Yol yakinken yolu goster..Merhaba, arkadaşlar 8 yıldır nişanlımla birlikteyiz. Lisede çıkmaya başladık ben şu an üni öğretmenlik okuyorum son senem kpss ile uğraşıyorum nişanlım lise terk çok seviyoruz birbirimizi ailem zar zor verdi 6 ay oldu . Çok fazla merak ediyordum vermezler diye çeşitli saglık sorunlarım oldu hatta inşallah bu yaz evleneceğiz ancak, nişanlımın ailesi beklediğim ilgiyi göstermiyor. Yanlış anlamayın beni sakın ama onun ailesinin beklentilerinin de üstünde avantajları olan bir aileye sahibim. Onları kınamıyorum sizler daha iyi anlayasınız diye söylüyorum normal şartlarda belli kriterleri takan bir insan nişanlımın ailesine bakmaz. Ama ailesi beni hep ikinci plana atıyor isteklerim i yalvararak yaptırıyorum bu arada ikimizde ilk çocuguz ne yapmalıyım
Tebrik ettim eşinizi.. umarım hayatı boyunca çok başarılı olur..Bak canim.
Bende esimle lisede tanistim.
Universite okurken nisanlandim.
Universite bitince evlendim.
Benim esimin aileside maddi olarak cok iyi durumda degildi.
Ama esim bunun farkindaydi ve ayni anda universiteye baslamamiza ragmen yaz okulunda ders alarak 3.5 senede okulunu bitirdi.
Okulunu bitirir bitirmez hemen kisa donem askere gitti.
Askerde geldi hemen is buldu. Ayrica ozel ders verdi ingilizce turkce ceviriler yapti para biriktirdi.
Bu arada nisani zaten benim babam yapti.
Babam yemekli nisan yapinca esimde para biriktirip yemekli dugun yapti.
Yani anlayacagin sana karsi sorumlu olan nisanlin.
Nisanlinin ailesine cebine 50 tl koyuyorlar diye kizacagina nisanlina niye calismiyor diye kiz.
Hatayi yanlis yerde ariyorsun.
O gayretli olsun azimli olsun sende anlayisli ol parayi dert etme eyvallah.
Ama senin nisanlin gayretli azimli degil.
Simdi aski gozunu kor etmis alttan aliyorsun ama ileride bunlar cok sorun olacak.
Insanlar bir yandan calisip bir yandan okul okurken senin nisanlin hem okumuyor hemde calismiyor.
Askere gitti mi bari?
Evlendikten sonra gidecek deme sakin.
Emin ol seni o begenmedigin ailesinin tanina birakip gidecek askere.
Sen o zaman gor curcunayi.
Hayata cok toz pembe bakiyorsun.
o zaman sizde şartlar daha rahat olunca evleninşöyle söylim ilk gelinim ve öğrenciyim hiç bir şekilde bana yardımı olmadı memleket de uzak olmasına ragmen beni yolcu etmeyede gelmedi köyde oturuyor ancak söz konusu kız kardeşleri olunca yeğenleri için bile defalarca geliyordu. Nişanlım benle gelmek istedi ancak parası yoktu ailesi para vermiyor. Ben onu kendi paramla okudugum şehre getirdim. Aynı şekilde yaz tatilinde yemeğe gidiceğiz mesela sonucta cok kısa bir zaman nişanlıyız eglenicez gezecegiz çocuga 50lira verip gönderiyorlar merkeze oda bir ay için. çoğu zaman ben ödüyorum problem bu değil Ama annesi yegenlerine daha farklı davranıyor ve ayrım yapıyor yani anneannesi teyzeleri falan dolduruyor oğluna çok para verme alışmasın falan diye
sakın doğru duzgun bır ısı olmadan evlenmeya nişanlım okumuyor, işi de yok bulamıyor bir türlü çabalıyor ama şu an düzgün bir iş malesef olmuyor çünkü üniversite mezunları dahi bulamıyor.Bir kaç şey deniyor ancak sermaye yok. E küçük çaplı işletmelerde karın tokluğuna çalıştığı zamanlarda da ailesi alıyor veya yetmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?