Nişanlımın ailesi bana değer vermiyor!

mavimrvs

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2016
7
0
1
Merhaba, arkadaşlar 8 yıldır nişanlımla birlikteyiz. Lisede çıkmaya başladık ben şu an üni öğretmenlik okuyorum son senem kpss ile uğraşıyorum nişanlım lise terk çok seviyoruz birbirimizi ailem zar zor verdi 6 ay oldu . Çok fazla merak ediyordum vermezler diye çeşitli saglık sorunlarım oldu hatta inşallah bu yaz evleneceğiz ancak, nişanlımın ailesi beklediğim ilgiyi göstermiyor. Yanlış anlamayın beni sakın ama onun ailesinin beklentilerinin de üstünde avantajları olan bir aileye sahibim. Onları kınamıyorum sizler daha iyi anlayasınız diye söylüyorum normal şartlarda belli kriterleri takan bir insan nişanlımın ailesine bakmaz. Ama ailesi beni hep ikinci plana atıyor isteklerim i yalvararak yaptırıyorum bu arada ikimizde ilk çocuguz ne yapmalıyım

örnek vermek gerekirse nişan yapmak için bile tam 3 ay yalvardım ailesi para gider diye istemediler. Annesi sadece kendi ailesine önem veriyor. Eşinin ailesini bile takmıyor. Sadece nişanlımın teyzeleri bir şey istediğinde yapıyor tüm kontrol onlarda anlayacağınız.

Yalvarmayin. Tabiki yapılacak deyin gecin.
Ne gibi isteklerde kendinizi bu sekilde yansitiyorsunuz.
Nisanlinizin ailesi size değer verir mi vermez mi bilmiyorum.
Herkesin deger algisi birbirinden farkli.
Ben sunun taraftariyim. Yapilmasi beklenen gelenek görenek vs var ise bu iki anne babanin konusacagi istir.
Sizin ikinizle ilgili olan seyleri de ailelere yansitmadan çözebilirsiniz.

şöyle söylim ilk gelinim ve öğrenciyim hiç bir şekilde bana yardımı olmadı memleket de uzak olmasına ragmen beni yolcu etmeyede gelmedi köyde oturuyor ancak söz konusu kız kardeşleri olunca yeğenleri için bile defalarca geliyordu. Nişanlım benle gelmek istedi ancak parası yoktu ailesi para vermiyor. Ben onu kendi paramla okudugum şehre getirdim. Aynı şekilde yaz tatilinde yemeğe gidiceğiz mesela sonucta cok kısa bir zaman nişanlıyız eglenicez gezecegiz çocuga 50lira verip gönderiyorlar merkeze oda bir ay için. çoğu zaman ben ödüyorum problem bu değil Ama annesi yegenlerine daha farklı davranıyor ve ayrım yapıyor yani anneannesi teyzeleri falan dolduruyor oğluna çok para verme alışmasın falan diye

Nisani kiz yapmiyor mu neyine yalvariyorsunuz? Ayrica ailelerin destek olmasi guzel birsey hatta olmalilar ama olmak istemiyorlarsa gidip yalvarmak veya zorlamak cok yanlis. Ailen avantajlı derken ne avantajiniz var sizin? Avantajli ailen var diye kimse sana el pençe divan olcak değil.

Nisanlinizim calisma planı nasil acaba?
Biz nisanliligimizin ilk döneminde nisanlim issizdi sinava çalışıyordu. Bu yüzden cok gezip tozmuyorduk gözlerine gelmesin diye. Evde takiliyorduk birlikte. Ama kayinvalidemlerde sağolsunlar karti veriyorlardi rahat edelim diye bir yere ciktigimizda.
Simdi cok şükür calisinca daha düzene girdi.

1. ailem maddi anlamda sıkıntı çıkarmıyor zaten onların maddi geliri biraz daha düşük zaten ailemd bunu bildikleri için hiç bir şekilde bir şey talep etmediler hatta altın vs. dahi istemediler konuşmadılar bile bizim için sıkıntı yok dediler ben sadece nişan istedim bizim orada kız değil oğlan tarafı yapıyor nişanı. Düzgün bir şekilde sorarsanız sevinirim. Şimdi onlar başta beni çok fazla istiyorlardı . Beni isteyecekleri gece yani söz gecesi ailemle konuşmadan eve hurra 50 kişi daldı kızı verdiniz yapıp emrivaki ye getirdiler ailemde biraz bozuldu ama nişanlımı çok sevdiler diye kabul ettiler hatta anneme kayınvalidem bak şimdi söyle nişan yaparız böyle yaparız dediler ama sonra beni ailem verince geri döndüler benim istememim nedeni de annesi nasılsa onun tüm akrabaları söze yani istemeye geldiler diye ne gerek var dedi ama benim hiç bir akrabam yoktu ve ben çok istiyodum olmalarını en azından büyüklerin ancak onlar çok ani yaptılar. Hatta kahve dahi yapmadım . Avantajlarımıza gelince maddiyatı sadece kastetmiyorum onların çevresine göre daha saygın bir çevrem var

ya nişanlım okumuyor, işi de yok bulamıyor bir türlü çabalıyor ama şu an düzgün bir iş malesef olmuyor çünkü üniversite mezunları dahi bulamıyor.Bir kaç şey deniyor ancak sermaye yok. E küçük çaplı işletmelerde karın tokluğuna çalıştığı zamanlarda da ailesi alıyor veya yetmiyor

Herkes dengi dengine derler ya,işte sizde ailelerin ekonomik durumu ve sevgilinizin eğitim durumu denk değil.kayınvalide bundan dolayı birlikteliğinize sıcak bakmıyor olabilir ya da ileride ezilmemek için umursamıyor tavırlarında.
Sevgilinizde gelecekte evlendiğinizde annesi gibi fikirlere ve davranışlara kapılma ihtimali var.çok dikkatli davranmanız gerektiğini düşünüyorum

ya ben şu an belki kendimi burada yanlış ifade ettim ama gerçekten olay para da değil benim annemde memur babam işşiz miş ama şuan durumumuz Allaha şükür iyi ama onlarda bir ayrımcılık seziyorum özellikle de maddi konularda o yuzden maddi anlamda bu kadar örnek verdim. Nişanlıma gelince evet çok seviyorum 22 yaşında ikimizde belki daha küçügüz yeniden başlayabiliriz diye düşünüyorum . 7 yıl oldu hiç bir ey eksilmedi birbirimize karşı ama ailesi çok değişti isteme aşamasında ve şimdi.

Ailesi biraz görgüsüz sanırım, pat diye gelip istemeler falan.
Allah'ın emrini sürdüler mi bari?
Tuzlu kahve bile yapmadan bu nasıl isteme töreni?
Ayrıca işi olmayan adama kız vermezler, iş bulunca para kazanınca adım atsaydınız kimseden beklentiniz de olmazdı.
Evet iş bulmak zor ama fabrikalarda marketlerde çalışabilir annesinden 50 tl umacağına.
Evlenirsen o aileyle çoook zorlanacaksın bunu bil öyle devam et.

Daha 22 mi oglan? peh. nedir bu aceleniz arkadas. 7 yil deyince bende bayaaa 30lu yaslardan bahsediyon sandim.

22- 7 = 15 yasindaki ergen aski karin doyurmuyo ama.
Bissuru is var caliscak. nasil gecineceginiz evlenince birikimide yok diyon. sen daha cok ezersin oglanida ailesinide bu gidisle.

Zamanında annem meslek sahibi babam işsizmis ama şu an durumumuz iyi diyorsun ya, o zamandan bu zaman bildiğin çağ atlandı çağ! Şu devirde lise mezunu meslek sahibi olmayan bir insanla aile mi geçindirilir, işi de yok diyorsun hadi bir yere girip çalışsa bir asgari maaş alsa neyse diyeceğim de o da yok. Benim kiz kardeşim de aynı senin kafadan kendisi öğretmen ama ortaokuldan beri görüştüğü sevgilisi lise mezunu işsiz, seninkinden biraz farklı ama çocuğun ailesinin lokantası var oraya ortak anlayacağın yine para gelecek bir kapısı var. Ya bilmiyorum da şimdi olur gider dersin sonra da olmuyor her şeye ben koşturuyorum diye konu açarsın ilerde buralarda. Bence sen nişanlının ailesinden önce kendi durumunuzu iyice bi değerlendir.

Değer verme konusuna gelecek olursam da evet okumuş etmiş insanlar olarak dışarıda bir başka değer görülürüz zanneder ama öyle olmuyor. Dışarıdakilere göre bu normal bişey yani kendi tercihin okumuşsun meslek sahibi olmuşsun banane der oturur adam. Ki öyle de yani saygın bir çevreye sahipsin meslek sahibi olacaksın diye de karşında el pençe divan duracak değiller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…