biz de bugün nişanlımın ailesine baş sağlığına gittik. Hazırlık falan yapmışlar oturduk biraz. Beni huzursuz eden şu oldu; hep kendi aralarında, bizim tanımadığımız insanlarla ilgili muhabbet döndü. Özellikle abla ve babası kendi aralarında konuştular. Biz öyle bön bön oturduk. Babam falan en son avizenin taşlarını saydı sıkıntıdan. Annesi hariç dönüp bizimle konuşan yok, babam kendisi sohbete dahil oldu hep. Saat 9 olmadan da kalktık. Babam müsaade isteyelim deyince, direkt kalktım ben çünkü çok sıkıldım. Ben balkonda nişanlıma dedim ailen kırgın mı bize cenazeye gelmedik diye mi böyle yapıyorlar, yok dedi. Bana da sürekli cenazede seni sordular falan deyip durdular. Ama cenaze başka bir şehirdeydi açıkçası ailemin gitmesi mi gerekliydi uzak bir şehre? Ya da ben illa gitmeli miydim? Bir de annemler hiç kendi aralarında konuşuyorlar gibi bir şey demedi. Acaba ben mi kuruntu yapıyorum bu durumdan rahatsız olmakta haklı mıyım sizce? Nişanlıma tekrar bir şey demeli miyim?

Benim kayınvalidemlerle de aynı, çoğu zaman ben yokmuşum gibi kendi aralarında konuşurlardı. Göz teması bile kurmazlardı. Şükür şimdi görüşmüyoruz. Sorunlu insanlar Allah yardımcın olsun, ayıp etmişler

guler yuzde gostermemislerdir size simdi.. hatta aglamislardir belkide..bu da sizi sevmedikleri anlamina mi gelir size gore... cenaze evinde tabiki boyle olur bi sakin olun dunyanin merkezi degilsiniz sizin etrafinizda donmuyor yani hersey... bakin aileniz bu duruma kotu bi yorum getirmemisler sizde bi olgun dusunun... acisi var insanlarin...

Cenazenin olduğu şehir çok mu uzaktaydı? Hani gidilecek bir mesafede olup da gitmemenize kırılmış olabilirler. En azından sadece siz gidebilirdiniz mesafe ne kadar olursa olsun.

Yargı dağıtmayın lütfen. Kendi aralarında konuşup, güldüler de. Konuşulmayacaksa hiç konuşulmaz. Kendi aralarında akan bir sohbet, tanıdıkları hakkında konuşma var. Bizimle olmadı. Dünya benim etrafımda dönmesin zaten ama yokmuşum gibi de davranılmasın. Sitenin başında mı bekliyorsunuz anlamadım ki siz ve sizin gibiler. Biri konu açsa da yargılasak diye.

Cenazenin olduğu şehir çok mu uzaktaydı? Hani gidilecek bir mesafede olup da gitmemenize kırılmış olabilirler. En azından sadece siz gidebilirdiniz mesafe ne kadar olursa olsun.
Bilmiyorum birden bire oldu. Orada kaldılar falan. Hem daha çok yeniyiz tam olarak tanışmış bile değiller. Ama bu akşam ki tavırdan sonra iyi ki gitmemişim diyorum.

Utanmadan ölüp piremsesin ve hanedanının moralini bozan o dedeye şuan o kadar kızgınımki anlatamam. Sen kimsinde ölüp piremsesimizi ve yüce hanedanının canını sıkıyorsun bre aciz kul!!!
Bide hiçkimse cenazeye gelmedi diye tavır yapıyorlar akıl alır gibi değil. Alt tarafı nişanlının dedesi ölmüş. NİŞANLININ dedesi. Dedesiiii!
Taaaa uupuuzakk bir akraba yani kan bağı yok bişey yok bu kadar abartmaya ne gerek var :/

İlk duydugunuzda anne ve babaniz başsaglıgı icin aramadimı?
Geldiklerindemi yanlarina taziyeye gittiniz?

Yaptıkları hoş olmamiş ama siz ve ailenizda aramadıysaniz bundan dolayı kırılmışta olabilir.
Yaptıkları tavir pekde cenaze icinmiş gibi gelmedi ama,tabi önceden nasil davranıyolardı siz daha iyi kıyas yaparsiniz.

Sıkmayın canınızı,nişanlınız size gereken cevabı vermiş öyle olsaydı size derdi muhtemelen

Nişan zamanı tatsız ya.
Aileler yeni tanışıyor, ortak konu yok.
Adam da konuşacak şey bulamamıştır belki.

1-2 saatlik mesafeye gidilirdi ama daha uzağa gidilemeyebilir.
Ben abla ve babasına sinir oldum en çok. Yaprak dökümü ali rıza ve Fikret sanki biz de Ferhunde. Öyle bir kendini beğenmişlik sezdim.

onlar beklemis demekki cenazeye gidilmesini. gidilmedi diye bozuk atmışlar. ama şimdi siz meseleyi uzatsaniz zor olacak herşey. acılarına verin geçin. boşverin.

yarın iki aile de siz esiniz ve cocuklariniz icin bir araya gelmek durumunda. yüzyüze bakabilsinler. bu seferlik yutun.devam ederse soylersiniz uslubunca

İşine bak uğraşamam ama işiniz burada yargı dağıtmak pardon. Dedesinin ölümüyle ilgili bir şey mi yazdım? 90 yaşında bir adam öldü. Kendileri o kadar üzülmedi sana daha çok dert oldu.

Ne kadar uzak mesafe olursa olsun sizin cenazeye gitmeniz gerekirdi bana göre. Ailenizin gelmesine gerek yok şart değil ama siz gitmeliydiniz. Sonuçta ortada ölüm var sizde o aileden sayılırsınız artık, belki de bozulmuşlardır. Bugünkü tavra takılmayın derim devam derse konuşursunuz sorun nedir ne oldu diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…