Merhaba, arkadaşlar 8 yıldır nişanlımla birlikteyiz. Lisede çıkmaya başladık ben şu an üni öğretmenlik okuyorum son senem kpss ile uğraşıyorum nişanlım lise terk çok seviyoruz birbirimizi ailem zar zor verdi 6 ay oldu . Çok fazla merak ediyordum vermezler diye çeşitli saglık sorunlarım oldu hatta inşallah bu yaz evleneceğiz ancak, nişanlımın ailesi beklediğim ilgiyi göstermiyor. Yanlış anlamayın beni sakın ama onun ailesinin beklentilerinin de üstünde avantajları olan bir aileye sahibim. Onları kınamıyorum sizler daha iyi anlayasınız diye söylüyorum normal şartlarda belli kriterleri takan bir insan nişanlımın ailesine bakmaz. Ama ailesi beni hep ikinci plana atıyor isteklerim i yalvararak yaptırıyorum bu arada ikimizde ilk çocuguz ne yapmalıyım
ya nişanlım okumuyor, işi de yok bulamıyor bir türlü çabalıyor ama şu an düzgün bir iş malesef olmuyor çünkü üniversite mezunları dahi bulamıyor.Bir kaç şey deniyor ancak sermaye yok. E küçük çaplı işletmelerde karın tokluğuna çalıştığı zamanlarda da ailesi alıyor veya yetmiyor
şöyle söylim ilk gelinim ve öğrenciyim hiç bir şekilde bana yardımı olmadı memleket de uzak olmasına ragmen beni yolcu etmeyede gelmedi köyde oturuyor ancak söz konusu kız kardeşleri olunca yeğenleri için bile defalarca geliyordu. Nişanlım benle gelmek istedi ancak parası yoktu ailesi para vermiyor. Ben onu kendi paramla okudugum şehre getirdim. Aynı şekilde yaz tatilinde yemeğe gidiceğiz mesela sonucta cok kısa bir zaman nişanlıyız eglenicez gezecegiz çocuga 50lira verip gönderiyorlar merkeze oda bir ay için. çoğu zaman ben ödüyorum problem bu değil Ama annesi yegenlerine daha farklı davranıyor ve ayrım yapıyor yani anneannesi teyzeleri falan dolduruyor oğluna çok para verme alışmasın falan diye
Bak cevabı sen vermişsin işte, Ya karın tokluğuna ya da ailesi alıyor. Sen şu an öğrenci olarak ailenden aldığın ya da öğrenci bursu kredisi ile ağalık yapıyor olabilirsin ama o işler öyle degil. Aile yuva kuracaksın sen okuyorsan o da işi olacak bir kere. İşsizlik evet bir bahanedir ama annenin eline bakan erkek iticiliği gibiside yoktur hele bi de gelin adayı bekliyorsa. Ben o annenin yerinde olsam bana mı güvendinizde yola cıktınız derim tabiki.ya nişanlım okumuyor, işi de yok bulamıyor bir türlü çabalıyor ama şu an düzgün bir iş malesef olmuyor çünkü üniversite mezunları dahi bulamıyor.Bir kaç şey deniyor ancak sermaye yok. E küçük çaplı işletmelerde karın tokluğuna çalıştığı zamanlarda da ailesi alıyor veya yetmiyor
teşekkür ederim hepinize arkadaşlar beni yanlış anlayan arkadaşlar oldu yada şöyle düzelteim. Benim yanlış ifade ettiklerim. Ben nişanlımın durumu ile ilgili bir sıkıntım olduğunu söylemedim öyle olsa başlığı nişalımın ailesi değilde nişanlım olarak yapardım . Evet , işi yok Polyanna değilim beni bekleyen sıkıntılarıda biliyorum ama yaştan dolayı birlikte yeni bir hayata başlama umudu taşıyorum şuan. Ailesinden yana da o değeri hakkettiğim için değil annesinin neden farklı davrandığı şeklinde merak etmiştim yoksa özel bir saygınlık beklemiyorum. zaten saygınlığında sadece maddiyatdan oluştuğunda inanmıyorum. Bir insan ahlakıylada dini yaşayış biçimiylede dürüstlüğüylede yani değerlerlede saygın olabilir. Benim kastettiğimde en azından onun çevresinin saygı duyduğu bir çevre yi kastetmiştim. İfade etmek istediğimde ailesinin normal olarak arayabileceği kriter ve vasıflar bu kadar olağan ken neden herkese gösterdiği hassesiyeti göstermiyor diye merak etmiştim. Tekrar teşekkürler yinede sağolun.
ya nişanlım okumuyor, işi de yok bulamıyor bir türlü çabalıyor ama şu an düzgün bir iş malesef olmuyor çünkü üniversite mezunları dahi bulamıyor.Bir kaç şey deniyor ancak sermaye yok. E küçük çaplı işletmelerde karın tokluğuna çalıştığı zamanlarda da ailesi alıyor veya yetmiyor
Peki diyelim iş buldu evlendiniz. Evlendikten sonra da elindeki parayı alirlarsa ne yapacaksınız? Biraz hızlı evlenmeye karar vermissiniz sanki. Bence bir iş bulun ilimizde. Birikim yapın, önünüzu görün ondan sonra evlwnirsiniz. Madem seviyorsunuz birbirinizi kimse kalmayacak mı? Bu yaz evlenirseniz daha buraya çok konu acarsiniz.ya nişanlım okumuyor, işi de yok bulamıyor bir türlü çabalıyor ama şu an düzgün bir iş malesef olmuyor çünkü üniversite mezunları dahi bulamıyor.Bir kaç şey deniyor ancak sermaye yok. E küçük çaplı işletmelerde karın tokluğuna çalıştığı zamanlarda da ailesi alıyor veya yetmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?