- 29 Mayıs 2021
- 14.885
- 96.868
- 548
- 37
- Konu Sahibi Kaktusveportakal
-
Erkek arkadaşınız sizin daha önce söylediğiniz şeye annesinin yanında tepki göstererek yanlış yapmış ve siz bununla ilgili rahat rahat kendisiyle konuşamıyorsunuz. Bu ciddi bir problem. Bu süreçte genel olarak makul bir tavırdaysanız istediğiniz bir sete de laf etmemesi lazım. Gerçekten alamayacak durumdaysa da bunu sizin bilmeniz lazım. Yani zaten çok borcun içine girerse gelen gider o borçlara. Ayrı, gayrınız olmuyor evlilik sonrası.Ben öyle kuralları olan bir insan değilim her şey makul olsun istiyorum, nişanlımı maddi manevi yorsun istemiyorum ama bu kez ihmal ediliyormuş gibi hissettim. İnanın en ucuz en uygun 14 ayar setlere bakıyorum önce fiyatına bakıp öyle ürüne bakıyorum. Bu durumda canımı çok sıkıyor. Nerede hata yapıyorum bilmiyorum Yanlış bir tutum da takınmamak için sitede sordum. Erkek arkdaşım ailesine benim için o takmayı takıyı sevmez demiş. Doğru da minimalist biriyim ama şıkır şıkır gezmeyecğeim diye yapılmaması da üzdü biraz
Yaşlar kaç? Ailesi bir bilezik takacaksa da mı bunu erkek arkadaşınız alacak? Siz birikim yaptınız mı?Hayır her şeyi nişanlıma bırakmayacağım erkek tarafının yapması gerekenleri nişanlım üstleniyor. Ailesinin maddi bir desteği yok bunu kast ettim
Kendi içinizde tutarlı olmalısınız önce. Aile desteği olmayan sevgilinize yüklenmek istememenizi anlarım ama nişanda boynum boş mu kalacak bijuteri mi takacağım düşüncesini anlayamıyorum. Çok istiyorsanız 3-4 bine bile bir şey aldırır takabilirsiniz. Siz mi bir şey takılsın istiyorsunuz, elalem laf eder mi diyorsunuz, ailenizden mi çekiniyorsunuz? Parasal konuları rahat konuşamadığınız biriyle el açar gibi önünde büzülüp nasıl evlenmeyi düşünüyorsunuz?Ben öyle kuralları olan bir insan değilim her şey makul olsun istiyorum, nişanlımı maddi manevi yorsun istemiyorum ama bu kez ihmal ediliyormuş gibi hissettim. İnanın en ucuz en uygun 14 ayar setlere bakıyorum önce fiyatına bakıp öyle ürüne bakıyorum. Bu durumda canımı çok sıkıyor. Nerede hata yapıyorum bilmiyorum Yanlış bir tutum da takınmamak için sitede sordum. Erkek arkdaşım ailesine benim için o takmayı takıyı sevmez demiş. Doğru da minimalist biriyim ama şıkır şıkır gezmeyecğeim diye yapılmaması da üzdü biraz
Nişanlıma yük olmak istemiyorum ama eksik de kalsın istemiyorum. Ben de 2 bilezik az alın set olsun diye teklifte bulunacağım. Yapım gereği çok talepkar biri değilim söz konusu kendi paramı harcamak olunca sorun değil ama başkasından istemeye çekiniyorum. İkimiz de çalışıyoruz birlikte masrafları üstleniyoruz.Kendi içinizde tutarlı olmalısınız önce. Aile desteği olmayan sevgilinize yüklenmek istememenizi anlarım ama nişanda boynum boş mu kalacak bijuteri mi takacağım düşüncesini anlayamıyorum. Çok istiyorsanız 3-4 bine bile bir şey aldırır takabilirsiniz. Siz mi bir şey takılsın istiyorsunuz, elalem laf eder mi diyorsunuz, ailenizden mi çekiniyorsunuz? Parasal konuları rahat konuşamadığınız biriyle el açar gibi önünde büzülüp nasıl evlenmeyi düşünüyorsunuz?
Sevgilimin de benim de aile desteğine ihtiyacımız yok. Nişan arifesindeyiz. Aileler sadece sürece dahil olma hevesinde olduklarından takı makı alıyorlar. Şunu alın bunu yapın taleplerimiz olmadı ama benim sevgilime şöyle bir şey isterim bunu alalım yapalım diye çok rahat iletişimim var. Annesi takacağı bileziği ben beğeneyim diye parasını verdi bize aldırdı bilezikleri bir şeyler seçtim. Tam çıkarken başka bir şey daha beğendim bunu da alalım dedim eklettim. Maddi olarak aşacağını bilsem zaten ekletmem, beni paragöz olarak görmediğini bildiğim için de çok rahat konuşurum bunları.
2 bilezik az olmasın benceNişanlıma yük olmak istemiyorum ama eksik de kalsın istemiyorum. Ben de 2 bilezik az alın set olsun diye teklifte bulunacağım. Yapım gereği çok talepkar biri değilim söz konusu kendi paramı harcamak olunca sorun değil ama başkasından istemeye çekiniyorum. İkimiz de çalışıyoruz birlikte masrafları üstleniyoruz.
sizin yaptığınızı ben asla yapamam mesela. Yanlış bulduğum için değil yanlış anlamayın karşı tarafı gereğinden fazla düşündüğüm için. Babam da benimle ilgili bir harcama yapacaksa çok sıkılırım
Teşekkür ederim bir bakayım ben de zaten 14 ayar en düşük fiyatta bir şeyler bakıyordum.2 bilezik az olmasın benceevliliğinizin yatırımı olacak onlar. Setinizi swarowski gibi bozdurmaya yönelik olmayan ama daha uygun bir yerden alabilirsiniz. Hem sadesi de var süslüsü de var. İster günlük ister özel gün için bir şey aldırabilirsiniz.
Benim eşim ve kvalide de bilmiyorum bilmiyorum diyordu. Hatta yıllarca gurbette yaşadık vs. Meğer gurbetten ben 3 yaşındayken dönmüşlerPeki sizce bu konuyu nişanlıma açmalı mıyım muhtemelen yanlış anladın ben başka bir konuyu kast etmiştim diyecek. Bilmiyorum benim de bir tadım kaçmadı değil. Hiç yol yordam bilmiyor annesi de bilmiyor zaten dile getiriyor biz bilmiyoruz bir eksiğimiz kusurumuz olursa söyle deyip duruyor annesi ilk lafta sanmıştım da bohça zamanı emin oldum. Bana bile getirecekleri bohça ile ilgili garip çok basit sorular soruyorlardı. Nişanlımın yanında bekar kız kardeşi de vardı yaşıtız ama dönüp anne neden böyle şeyler soruyorsun hiç mi bir şey bilmiyorsun olur mu öyle şey bana sor bari önceden demişti (
Böyle gereğinden fazla ,çok ince düşünmeye devam ederseniz ilk gözden çıkarılan siz olacaksınız.Nişanlınız beni hiç yormadın canım çok teşekkür ederim demiycek,Durup durup bir şey istedin ( set vb küçük şeyler)Senin yüzünden zorlandım arada kaldım diyecek.....Nişanlıma yük olmak istemiyorum ama eksik de kalsın istemiyorum. Ben de 2 bilezik az alın set olsun diye teklifte bulunacağım. Yapım gereği çok talepkar biri değilim söz konusu kendi paramı harcamak olunca sorun değil ama başkasından istemeye çekiniyorum. İkimiz de çalışıyoruz birlikte masrafları üstleniyoruz.
sizin yaptığınızı ben asla yapamam mesela. Yanlış bulduğum için değil yanlış anlamayın karşı tarafı gereğinden fazla düşündüğüm için. Babam da benimle ilgili bir harcama yapacaksa çok sıkılırım
Valla şu cümleyi kuran adamla hiç evlenme. Konu maddiyat falan değil. Ancak hiç mi birşey görmemiş . Evleneceği kadına öncede olsa bir küpe bir kolye en azından alması gerektiğini bilmiyor mu? Sanki elimi boynumu doldur diye konusmussun gibi trip atmis. Annesi seni neden karıştırıyor alsın oğlunu karşısına konuşsun. Bilmiyor mu adet ne? Bence sen yol yakınken bu evlilik işini bir düşün derim ben. Olay maddi imkanı olmaması da değil. Olmayabilir ancak bunu sizi yargılamak yerine güzellikle konuşabilir. Adam düğünde takı seti istediniz diye resmen size paragöz muamelesi yapmişBana çok gibi geliyor nişanlım da bugün istemiyorum bir şey dedin şimdi bir şeyler istiyorsun ben bu işten bir şey anlamadım dedi. Bir şey istemiyorum dedim de hiçbir şey yapmayın demedim ki. Ekstra bir şey istemiyorum neye gücünüz yeterse dedim sonuçta erkek tarafına illa bilezik altın saysıı mı vermek lazımdı o karakterde bir aile değiliz
Sana 14 ayar set almaya erinen adamın 2 den fazla bilezik alacağına inanıyorsan kesin şirinleri falanda görüyorsun benceNişanlıma yük olmak istemiyorum ama eksik de kalsın istemiyorum. Ben de 2 bilezik az alın set olsun diye teklifte bulunacağım. Yapım gereği çok talepkar biri değilim söz konusu kendi paramı harcamak olunca sorun değil ama başkasından istemeye çekiniyorum. İkimiz de çalışıyoruz birlikte masrafları üstleniyoruz.
"Ağlamayana meme yok" lafını hiç duydun mu? Biri senden bir şey istemezse neden yapasın ki?Alabilecek ekonomik durumum var karşı tarafında var. Bence yanlış düşünüyorsunuz bir taraf ekstra bir şey talep etmiyor diye karşı taraf da nasılsa gözü yok deyip yapmıyorsa bu onlar için kolaya kaçmak oluyor bence yakışıksız bir durum. Kimseyi zora sokmak istemezken bu kez kız tarafına enayi muamelesi yapıldığını düşünüyorum.
Bilezik konusu hiç geçmedi o yüzden ne takılacak ne takılır bilmiyorum o nedenle böyle bir öneri de sunmadım.
Biraz böyle oldu biz böyle dedik ama nişanlım laf arasında kv nasıl aile hiçbir şry istemiyorlar biz bu işten bir şey anlamadık demişler. Nişanlım da bunu anlattı gaf yaptığını erkek aklıyla anlamadı tabii. Böyle olunca annem de bakış açıları farklı insanlar farklı düşünmeye başladı demek ki biraz dile getirmek lazım aranızda konuşun öğren dedi
Neden sürekli kendinizi en azına şartlıyorsunuz? Uygun bir su yolu set alabilirler. Kimse beşi bir yerde takın demiyor. Neden bunun için 2 bilezik az alsınlar ki. Benim 20 yaşında öğrencilerim evlenmeye başladılar. Valla evlendikleri çocuklar da genç, belki çoğu az bir ücrete çalışıyor ama bileziğinden tutun, tuğrasına kadar, beşi bir yerdesine kadar her şeyi alıyorlar. Siz böyle mahcup kaldığınız sürece hiçbir şey yapılmaz. Açık iletişim kurmaktan çekinmeyin. Bunun için sizle kavga edip küsecek adam küssün zaten.Teşekkür ederim bir bakayım ben de zaten 14 ayar en düşük fiyatta bir şeyler bakıyordum.
Hangi bilezikten iki bilezik az olsun anlamadım. Ortada belli sayıda bilezik lafı mi var? En ince 10gram bilezik 45bin civarında. Ailenin bir katkısı yokmuş zaten. Nisanliniz kac bilezik alacak da 2 tane eksik olacak? Yani hadi nişanlının altin almasının ne kadar saçma olduğunu geceyim. En azından ise yarayacak bilezik olsun da bari çul çaput 14 ayar saçma şeyler olmasin derim. Aldıktan 1 dk sonra hiçbir değeri kalmıyor direkt zarar.Nişanlıma yük olmak istemiyorum ama eksik de kalsın istemiyorum. Ben de 2 bilezik az alın set olsun diye teklifte bulunacağım. Yapım gereği çok talepkar biri değilim söz konusu kendi paramı harcamak olunca sorun değil ama başkasından istemeye çekiniyorum. İkimiz de çalışıyoruz birlikte masrafları üstleniyoruz.
illa ailesine söylemene gerek yok nişanlin ile bunlari bas basa guzelce konusabilirsin taki istememeni takdir ediyorum ben de istemedim hicbi sey konusulmadi ama sözlümün ailesi sag olsunlar cok iyiler onlar ne yapmalari gerektigini iyi biliyorlar bizim bi sey talep etmemize gerek kalmiyorBu zamana kadarki süreçte ne sorarlarsa siz ne uygun görürseniz dedim ne ailem ne ben maddi bir talepte bulunmadık. Takı vs konuşulmadı. Ama şimdi çok zorlanıyorum çünkü ben talep etmedikçe karşı taraf da çok fazla istemiyorum diye düşünüyor sanırım. aynı şekilde çeyiz alışverişi için de yük olacakmışım gibi geliyor ne varsa geçiştirme eyilimindeyim nişanlıma kıyamıyorum çünkü erkek tarafına düşen her şeyi o yapacak. İsteklerim makul biliyorum ama yine de kendimi çok mahcup hissediyorum. Bir yandan ailem benm kadar hoşgörülü olmaz diye de çekiniyorum çünkü eksik görseler beni suçlayacaklar. Hem kendimi hem nişanlımı zora sokmadan süreci nasıl ilerleyebiliriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?