- 23 Temmuz 2019
- 251
- 387
- 18
- 30
- Konu Sahibi Rapunzel Kibrit Satar
-
Pazar günü geldiler zaten buraya. Bu cenaze işi kişiye göre değişiyor sanırım. Gitmeyi gereksiz bulanlar da var. Açıkçası ben bu tavırdan sonra, kırılsalar dahi gönül almaya çalışmam. Çünkü bu tavrı kendi evlerinde görmek beni üzdü. Bu konuyu uzatmayı düşünmüyorum. Ama herkesin beklentisini karşılamak zorunda değilim. Nişandan sonra gidip dedesini görmüştüm ve yakın davranmıştım. Çok mutlu olmuş o yüzden içim rahat.Belki size kırgınlar cenazeye gitmediniz diye cuma günü olan cenazeye siz yada babanız gitmeliydi cenazeye 4 gün geçmiş üstünden baş sağlığına gitmişsiniz güler yüz hoş sohbet beklemek olmaz kendinizi karşı tarafa koyup düşünün birde.
Tamam o zaman yani çokda uzatmamak lazım. Şimdi çıksan bişey desen acımız vardı derler, kendilerince haklılarda. Sende kendince haklısın demekki. Bu yüzden kapatın gitsin. En kötü büyüklük bizde kaldı dersiniz.Annesinin babası öldü yalnız. Benim dedemin cenazesine gelmeyebilirler ben sıkıntı etmem. Bize göre bunda sıkıntı yok. Onlar kırılmış olsalar bile evlerine giden insana böyle davranılmaz. Babası o kadar kırıldı madem, bizim burada çalışıyor diye giderken onu da aldık. O zaman bizimle de gelmezdi değil mi? Poğaça, pasta falan yapmışlar. Onları da yapmazlardı değil mi? Ki ben burada fikir sordum nasıl davranıyım diye? Dert yanmadım, kendime de hata payı bıraktım yani.
Onlar bizim eve tanışmaya geldikten sonra gitmiştik. Yemekliydi ve kalabalıktı o zaman daha farklıydı normal olarak.daha önce nişanlının evine hiç gitmemişmiydiniz, o zaman sohbet nasıldı...
kültürsüz bir aile demekki...sohbet edecek bir konu yaratamamışlar..ayrıca ayıp etmişler...Onlar bizim eve tanışmaya geldikten sonra gitmiştik. Yemekliydi ve kalabalıktı o zaman daha farklıydı normal olarak.
Okuduğunuzu anlasanız keşke! Konu sahibi haklı kendi aralarında gayet sohbet ediyorlar bizimle sohbet eden olmadı yok gibi davrandılar diyor! Tekrar okuyun.guler yuzde gostermemislerdir size simdi.. hatta aglamislardir belkide..bu da sizi sevmedikleri anlamina mi gelir size gore... cenaze evinde tabiki boyle olur bi sakin olun dunyanin merkezi degilsiniz sizin etrafinizda donmuyor yani hersey... bakin aileniz bu duruma kotu bi yorum getirmemisler sizde bi olgun dusunun... acisi var insanlarin...
Ne kadar boş bi insansın ya.Utanmadan ölüp piremsesin ve hanedanının moralini bozan o dedeye şuan o kadar kızgınımki anlatamam. Sen kimsinde ölüp piremsesimizi ve yüce hanedanının canını sıkıyorsun bre aciz kul!!!
Bide hiçkimse cenazeye gelmedi diye tavır yapıyorlar akıl alır gibi değil. Alt tarafı nişanlının dedesi ölmüş. NİŞANLININ dedesi. Dedesiiii!
Taaaa uupuuzakk bir akraba yani kan bağı yok bişey yok bu kadar abartmaya ne gerek var :/
Ya bizim taraflarda mesela birilerin hatırına taziye, geçmiş olsun filan vardır.. Sizden de biri mesela baban dünürü olduğu için damadın hatırına cenazede bulunmalıydıKızlar cuma günü nişanlımın dedesi ölmüştü. Biz de bugün nişanlımın ailesine baş sağlığına gittik. Hazırlık falan yapmışlar oturduk biraz. Beni huzursuz eden şu oldu; hep kendi aralarında, bizim tanımadığımız insanlarla ilgili muhabbet döndü. Özellikle abla ve babası kendi aralarında konuştular. Biz öyle bön bön oturduk. Babam falan en son avizenin taşlarını saydı sıkıntıdan. Annesi hariç dönüp bizimle konuşan yok, babam kendisi sohbete dahil oldu hep. Saat 9 olmadan da kalktık. Babam müsaade isteyelim deyince, direkt kalktım ben çünkü çok sıkıldım. Ben balkonda nişanlıma dedim ailen kırgın mı bize cenazeye gelmedik diye mi böyle yapıyorlar, yok dedi. Bana da sürekli cenazede seni sordular falan deyip durdular. Ama cenaze başka bir şehirdeydi açıkçası ailemin gitmesi mi gerekliydi uzak bir şehre? Ya da ben illa gitmeli miydim? Bir de annemler hiç kendi aralarında konuşuyorlar gibi bir şey demedi. Acaba ben mi kuruntu yapıyorum bu durumdan rahatsız olmakta haklı mıyım sizce? Nişanlıma tekrar bir şey demeli miyim?
Kızlar cuma günü nişanlımın dedesi ölmüştü. Biz de bugün nişanlımın ailesine baş sağlığına gittik. Hazırlık falan yapmışlar oturduk biraz. Beni huzursuz eden şu oldu; hep kendi aralarında, bizim tanımadığımız insanlarla ilgili muhabbet döndü. Özellikle abla ve babası kendi aralarında konuştular. Biz öyle bön bön oturduk. Babam falan en son avizenin taşlarını saydı sıkıntıdan. Annesi hariç dönüp bizimle konuşan yok, babam kendisi sohbete dahil oldu hep. Saat 9 olmadan da kalktık. Babam müsaade isteyelim deyince, direkt kalktım ben çünkü çok sıkıldım. Ben balkonda nişanlıma dedim ailen kırgın mı bize cenazeye gelmedik diye mi böyle yapıyorlar, yok dedi. Bana da sürekli cenazede seni sordular falan deyip durdular. Ama cenaze başka bir şehirdeydi açıkçası ailemin gitmesi mi gerekliydi uzak bir şehre? Ya da ben illa gitmeli miydim? Bir de annemler hiç kendi aralarında konuşuyorlar gibi bir şey demedi. Acaba ben mi kuruntu yapıyorum bu durumdan rahatsız olmakta haklı mıyım sizce? Nişanlıma tekrar bir şey demeli miyim?
Okuduğunuzu anlasanız keşke! Konu sahibi haklı kendi aralarında gayet sohbet ediyorlar bizimle sohbet eden olmadı yok gibi davrandılar diyor! Tekrar okuyun.
taziye evinde yapilan sohbetten beklentiniz nedir sizin ? hep gulusmeli sohbet yapilan taziye evlerine denk geldiniz sanirim !!! ben daha once hic gormedim !! gulusmeli taziye evi sohbeti !!! bu yuzden *gayet sohbet ediyorlardi * dan anladigim anma amacli uzaktan yakindan akrabalarin sohbetidir...Okuduğunuzu anlasanız keşke! Konu sahibi haklı kendi aralarında gayet sohbet ediyorlar bizimle sohbet eden olmadı yok gibi davrandılar diyor! Tekrar okuyun.
esasında cenazeye gıtmenız gerekırdı kayınpederınızın babası ölmusKızlar cuma günü nişanlımın dedesi ölmüştü. Biz de bugün nişanlımın ailesine baş sağlığına gittik. Hazırlık falan yapmışlar oturduk biraz. Beni huzursuz eden şu oldu; hep kendi aralarında, bizim tanımadığımız insanlarla ilgili muhabbet döndü. Özellikle abla ve babası kendi aralarında konuştular. Biz öyle bön bön oturduk. Babam falan en son avizenin taşlarını saydı sıkıntıdan. Annesi hariç dönüp bizimle konuşan yok, babam kendisi sohbete dahil oldu hep. Saat 9 olmadan da kalktık. Babam müsaade isteyelim deyince, direkt kalktım ben çünkü çok sıkıldım. Ben balkonda nişanlıma dedim ailen kırgın mı bize cenazeye gelmedik diye mi böyle yapıyorlar, yok dedi. Bana da sürekli cenazede seni sordular falan deyip durdular. Ama cenaze başka bir şehirdeydi açıkçası ailemin gitmesi mi gerekliydi uzak bir şehre? Ya da ben illa gitmeli miydim? Bir de annemler hiç kendi aralarında konuşuyorlar gibi bir şey demedi. Acaba ben mi kuruntu yapıyorum bu durumdan rahatsız olmakta haklı mıyım sizce? Nişanlıma tekrar bir şey demeli miyim?
Öyle değildi işte neyseBari cenazede bu kadar takıntı yapmayın ama taziyeye gidiyor muhabbet bekliyorsunuz orada akrabalarıyla dertleşir insanlar sizinle neyi konuşsunlar dede ile ilgili.. hem araç varsa ki vardır nişanlınızla siz gidebilirdiniz
Ailem hiçbir şey demedi ki. O yüzden ben mi kurdum diye düşündüm. Nişanlım aradı sordu sen çok sıkıldın bir şey mi oldu diye yok dedim. Aslında yok demek istemiyorum biz de böyle şey olsa onlar sorarlardı çünkü. Diğer taraftan bir sorun çıkarıp onunla uğraşmakta istemiyorum.Bu konuyu kapatın gündeme dahi getirmeyin. Nişanlınla aranı bozma. Ailende gaza getirmesin kendilerini bundan sonraki davranışlarına bakın ve mümkünse fazla samimi olmayın. Çokta dert etmeyin. Sıkmayın çanınızı.
Bence çok üstünde durmayın dolandırmayın bile kendileri derlerse o zaman..Valla benm babam öldü görümcem . Aynı şehirde mahhaledeyiz gelmedi çocuğunu bahane edip .Alindim hemde çok ama dedem nenem olsa başka şehir olsa gelmeseler alınmazdım açıkçası . Sanmıyorum boşverinKızlar cuma günü nişanlımın dedesi ölmüştü. Biz de bugün nişanlımın ailesine baş sağlığına gittik. Hazırlık falan yapmışlar oturduk biraz. Beni huzursuz eden şu oldu; hep kendi aralarında, bizim tanımadığımız insanlarla ilgili muhabbet döndü. Özellikle abla ve babası kendi aralarında konuştular. Biz öyle bön bön oturduk. Babam falan en son avizenin taşlarını saydı sıkıntıdan. Annesi hariç dönüp bizimle konuşan yok, babam kendisi sohbete dahil oldu hep. Saat 9 olmadan da kalktık. Babam müsaade isteyelim deyince, direkt kalktım ben çünkü çok sıkıldım. Ben balkonda nişanlıma dedim ailen kırgın mı bize cenazeye gelmedik diye mi böyle yapıyorlar, yok dedi. Bana da sürekli cenazede seni sordular falan deyip durdular. Ama cenaze başka bir şehirdeydi açıkçası ailemin gitmesi mi gerekliydi uzak bir şehre? Ya da ben illa gitmeli miydim? Bir de annemler hiç kendi aralarında konuşuyorlar gibi bir şey demedi. Acaba ben mi kuruntu yapıyorum bu durumdan rahatsız olmakta haklı mıyım sizce? Nişanlıma tekrar bir şey demeli miyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?