Nişanlımın ailesi bana değer vermiyor!

Bir kere işsiz bir insanla nişanlanmakla en büyük hatayı yapmışsınız. Şimdi her şey toz pembe görülebilir. Aynı çatı altına girince katlanamazsınız. Kendinize yazık edersiniz. Her şey sevgi değil evlilikde. Bu durumda evlenince sevgi bile kalmaz aranızda. Ne ailesi, nede nişanlınız size denk değil. Çok üzülürsünüz, yol yakınken dönün bence. Her şeyin hayırlısı olsun.

Yol yakinken yolu goster..

Tebrik ettim eşinizi.. umarım hayatı boyunca çok başarılı olur..
mutluluklar dilerim

Sana bir örnek vereyim.
Kayinvalidem calismaya baslamis. Kayinbabamla evlenmisler, kayinbabam da o zaman öğrenci imis. Evi kayinvalidem çekip çevirmiş yillarca...

Biz lisedeyken görüşmeye basladik nisanlimla. Bu sene 9. Yilimizdayiz. 24-25 yasindayiz.
Kayinvalidem ısrarla isi olmadan söz bile yapmam zorlugunu ben biliyorum sen cekme kızım dedi bana defalarca...
(Ki nisanlimla farklı universitelerde de olsak ayni bölümde okuduk. Nisanlim mezun idi, ailelerimiz ortak bir noktada buluşuyor bizde ikimiz elele verince bir gelecek kurabilecegimizi düşünüyorduk.)
Nisanlim is basvurularini yaptı, hazirlanmasi gereken sinavlar vardi hazirlandi. Issizken isteme,nisan oldu. Ne zaman is basvurusu kabul oldu o günden beri daha rahatiz zihnen. (Basvurulari olmasaydi bir firmanin tasima isleri icin başvuracakti.)

Isi olmadan nisanlanmis olabilirsiniz ancak anlattiginiz profil gelecek vaadetmiyor. Para mevzusu değil.. para bi bakarsin tak diye gelir tak diye gider. O değil anlattigim. Bu adam cabaliyor mu? Bu adam niye sen üniversiteyi okurken liseyi terkedip oturdu. Hadi okumayi istemedi e o zaman sizinle bir gelecek kurmak icin neden bir iste dikis tutturamadi. Erkeklerin is sahibi olmasi demek sadece para kazanmasi demek degil. Sorumluluk sahibi olmasi, gayretli olmasi demek.

Burda bu hanimcagiz vardi. Esi isten cikmis ha bugün ha yarin bakacagim ise derken 4-5 yil is bakmamis adam. Kadin evin isine de ise de yetisecegim derken en son bosanmayi göze almisti.
Al yol belli.
Ask kutsal bir nesne.
Ancak sorumluluk askin geregidir.

Simdii denklik meselesine katilmiyorum bende uni mezunuyum okumakla adam olunmuyo esim ortaokul terk mesela cok da mutluyum. Etiket meraklisi insanlardan nefret ederim kimse kimseyi okuduğu okulla ezemezz bu acidan size bisey diyemicem denk degilsin ayril gibi onemli olan anlasmaktir gercekten birbirini sevmektir. Ama canim evlenecegin insanin da bi isi olmasi onemli keske is bulduktan sonra ciddi adimlar atsaydiniz diye dusunuyorum bu sekilde hicbisey net degil ilerisini nasil goreceksin? Bunun okumakla bi ilgisi yok bence okumasanda olur denilen oyle bolumler var ki universitelerde sorsan iste onlar da uni mezunu yani mesela esim ortaokuldan terk etmis sebebini sordugumda ben okuyarak biseyler yapabilecek biri degildim benim hayalim ticaret yapmakti kafam ona calisiyo dedi ve kendi isini kurmuş. Bence bunlara takilma insallah duzenli bi is bulur nisanlin ne diyim isin biraz zor gorunuyo ailesine karsi da sessiz sanirim nisanlin biraz yonetmek zorunda kalabilirsin onu

Yapmazlar canım yalvarmayın,nişanlınızla çalışın biriktirin isteklerinizi kendiniz yapın, kimseye minnet etmeyin, ilk çocuk tek çocuk farketmez, imkanları daha düşük mü sizin ailenizden birde yazınızda öyle birşey algıladım sanki

Neden yalvarıyorsunuz? İkiniz yapın her şeyi gerekirse biraz daha bekleyin ama kv ye yalvarmayın bence.

Ben anlamıyorum ailesinden beklentileriniz neler elle tutulur bir şey yok henüz yani. Siz oralar neresi pardon erekek tarafı yapıyor nişanı? hem nişanı hem düğünü erkek tarafı mı yapacak yani? ayrıca aile arasında yüzük takarsınız ne olacak yani siz sanırım bir yer tutulsun eğlenceli nişan yapılsın istiyorsunuz.

Benim isteklerimi yapmıyorlar diyorsunuz. Bakın siz bu işe bilerek evet demişsiniz bu adam lise terk yani çok bir şey beklememeniz gerektiğini bilmeniz lazım siz neyle evleneceksiniz bu kişinin ailesinin desteğiyle ama ailesi herşeyinizi yapmak zorunda mı hayır. Niye önce kpss kazanıp işinizi elinize almayı düşünmüyorsunuz, eş adayınız ne iş yapıyor mesela bana çok aileden çk beklentilisiniz gibi geldi. Oh aileye yaslayacaksınız sırtınızı herşeyi onlar yapacak sizde iş güç yok sonra vay benim isteklerimi yapmıyorlar bende derim ki o zaman ekmeğinizi elinize alın da evlenin.

ben davul bile dengi dengine sözünü çok beğenirim... sen üniversite mezunu olacaksın, nişanlın lise terk... nasıl olacak bu iş..evlendiğinizde eşin kendini nasıl hissedecek? para yönünden sen kazanacaksın eşin senin eline mi bakacak.Hiç mi gururu kırılmayacak...sen daha şimdiden ailesine yalvarıyorsun felan filan... bana çok itici bir ilişki gibi geldi yine sen bilirsin ama öğretmen olup atandıktan sonra sen de belli standartlarda yaşamak isteyeceksin ama tüm yük senin omuzlarında olacak inan bana hiç bir davete eşinle gitmek istemeyeceksin...evlensen bile sonu boşanma olur.

Daha senin okul bitmemiş, nişanlında iş yok çalışmaya niyet de yok ve yazın evleneceksiniz öyle mi
Üstelik kayınvalide yeğenlerine nasıl davranırsa bana da öyle davranmalı diye düşünüyorsunuz.
Valla kayınvalidenin hiç bir zorunluluğu yok, hatta size nişan yüzünden yalvarıp onları zora soktunuz diye gıcık oluyor bile olabilir ki haklıdır da. Ortada acele edilecek bişey yok, siz gerçekten nişanlınızın ev geçindirebileceğine emin misiniz? Atanamazsanız eğer, ki, yazın evlenirseniz atamalara kadar bile yarım dönem geçmesi gerekecek belki, asgari ücretten daha az bir maaşla ücretli öğretmenlik yapabileceksiniz ancak ve öyle bir ev geçindireceksiniz öyle mi? Tabi kayınvalide yanında yaşamak da bir çözüm. Ya da aileniz size bakar, maksat üremek tabi, kimin baktığının bir önemi yok..
Gençlere hayret ediyorum ya, biz de 22 yaşındaydık ama hiç de şuurumu kaybedecek kadar bulutların üzerine çıkmadım..

o zaman sizde şartlar daha rahat olunca evlenin
muhtemelen annesi daha evlenmesini istemiyordur

işi gücü yok mu nişanlınızın onlardan harçlık falan alıyor
ne bu acele anlamadım!

sakın doğru duzgun bır ısı olmadan evlenme
sonra kafanı cok duvarlara vurursun
kocam evde yatıyor ben calıısyorum hep benım aılem destek oluyor dıye konular acarsın burda
erkek dediğin kadından guclu olmalı
ben sahsen ısı gucu olmayan bır adamla nısanlanmayı goze alamazdım

Aileyi değilde bence siz nişanlınızı takın kafaya. Kendi ayakları üzerinde durupta sahiplenememiş sizi henüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…