Nişanlımın abisi ve karısıyla konuşmak istemiyorum.

Konu onlari sevip sevmen degil, konu biri senin boynuna sarilmis, dövüyor ve nisanlin o kisiyle barisiyor (bu kisi abisi olsa bile). Bu ne biçim gurursuzluk? Adam nisana gelmiyor, tebrik etmiyor, yarin birgün hasir nesir olacaksin o insanlarla öylemi?

Bence gerçekten yok yakinken dön. Sorun sadece ailede degil. Yarin birgün yine böyle olaylar olabilir, nisanlin seni ne derecede koruyacak? Kaynanan sana yarin birgün birdaha laf sokustursa, nisanlin ne yapacak?

Size tamamen katiliyorum. Sanki konu sahibi durum ciddiyetin farkinda degil. Ne demek nisanli olarak siddet görüyorsun?

Yuh ya bu ne Allah aşkına!

Kaynanan sana gerizekalı diyor, nişanına tenezzül etmeyen kadın laf sokuyor, kocası da boğazını sıkıyor

sen de bu aileye gelin olacam diyorsun bir değil bin kere düşün, ben bunlarla baş ederim diyorsundur şimdi kendi kendine de edemezsin. bir şekilde huzurunu bozarlar.

hadi onu da geçtim tamam abi kardeş kavgası olsa neyse kavga ederler barışırlar adam senin boğazını sıkmış nişanlın buna rağmen abisiyle nasıl görüşüyor?

benim görümcem benim duymayacağım fakat eşimin olduğu bir ortamda bana laf sokmuş eşim cevabını verse de sonrasında görümce uzatmış kayınvalidenin kayınpederin yanında da konuşmaya devame etmiş. onlar da susturunca "ben aslında şaka yapmıştım." diye kıvırmış. bu olaydan beridir ne ben ne eşim konuşuyoruz görümceyle.

görümce rahatsız kadın eşimle de kaynımla da sürekli kavga eder barışırlardı sesimi çıkarmazdım ki zaten bana ne kardeşler arasında çok normal ama bu sefer kadın bana saldırıyor benim adam barışsa konuşsa onu da silerim kimse kusura bakmasın. ablaysa ablalığını bilecek, sizinki de abiliğini bilecekti.

seninki gibi ne bir fiziksel şiddete uğradım ne yüzüme herhangi bir hakaret edildi sadece arkamdan çevrilen işle bile ilişkimizi kestik eşimin ablasıyla, bu benim değerimdir bence. karısına laf söyleten, söylenen lafı yutan adamla benim işim olmaz.

sen bir düşün bakalım sence normal mi şu yaşadıkların ve bunları nişanlının hazmetmesi?

yazdıklarınız ne kadar mantıklı ve tecrübe dolu,, her harfine katılıyorum

abisiylekonuşmuyor olabilirsin ki yengesinde sevmemişsin biraz karışık aile duurmları anlaşıldığı kadarıyla.

Senin tek yapman gereken merhaba merhaba mesafeyi korumak .

ben de katılıyorum demmay ne güzel söylemişsin. ama bu bence bu mevzu için geçerli değil. normal evliliklerde ben de aileyi birbirine düşürmenin sonuçta el kızına/el oğluna patladığı kanısındayım. taraf seçtirmek ve taraf olmak ne olursa olsun çok yanlış. çekilmiyorsa da birebir halletmek en güzeli. kan kanıyla barışıyor da arada diğerleri kaynıyor.

ama dediğim gibi konudaki durum için çözüm yok.

nişanlın şimdiden yüzünü göstermiş canım. herşeyden önce senin boğazına sarılmasına rağmen abisine barıştık ama abi bi nişanlımı arayıp özür dilemelisin çok yanlış yaptın demesi gerekirdi. kv de bir okdar sinir bozucu biri. kimki o gerizekalılık yapmayın diyebiliyo. hemde daha nişanlısın evlenince ne olur bunun dozu kestiremiyorum. allah hakkında hayırlısını versin.

ahh canım benim yaa çok üzüldüm yaşadıklarına
gözümde canlandı resmen. sana karşı büyük saygısızlık olmuş tüm bunlar.
kesinlikle sınırını koru. hatta ben de yerinde olsam konuşmazdım sanırım hiç
baksana sen yine de saygı yapıp hoşgeldiniz demişsin, o da artık gerek yok demiş.
ee böyle insana saygı da bi yere kadar yapılır.
en iyisi hiç bulaşma.
ama nişanlınla da bu konuyu konuş. seni anlamasını sağla.
çünkü o abisiyle barışmış. yarın öbürgün abimlerle konuş diye sana sorun çıkartmamasına dair ondan söz al canım
yoksa sizin de aranızda huzursuzluk çıkabilir.

Vallahi ağzım açık hayranlıkla okudum.. Bence şu satırları yeni evlenecek olanların hepsi okumalı.. Harikasınız sonuna kadar katılıyorum.. 6 yıllık evliliğimi ve çevremdeki evlilikleri gözümün önüne getiriyorum.. Şu saydığınız taktiklerin işe yaramadığı görülmemiştir..

Allah yardımcın olsun baya bi sorunlu aileye düşmüssün... sen nasıl katlanıyon nasıl bı ask anlamadım hepsını gec nısanlının annesı gerızekaglı dedıgı anda lafını sokup cekıp gıtcektın kı bıde ustune onun dedıgını yapmıssın bugun sana gerızekaglı dıyebılen ınsan evlendıgınde neler yapar dusunemıyorum bence arkana bakmadan kac cok sevıyosanda sadece nısanlınla gorus evlerıne gıdıp gelme o sıze gelsın dısarda bulusun ama annesıyle bu sekılde yuzgoz olmaya devam edersen daha sana neler der o hakkı verme mesafenı koru bence gercı burda olay nısanlında bıtıyo gelcen dıye sımdıden ısrar ederse de yandın sen evlenınce hıc bana bunu yaptılar gorusmek ıstemıyom dıyebılcegın anlayısla karsılıcak bı ınsan olmucak o zmana karsında sımdıden ıyı tanı gor nısanlını ılerıyı dusun oyle devam et..

benım bogazımı sıkacak adam daha anasının karnından dogmadı
yermi ya ? Allah Allah.

görüşme bencede..
söyle açık açık istemediğini..
gırtlağına sarılan bi adamla görüşmek istememenden daha normal ne olabilir...

konunun ilk satırlarında içimden ah canım görürsün evlenince o abi ve yenge kıymetli olur barışırlar diyesim geldi ki zaten barışmışlar da bakk
sen iğrenç bi davranışa mazur kalmışsın kayınvaliden mahcup olmak yerine arsızlık yapmış böyle bi aileye gelin gitmem şahsen dünyadaki tek erkek nişanlın mı bu ailede kalma tavsiyem..

Kaynınız ve yenge zaten normal değil de...Nişanlınız barışmış ve size sadece haklısın demiş.

Bence iyi düşünün,armut dibine düşer;çok da farklı olduklarını düşünmüyorum.

Canim bence nisanlina de bunlari evlenmeden önce açıklığa kavuşturmak senin hakkın. Abinle kus olmaman guzel bir durum ama bir yandan evlenecegin kadının boğazına sarılan birini affetmeni de aklım almıyor de. Benim onlarla görüşmek icime sinmeyecek. Sen ne dusunuyosun. Ne istiyosun de. Ben de cogunluk gibi nisanlinizin ailesine karşı sizi savunamayacagini dusunuyorum.. o yuzden herseyi sorun boyle icinizde kalmasin..

olay bu arkadaş çok güzel anlatmış
bu yorumun üstüne laf söylenmez bu yorumu 2 kere oku

Nişanlım yengesiyle eskiden beri konuşmuyor biz nişanlanmadan öncede konuşmuyormuş zaten. Neyse bugün konuştum abini evimde görmek istemiyorum. Benim kardeşim senin boğazını sıksa sen ister miydin? dedim. O da tamam gelmeyecek dedi. Bende dedimki eğer ileride bu sözünü unutup abini evime alırsan beni ezip geçmiş olursun. O zaman gerisini sen düşün dedim. Ben sana bir şey demiyorum. Sonuçta ne olursa olsun abindir. Konuş görüş ama beni muhattap etme. Evime getirme dedim. Sakin sakin konuştum. Olumlu olmaya gayret ettim. O da anlayışla karşıladı bugün. Zaten abisiyle çok samimi değiller. Normal bir abi-kardeş ilişkileri yok. Nikahımıza 1 aydan az bir süre kaldı. Daha bir kere bile aramamış. Bugün bana dert yandı. Nişanlıma da üzülüyorum. Ben aslında küs olmaları taraftarı değilim. Barışma konuşma diyemem. Daha küsken bile barışın diye ben söylüyordum. Aksini söylersem günaha girmiş olurum Abi-kardeşin arasına girmenin vebalini üstümde taşıyamam.

kv.gerizekalı dedi ve sizde normal bi şekilde devam ettiniz
bu aile aşmış kendini..çok sorunlar yaşarsın söyleyeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…