Nişanlımın ailesi bana değer vermiyor!

Evet dediğin gibi hayata yeni başlıyorsunuz, birçok şey yapabilirsiniz... evlenmemek de buna dahil ama. Evlilik yetişkinlerin yapacağı şey olmalı. madem henüz anne babadan para alan, önünü göremeyen bir erkek var yanında o zaman ya beklentilerini düşük tutacak ve eşinin daimi sponsoru olacaksın, ya da yoluna tek devam edeceksin. Ailesinden bir şey talep etmeye hakkın yok. Sen eşinin sorumluluğusun.

son cümlene ithafen yazıyorum şimdiden gözüne batmaya başladıysa evlenince de gözüne batacak. ben de yaşadım aynısını vaktinde. ailem bir şey istemedi. karşı taraf uyanıklıklar yaptı filan. masraf yaptırmadım doğru dürüst bir de oğullarıyla birlik olup taktıkları bilezikleri geri almaya kalkmışlardı :) ben çok zorlandım aralarında. evlerine gittiğimde çantamı bile çıkarmaz diken üstü otururdm o kadar aidiyet hissetmiyordum düşün yani. ailemi çok özledim onların aralarında. ben nereye geldim diyodum. ki köy ortamını filan çok severim ben. ama köylü insanın da karakterlisi karaktersizi var şehirlinin olduğu gibi. ben karaktersizlerinin içindeydim ve çok fazla sinirlerim yıprandı.

çok dikkat et bu süreçte olur mu? çocuklar ailelerinin fragmanı oluyo. nişanlını maddi konularda iyi incele. ipucu verir.

ha bir de 8 yıldır birlikteymişsiniz sanırım ondan da çok takmıyo olabilirler. kuzenim 10 yıl birlikteydi. teyzem ağırdan aldkça aldı. kızı çok umursamadı zaten birlikteler mantığıyla.

Çok değişik ya. İnsan işi olmayan annesinin babasından aldığı (az yada çok) parayla geçinen biriyle neden sözlenir nişanlanır evlenir ki.
Sevgili kal,adam iş bulsun düzen kursun bak bakalım bi evi geçindirecek kıvama gelmiş mi,düğün yapsa nasıl altından kalkar omdan sonra evlen.
Bu acele niye bilmiyorum ki. Eşimin yanında çalışan bir sürü ilkokul mezunu eleman var iş Yok ye bişey Yok içlerimde asgari ücret de alan var 2500 lira alan da.
Direk ailelere muhtaç olarak hayat kurmak çok yanlış ki Zaten çatlak bi temele evlilik kurmaya çalışıyorsunuz

teşekkür ederim hepinize arkadaşlar beni yanlış anlayan arkadaşlar oldu yada şöyle düzelteim. Benim yanlış ifade ettiklerim. Ben nişanlımın durumu ile ilgili bir sıkıntım olduğunu söylemedim öyle olsa başlığı nişalımın ailesi değilde nişanlım olarak yapardım . Evet , işi yok Polyanna değilim beni bekleyen sıkıntılarıda biliyorum ama yaştan dolayı birlikte yeni bir hayata başlama umudu taşıyorum şuan. Ailesinden yana da o değeri hakkettiğim için değil annesinin neden farklı davrandığı şeklinde merak etmiştim yoksa özel bir saygınlık beklemiyorum. zaten saygınlığında sadece maddiyatdan oluştuğunda inanmıyorum. Bir insan ahlakıylada dini yaşayış biçimiylede dürüstlüğüylede yani değerlerlede saygın olabilir. Benim kastettiğimde en azından onun çevresinin saygı duyduğu bir çevre yi kastetmiştim. İfade etmek istediğimde ailesinin normal olarak arayabileceği kriter ve vasıflar bu kadar olağan ken neden herkese gösterdiği hassesiyeti göstermiyor diye merak etmiştim. Tekrar teşekkürler yinede sağolun.

Ailesinin böyle davranmasının sebebi maddiyat olabilir, zaten bunlar uzun zamandır birlikte ayrılmazlar düşüncesi olabilir, bunun ailesi çok beklenti içine girer kendimizi geri çekelim mantığı olabilir. İnsan, her özelliği ile saygınlık görür. 'Derdim maddiyat değil, bana neden saygı duymuyorlar?' Gibi bir düşünce her şeyden izole edilerek değerlendirilemez ki. Senin için artı olan özellik onlar için eksidir. Korkuyorlardır, ya da bunu bir strateji olarak kullanıyorlardır. Mantıklı olanı evlenmemeniz, madem yaşınız küçük, nişanlını çok da seviyorsun o zaman bekleyin. Zamanla çözülğr her şey. Ama parası olmayan çocuktan ve maddi olarak yetersiz bir aileden nişan talep ederek yanlışı yapmışsınız bana kalırsa. Sorun maddi değil diyorsunuz ama bana göre sorun tamamen maddiyat.

Cok gencsiniz yani nisanliniz 22 yasinda daha ne ki. sen kac yasindasin peki?
Belki ailesi sendeki sayginlik degilde kendi ailesine gore birini bekliyordu koylu kizi fln ne bilim. Gozlerini korkuttun belli ki oyle davraniyorlar. Bunuda duzeltecek olan nisanlin yani.

Ben yinede cok erken gencsiniz evlenmeye acele etmeyin derim. Pisman olmayin.

Kardeş daha 22 yaşındasın
Evlilik kaçmıyor bi sakin ol
İşi olmayan bi adama nasıl verdi ailen anlamadım
Adam işsiz..işsiz
Burada mesele ailesi değil
Sen ne ile geçineceksin
Artık öğretmenlere de mülakat geldi senin atanman da garanti değil

Bak en parlak öğretmenlik bölümünü bitirdim işsizim:) Şubatta bile kesin değil atanmam.kontenjanda olduğum halde

Pembe gözlüklerini çıkar daha çoooook küçüksün. Ne diye sırtlanıyosun bu hayatı

Fikirleriniz bana biraz değişik geldi.

Para benim için de mühim değildir ama bir de hayat var. Faturalara, ev sahibine, market kasiyerlerine "biz birbirimizi seviyoruz" laflarıyla ödeme yapamazsınız.

Benim gözümde ikiniz de işsizsiniz, branşınızı bilmiyorum ama etrafınıza bakın, onbinlerce atanamayan öğretmen var. Ne zaman tayininizin çıktığı ilçeden göreve başlatma yazınızı alır, okulunuza verirsiniz, o zaman tamam derim.

Bu noktada son derece romantik ve hayalperest yaklaşıyorsunuz.

Hadi evlendiniz, eşya-düğün bir şekilde halloldu, sonra ne yapacaksınız? Herkes kendi ailesinden harçlık almaya devam mı edecek?

Konu başlığınıza gelecek olursam; bence ailenin asıl değer vermediği kendi evlatları.

İnsan lise terk oğlunu 22 yaşına kadar eli ekmek tutacak bir yerlere yönlendirmediyse, en azından dışarıdan okulu bitirmesini sağlamadıysa, bir yerlere çırak vermediyse vaktiyle, bence evladına kıymet vermiyordur.

Ha yönlendirdiler, bir çaba sarfettiler ve buna rağmen nişanlınız hala işsiz gezip ailesinin eline bakıyorsa kusura bakmayın ama o erkekten size eş değil, anca sırtınıza yük olur.

Kendi evladına değer vermeyen insanların size değer vermesini beklemek çok iyimser bir yaklaşım.

Yerinizde olsam kesinlikle evlenmezdim. Elle tutulur bir yanı yok durumun.

Ayni yegenim gibisin. Yegenim uni mezunu brand 1.ncsi esi lise mezunu. Kaynanasi halen havalarda sanki oxford mezuni ogl hala yegenimi kucumsemeye calisiyor. Esinin ailesi yuzunden huzurlari yok. Vazgec vazgecccc

Aa konuya bak şaka gibi.
Yahu adam 22 yasinda işi gücü eğitimi yok askerliğini yaptı mı bilmiyorum.
Senin ailen nasıl verdi umarım akılları başlarına gelir de vazgecerler bu işten.
Konu sahibi seni gayet aklı bi karış havada gördüm mantık uçmuş gitmiş.
Bi okulun bitsin atan bakalım sonra dusuneydin nişanı kaçıyor mu yani nedir bu acele. Hayir nişanlınin yaşı büyük olur maddi imkanları olur hadi bi nebze derim ama yok şaka gibi yani hic bir yerinden tutulur bir yani yok bu işin.
Sen aileyi filan geç çok daha ciddi sorunların var.
Aile niye bana değer vermiyor demişsin de sen kendi ne değer vermiyorsun başkalarından değer bekleme.

Ah canim ya sen bi atan once 2 yil calis. Bsk hayata bskisin dusuncelerin nadil degisecek. Ne kadar buyuyeceksin. Ataninca bolumunu bilmiyorum ama muhtemelen dogu da gorev yapacaksin.
1. esin orada ne is yapacak
2.calismayan erkek= mutsuz evlilik sen simdiden bile bile nasil lades diyorsun
3. cevren degisecek hayat tarzin degisecek ufkunu genisleteceksin. Bu cocuk bunlari kaldirabilecek mi?
4. sevgilin gittikce yetersizlik duygusunu hissedecek ve seni ezmeye calisacak
En az 10 madde yazilir.

Lutfen kendine bir iyilik yap evliligi ertele. Atandigin yere git. Sevgilini askiya al ve hayatin icin kendine sans ver.

Pardon ama hennüz nışanlınızın ekonomık gücü yok annesındne harçlık alıyor sanırım bu şeklde evlenınce evin maddi ihtıyaclarını kım karşılayacak ??

Yapabiliyosanız herşeyi nişanlınız ile yapın evlenince en azından onun yüzünden yüz göz olmazsınız mesafeli olun yalvarmayın nişanlınız ne diyor bu konuda.

Canim yanlış anlama. Ama biraz denk olmanız gerekirdi. Maddi açıdan kastetmiyorum. Sen üniversite mezunu öğretmen olacaksın. Ya esin ? Okumak şart değil ama bi mesleği olmalı. Evlenince batacak gözüne şimdi aşk gözünü kör etmiş senin. O zamanlar bi gelsin ben bakıyorum evime. Eşim maaşımı kiskaniyor gibi konular açacaksın

Işi gücü olmayan, sorumluluklarını bilmeyen bir adamla nasıl evlilik düşünüyorsunuz?

Onun dışında ailelerin damat ya da geline özel ilgili olması gerektiğini düşünmüyorum. Insanlıklı olunsa yeter karşılıklı.

Aranızdaki uçurumun farkında mısın?
Sizin iş olmaz be canım. Nolur kırılma.
Ailesinin sana değer vermemesinden daha önemli sorunlar var.

Ah canım insanın ömrü bitiyor, aşk ta biter ....pişmanlıklar başlar,o çok sevdiğin adam ailesininde baskısıyla seni ezer oku burdaki konuları çoğu öyledir,kişisel gelişimini tamamlamamış,birey olamadan evlenmiş adamlar birden anacı,babacı olur,sen daha ne olduğunu anlamadan,kendini bataklıkta debelenirken bulursun,seviyorum diye denememdik ve daha çok batarsın,söylediklerim,saçma yada ağır mı geldi,?inan yada inanma ,birşeyler seni huzursuz etmese buraya yazmazdın,içinde bir yerde,bekle yaptığın yanlış diye sessiz çığlık atan biri var,gel onu dinle hemen evlenme atanmayı bekle,seni seven adamın senin için neler yapabileceğine bir bak.....unutma güzel bir bakış, bir gülüş,iki tatlı söz,evlenmek için yeterli değil.......

Herseyin bir sebebi olduguna inaniyorum.anlattiginiza bakilirsa sizi alip tepelerinde gezdirmeleri lazim..acaba kardesini evladinin nisanlisindan ustun tutmasina sebep ne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…