nişanlımdan bir şey istedikten sonra suçluluk duygusu duyuyorum

Nişanlınızı tanıyan sizsiniz ne yapmamız gerektiğini iyice düşünün , ama tavsiyem ailenize çok kulak asmayın bu hayatı siz ikiniz yaşayacaksınız , takı vb nesnelerle yüzük atan dolu , önemli olan sana sınırlarına isteklerine karşı tepkisi ne onlara bakmalısın .

Netleştirmedik ailem siz nasıl uygun görürseniz dedi. 15 ayar o fiyatlardan başlıyor. İnanın 8 ayar bile baktım ama teneke gibi çok kıymetsiz olduğunu kararacağını falan okudum. Paranız çöp olur yazmışlar. Genelde nişanda geline bizim buralarda set takılır o yüzden dillendirmedik yapılır sanmıştım. Yapılmayınca kv sorunca ben de rica ettim. Kv nasıl aile bunlar hiçbir şey istemiyor demiş nişanlıma ben de bundan cesaret aldım sanırım. Nişanlıma setten vazgeçtiğimi mi söylesem ne yapayım nişanlım alırız dedi ama mahcup hissetmek istemiyorum veyahut piyasayı bilmiyor gezip bakacağız bütçesine uygun gelmezse bu kez ailem hiçbir şey istemedik ama 14 ayar bir seti bile almadılar der diye çekindim

Aranızda nasıl bir ilişki var bilemem. Vazgeçtiğinizi söyleyip söylememek size kalmış. Bu altın takı işleri net belirlenmeli işte hata en başından bu. Düğün ne zaman?

Aslında ben de bunu düşünüyorum normalde ama karşı taraf hiçbir şey istemediler yapmaya gerek yok diye düşünen insanlar. Biz de dediğim gibi önceki yorumumda hiçbir şekilde aileleri karıştırmadık her şeyi kendimiz yaptık ama gelinen noktada ben eşimin ailesi ile görüşmüyorum. Sonuç değişmiyor. Takı için kavga edecekse sorun çıkaracaksa şimdi bitmesi daha iyi olur. Keşke benim annem de zamanında biraz dişli olsaydı.

Yaaa , öncelikle kırmadan böyle dile getirdiğin için sağol , o durum da evet sen doğru diyorsun hanımefendi en başta keşke aman biz görgüsüz aile değiliz şeklinde değil de kendi istekleri doğrultusunda davransaydı o zaman iş bu durumlara gelmezdi diye düşünüyorum. , umarım şimdilerde iyisinizdir eşinizle

Altın takı yüzünden güzel bir ilişkimi mahvedecek değilim ama insan üzülmüyor değil bir zoruma gidiyor yoksa tabii de değerimi bir altın ile ölçmüyorum ama ne bileyim anlaşılırım kafam karışık yol yordam gösteren olur sandım ama linçlendim ve bence konumada makul şekilde de yaklaşılmadı. Ben konuda 20 bilezik aldırdım 2 metre zincirim var demedim ki neden bu kadar 14 ayar bir set üyeleri rahatsız etti anlamdım. Gücendiğim de set değil ki zaten hiçbir talepte bulunulmamasına karşı devamlı ne istersin diye soran kvden bir ricada bulununca gördüğüm muamele aslında ama anlaşılmadı

Linçlere değil de güzel yorumlara odaklanmayı seçsen keşke unutma buradaki insanlarla iletişimin bu platforma bakana kadar bu platformdan çıkana kadar evlilik çok büyük sorumluluk neyi nasıl istediğine karar ver ve karşındaki adamı gözlemle , sevgililik biter nişanlılık biter evlilikte biter ama insanı en çok yıpratan o dur .

Maddi şeyler benim için çok önemli değil ama çevremden etkileniyorum yani kollarım boş olsun mutlu olayım yeter. Çok şükür güzel bir ilişkim var bu mevzular yüzünden nişanlımla Aramıza fitnelik girsin hiç istemiyorum. Umarım çevremin söylemlenden etkilenmem yoksa. Gerçekten anlayışlı makul bir insanım ama dolduruşa da çabuk geliyorum aileme konuyu açmadan önce size danıştım ki gardımı alabileyim

Keşke en başta konuşulsaydı, anladığım kadarıyla konu sahibi ve ailesi çekingen, nasıl olsa yapılır diye düşünmüşler. Valla bizim eşimizle hiçbir problemimiz yok ailesi dışında, başından beri problemli insanlar. Sırf eşimin hattına görüşmeye iyi geçinmeye çalıştım ama en son geçen yıl sildim hepsini. Hiçbiri ile görüşmüyorum. Valla rahatladım.

Evet görgüsüz gibi gözükmek istemedik nasılsa yapılır dedik çünkü bir tane oğulları var ilk kez evden biri evlenecek ama baktık yapılmıyor bazı şeyler bana da sorulunca ben de dile getirdim herhangi bir problemimiz yok çok şükür aile ne onu almayız ne yapmayız dedi orta yolu bulmaya çalışıyoruz ama ben yine de mahcup hissediyorum.

Çok iyi yapmışsın boşver dünyaya eş ailesi bizi üzsün diye gelmedik

Etkilenmemeye çalış çünkü öyle hayat geçmez herkes her şeyi diyor ki nişanlılık süreci daha düşün bunun evliliği var .

İlişkiniz çok iyi gidiyor çünkü hiç bir talepte bulunmuyorsunuz. Siz konuşmaya başlayınca hemen cevap veriyor nişanlınız, set olayınca olduğu gibi...
Bakın bu bir adettir, herkes bilir geline set takılır düğünde. Üstelik 14 ayarda değil gayet 22 ayar. Yani kayınaileniz hiç mi bir düğüne gitmedi, görmedi....
Bişey istemezsiniz ama onlar da bi düğünde takılan asgari takıyı da taksın bi zahmet
Yıllllaaar önce çok sevdiğim bi büyüğüm iste, isteyen kıymetli olur demişti....

Nişanlınızla rahat bir iletişiminiz yok.
Kayınvalide de zaten kendi yapmayacak, durup durup bir şey istiyor musun diye niye soruyor? Nişanlınız siz setten bahsedince bozmasına da gerek yok. Siz kendi aranızda bunu konuşmalıydınız, rahatlıkla da annesine biz konuştuk, hallettik derdiniz. Bilmiyorum biz eşimle takılacak, alınacak her şeyi konuşurduk. Abartılı olmadıkça sizi istediğiniz bir takının da ona bir kıymeti olmalı, diyelim ki yapamayacak yine kendi aranızda bunu konuşmalısınız. Doğrusu budur.

Son düzenleme:
Evet nişanlımla maddi konularda rahat bir iletişimimiz yok. Kendi aramızda konuştuk o da tamam dedi kv ile konuşurken ben de dile getirdim biz aramızda konuştuk böyle düşündüm siz ne düşünürsünüz dedim

Ben öyle kuralları olan bir insan değilim her şey makul olsun istiyorum, nişanlımı maddi manevi yorsun istemiyorum ama bu kez ihmal ediliyormuş gibi hissettim. İnanın en ucuz en uygun 14 ayar setlere bakıyorum önce fiyatına bakıp öyle ürüne bakıyorum. Bu durumda canımı çok sıkıyor. Nerede hata yapıyorum bilmiyorum Yanlış bir tutum da takınmamak için sitede sordum. Erkek arkdaşım ailesine benim için o takmayı takıyı sevmez demiş. Doğru da minimalist biriyim ama şıkır şıkır gezmeyecğeim diye yapılmaması da üzdü biraz

e ilk mesajimda da dedim..ne alalim diye sormuslar siz de "ne uygun goruseniz" demissiniz. adam da butcesini planini buna gore yapmistir.
evleneceginiz belli, hevesiniz belli, tanismada istemede bu sözün gelecegi belli. madem birsey alinsin istiyorsunuz soyleseydiniz adama soruyu sordugunda. birsey istedigin halde "siz nasil uygun gorurseniz" demissiniz, simdi de "ay su da olsa" diyorsunuz .
iletişim problemi böyle birsey iste.
adamin annesi de kendi yapmayacağı seyin bonkörü, size ne istersen soyle diyip duruyor. soyleseniz zaten yapmayacak gercekten igrenc bir insan ozelligi. simdi evlenesiniz var gozinuze batmiyor ama bir ömür boyle masraf yapmayacagi seyin bonkörü olursa, ortamlarda kendini "gelinine ne istersen söyle alalim kizim" seklinde bir kaynana gibi yansıtırsa, hele aynisini bebeginize de yaparsa o zaman zaten anlarsin cok degil birkac seneye bu davranisin ne igrenc bir davranis oldugunu
Netleştirmedik ailem siz nasıl uygun görürseniz dedi.
Genelde nişanda geline bizim buralarda set takılır o yüzden dillendirmedik yapılır sanmıştım.
Yani boyle umarak ederek, "zaten dusunur boyle yaparlar" diyerek baslayan evliliklerde hayal kırıklığı kacinilmaz olur.
belki de siz evlenince "nasil olsa evi o gecincirir kirayi faturaları öder, disarida hesabi öder. ben de mutfak alisverisi yaparim, eve istedigim seyleri alirim kalaniyla birikim yaparım" diye "saniyorsunuz", adam da "evlenince esim maasini yollar herseyle ben ilgilenirim, ona da cep harcligi yollarim. kalanı da bende birikir" diye dusunuyor. ya da "o da caliisiyor, ne masraf yapiyorsak yariya boleriz" gibi bir hesabi var.
yani bilemezsin ki, konusmak lazim.
hatta herseyi konusmak lazim. konusup sorunu çözemiyorsan da yol yakinken bir kere daha düşünmek lazim.

Ev eşyaları konusunda kesinlikle iki tarafında elini taşın altına koyması gerekiyor. O eskidendi herşeyi erkek tarafından beklemek şu ekonomik şartlar altında zaten mümkün değil… tabi yüksek gelirli bir işi evi vs varsa o ayrı elbet, anladığım Kadarıyla standart düzende insanlarsınız. Aileniz veya başkasının dolduruşuna gelmeyin, düğünden sonra kapı kapandığında siz başbaşa kalacaksınız. Ailenizin yaptığı tek bir hata var diye düşünüyorum oda altın mevzusunda ne alınmasını istiyorsalar söyleyeceklerdi neticede alınan altınları babanız koluna takıp gezmeyecekti. Size birikim destektir bu. Öyle nezaketen ne uygun görürseniz deyip sonra size baskı yapmaları çok yanlış olur.
Ben kendi sürecimden bahsedeyim ailem ev eşyası vs konusunda o alınacak bu olacak demedi ama altın konusunda şu miktar alınacak set vs istenmedi tamamen bozdurulduğunda zarar etmeyecek yatırım olacak şekilde talep edildi. Bende nişanlımdan bişey istemezdim hiç yapı meselesi bu. Şükürler olsun eşim zamanında birikimini yapmış hiçbir şekilde kayınaile 1 tl bile masraf etmedi hiç mimnetimde olmadı. Eşimin taktığı altın kadarını aynı şekilde ailemde taktı. Evlenen insanları strese sokmanın alemi yok yeni bir hayat koruyorlar destek olacaklarsa olsunlar saçma sapan şeylerle sizi de huzursuz etmesinler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…