Nişanlımın abisi ve karısıyla konuşmak istemiyorum.

gizzemksk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
886
86
123
İzmir
Evliliğimde sanırım en çok bu konu hakkında sorun yaşayacağım. Nişanlım ve ailesinin akraba bağları kopuk. Ya küsler ya biri birini dolandırmış kavgalılar. Daha bugüne bir akrabasını görmüş değilim. Abisinden başlayayım. Abisi evli ilkokula giden bir kızı var. Abisini nişanlandıktan 3 ay sonra gördüm. Aynı şehirdeyiz ve aramızdaki mesafe 15dk dolmuşla. Nişanımıza gelmedi. Eşini hiç görmemiştim. Anlattıklarına göre kafadan çatlakmış. Abisi nişanımıza gelmediği gibi telefonla arayıp tebrik bile etmedi eşide tabiki. Abisini bir kere kapının önünde gördüm bayramda elimi sıktı iyi günler dedi ve gitti bu kadar.
Neyse bir gün ben nişanlımın evine gittim(nişanlım ailesiyle yaşıyor) nişanlımın odasında bilgisayar başında oturuyoruz. Annesi aşağıya indi yukarı çıktı. Odanın kapısı açık. Nişanlım yengesiyle konuşmuyor. Bende bilgisayara bakarken bunlar salona geçmiş. bir beş dakika geçti. Kayınvvalide aynen gelip dediki ''gerizekalılık yapmayın gidin hoşgeldiniz deyin'' Ben şaşırdım kim geldi dedim nişanlıma abimle karısı geldi dedi. Hadi gidelim dedim ben gitmem onun yanına dedi. Gidelim bir merhaba diyelim sonrada balkona çıkarız sigara içeriz dedim. Kalktık gittik salona ben kadına elimi uzattım merhaba dedim. Kadın yan oturuyor bana arkası dönük. Kafasını çevirdi küçümseyerek gerek yok artık dedi. Ben hala gülümsüyorum çünkü kadın dengim değil zaten. Yaptığı komik geldi. Abisinin surat 5 karış oturuyor. Kadın öyle yapınca nişanlım sinirlendi sen kim oluyorsun kızın elini havada bırakıyorsun. Biz nişanlandık ne geldiniz ne aradınız falan gibi şeyler söyledi. Ben sus diyorum susmuyor. Mutfağa geldim nişanlım arkamdan geliyor ama hala bağırıyor. O sırada abisi kalktı nişanlımın üzerine yürüdü. Nişanlıma vurmaya çalışıyor. Aralarına girdim git diye bağırıyorum abisine. Annesi adamın kolundan çekiştiriyor. Karısı olacak seviyesiz hemen topukladı zaten. Adamın gözleri döndü ben arada olduğum için benim yakama yapıştı boğazımı sıktı. Çık aradan diye beni sallıyor.

Kavga bir şekilde bitti adamda evden çıktı. Nişanlıma dedim ki hadi gidelim. Evden çıkarken kayınvalide onun ağzına laf veriyorsunuz(gelininden bahsediyor) diye bağırıyor arkamızdan. Bunun sonucunda ben suçlu çıktım neden geldiklerinde hemen çıkıp hoşgeldin dememişim kadına. Bu olay olalı 5-6 ay oldu. Şimdi nişanlım ve abisi barıştı. Fakat ben konuşmak istemiyorum. Sonuçta o evde bende misafirdim. Kimse beni kaale alıp tebrik etmedi adam akıllı tanışmadı. Elim havada kaldı. Boğazıma sarıldı adam. Nikahımıza gelirlerse nasıl davranmalıyım? Evime gelmek isterlerse ben istemiyorum gerçi karısını asla kabul etmem ama nişanlımın abisi sonuçta ona bir şey diyemem. Nişanlıma bu konuyu açmadım. Sadece abinin benden özür dilemesi gerekirdi dedim o da haklısın dedi. Abin ben evde yokken gelse desem ya da dışarıda görüşün desem nasıl olur? Ya da ne yapayım? Fikirlerinize ihtiyacım var.

Bu olanları kendime yediremiyorum.

nişanlın senin abin onun gırtlağını sıkıp sarssa ister müydi görüşmek? bence seni anlayabilir empati kurarak. üstelk bi kadına saldırıyo pes adama bak.

bak güzelim canını sıkmak istemem ama aklını başına al bu yoldan vazgeç sonra başını çok taşlara vurursun

daha nişanlısın ve kaynından şiddet görmüşsün
ve nişanlın bu abiyle barışmış
kusura bakma da canım aşk geçer gider
ama gurur ve saygı hep kalır

nişanlın için bile olsa senin onurunu hiçe sayan insanlarla katiyen görüşme

Yuh ya bu ne Allah aşkına!

Kaynanan sana gerizekalı diyor, nişanına tenezzül etmeyen kadın laf sokuyor, kocası da boğazını sıkıyor

Görüşmek istemiyorum ama nişanlımdan ayrılmam. Annesiyle babasını da sevmiyorum zaten. Ben pek içlerine girmiyorum normalde. O gün istemeden tesadüfen orada bulundum yani bir arada bulunmuş olduk. Bu olay patlak verdi.

iyide canım adam sana laf sokmamış surat yapmamış seni dövmüş neredeyse
bu abiye oracıkta cezasını veremeyen ve sonra o abiyle barışan nişanlın yarın seni öyle bi görüştürürki hepsiyle
ayrıl demiyorum gülüm sen bilirsin kusura bakma ama yarın birgün evlenince burada açacağın konuları tahmin etmek zor değil

sus dedim susmuyorlar, gerizekalılar, gerek kalmadılar. kimsenin kimseye saygısı yok ki? bir onlar değil sizin de yok gibi görünüyor. bence bu iş sizi ileride çok yıpratır. bazı durumlarda katlanılır aileye ve bazı dış koşullara ama bu pek katlanılabilecek bir durum değil. saç saça girişebilirsiniz bile ileride bence çok mümkün.

Sen evlenince hepsine birçözümbulacağım diyorsun ama şunu bilmiyorsun, erkekler evlenince ailesine aşık oluyor, küstüğü kavgalısı varsa arasından su sızmıyor, sanki onları yaşamış olanlar onlar değil, sen hayretler içinde izleyip ne yapıp,kime nasıl davranacağını şaşırıyorsun, şimdi haklısın diyen sen nasıl aileme laf söylersine getiriyor olayı... Bu ihtimalide düşün, evlilikte politik olacaksın, bunun tek çözümü bu!

Son düzenleme:

Ben bu olayda bir saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum.

Senin bu söylediklerini çoğu insan söylüyor. Erkekler evlenince ailelerine dönerler diye. Nasıl politik olacağım peki?

Allah yardımcınız olsun. ben olsam ben de konuşmazdım hiç. içim almazdı konuşmayı bir kere
ama işte aile olacaksınız en nihayetinde. yanyana geldiğinizde en azından selam verirsiniz, olmadı bir nasılsın vs dersiniz cevap verip vermemeleri de kendilerine kalmış
daha da muhattap olmazsınız.

Ben bu olayda bir saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum.

şu an saygısızlık yapmamış olmanız zaten yeni olmanızdan. ama uzun yıllar bu insanlarla birlikte saygısızlık etmeden yaşamanız ihtimali yok gibi değil mi sizce de? bunlar halledilecek şeyler değil çünkü karşı tarafta dilin kemiği yok. tansiyon yüksek.

Senin bu söylediklerini çoğu insan söylüyor. Erkekler evlenince ailelerine dönerler diye. Nasıl politik olacağım peki?

Bir erkeğe ailesini kötülemeyeceksin, eşin kötülese bile hı hı diyip sadece dinleyeceksin yorumyapmayacaksın, kimseden kimseye laf taşımayacaksın, kaynanan yada birisi biri için yorum yaptığında ağızını aramak için söylüyor olabilirtemkinli olup, olumsuz birşey söylediğinde haklı olabilirsin ama birde onu dinlemek gerek diyip mesafeni koruyacaksın. Aslında hepiniz iyi insanlarsınız ama neden anlaşamıyorsunuz,, bu durum çok üzücü diyip iyi kız, olumlu kız olacaksın. Abisi yada yengesi bir laf söylediğinde seni üzdüğünde koşa koşa eşine anlatmayacaksın, bunun zamanını bekleyeceksin, doğru zamanı anlarsın zaten bana da bunu yaptı çok üzüldüm, sana yansıtmak istemedim ama laf açıldı diye söyledim diyip olaylardan haberdar edeceksin vs vs.. Abisiyle barıştığına çok sevindim, ailede küslük olmaz vs diyeceksin, yasaklar insana cazip gelir, sen görüşmeyelim dedikçe aşkı artar, sen onlara doğru it ki o kaçsın

Son düzenleme:
Tavsiyelerin için teşekkür ederim.

Hepsi bir kenara annesi sana gerizekali dediginde senin tepkin ne oldu? Hadi senide geçelim nişanlın annesi sana gerizekali deyince ne tepki verdi?

ailede herkes sorunlu gibi ne demek gerizekali Dye konuşmak ,nisanli kıza abinin bogaz sıkma si falan bunlar normal insanlar gelmedi bana kendilerni belli etmişler Üzüldüm adiniza

Bence sen sırf aileden nasıl uzak kalacağını değil, böyle bir insanla evlenilip evlenilmeyeceğini de bir kez daha gözden geçir. Neticede nişanlını yetiştiren ailenin hareketleri bunlar, sence böyle bir ailede yetişen onların huyundan suyundan hiç almamış mıdır? Şimdi sana onlardan uzak kalmak istiyormuş gibi görünen adam bir yerden sonra onlardan yana çıkacak ve onların bir kopyası olduğunu da göreceksin. O yüzden bence sen asıl kendi geleceğini düşün arkadaşım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…