- 13 Ocak 2020
- 46.260
- En iyi cevaplar
- 2
- 178.268
- 598
- 33
- Konu Sahibi Kaktusveportakal
-
Bence ayıp.Ama kendileri ısrarla soruyorlar beni gördüklerinde ne istiyorsan söyle çekinme diye ben de sorduklarında sonra söyledim. Alın demedim zaten sizin için de uygunsa böyle bir şey düşündüm ben dedim. Ayıp olduğunu da düşünmüyorum. Nişan elbisemi ben aldım kuaföre bile gitmedim. Herhangi bir masrafa sokmadım onları düğün günüm için uygun fiyatlı bir seti rica etmek bence ayıp değil
Zaten normali kimse kimseyi yormasın orta yok bulunsundur.Herkes üstüne düşeni yapar. Karşı taraf salağa yatıyorsa sıkıntı vardır Benim ailemde altın biçmedi herkes imkan dahilinde yapsın dedi kb hemen o hafta kuyumcuya götürdü bekletmedi bile gücü yettince aldı, hâlâ da ilişkimiz çok iyi bir dediğimi ikiletmezler bunu örnek verdim çünkü alınan şeyin değerinden çok yaklaşım verilen değer ilk zamandan kendini belli eder,başlangıçta tavırları neyse ilerde sana öyle davranacaklar.Mal mülk ,takı değil önemli olan size ne kadar önem verecekler...Çalışıyorum ben de üstüme düşeni yapacağım. Kast ettiğim erkek tarafına düşenleri nişanlım yapacak ailesinden maddi bir destek almayacak ben de ona acıyorum bunu kastettim. Altın konusu aile arasında konuştukkarında siz ne uygun görürseniz dedi ailem ama bu kez de nasılsa biz bir şey talep etmiyoruz diye önemsemiyor gibi geldi bana
Nişanlınız ödeyecekse ve siz evlendikten sonra bu durum sizi zorlayacaksa sırf kendiniz istemiyor başkaları set de olsun diyor diye isteyecekseniz hiç kendinizi zora sokmayın derimBu zamana kadarki süreçte ne sorarlarsa siz ne uygun görürseniz dedim ne ailem ne ben maddi bir talepte bulunmadık. Takı vs konuşulmadı. Ama şimdi çok zorlanıyorum çünkü ben talep etmedikçe karşı taraf da çok fazla istemiyorum diye düşünüyor sanırım utana sıkıla küçük bir set istediğimi düğünde boynum boş kalsın istemediğimi söyledim onlar da arazmıda konuşalım uygun bir şey için gibi bir şey söyledi. Ama canım çok sıkıldı aynı şekilde çeyiz alışverişi için de yük olacakmışım gibi geliyor ne varsa geçiştirme eyilimindeyim nişanlıma kıyamıyorum çünkü her şeyi o yapacak. Nişan zamanı bohça meselesi olunca bohça yapılması taraftarı pek değillerdi ne gerekiyorsa siz alın aldı verdi olmasın denmişti. Bize de mantıklı geldi annemle konuştum nişanlımla anlaştık
Sonradan yine anlaşmazlık oldu nişandan sonra yapalım maddi olarak sıkışma dedim. İsteklerim makul biliyorum ama yine de kendimi çok mahcup hissediyorum. Bir yandan ailem benm kadar hoşgörülü olmaz diye de çekiniyorum çünkü eksik görseler beni suçlayacaklar. Hem kendimi hem nişanlımı zora sokmadan süreci nasıl ilerleyebiliriz. Ufak tefek setler bile 50 60 bin TL çok üzülüyorum
Konusunu ilk açtığımda doğrudan tamam nasıl istersen dedi ailesinin yanında bu şekilde konuştu ben de anlamdım o yüzden bozuldum. Sonrasında konuyu tekrar konuşabilecek müsaitliğimiz olmadıBu cayır cayır red flag ama ileride kendiniz görürsünüz artık.
niye bijuteriden kolye alasin?Düğün günü sonuçta aksesuar gerekir diye düşündüm. Bijuteriden kolye mi alıp takmalıydım. Abartı bir istek mi olduğunu düşünüyorsunuz
nişan mekani, organizasyonu zaten kadinin karsilayacagi seyler degil mi? fotografci isine birsey diyemeyeceğim gercekten insanlar nisan gunu de dış cekim yapiyor mu da yapmamis olmayi saydiniz? bir de siz kendi kiyafefinizi almissiniz erkek kendi kiyafetini almis . artik eskisi gibi degil erkek kiyafetleri de cok pahali. sizinkini o onunkini siz alsaydınız muhtemelen ayni para çıkacakti cebinizdenNişan elbisemi ben aldım kuaföre bile gitmedim, fotoğrafçı tutmadım. Mekanı ve organizasyoncuyu ben karşıladım. Herhangi bir masrafa sokmadım onları düğün günüm için uygun fiyatlı bir seti rica etmek bence ayıp değil
ayrica "ailesi ekonomik destek olmuyor" demissiniz birkac kere.simdi de bunu yazmissiniz. hem maddi destek olmayip hem "sen iste, sen söyle" diye gaz mi veriyorlar? e soylesen istesen ne olacak adamin durumu yoksa?annesi sen söyle diyor ama ben söylemeye çekiniyorum.
yol yordam bilmeyen adami niye koca diye sectin ki? bilmiyorsa ogrensin.Evet o da rahat hissettirmedi hiç yol yordam da bilmiyor nişanlım bilgisi 0
ne kadar kirici cumlesi.Bana çok gibi geliyor nişanlım da bugün istemiyorum bir şey dedin şimdi bir şeyler istiyorsun ben bu işten bir şey anlamadım dedi.
aaaa bu cumleyi size ailesinin yaninda mi soyledi??? o zaman 30x daha fena. ailesinin yaninda neyin artistligini yapiyor?Konusunu ilk açtığımda doğrudan tamam nasıl istersen dedi ailesinin yanında bu şekilde konuştu ben de anlamdım o yüzden bozuldum. Sonrasında konuyu tekrar konuşabilecek müsaitliğimiz olmadı
Evet ailemin de sözünü dinliyorum etkilerler gibi geliyor. Nişanlımla ilgili herhangi bir sorunumuz yok ama işin içine maddiyat girince ben çok sıkılıyorum. Set olayını nişanlıma açtığında tamam nasıl istersen kullanacaksan alalım dedi. 3 gün önce kvle aramızda konuştuğumuzu onlar içinde uygunsa istediğimi söyledim biz konuşurken kv nişanlıma dönüp böyle böyle uygun bir set için aramızda konuşalım oğlum lafının üstüne nişanlımın ben sizi anlamıyorum istemiyorum olmayacak diyorsunuz bir şeyler çıkıyor lafı çok incitti. Kötü amaçla söylemedi belki tamamen erkek düz mantığı diye düşünmek istiyorum ama çok incitti onunla bunu konuşmalıyı mıyım bilmiyorumBana netlikle anlatmadığınız şeyler var gibi geldi öznel düşüncem , bir de siz çok ailenizin sözünü dinleyen birisiniz sanırım yazdıklarınızdan o çıkıyor , etraftan da aman aman Hiç mi bir Şey istemedin gibi sözler duyarsan gidip yazıp dile getirecek gibisin , bunlar tamamen kendi fikrim , nişanlınla ilişki dinamiğini bilemem , yazdıklarına bakıldığında mahçup olunacak şeyler yapmıyor gibisin ama çeyiz nişan bohçası vb şeylerden bahsetmişsin .
Bilemedim
Konuş yengençniye bijuteriden kolye alasin?
gidip kuyumcudan kendine guzel bir kolye secip takamayacak bir ekonomideysen bunu senle ayni ekonomiye sahip erkekten beklemek ve hevesle kabul etmesini istemek de ilginc.
nişan mekani, organizasyonu zaten kadinin karsilayacagi seyler degil mi? fotografci isine birsey diyemeyeceğim gercekten insanlar nisan gunu de dış cekim yapiyor mu da yapmamis olmayi saydiniz? bir de siz kendi kiyafefinizi almissiniz erkek kendi kiyafetini almis . artik eskisi gibi degil erkek kiyafetleri de cok pahali. sizinkini o onunkini siz alsaydınız muhtemelen ayni para çıkacakti cebinizden
ayrica "ailesi ekonomik destek olmuyor" demissiniz birkac kere.simdi de bunu yazmissiniz. hem maddi destek olmayip hem "sen iste, sen söyle" diye gaz mi veriyorlar? e soylesen istesen ne olacak adamin durumu yoksa?
ne ilginc bir aile. kendi cebinden cikmayan seyin bonkörü. hic sevmem böyle insanlari. keske kendi yapacagi seyde "kizim ne istersen söyle" deseydi.
yol yordam bilmeyen adami niye koca diye sectin ki? bilmiyorsa ogrensin.
benim sectigim adam da yol yordam bilmiyor, söz nedir isteme nedir hic duymadigi bir kulturden gelmis. youtubedan video izleye izleye, cevresindekilere ve chatgptye sora sora ogrendi, cebinde para bile taşidi ya makas kesmiyor derlerse diye.
zor bir şey mi yani böyle seyler, bilinmeyecek öğrenilemeyecek seyler mi?
yarin evlenince "ben bilmiyorum" der mutfaga girmez, cocuk dogunca "ben bilmiyorum" der agu gugu yapmak dışında ilgilenmez.
su an goremiyorsun ama "ben bilmem, anlamam" diye isin icinden cikmaya calismak cok büyük bir redflag.
ne kadar kirici cumlesi.
acaba cebinde olmadigi icin mi bu tepkiyi verdi yoksa ayi mi?
keske sorsaydiniz kac gram bilezik yapacaklar diye. soyledigi rakamdan 70se "70 gram bilezik olmasin, elli gram olsun. bir de heves ettigim kolyeyi alalim" deseydiniz. sonycta ayni paraya gelirdi, mesele kalmazdi
aaaa bu cumleyi size ailesinin yaninda mi soyledi??? o zaman 30x daha fena. ailesinin yaninda neyin artistligini yapiyor?
Aramızda konuşalım oğlum der tabi o hakkı vermişsiniz kayınvalidene gidip böyle bir şey bahsetmene gerek yok ki alacaksın nişanlını karşına canım ben böyle böyle demiştim ama hevesim var yapabilir miyiz ? Sen üçüncü kişileri dahil ettikçe çok zor hayat yaşarsın , ayrıca öyle kendi aileni de bu konularda dinlememen gerek bu evliliği sen yapıyorsun .Evet ailemin de sözünü dinliyorum etkilerler gibi geliyor. Nişanlımla ilgili herhangi bir sorunumuz yok ama işin içine maddiyat girince ben çok sıkılıyorum. Set olayını nişanlıma açtığında tamam nasıl istersen kullanacaksan alalım dedi. 3 gün önce kvle aramızda konuştuğumuzu onlar içinde uygunsa istediğimi söyledim biz konuşurken kv nişanlıma dönüp böyle böyle uygun bir set için aramızda konuşalım oğlum lafının üstüne nişanlımın ben sizi anlamıyorum istemiyorum olmayacak diyorsunuz bir şeyler çıkıyor lafı çok incitti. Kötü amaçla söylemedi belki tamamen erkek düz mantığı diye düşünmek istiyorum ama çok incitti onunla bunu konuşmalıyı mıyım bilmiyorum
Alabilecek ekonomik durumum var karşı tarafında var. Bence yanlış düşünüyorsunuz bir taraf ekstra bir şey talep etmiyor diye karşı taraf da nasılsa gözü yok deyip yapmıyorsa bu onlar için kolaya kaçmak oluyor bence yakışıksız bir durum. Kimseyi zora sokmak istemezken bu kez kız tarafına enayi muamelesi yapıldığını düşünüyorum.gidip kuyumcudan kendine guzel bir kolye secip takamayacak bir ekonomideysen bunu senle ayni ekonomiye sahip erkekten beklemek ve hevesle kabul etmesini istemek de
Bilezik konusu hiç geçmedi o yüzden ne takılacak ne takılır bilmiyorum o nedenle böyle bir öneri de sunmadım.keske sorsaydiniz kac gram bilezik yapacaklar diye. soyledigi rakamdan 70se "70 gram bilezik olmasin, elli gram olsun. bir de heves ettigim kolyeyi alalim" deseydiniz. sonycta ayni paraya gelirdi, mesele kalmazdi
Biraz böyle oldu biz böyle dedik ama nişanlım laf arasında kv nasıl aile hiçbir şry istemiyorlar biz bu işten bir şey anlamadık demişler. Nişanlım da bunu anlattı gaf yaptığını erkek aklıyla anlamadı tabii. Böyle olunca annem de bakış açıları farklı insanlar farklı düşünmeye başladı demek ki biraz dile getirmek lazım aranızda konuşun öğren dedihem maddi destek olmayip hem "sen iste, sen söyle" diye gaz mi veriyorlar? e soylesen istesen ne olacak adamin durumu yoksa?
Nişanlımla konuştum tamam dedi zaten ama kv beni her gördüğünde lütfen bir şey istersen söyle çekinme diyordu ben de o yüzden dile getirdim yoksa aramızda hallettiğimiz bir şeydi diğer türlü kv de sürekli soruyordu. Ne yapsam yaranamadım galibaAramızda konuşalım oğlum der tabi o hakkı vermişsiniz kayınvalidene gidip böyle bir şey bahsetmene gerek yok ki alacaksın nişanlını karşına canım ben böyle böyle demiştim ama hevesim var yapabilir miyiz ? Sen üçüncü kişileri dahil ettikçe çok zor hayat yaşarsın , ayrıca öyle kendi aileni de bu konularda dinlememen gerek bu evliliği sen yapıyorsun .
Anne ya da her nasıl hitap ediyorsan biz bunu x ile konuştuk aramızda hallettik teşekkürlerNişanlımla konuştum tamam dedi zaten ama kv beni her gördüğünde lütfen bir şey istersen söyle çekinme diyordu ben de o yüzden dile getirdim yoksa aramızda hallettiğimiz bir şeydi diğer türlü kv de sürekli soruyordu. Ne yapsam yaranamadım galiba
Başka hiçbir şey istemedim siz ne uygun görürseniz dedim ama bana ısrarla her gördüğünde ne istiyorsan söyle diyen kvye düğünde takmak için bir uygun fiyatlı olduğunu dile getirdiğim bir set istediğim için nasıl linçlendim anlamış değilimBen de evlenirken takı falan istemek ayıp gibi geliyordu. Biz de eşimle ikimiz yaptık her şeyi, onun ailesi hiçbir şeye karışmadığı için ben de kendi ailemi karıştırmadım. Benim eşimin babası vefat etmiş, annesi dünyadan bihaber. Ama karışmaya gelince her şeyden haberi var. Neyse 15 yıllık evli bir kadın olarak çevren ailen haklı, isteyen talep eden her zaman daha kıymetli oluyor. Şimdiki aklım olsa 10 bilezik, altın kemer ne varsa isterdim. Alamazsa evlenmesin.
Peki sizce nişanlıma neden annenin yanında böyle söyledin çok incindim diye sormalı mıyım açıkçası kötü Art bir niyeti olduğunu düşünmüyorum o karakterde değil daha çok bir öyle diyorsunuz bir böyle ben ne yapacağımı şaşırdım niyetiyle konuşacak biri. Ama kendi içimde onu aklamak için gerçeklerden de uzaklaşmak istemiyorum. Ben ondan ilk rica ettiğimde tamam demişti hiç itiraz etmedi haftaya gider alırız demiştiAnne ya da her nasıl hitap ediyorsan biz bunu x ile konuştuk aramızda hallettik teşekkürler
Bu kadar yani …
Sorun burada zaten senin kimseye yaranmaya ihtiyacın olmamalı .
Bence düşüncelerini gözden geçirmelisin yanlış kararlara yol açarsın böyle .
Bu işe siz karışmayın. Anneniz kv ile konuşsun, siz bizi yanlış anladınız sanırım biz bir şey dile getirmek istemedik ama standart herkesin yaptığı kadar elinizden ne geliyorsa. Biz sizin zorlanmanızı da istemeyiz gücünüz neye yetiyorsa ama bana yapmıyorsunuz kendi çocuğunuza yapacaksınız düğün günü hiçbir şey takmayacaksanız haberimiz olsun diyecek.Başka hiçbir şey istemedim siz ne uygun görürseniz dedim ama bana ısrarla her gördüğünde ne istiyorsan söyle diyen kvye düğünde takmak için bir uygun fiyatlı olduğunu dile getirdiğim bir set istediğim için nasıl linçlendim anlamış değilim
Annem istemeye geldiklerinde kv sorduğunda bu minvalde zaten konuştu ama kv beni her gördüğünde bir istediğin var mı söyle elimden geldiğince yapayım diyor ben de ilk kez ricada bulundum hata mı etmişimBu işe siz karışmayın. Anneniz kv ile konuşsun, siz bizi yanlış anladınız sanırım biz bir şey dile getirmek istemedik ama standart herkesin yaptığı kadar elinizden ne geliyorsa. Biz sizin zorlanmanızı da istemeyiz gücünüz neye yetiyorsa ama bana yapmıyorsunuz kendi çocuğunuza yapacaksınız düğün günü hiçbir şey takmayacaksanız haberimiz olsun diyecek.
Bu işe siz karışmayın. Anneniz kv ile konuşsun, siz bizi yanlış anladınız sanırım biz bir şey dile getirmek istemedik ama standart herkesin yaptığı kadar elinizden ne geliyorsa. Biz sizin zorlanmanızı da istemeyiz gücünüz neye yetiyorsa ama bana yapmıyorsunuz kendi çocuğunuza yapacaksınız düğün günü hiçbir şey takmayacaksanız haberimiz olsun diyecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?