• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlımdan ayrılmak...bugun karar vermem lazım:(

Bazı arkadaşları anlamakta zorlanıyorum. Nikah kıyıldı, ayrılırsan dul olursun. Çilenmiş çekeceksin. Bu mudur yani..

Konu sahibine söyleyebileceğim tek şey bugün yaşadığın sorunlar evlenip 2 çocuk sahibi olduğunda katlanarak hala karşında duruyor olacak. Bugün sinirine hakim olamayan adamın geçim derdi, iş stresi, çocukların sorunları ile boğuşurken halim selim bir karaktere dönüşmesini bekleme lütfen. Buna katlanıp katlanamayacağını en iyi sen bilirsin.

Ben olsam ne yapardım. Beklemez bugün bitirirdim

Bazı arkadaşları anlamakta zorlanıyorum. Nikah kıyıldı, ayrılırsan dul olursun. Çilenmiş çekeceksin. Bu mudur yani..

Konu sahibine söyleyebileceğim tek şey bugün yaşadığın sorunlar evlenip 2 çocuk sahibi olduğunda katlanarak hala karşında duruyor olacak. Bugün sinirine hakim olamayan adamın geçim derdi, iş stresi, çocukların sorunları ile boğuşurken halim selim bir karaktere dönüşmesini bekleme lütfen. Buna katlanıp katlanamayacağını en iyi sen bilirsin.

Ben olsam ne yapardım. Beklemez bugün bitirirdim

mantığım bitir diyor. sinirlenince ne söyledigini bilmiyor, siniri gecince hatırlamıyor söylediklerini. hatta dün kızdım ne yani şuurunu mu yitiriyosun o sırada sacmalama dedim. bu huyu beni düşündürüyor. ama sevince hep olumlu yanlarını düşünüyor insan, olumsuzları örtbas ediyorsun.

mantık kalp karar?

kızlar benim durumda olsaydınız ne yapardınız? fikir veren destek olan arkadaslarıma cook tsk ederim.
cok üzgünüm ben yaa bıktım artık düşünmekten yoruldum :((

bi kere böle ciddi mevzuyu bizim dediklerimize göre şekillendirmen tuhaf bi durum kafanda yanıtladığın cvp neyse zaten onu yapmalısın ben sana ayrıl desem yada ayrılma desem gerçekten yapacak mısın:68:

göreviniz nedir sizin ne işle ugraşıyosunuz doguda bide eger eşinizden ayrılma kar<rı almısınınz bence karar kafanda şekilenmişsee biz dogru cevabı sana veremeyizkiii bu şeçim sana aitt

Bugün sinirlenince sana hakaret eden kişi yarın aynı evde yaşamaya başladığınızda dahada ileri götürür. Daha nişanlıyken bunu yapan insandan evlenince değişmesini beklemeyin. Bu birgünde alınacak bir karar değil canım iyi düşün karar ver ve bence ailen doğrusunu söylüyor bugün kırmaktan çekinmeyen ileride hiç çekinmez. Allah hakkında hayırlısını versin.

eğer sabırlı bir bayan değilseniz şimdi boşanmak en mantıklısı
bu böyle devam eder ve siz yine sabredemezseniz evlenip ev kurulduktan sonra boşanmak isteyeceksiniz
bu da çok zor olacak

çoğu erkek sevgiliyken kararkterini tam yansıtmıyor kıza karşı aman çok güzel kaçırmayım hesabına gidiolar
ve şirin görünüyorlar sürekli kızın peşinde koşmalar kızın hernazını ses çıkarmamalar bir dediğini iki etmemeler ama n
ikah yapılınca oh be bitti şükür deyip ne ise o şekilde davranmaya başlıyor
bu da evlilik terapistlerince kanıtlanmış bir durum

yani eşiniz düğünden sonrada bu şekilde devam edebilr normalde çok mutlu olursunuz ama kavga ederkende hep küfür hakaret duyarsın
ben sabırlıyım o bağırıp küfür ederken duymamaış gbi yapar sonra yine barışırm dersen boşanma
ama ben katlanamam öyle bir hayata dersen yarın git ver dilekçeni

ben nişanlıyım nişanlım daha önce nişanlanmadan önce melek gibiydi nişanlanınca daha bir sinir sahibi oldu bizde çok seviyoruz birbirimizi.aramızda tatsız konularda yaşandı ve beni kırdığı zamanlarda çok oldu.sevgi yetmiyor bir ilişkiyi düzeltmek için.ben onu sinirlendirecek şeyin ne olduğunu düşünerek çok fazla dırdır etmeden az ve öz konuşarak sebebini öğrenmeye çalıştım çoğu kez.erkekelr sorumluluk alınca stres onalrın bünyesini bozuyor açıkçası.onun sorumluluğunu paylaşaın dmicem bence paylaşmayın böyle bi düşünce oluştuysa sizde.beni çok severken melek gibi kızdığı zaman azrail gibi oluyor:30:ben bu sorunu çözdüm sayılır.onu konuşturarak.çünkü nişanlımın stresli bir işi var ve şihr değiştirdi ve ortama ayak uyduramadı belli başlı işleri çok yolunda gitmedi halledemediği işleri var bunlar birikti birikti ve ona en yakın olan bende patladı.bu benim suçum daha akıllı davranmalıydım acemilik dönemime denk geldi.ve şu an biz birbirimize sinirlenince susuyoruz telfonu kapatıyoruz yanyanayken birbirimizin elini deli gibi sıkıyoruz:24:sonra sinirimiz geçince konuyu açıyoruz ve birbirimize empati kurarark doğru kelimeleri seçiyoruz ve neye sinirlendiğimiz ortaya çıkıyor.çoğu zaman benim söylediklerim onun iç dünyasında farklı duvarlara çarpıyor benim anlama veremediğim ama onun bilinç altı bu sonuçta.çoğu zamanda onu anlayamamanın verdiği gerginlikle benim nişanlıma sarmam.ve benim sayemde bir çok şey düzeldi.çünkü erkeklerin özverisinin düşük olduğunu empati özürlü oldukalrını düşünüyorum.dır dır etmeden onda ünlem oluşturabiliyorum artık ve sorunalrımız yavaş yavaş düğüm olmaktan kurtuluyo.neden bu kadar uğraşıyosun dersen söylermisin sevgilinden ayrılınca daha iyi birini bulabileceğine inanıyormusun?inanıyorsan sevme o zaman.benimde felsefem şu yanlışinsanalrın karşısına doğru insanalr çıkarsa kişi yanlışından vazgeçebilir.kimse dört dörtlük doğmaz.

yazdıklarınız kesinlikle çok güzel..
yani bazı şeyler emek istiyo, her insan bi karaktere sahip, eğer arada sevgi varsa; ki var anladığım kadarıyla,
o zaman hemen kesip atmak yerine, bi çözüm aramak gerek..
belki şimdi, evlilik çok başka, sorunlar olur vs diyen olacak ama arkadaşında dediği gibi kimse dört dörtlük değil;
eğer karşımızdakini gerçekten seviyosak ve sinirinin yanında çok güzel huylarada sahipse, tek sorun bu sinirse, o zaman bunu onunla birlikte törpülemeye çalışmaktır en güzeli..
bence evlilik, iki mükemmel insanın bir araya gelip hayatı paylaşması değil; iyi ve kötü tarafları olan iki insanın bir araya gelip, birlikte kötü taraflarını törpülemesi, iyi taraflarını daha baskın hale getirmesi, sorunlara birlikte çözüm aramaya çalışması ve hayatı bu şekilde daha güzel hale getirmeye çabalamasıdır..
bence hemen boşanma kararı almayın, özelliklede böyle bir gün içerisinde..
umarım hakkınızda hayırlısı olur :71:

canım benim sevgilim de aynıydı, normalde dünyanın en tatlı adamı bi sinirlensn tamam gözü görmezdi hiçbişeyi... psikologa gttk biz, öfke kontrolü üzerine birkaç seansa katıldı kırmadı beni, şimdi pamuk gibi:69: sinirlendiği zaman susuyor ve sakinleşince neye sinirlendiğini anlatıyor bende eğer hatalıysam kendimi düzeltme yoluna gidiyorum, sende bu tarz bi terapi önerebilirsin nişanlına... 7 yıl az değil bi anda s,lip atılmaz haklısın zor bir karar... rabbim yardımcın olsun...

bişraz önce aradı konuştuk ayrılacagımı anlamış herhalde, çok iyi konuştu, sustum onu dinledim bi on dakka falan. bana güzel sözler söyledi, herşey cok güzel olacak lütfen beni bırakma ben herşeyin iyisini seniin için düşünüyorum seni çok seviyorum yanımdayken gör cok mutlu olucaksın herzaman olduğum gibi hep ilgili yanında olucam vs. dedi. ben o böyle güzel konusunca dayanamıyorum ayrılığı söyleyemiyorum.
ama ya sonra?? gercekten iyi mi oluur, şimdi böyle diyo ama ya beni üzerse:(
annem hiç istemiyor utanıyorum annem laf söylicek diye odadan kaçıyorum. her odaya gittiğimde daha söylemedinmi diyor:(
inanın kızlar iki arada bi derede kaldım
ya ilerde annemin dedikleri çıkarsa beni üzerse ya haklı çıkarsa..
off napıcam ben :((( sevmek ne zormuş yarabbim

evlenmeden nikaha karşıyımm...
evlenemeden dul olmak ise çok kötü bir durum

dul olmak kötü değil ömür boyu mutsuz olmak kötü bir kadının kadına yapacağı en ağır eleştiri ve büyük konuşma senin çocuğunda yarin dul kalabilir etrafta ahlakı bozuk bir sürü yeni nesil erkek var

elaboncuk arkadaşım, meslektaşmışız. ne olacak biliyor musun ? ayrılamayacaksın. inşallah aksini yapacak gücün vardır. benim olmadı çünkü. eşim de aynı nişanlın gibiydi.eğer tartışmışsak ve kendini kaybedip bağırıp çağırmya başlar, sürekli beni suçlar siniri geçince de süper bir adam olurdu. ne yazık ki hala öyle. şu an evde yok. niye biliyor musun? bir konu hakkında konuşuyorduk düşüncelerimiz zıtlaştı ve beni incitecek şekilde konuşmaya başladı. ama ben gayet yumuşak bi şekilde (huyunu bildiğim için bi de bu yolu deniyorum bu aralar) onu ne kadar sevdiğimi bu konuşmaların zoruma gittiğini düzgün konuşabileceğimizi söyledim. daha da sinirlenip zoruna gidiyorsa napim dedi aynı tavır devam ederken ben patladım " yeter artık ne biçim insansın:47:" diye bağırdım, odadan çıktım.kendi de dışarı çıktı. bu durum kaç kez böyle onunla konuşamıyorum artık. yavaş yavaş koptuğumuzu hissediyorum. keşke nişanlıyken ayrılsaydım ama yapamadım sevdiğim için. maalesef hala seviyorum:53: (nedense) çıkar yol arıyorum. :97:

aynı insan nişanlıyken daha az sinirliydi ama hiçbişey değişmedi. aksine arttı. umarım seninki farklı olur.

Sen en iyisi burdaki diğer konuları oku çok fikir verir sana ve tek çare ayrılamıyorsan psikoloğa gidip tedavi olmasını şart koş ve bunu yanına gitmeden yapmasını sağla çünkü yanına gidince nasılsa tapusu bende diye bende sorun yok sen sinirlendiriyorsun sen yapıyorsun diyecek bi de üstüne seni suçlayacak

yanındayken yapmam kıyamam demeleri bir nevi kandırma gibi bişey ozaman:( yani değişmyor hatta daha da kötü oluyor dimi:(
yani siz pişmanmısınız hande arkadaşım??
sevmek yetmiyormu diyosunuz?

Back
X