Nişanlımın ailesi bana değer vermiyor!

Nisanlin da sen de hem maddi olarak, hem olgunluk olarak evlenecek olgunlukta gorunmuyorsunuz. Evlilik yetiskin isidir. Daha yedikleri yemegin parasini odeyemeyen issiz gucsuz insanlar evlenip ev gecindirecekler he... Hey yavrum ya, milletteki cesarete bak. Ama buna cahil cesareti denir. Nisanlin seninle disari cikmak icin anasindan alacagi harcliga kalmissa vay onun haline. Dahasi, sen de bunun boyle olmasi gerektigini dusunup hala ailesine soyleniyorsun. Senin nisanlinda is yok malesef. Kac yasina gelmis, hala harclikla gecinen bir "cocuk". Aklinizi basiniza alin, evlilik saka degil.

Yalvarmak yerine daha çok tabiki yapılacak ne münasebet tavrında olursanız belki daha iyi olur. 8 yıl diyorsunuz size biraz nasıl olsa verecekler nasıl olsa garanti gözüyle bakıyor olabilirler.

Sen bunla evlenmeye kararlı mısın?Aklın hiç başında gibi gelmedi.Aranizda maddi,kültürel bir suru fark var.Hic geleceğini karartma,ayrıl derhal.Yaptigin tam anlamıyla çocukluk.Sen işin ciddiyetinin farkında bile değilsin.Aklini başına al.

Sen zaten durumun farkında değilsin ki yanlış ifade etmiş olasın.Karakter,aşk bu devirde ev geçimi devreye girince uçup gidiyor canım.Pembe gözlüklerle ,ailenden aldığın harcliklarla hayatı toz pembe sanıyorsun.Adam lise diploması bile almayı becerememis hadi para kazanmayı bırak.Ailene çok üzüldüm.Ne kadar mutsuzlardir kimbilir.

Niye bu kadar istiyorsunuz bu adamı ben pek anlayamadım. Sizin laflarınıza göre konuşuyorum, eğitim durumu sizinkinden düşük, ailesi sizinkine kıyasla hem maddiyat hem görgü vb. şeyler açısından iyi değil. Eee, size onu çeken nedir? 8 yıldır berabermişsiniz, alışkanlık mı?

Bir de naçizane tavsiyem, hiçbir şey için yalvarmayın. Kendinizi alçaltmışsınız biraz, yanlış anlamayın bu sözümü ama çok medeni bir aile değillerse dediğiniz gibi sizi "Oğluşumuza yamanıyor" gibi görmüş olma olasılıkları yüksek. Makbul olmazsınız böyle. Evlenince daha ağır şeyler yaşayabilirsiniz, geri dönüşü de zor olur o zaman.

Kendi kıstaslarınız olsun, olmuyorsa da yol vermesini bilin. Önünüze daha bir sürü fırsat çıkabilir, hayatınıza girecek tek erkek o olmak zorunda değil.

Para kimdeyse onun borusu öter!
Parasını ailesi verecekse ister nişan yapar ister yapmaz..
ikiniz de çalışsaydınız sesleri çıkar mıydı acaba?
Ben şunu istiyorum derdiniz nişanlınız da alır geçerdi.
Ailesinden aldığı 50 lirayla yanınıza gelen hatta bunu size söyleyen bi adamdan hiç mi soğumuyorsunuz?
Parasını ailesi veriyorsa sizin o cafede ne içeceğinize de ailesi karar verir..
nişanlın asgari ücretle de olsa biyere girmeden, kenara 3-5 kuruş atmadan sakın nikah kıyma..

Bence sen dertsiz başına dert arıyorsun :)yani söyle diyim hayat çok zor canım çokk 22 yaşındasın ,evlenmek için çok erken ...ve işin kötü yanı ailesi sana aynı böyle davranmaya devam edecek ,kişi değerini kendi belirler ..bunu unutma

Çok yanlış yapıyorsun çokkkk. Pişman olacaksın. Ne siz ne de aileleriniz denk. Hem maddiyat hem de beyin olarak. Kusura bakma ama vasıfsız birini bulmuşsun evlenmek için. Ne iş güç var ne de seninle evlenmek yada birşeyleri başarmak için hırs var. Anasının babasının dizinde. Ayrıca yaşlarınız küçük. Bence acele etme.

Ben karşı tarafın davranışlarını yaşasam çoktan ayrılmıştım. Şimdi seviyorsun göxüne gözükmüyor. Evlen 2 ay sonra gel yaz buraya.

Bak canim.

Bende esimle lisede tanistim.

Universite okurken nisanlandim.

Universite bitince evlendim.

Benim esimin aileside maddi olarak cok iyi durumda degildi.

Ama esim bunun farkindaydi ve ayni anda universiteye baslamamiza ragmen yaz okulunda ders alarak 3.5 senede okulunu bitirdi.

Okulunu bitirir bitirmez hemen kisa donem askere gitti.

Askerde geldi hemen is buldu. Ayrica ozel ders verdi ingilizce turkce ceviriler yapti para biriktirdi.

Bu arada nisani zaten benim babam yapti.

Babam yemekli nisan yapinca esimde para biriktirip yemekli dugun yapti.

Yani anlayacagin sana karsi sorumlu olan nisanlin.

Nisanlinin ailesine cebine 50 tl koyuyorlar diye kizacagina nisanlina niye calismiyor diye kiz.

Hatayi yanlis yerde ariyorsun.

O gayretli olsun azimli olsun sende anlayisli ol parayi dert etme eyvallah.

Ama senin nisanlin gayretli azimli degil.

Simdi aski gozunu kor etmis alttan aliyorsun ama ileride bunlar cok sorun olacak.

Insanlar bir yandan calisip bir yandan okul okurken senin nisanlin hem okumuyor hemde calismiyor.

Askere gitti mi bari?

Evlendikten sonra gidecek deme sakin.

Emin ol seni o begenmedigin ailesinin tanina birakip gidecek askere.

Sen o zaman gor curcunayi.

Hayata cok toz pembe bakiyorsun.

Yol yakınken kendini yipratip harap etme ayrıl derim. ..

Bu dediklerinin hiçbirini yapmak zorunda değil

Seni yolcu etmeye neden gelsin ki

Bunları geç de ailesinden para alan Adamla nişanlanıp bir de harçlık vermiyorlar diyorsun

Evlenmeye kalkan Adam çalışıp kazansın

Kv de ve ailesinden hiç beklentiye girme değer vermek de o dediklerin ile ölçülmez

Kaç yaşındasın merak ettim yani evlilik yaşına gelmiş bi erkek annesinin vereceği 50 lira ile mi nişanlısına gidiyor çalışmıyor mu ayrıca sana şunu söyliyim üni okumuş insanla okumamış insanın görgüsü hayata bakışı gerçkten çok farklı şimdi bunları görmemen anlamaman çok normal seviyorum ayrılmak istemiyorum dersin ama keşke yapmasan önce mesleğine kavuşsan sonra karşına dengin insanlarla tanışsan

adam nisanlanmis evlenmeyi dusunuyosunuz hala aileden para aliyo harclik olarak valla cok bile vermisler bence.
siz neyle gecineceksiniz acaba cok merak ediyorum ailesinin vermedigi paraya deilde nisanlinizin hala issiz olmasindan dert yakinmaniz gerekirdi bence.
aileler durumuna gore dugune esyaya yardimci olabilir belki ama kendini evlenecek yetiskinlikte goren insanlarsaniz eger aileden harclik alma durumunu coktan asmis olmaniz gerekiyodu bence.

ilerdeki hayatinda bu sen un8versite bitirmis ve belkide isini eline almis bi insan olacaksin esin bigun calisip 5 gun yatacak muhtemelen elinde bir meslekte yok katlanabilecekmisin bu hayata ???

bence ailesi sizin goremediginizi coktan görmüş ve bunuda sizin gözünüze sokmaya çalışıyolar.

Nisan yapin diye yalvarmak nedir ya. Sahsen ben boyle bir sey yapsam daha insan icine cikamam. Boyle olmasa da olur bir sey icin neden yalvarir bir insan? Onlarin gozunde bir gururunuz kalmamis ki.

Dogru soyluyorlar harclik bile vermemeleri gerekiyor sen cok para verme dedikleri icin bozulmussun.
Niye versinler. Bu adam lise terk olabilir.
16-17 yasindan beri boş beleş geziyor yani.
Yas olmus 22.
5 yil boyunca bir insan hic mi ekmek pesinde kosmaz.
Sanayi, market, soforluk, ofis boy
Bir suru sektorde cekirdekten yetisebilirdi.
Kendi agzinla diyorsun
Uni mezunlari is bulamiyor, meslegi yok
Egitimi yok diye.
Ama en onemlisi ne biliyormusun
Onu soylim
Heves yok, hirs yok, calismak zorunda oldugunun farkinda olan bir adam yok
Karsinda.
5 yil boyunca bir baltaya sap olamamis bir adamin evlendikten sonra aaaa bir dakika
İs bulmam, calismam, eve ekmek getirmem lazim diyecegini mi zannediyorsun.
Simdi gelir bana bidi bidi yaparsin malum yazdiklarindan yere degil
Bulutlara bastigin o kadar ortada ki.
Yeni nisanliyiz gezmeniz lazim evet.
Ama ailesi sizi finanse etmek zorunda degil.
Bunlari nisanlin olacak adam dusunecek.
Sende cebinde para yok daha okudugum sehre seni ben getirtiyorum
Sen nasil ev gecindireceksin diye soracagina
Aile niye cebine para koymuyoru dert ediyorsun.
Evlen evlen.
Yarin oburgun evlendiginiz de arar artik
Hayatim gelirken bana 1 sigara 2 ekmek al diye.
Ailesinin yapmadigini sen yaparsin.
Onlar az veriyormus, sen cok verirsin.

Son düzenleme:
22 yaşındasın daha.. 37 yaşımdayım ben de.. 22 yaşımdan beri aynı adama ilk önce sevgilim sonra kocam dedim.. Şimdi bunları neden anlattım? 22 yaşın kendisi sağlıklı mantıklı yere sağlam basan kararlar alınabilecek bir yaş değildir. Çok büyüdüm üniversite de bitti evlenebilirim diye düşünebilirsin ama inan o işler öyle olmuyor..

Nişanlının ailesinin sana olan davranışlarına bakacağına bence şu yazdıklarımı bir düşün:

1. Ne ile geçineceksiniz?
2. Nişanlının neden neden neden işi yok?
3. Nişanlın neden okumuyor?
4. Senin öğretmen olarak atanacağın kesin mi?
5. Evlilikte ortak birşeyler paylaşmak yani dost olabilmek sevmekten aşktan daha önemli, sadece sevmek o kişiyi ideal koca eş yapmıyor.. Sence ondan nasıl bir koca nasıl bir baba olur?
6.Yaşınız çok çok küçük , nereye kaçıyor mu bu evlilik?

Lütfen bunları bir düşün

Yok ben yeni nesilden umitliyken bu yazilari okuyunca umitlerim yok oluyor

Cnm sen aklini peynir ekmekle mi yedin ?

Okulun bitmedigi icin henuz ogrenci kafasiyla dusunup lise aski kivaminda pembe panjurlu ev hayali kuruyorsundur

Ama bir dur..
Nisanlan, okulun bitsin, evlen, atan..

Iste o zaman anlayacaksin gercekleri

Is yerinde veya okulda etrafinda takim elbiseli, kravatli adamlar olacak..
Bu adamlar senin is arkadasin olacagindan onlarla gununu bitireceksin
Yeri gelecek gundemden, yeri gelecek univ anilarindan,yeri gelecek en basiti bir kitap isminden konusmaya baslayacaksin.. Aksam takim elbiselilerden ayrilip eve geldiginde kocanla sadece mac, kv, kp vs muhabbetleri yapacaksin.. Okulda o takim elbiselilerle konustugun konularin birini bile konusamayacaksin.. Konuyu acsan anlamicak, gundemden konussan tek yonlu yorum yapacak.. Bu yuzden kocana karsi sogukluk hissedeceksin..

Is yeri / okuldaki arkadaslarin eslerle birlikte yemek duzenleyecek.. Esini alip gitsen o ortamda eksik hissedecek die cekineceksin, hadi goturdun diyelim o rahat olmayacak ve bir daha da muhtemelen gitmeyecek
Bunlari bire bir yasiyacaksin..

Benim enistem lise mezunu, teyzem univmezunu.. Enistem bir yerde ozel guvenlik gorevlisi, teyzem ise iyi bir kurumda mudur..
Amma velakin enistem o kadar kendini gelistirmis bilgili bir insan ki oxford mezunu bile onunla bilgi yaristiramaz bazen bayramlarda gelirler bize dua ederiz ins enistem bir konu acip yorumlamamizi istemez diye.. Cunku ona bilgi konusunda yetisemeyiz... Dusun artik gerisini !

Diyecegim o ki illa univ bitirmis olmakta yetmiyor senin nisanlin bos.. Ne heves var ne calismak icin bir istek ! Yol yakinken don atanip ise basladiginda anlayacaksin gercegi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…