Nişanlımın ailesi bana değer vermiyor!

Tek derdiniz ailesinin size deger vermiyor olmasi olsaymis keske.
Isi gucu yok henuz 22 yasinda biriyle mi evlenmek istiyorsunuz ? Ne zamana kadar ailesinden harclik almaya devam edecek bu kisi. Ailesi kendi cocuklarini dusunmemis ki sizi dusunup deger versin.
Acele etmeyin evlilik icin daha cok kucuk yasiniz evlilik icin.

Hanımlar medyum atusaya bir yıldıznagme baktırın derim şuan şoklardayım 10 yıllık sevgilimin birşeyini ogrendım ve bunu sadece ben bilmiyormuşum yazıklar olsun bana benım dısımda herkesin haberi varmış

Canım sen benden de manyakmışsın kusura bakma da.
Kendimden manyağını görünce söylemeden edemedim.

Bu hislerle ve şartlarda evlenip mutlu olacağını sanma.
Kendini ateşe atıyorsun.
3 ay sonra aşkın a sı kalmaz emin olabilirsin.

Ben gelin neymiş, gelin almak, değer vermek neymiş hepsini kardeşimde gördüm.
Şaşkınlıktan herkese normal gelen şey beni mutluluktan ağlattı o derece.

Buraya konu bile açtım.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/demek-boyle-bir-seymis.933833/

Bu tarz evlilikleri görünce kendini hep eksik hissedeceksin.
Eşine olan sevgin de yara alacak..

Evlenmeden önce ama ailesini o seçmedi ki diyorsun, evlendikten sonra hiç öyle bakmıyorsun duruma..

Sen neden ödüyorsun ki? Nişanlını çok pasif gördüm ne yapar eder bir yerden bulur sana harcatmazdı. Ayrıca sende öğrencisin kimin parasıyla kimi doyuruyorsun. Sen kendine değer vermezsen onlar hiç vermez. Hiç öyle ben daha üstünüm ailem özellikleri fazla deme karşındaki insanlar öyle düşünmez. Bir de aile kendi istedigi kız olmadıgı zaman ne halleri varsa görsün moduna girer o yüzden onlardan çok beklentin olmasın aksine senden hizmet beklerler bir de seni küçümserler diyeyim.

Canım bence asıl sorun sözlünün hala ailesinden para alıyor olması. . Sen üni okurken o niye lise terk.. seni sevse senin yanında ezilmemek için iyi kötü okur işe girer çalışır nişanı da kendi parasıyla yapardı. Ailesinden 50 tl alıp gelmek nedir? Hakkında hayırlısı olsun ama ben Evliliklerde denklikten yanayım.inş ilerde sorun çıkmaz..

Para önemli değil biz aşığız olayı çok romantik iyi hoş da, sen bu insanlara kendini ezdirmişsin zaten. Nişan için aylarca yalvarmak nedir yahu? Ailesinin sana değer vermemesinden çok daha önemli sorunlarınız var bence. Kendi kişiliğin ve geleceğin gibi.

Bir de nişanlının ailesinin seninle buluşmaya gelirken yüklü miktarda para vermek gibi mecburiyetleri yok. Sen bunları yapmak zorundalar sanıyorsun. Hayır, bunu düşünmesi gereken nişanlın. Ailesi değil.

Bak cevabı sen vermişsin işte, Ya karın tokluğuna ya da ailesi alıyor. Sen şu an öğrenci olarak ailenden aldığın ya da öğrenci bursu kredisi ile ağalık yapıyor olabilirsin ama o işler öyle degil. Aile yuva kuracaksın sen okuyorsan o da işi olacak bir kere. İşsizlik evet bir bahanedir ama annenin eline bakan erkek iticiliği gibiside yoktur hele bi de gelin adayı bekliyorsa. Ben o annenin yerinde olsam bana mı güvendinizde yola cıktınız derim tabiki.

Önce asıl sorunuza cevap yazayım. Annesi istediğine değer verir, istediğine vermez. Mesela yeğenlerine devamlı güleryüz, ilgi, alaka gösterip, el üstünde tutup, sizin yüzünüze bakmayabilir. Belki sizi sevmiyordur. Kendi keyfi bilir. Ama tabii ki yaptıklarının sonuçlarına katlanmak zorunda. Böyle yaparak sizin sevginizi, saygınızı kaybedebilir, artık ona değer vermeyebilir, sık görüşmek istemeyebilirsiniz.

Şimdi de diğer konuları yazayım. Dışarıdan bakınca şöyle görünüyorsunuz:

- İşi gücü olmayan,
- Parası olmayan
- Maddi durumları iyi olmayan bir ailenin oğlu (sizin anlatmanızdan öyle anladım) ile masrafını erkek ailesi ödeyecek şekilde nişanlanabilmek için 3 ay yalvaran kız.

Bir kere ayıp. Erkeğin durumu yok, işi yok, illa nişan olsun diye yalvarıyorsunuz. E ailesinin de durumu yok. Ne yapsınlar? Kadın kızmıştır haklı olarak. Çocuk bir iş bulsaydı, para kazansaydı, durumumuz olmadığını bildikleri halde ne bu ısrar demiştir. Kadın görgüsüz olabilir, 50 kişi eve dolmuş olabilirler. Ama ne oğlunda ne kendinde para yokken nişan yapıp masraflarının ödenmesinin istenmesine bozulduysa haklı.

Bir de yalvarmak nedir? Kendi değerinizi düşünmüşsünüz. Kadir kıymet bilecek insanlar bile olsalar, siz yalvarınca değeriniz bilinmez.

Bir de anne babanızı örnek almayın. Nişanlınız babanız gibi çıkmayabilir. Babanız da markette vs iş bulup çalışmak varken çalışmayıp, ailesinden çok az harçlık alıp, annenize hesap ödetiyor muymuş bir sorun. Ayrıca, ailesinin ona az harçlık vermesinin sebebi zorlanıp iş bulsun diye olabilir. Mantıklı aslında. Ama nişanlınıza fazla fazla destek olup, işsizliğin etkilerini o kadar hissetmemesini sağlayarak işi biraz siz de bozmuş olabilirsiniz. İşsiz olduğu için yanınıza gelemese belki bir şekilde iş bulurdu. Bence desteğinizi yavaş yavaş azaltın. Onun kendini ispatlamasına izin verin.

Ve siz evlenmeye kalkıyorsunuz.Nasıl olacak o iş? Düğünden falan bahsetmiyorum onlar bir şekil hallolur.

Benim bahsettiğim geçim.Nasıl geçineceksiniz?Sen mi bakacaksın ? Üç gün sonra gurur yapıp seni ezerek

kendi açığını kapatmaya çalışacak.Kızım sen bu işten vazgeç

Kusura bakmayın da nişanlınızın ailesi isteksiz ama nişanlınız da onlardan farklı değil. 22 yaşında olabilir. Okumamış, eğitimleriniz denk olmayabilir fakat iş bulmanın iyi ya da kötü tek yolu okumak değil. Meslek edindirme kurslarına gidebilir. Birçoğunun istihdam garantisi de var ya da başka bir şehirde kurumsal bir yerde vasıfsız işçi olarak başlayıp yükselebilir. O arada uzaktan da olsa eğitimine devam edebilir. Buna dair onlarca örnek, sıfırdan başlayıp çok iyi yerlerde olan insanlar bizzat gördüm.

Babanızın evlenirken işsiz olması durumuyla kıyaslayıp duygusal kararlar vermeyin. Burada maddi eşitsizlikten söz etmiyorum katiyen. Nişanlınız gerçekten çabasız bir insan. O çaba göstermezken ailesinin ne yapmasını bekliyorsunuz ki? Nasıl olsa bu çocuk böyle devam eder, bir baltaya sap olamaz diye elini eteği çekmiş onlar da... Böyle birine aile olarak ben de maddi destek vermezdim. Nişanlıma ailesi 50 tl verip yolluyor diye aileyi eleştirmek yerine, nişanlınızın niye "aile " olmak için sizin kadar çaba göstermediğini düşünün bence.

Yarın bir gün atanıp gideceksiniz ve yeni başladığınız şehirde evde iş bulamıyorum diye boş boş oturup sizden harçlık bekleyen bir koca olacak.

Nişanlınızın ailesinin size vereceği değer, nişanlınızın sizin için göstereceği çaba ve özveriden geçer ancak. Eee malum o da olmayınca... Ailesinin eline bakan ve baktığı için ses çıkartamayan bir adamın ailesinden de çok şey beklememek gerek.

Peki diyelim iş buldu evlendiniz. Evlendikten sonra da elindeki parayı alirlarsa ne yapacaksınız? Biraz hızlı evlenmeye karar vermissiniz sanki. Bence bir iş bulun ilimizde. Birikim yapın, önünüzu görün ondan sonra evlwnirsiniz. Madem seviyorsunuz birbirinizi kimse kalmayacak mı? Bu yaz evlenirseniz daha buraya çok konu acarsiniz.

Sen annenle babanin zamanını kıyaslama şuanda hersey daha farklı. Ailesi bence oğullarını umursamiyor muhtemelende çalışmadığı için seni de istemeyebilirler buda doğal sende ona göre davranirsin ilerde olur biter kimse kimseye öyle kızı gibi davranmiyor da. Ben sana kendimden örnek vereyim evlendigimizde eşimin düzgün bir işi yoktu ama boşta durmadı bir markete başladı çalıştı kısa sürede magaza sorumlusu oldu yükseldi suan bölge müdürü oldu ve eşim 2 üniversite mezunu camdan sildi temizlik yaptı çalışmanın ayıbı olmaz . Sen kV yi boşver nisanlinin is bulması lazım ilerde pişman olursun evide sen gecindireceksin sanmıyorum nisanlinin bu durumdan şikayet etsin darilma bizlere sana doğru yolu göstermeye çalışıyoruz düğün içinde acele etme mesleğine başla bir kere

Kim ne derse desin davul bile dengi dengine sözüne inanıyorum ben.Lise terk ve işsiz bi adamla eğitimci bi kadın mutlu olamazlar.Ailesi seni yağlasa ballasa da mutlu olamazsın.İki gönül bir olunca samanlığın seyran olduğu devirler eskide kaldı.Artik öyle babanız zamanındaki gibi lise terk insanlar iyi bir iş sahibi olamıyor üniversite mezunları bile işsizken.

Yani tatlım aklını başına al.22 yaşında ailesinin eline bakan bi adama bi 22 yılda ben bakarım diyosan buyur evlen tabi ama inan yapamazsın.

evlenirken ben üniversite terk, eşim ilkokul mezunuydu ama asla iş beğenmemezlik yapmamış hayatı boyunca. sadece 2 ay nişanlı kaldık, ailesinin beni istemediğini, sevmediğini bana hiç yansıtmadı. onlardan destek istemedi bu yüzden. kredi çekip tüm masrafları kendi karşıladı.

senin nişanlın daha ergenlikten çıkamamış. askerlik yaşını geçmiş ama sana çay ısmarlayacak parası yok, ailesinden harçlık alıyor.

aslında objektif bakabilsen nişanlının seni ne kadar utanç verici bir duruma düşürdüğünü görürsün.
seven insan gerekirse simit satar, yine de senin paranla gezmezdi.

değerini düşürme daha fazla. yarın birgün bir tartışmada "yapmasaydın" dese çok pişman olursun.

Evlenince neyle geçineceksiniz peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…