- 17 Ağustos 2011
- 25.446
- 161.326
- 798
- Konu Sahibi Kaktusveportakal
-
nişanlım laf arasında kv nasıl aile hiçbir şry istemiyorlar biz bu işten bir şey anlamadık demişler. Nişanlım da bunu anlattı gaf yaptığını erkek aklıyla anlamadı tabii.
lhiç yol yordam da bilmiyor nişanlım bilgisi 0
erkek akli dusunemedi, erkek duz mantığı bilemedi, böyle seyleri bilemez vs vsnişanlımın ben sizi anlamıyorum istemiyorum olmayacak diyorsunuz bir şeyler çıkıyor lafı çok incitti. Kötü amaçla söylemedi belki tamamen erkek düz mantığı diye düşünmek istiyorum ama çok incitti
bence tam olarak yaptiginiz sey bu.kendi içimde onu aklamak için gerçeklerden de uzaklaşmak istemiyorum.
Peki sizce bu konuyu nişanlıma açmalı mıyım muhtemelen yanlış anladın ben başka bir konuyu kast etmiştim diyecek. Bilmiyorum benim de bir tadım kaçmadı değil. Hiç yol yordam bilmiyor annesi de bilmiyor zaten dile getiriyor biz bilmiyoruz bir eksiğimiz kusurumuz olursa söyle deyip duruyor annesi ilk lafta sanmıştım da bohça zamanı emin oldum. Bana bile getirecekleri bohça ile ilgili garip çok basit sorular soruyorlardı. Nişanlımın yanında bekar kız kardeşi de vardı yaşıtız ama dönüp anne neden böyle şeyler soruyorsun hiç mi bir şey bilmiyorsun olur mu öyle şey bana sor bari önceden demişti (erkek akli dusunemedi, erkek duz mantığı bilemedi, böyle seyleri bilemez vs vs
bence tam olarak yaptiginiz sey bu.
altinlardan cok bagimsiz adamin sacma sapan davranislari var "erkektir" diyip yumusatiyorsunuz
erkeklik bir zeka problemi midir?
erkek yol yordam bilmiyorsa cevresinde herkes evli, internet bu bilgilerden gecilmiyor. ogrenemez mi?
isine gelmiyor yapmak cahillige vuruyor. yarin evlenirseniz cocugu uyut dediginde de "bende susmuyor" der salona gider tam bu karakterde insan ozelligi.
sizin normalde dediginiz ve tepki vermedigi bir seyi annesinin yanindayken tekrar dediğinizde "of puf" yapmis atarlanmis. "erkek duz mantigi" diyip gecistirmissiniz. annesinin yaninda erkeklik taslamis işte. boyle başlamış yani nisanliliginiz, nasil goremiyorsunuz?
benim ilk mesajim adama karsi ilimliydi çünkü yoktur yani bu devirde zor herseyi kendi yapan bir insan icin, biliyorum. ama adam bu atari yalnızken değil anneciginin yaninda yapmis- ki normalde atarlanan bir insan da degilmis.
bende bu korkunc birsey. kkda cok kadin var kocasinin anne baba evinde bir anda "errrrkkek" olup kendisine ters davrandigini anlatan. sizinki de onlardan olmasin? emin olmak icin cabalayin bence dugune kadar
kaynanasinin söylediği şeyi gelip sohbet arasinda sizin annenize söylemesi de gaf degil, erkek akli degil.
nerede ne konusacagini bilememis..benim de boyle bir sevgilim vardi benden ailesine, ailesinden bana laf tasir dururdu. evindeki herseye hakimdim, sevdiginden paylasiyor saniyordum. ayrilinca ogrendim ki agzinin ayari yokmus benim her şeyimi de gider onlara anlatirmis.
yani cidden bu anlattıkların "amaaan erkek iste" denecek seyler degil
Bunu hiç söyleyemem ekstra bilezik falan ne kadar takacaklar bilmiyorum bile zaten kv ısrarla ne istiyorsan söyle gazına ve kvnim bunlar nasıl aile hiçbir şey istemediler demesinden cesaretle istemiştim yoksa yine söylemezdimTakı için aramı bozamam diyorsanız senin için gerekli gelmeyebilir ama ben istiyorum. Madem almayacaksın/ almayacaksınız o zaman ekstra bilezik istiyorum, yine bize kalır gibi konuşun. İsteğinizden aslında vazgeçmediğinizi belirtin.
acıma ne acıyorsun anası mısın babası mısın ? ne istiyorsan söyle sonra içinde ukte kalmasınÇalışıyorum ben de üstüme düşeni yapacağım. Kast ettiğim erkek tarafına düşenleri nişanlım yapacak ailesinden maddi bir destek almayacak ben de ona acıyorum bunu kastettim. Altın konusu aile arasında konuştukkarında siz ne uygun görürseniz dedi ailem ama bu kez de nasılsa biz bir şey talep etmiyoruz diye önemsemiyor gibi geldi bana
ne dedim acımayacaksın kimseye acınacak duruma sen düşüyorsun bak bu da örneğiBana çok gibi geliyor nişanlım da bugün istemiyorum bir şey dedin şimdi bir şeyler istiyorsun ben bu işten bir şey anlamadım dedi. Bir şey istemiyorum dedim de hiçbir şey yapmayın demedim ki. Ekstra bir şey istemiyorum neye gücünüz yeterse dedim sonuçta erkek tarafına illa bilezik altın saysıı mı vermek lazımdı o karakterde bir aile değiliz
Ben nişanlımı anlıyorum. Boş boğazlık etti bence durumu da idrak edemedi. Yapılmayacak olmayacak diyorsunuz ben planımı ona göre yapıyorum sonra çıkıp bana başka bir şeyler geliyorsunuz niyetinde olduğunu biliyorum, tanıyorum. Annesine dönerek söyledi zaten bunu ama kendi içimde onu haklı çıkarmak için böyle bir kılıf uydurmaktan da çekiniyorum.Ben yaşlarınızı ve maaşlarınızı merak ettim. Neden dersen, nişanlın durup durup olmayacak yerde olmayacak laflar ediyor. Hani yaşı küçükse ona vereceğim ama büyükse değişmez bu huyu maalesef. Maaslar da şundan önemli, insan yokken yapamaz stres olur, dememesi gereken bir laf ağzından çıkabilir. Ama varken yapmamak bana değişik geliyor. Siz nasil uygun görürseniz demek siz hiçbir sey almayın istemem demek degil sonuçta.
Yani yaşınızı sormuştum da neyseBen nişanlımı anlıyorum. Boş boğazlık etti bence durumu da idrak edemedi. Yapılmayacak olmayacak diyorsunuz ben planımı ona göre yapıyorum sonra çıkıp bana başka bir şeyler geliyorsunuz niyetinde olduğunu biliyorum, tanıyorum. Annesine dönerek söyledi zaten bunu ama kendi içimde onu haklı çıkarmak için böyle bir kılıf uydurmaktan da çekiniyorum.
Ailem bana niye bu olmadı şu eksik dediklerinde sizin için bu kadar önemliyse isteseydiniz o zaman şimdi niye bana ve ona yükleniyorsunuz diyeceğim ve muhtemelen epey kavga edeceğiz kötü ben olacağım. Çünkü aileme göre ben erkek tarafından gelen her şeye ona gerek yok, buna gerek yok diyorumEv eşyaları konusunda kesinlikle iki tarafında elini taşın altına koyması gerekiyor. O eskidendi herşeyi erkek tarafından beklemek şu ekonomik şartlar altında zaten mümkün değil… tabi yüksek gelirli bir işi evi vs varsa o ayrı elbet, anladığım Kadarıyla standart düzende insanlarsınız. Aileniz veya başkasının dolduruşuna gelmeyin, düğünden sonra kapı kapandığında siz başbaşa kalacaksınız. Ailenizin yaptığı tek bir hata var diye düşünüyorum oda altın mevzusunda ne alınmasını istiyorsalar söyleyeceklerdi neticede alınan altınları babanız koluna takıp gezmeyecekti. Size birikim destektir bu. Öyle nezaketen ne uygun görürseniz deyip sonra size baskı yapmaları çok yanlış olur.
Ben kendi sürecimden bahsedeyim ailem ev eşyası vs konusunda o alınacak bu olacak demedi ama altın konusunda şu miktar alınacak set vs istenmedi tamamen bozdurulduğunda zarar etmeyecek yatırım olacak şekilde talep edildi. Bende nişanlımdan bişey istemezdim hiç yapı meselesi bu. Şükürler olsun eşim zamanında birikimini yapmış hiçbir şekilde kayınaile 1 tl bile masraf etmedi hiç mimnetimde olmadı. Eşimin taktığı altın kadarını aynı şekilde ailemde taktı. Evlenen insanları strese sokmanın alemi yok yeni bir hayat koruyorlar destek olacaklarsa olsunlar saçma sapan şeylerle sizi de huzursuz etmesinler.
Siz gerek yok dememeye çalışın. Ama altın konusunda ailenizin beklentisi var ise bunu sadece babanız babası ile konuşsun iş kadınlara kaldımı gerçekten sarpa sarıp dedikodu kazanına dönüyor ve ilişkiler kopma noktasına geliyor haliyle ömür boyu senin ailen böyle dedi ile geçiyor ömür… gördüklerim bu şekilde idi. Ama babalar konuştuğu zaman kimse tek kelime etmez konu hallolur. Babanız bütçeniz ne ise onu yaparsınız diye bekledik ama henüz bişey yapmadınız şu bu demedik diye almayın demedik demeli.Ailem bana niye bu olmadı şu eksik dediklerinde sizin için bu kadar önemliyse isteseydiniz o zaman şimdi niye bana ve ona yükleniyorsunuz diyeceğim ve muhtemelen epey kavga edeceğiz kötü ben olacağım. Çünkü aileme göre ben erkek tarafından gelen her şeye ona gerek yok, buna gerek yok diyorum
Netleştirmedik ailem siz nasıl uygun görürseniz dedi. 15 ayar o fiyatlardan başlıyor. İnanın 8 ayar bile baktım ama teneke gibi çok kıymetsiz olduğunu kararacağını falan okudum. Paranız çöp olur yazmışlar. Genelde nişanda geline bizim buralarda set takılır o yüzden dillendirmedik yapılır sanmıştım. Yapılmayınca kv sorunca ben de rica ettim. Kv nasıl aile bunlar hiçbir şey istemiyor demiş nişanlıma ben de bundan cesaret aldım sanırım. Nişanlıma setten vazgeçtiğimi mi söylesem ne yapayım nişanlım alırız dedi ama mahcup hissetmek istemiyorum veyahut piyasayı bilmiyor gezip bakacağız bütçesine uygun gelmezse bu kez ailem hiçbir şey istemedik ama 14 ayar bir seti bile almadılar der diye çekindim
ama iste bilmiyor diye birsey olamaz kiPeki sizce bu konuyu nişanlıma açmalı mıyım muhtemelen yanlış anladın ben başka bir konuyu kast etmiştim diyecek. Bilmiyorum benim de bir tadım kaçmadı değil. Hiç yol yordam bilmiyor annesi de bilmiyor zaten dile getiriyor biz bilmiyoruz bir eksiğimiz kusurumuz olursa söyle deyip duruyor annesi ilk lafta sanmıştım da bohça zamanı emin oldum. Bana bile getirecekleri bohça ile ilgili garip çok basit sorular soruyorlardı. Nişanlımın yanında bekar kız kardeşi de vardı yaşıtız ama dönüp anne neden böyle şeyler soruyorsun hiç mi bir şey bilmiyorsun olur mu öyle şey bana sor bari önceden demişti (
Aslında öyle diyorsunuz:nişanlım bilmez anlamaz,erkek ne anlar,durumu yok ,tüm yük onun üstünde diye diye tüm olumsuzlukları göğsünüzde yumuşatıp sorunları halının altına süpürüyorsunuz.Bunun arsızca istemekle alakası yok.Siz nasıl isterseniz öyle olsun dediniz, onlarda biz hiç birşey almamaya az masrafla ,2 tel bilezikle bu işi kapatmaya karar verdik diyecekler yalandan al al diyecekler nişanlın ne gerek var,biz öyle konuşmadık diyecek.Siz mıy mıy evleneceğiniz adamla duygularınızı bile paylaşamayacak kadar korkaksınız çünkü içten içe adamın posta koyup nişanı atacağından eminsiniz. O da bunu hissettiğinden her şeyi kendi bildiği gibi ucuza getiriyor.Mevzu mal mülk değilde tavırlar ,anlayış ,ilgi yok .Evliliğin nasıl olacağı az çok belli Siz aman ağzımızın tadı bozulmasın, kimse duymasın, yuvam bozulmasın ...Karşı taraf biz ne dersek o olur. .Ailem bana niye bu olmadı şu eksik dediklerinde sizin için bu kadar önemliyse isteseydiniz o zaman şimdi niye bana ve ona yükleniyorsunuz diyeceğim ve muhtemelen epey kavga edeceğiz kötü ben olacağım. Çünkü aileme göre ben erkek tarafından gelen her şeye ona gerek yok, buna gerek yok diyorum
“Nişanlımla maddi konularda rahat bir iletişimimiz yok.” Bu o kadar sıkıntılı bir durum ki. İlerde evlendiğimizde ev ekonomisi, geçim, birikim, takı, harcamalar gibi konularda da sıkıntı yaşarsınız büyük ihtimal. Siz maddi konuları açtığınızda nişanlınız büyük ihtimal tavır yapıyor ya da sinirleniyordur. Ondan siz de mahcup gibi hareket ediyorsunuz. Halbuki bunları açık ve net olarak konuşmanız lazım. Gerekirse en baştan talep edecektiniz. Talep etmezseniz karşı taraf da nasılsa bir şey istemiyor diye hiçbir şey yapmaz. Ve büyük ihtimalle nişanlınızın çok da cömert değil, yer yer hesapçı ve cimridir de.Evet nişanlımla maddi konularda rahat bir iletişimimiz yok. Kendi aramızda konuştuk o da tamam dedi kv ile konuşurken ben de dile getirdim biz aramızda konuştuk böyle düşündüm siz ne düşünürsünüz dedim
Aynen öyle. Talep etse, konusu açılsa nişanlısı tepki gösterecek çünkü, kavga edilecek. Konu sahibi bunun farkında o yüzden erkek için “yol yordam bilmez” diyor. Gayet de herkes yol yordam bilir, işine gelmediği için hareket etmez sadece. Bir şeyi rahatça konuşamadığım, kendimi ifade edemediğim, isteklerimi dile getiremeyeceğim ilişki benim gözümde “iyi” bir ilişki değildir.Aslında öyle diyorsunuz:nişanlım bilmez anlamaz,erkek ne anlar,durumu yok ,tüm yük onun üstünde diye diye tüm olumsuzlukları göğsünüzde yumuşatıp sorunları halının altına süpürüyorsunuz.Bunun arsızca istemekle alakası yok.Siz nasıl isterseniz öyle olsun dediniz, onlarda biz hiç birşey almamaya az masrafla ,2 tel bilezikle bu işi kapatmaya karar verdik diyecekler yalandan al al diyecekler nişanlın ne gerek var,biz öyle konuşmadık diyecek.Siz mıy mıy evleneceğiniz adamla duygularınızı bile paylaşamayacak kadar korkaksınız çünkü içten içe adamın posta koyup nişanı atacağından eminsiniz. O da bunu hissettiğinden her şeyi kendi bildiği gibi ucuza getiriyor.Mevzu mal mülk değilde tavırlar ,anlayış ,ilgi yok .Evliliğin nasıl olacağı az çok belli Siz aman ağzımızın tadı bozulmasın, kimse duymasın, yuvam bozulmasın ...Karşı taraf biz ne dersek o olur. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?