nişanlımdan bir şey istedikten sonra suçluluk duygusu duyuyorum

Erkek arkadaşınız sizin daha önce söylediğiniz şeye annesinin yanında tepki göstererek yanlış yapmış ve siz bununla ilgili rahat rahat kendisiyle konuşamıyorsunuz. Bu ciddi bir problem. Bu süreçte genel olarak makul bir tavırdaysanız istediğiniz bir sete de laf etmemesi lazım. Gerçekten alamayacak durumdaysa da bunu sizin bilmeniz lazım. Yani zaten çok borcun içine girerse gelen gider o borçlara. Ayrı, gayrınız olmuyor evlilik sonrası.
Daha açık bir iletişime ihtiyacınız var. Ayrıca sizin bu süreçte içinizde kalanlar ben ne fedakarlık yaptım diye hep içiniz kalacak. Bazı şeyleri istemekten, dile getirmekten bu kadar imtina etmeyin. Dediğim gibi şartları çok zorlanıyorum, kendinizle ilgili şeylerde net olun.

Kendi içinizde tutarlı olmalısınız önce. Aile desteği olmayan sevgilinize yüklenmek istememenizi anlarım ama nişanda boynum boş mu kalacak bijuteri mi takacağım düşüncesini anlayamıyorum. Çok istiyorsanız 3-4 bine bile bir şey aldırır takabilirsiniz. Siz mi bir şey takılsın istiyorsunuz, elalem laf eder mi diyorsunuz, ailenizden mi çekiniyorsunuz? Parasal konuları rahat konuşamadığınız biriyle el açar gibi önünde büzülüp nasıl evlenmeyi düşünüyorsunuz?

Sevgilimin de benim de aile desteğine ihtiyacımız yok. Nişan arifesindeyiz. Aileler sadece sürece dahil olma hevesinde olduklarından takı makı alıyorlar. Şunu alın bunu yapın taleplerimiz olmadı ama benim sevgilime şöyle bir şey isterim bunu alalım yapalım diye çok rahat iletişimim var. Annesi takacağı bileziği ben beğeneyim diye parasını verdi bize aldırdı bilezikleri bir şeyler seçtim. Tam çıkarken başka bir şey daha beğendim bunu da alalım dedim eklettim. Maddi olarak aşacağını bilsem zaten ekletmem, beni paragöz olarak görmediğini bildiğim için de çok rahat konuşurum bunları.

Nişanlıma yük olmak istemiyorum ama eksik de kalsın istemiyorum. Ben de 2 bilezik az alın set olsun diye teklifte bulunacağım. Yapım gereği çok talepkar biri değilim söz konusu kendi paramı harcamak olunca sorun değil ama başkasından istemeye çekiniyorum. İkimiz de çalışıyoruz birlikte masrafları üstleniyoruz.
sizin yaptığınızı ben asla yapamam mesela. Yanlış bulduğum için değil yanlış anlamayın karşı tarafı gereğinden fazla düşündüğüm için. Babam da benimle ilgili bir harcama yapacaksa çok sıkılırım

Son düzenleme:
2 bilezik az olmasın bence evliliğinizin yatırımı olacak onlar. Setinizi swarowski gibi bozdurmaya yönelik olmayan ama daha uygun bir yerden alabilirsiniz. Hem sadesi de var süslüsü de var. İster günlük ister özel gün için bir şey aldırabilirsiniz.

Teşekkür ederim bir bakayım ben de zaten 14 ayar en düşük fiyatta bir şeyler bakıyordum.

Benim eşim ve kvalide de bilmiyorum bilmiyorum diyordu. Hatta yıllarca gurbette yaşadık vs. Meğer gurbetten ben 3 yaşındayken dönmüşler. Yeme bunları. Yıllar sonra kvalide xin eşi için bilmem bir sürü şey istediler vs dedi. Eşimin kuzeninin gelin bohçasını yaptık dedi. Safa yatıyorlar.

Yıllar sonra destek oldular onu inkar edemem o nedenle arada laf sokuyorum ama abartmadan

Nişanlınıza sorun tepki verdin anlayamadım deyin.

Böyle gereğinden fazla ,çok ince düşünmeye devam ederseniz ilk gözden çıkarılan siz olacaksınız.Nişanlınız beni hiç yormadın canım çok teşekkür ederim demiycek,Durup durup bir şey istedin ( set vb küçük şeyler)Senin yüzünden zorlandım arada kaldım diyecek.....

Yıl 2011 eşimle kapalı çarşıya gidip yüzük takıp, ailelerimizi biz nişanlandık diye aramıştık

Hadi eşimin ailesi normların dışında da, benim gibi geleneksel aileye nasıl böyle yapacak cesareti bulmuşum acaba

Hiç düğünde takı vs falanda aklımıza bile gelmemişti. Yaptılar ama sürpriz oldu

Valla şu cümleyi kuran adamla hiç evlenme. Konu maddiyat falan değil. Ancak hiç mi birşey görmemiş . Evleneceği kadına öncede olsa bir küpe bir kolye en azından alması gerektiğini bilmiyor mu? Sanki elimi boynumu doldur diye konusmussun gibi trip atmis. Annesi seni neden karıştırıyor alsın oğlunu karşısına konuşsun. Bilmiyor mu adet ne? Bence sen yol yakınken bu evlilik işini bir düşün derim ben. Olay maddi imkanı olmaması da değil. Olmayabilir ancak bunu sizi yargılamak yerine güzellikle konuşabilir. Adam düğünde takı seti istediniz diye resmen size paragöz muamelesi yapmiş

Sana 14 ayar set almaya erinen adamın 2 den fazla bilezik alacağına inanıyorsan kesin şirinleri falanda görüyorsun bence

"Ağlamayana meme yok" lafını hiç duydun mu? Biri senden bir şey istemezse neden yapasın ki?

Bir de şu var haydi onlar senin nezaketen (?) ek bir şey istemediğini düşündü. Ama yine de altın bir takı seti almak istediler. Senin zevkini nereden bilecekler de alacaklar, sormaları lazım. Ee ama sen başta özellikle "nasıl uygun görürseniz" demişsiniz. Ee onlar da sen bir şey istemiyorken neden ek olarak 70 bin, 100 bin artık neyse, takı masrafı veya başka masraf yapsınlar ki?

Adetlerine göre bir iki şey takıp geçerler veya o an gönüllerinden ne koparsa artık.

Teşekkür ederim bir bakayım ben de zaten 14 ayar en düşük fiyatta bir şeyler bakıyordum.
Neden sürekli kendinizi en azına şartlıyorsunuz? Uygun bir su yolu set alabilirler. Kimse beşi bir yerde takın demiyor. Neden bunun için 2 bilezik az alsınlar ki. Benim 20 yaşında öğrencilerim evlenmeye başladılar. Valla evlendikleri çocuklar da genç, belki çoğu az bir ücrete çalışıyor ama bileziğinden tutun, tuğrasına kadar, beşi bir yerdesine kadar her şeyi alıyorlar. Siz böyle mahcup kaldığınız sürece hiçbir şey yapılmaz. Açık iletişim kurmaktan çekinmeyin. Bunun için sizle kavga edip küsecek adam küssün zaten.

Hangi bilezikten iki bilezik az olsun anlamadım. Ortada belli sayıda bilezik lafı mi var? En ince 10gram bilezik 45bin civarında. Ailenin bir katkısı yokmuş zaten. Nisanliniz kac bilezik alacak da 2 tane eksik olacak? Yani hadi nişanlının altin almasının ne kadar saçma olduğunu geceyim. En azından ise yarayacak bilezik olsun da bari çul çaput 14 ayar saçma şeyler olmasin derim. Aldıktan 1 dk sonra hiçbir değeri kalmıyor direkt zarar.

Çok uzun evliliğim yok ama nacizane tecrübemi yazmak istiyorum. Evlenme sürecine girdiğiniz zaman en baştan kim ne alacak tane tane kim nerede ne karşılayacak konuşulması gerekiyor. Evet bir kesimin aldığı terbiye, inanışı, yaşam şekli vs buna müsaade etmiyor. Ama inanın burası Türkiye Kavganızı baştan edin. Sizin çalışıyor olmanız vs değil konu. Bu konular ( takıydı , ev düzmeydi , kiralıktı, evleri vardı , şuydu buydu ekonomik olarak bahsediyorum) ya siz açıkça konuşun ya da sizin için birileri konuşsun, sizin konunuz dahilinde konuşmalıydı. Sizin sözüne çok güvendiğiniz biri konuşup size aktaracaktı. Sizin ailenize bir gelin geliyor olsa sizin aileniz belki merhameti , cömertliği ile gelen hanımefendiye çok hediye vermeyi, ekonomik olarak evlatlarının hayatlarını kolaylaştırmayı planlarken başka bir aile cömertlik nedir bilmiyordur. Evlilik gerçekten çok büyük bir akit. Evet siz bir kişi ile evleniyorsunuz. Ama o çok sayıda bilinmeyeni olmayan denkleme bir sürü bilinmeyen ekleniyor. Biz insanlar , çevresinden etkilenen varlıklarız. Ben de evlenirken çok saçma buluyordum. Bir şey istemeyi. Ama kendi aileme göre çok cimri ve bencil bir aile çıktı. Akit yapmamışım şu anda fark ediyorum. Sorun çıkmasın diye o alana hiç bulaşmamışım. Lakin benim gönlüm kalmadı, kendi ailem yaptı, onların yaptığı çoğu şey benim için marka vs önemsiz dikkatimi çekmiyor. Bu şekilde konuyu kapattım. Ama dikkat ettiğim nesneler olsaydı çok zorlanırdıö

Herseyin cozumu basit konusmak. Ben bizim gittigimiz yolu size anlatiyim. Evlenmeden once bir gun dugun islerini konusmak icin bu husus uzerine bulustuk. Once sunu sorduk birbirimize ailelerden birsey talep etmeden herseyi kendimiz mi yapalim yoksa aile yardimini gelenek gorenekler dahilinde olanlari kastediyorum kabul edelim mi? Sonra herkes kendi ailesinin yapmak istedigi seyleri soyledi ben dedim ki benim ailem yatak odasi mutfak kucuk ev aletler perdeler halilar vs bunlari yapmak istiyor dedim. Onun babasi da salon takimi ve beyaz esyalari almak istiyormus. Zaten bizde 2 arti 1 eve gectik ilk etapta yani salon ve yatak odasi ve diger odayi da giyinme odasi olarak kullandik. Yani kimse kimseden birsey istemedi. Yapmak isteyen aile uyeleri zaten bu donemde niyetlerini soyler kabul ederseniz alirlar. Zaten kimseden ses çıkmıyorsa bu ne demektir? Kendi yaginizda kavrulun diyorlar. Kredi cekip taksit taksit odersiniz esyalari.

Ya konu sahibi niye bu kadar sıkılıp bunalıyorsun bilmiyorum bir set için de bu kadar düşünmeye gerek yok. Bilezikler bozuluyor sonra, set düğün takısı olarak kalır. Aldır bir tane set. Durumları hiç yoksa o ayrı. Ama ben durumumuz yok diye bir geline almayıp diğer oğlunun nişanlısına alan gördüm kendi akrabamdan. Çünkü diğer gelin istedi. 14 ayar bir setten kimsenin batacagini düşünmüyorum.

illa ailesine söylemene gerek yok nişanlin ile bunlari bas basa guzelce konusabilirsin taki istememeni takdir ediyorum ben de istemedim hicbi sey konusulmadi ama sözlümün ailesi sag olsunlar cok iyiler onlar ne yapmalari gerektigini iyi biliyorlar bizim bi sey talep etmemize gerek kalmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…