son cumleye ozellıkle katılıyorum.benımde eşim maaşını dırekt bana verır.gercı ben el koymadım kendı vermeye basladı.kendıne bı 5 mılyon ayırır.hesabı ben yaparım.taksıtler faturalar hepsını ben ayarlarım. sende oyle yap...
çok iyi fikir veriyorsunda nişanlısı bunu gurur meselesi yapar annesi de zaten bunu planlamıştır,erkek kısmını yabana atmayın ,erkek kısmını kayırdığım yok ,cadı kaynana kesesini düşünmüştür ,birde masa istiyor sanki o evleniyor, onlar ancak erkek doğurduğum diye hava atarlar gerisi fasa fisoCanım yazılanları okudum bir çok arkadaş gibi bende takı olayına takılı kaldım.Eğer hem nişanlının ,ailesi için gurur hassasiyetini anlamak hem de maddi olarak sarsılmak istemiyorsanız gittigidiyor da ,sahibinden.com sitelerinde çok şık altın kaplama imitasyonlar var.Tek bilezik ,set takımları ,taşlı kelepçe inan bana kimse anlamaz.Neden onlardan almıyorsun.Sizi de zorlamaz.Hem de kaliteli şık bir iki parça seç ki daha sonra da takabilirsin.Hem de 18 kgp ayar damgalı.İnan sadece bir fikir vermek istedim.Sen evlenip boç iinde eşinle her gün stres yaşayacağına ne yapacaksın kollarındaki bilezikleri.Gümüşçülerde bile altın set modellerinin katalogları var en taşlı takımı bile 100-150 yapıyorlar .Bilginde olsun.Üzme kendini lütfen.Harap etme kendine.DÜşün ki maddi durumları yok.O yüzden kimseye de gönül koyma.Kimseyi memnun etmek zorunda değilsiniz.7.000 tl de koltuk takımı var 3.000 tl ye de bütün mobilyalar alınabiliyor.Şimdilik en az borçla yuva kurmaya bakın.Sonrasında istediğini tek tek gönlünce değiştirirsin.
Arkadaşlar öyle zor günler geçiriyorumki sanki herşey üstüme üstüme geliyor. Mayıs da nikahım var maddi yönden o kadar sıkıştıkki nişanlım ve ben yapıyoruz herşeyi nişanlımın ailesinden hiçbir destek görmedik benim kendi ailem yatak odamı ve mutfak çeyiz vs. alıcaklar ama erkek tarafından bir destek yok bankadan kredi çektik onunla alalım herşeyi diye ama tabiki sıkıştık hem ev kirası hem banka kredi borcu derken elimize pek bişey kalmıycak. İnanın morelim o kadar bozukki çalışasım bile gelmiyor bazı şeyler çok zoruma gidiyor evlenecek olan onların evladı değil sanki suya sabuna dokunmuyorlar nikahta takılacak altınları bile biz kendimiz alıcaz ailesi takıcak ailesi kılını kıpırdatmıyor babası çalışmıyor hiçbişey yapmıyorlar çok zoruma gidiyor kendi aileme karşıda mahçup oluyorum para olmayabilir ama en azından insan bir çaba gösterir bişeyleri yapmak için. Ben şu evlilik hazırlığım oldugu dönemde hiçbişeyime fırsat bulup bakamıyorum niye çalışmak zorundayım işten çıkabilme lüksüm yok o kadar bunladımkii niyetim 1-2 ay çalışmamakdı hani hazırlıklarımı rahat halledebilmek için ama ne mümkünn( hiçbişey istediğim gibi olmadı napıcamı bilemiyorumm çok bunaldımmm fikirlerinize ihtiyacımm varr paylaşmak istedim sizlerle
Arkadaşlar öyle zor günler geçiriyorumki sanki herşey üstüme üstüme geliyor. Mayıs da nikahım var maddi yönden o kadar sıkıştıkki nişanlım ve ben yapıyoruz herşeyi nişanlımın ailesinden hiçbir destek görmedik benim kendi ailem yatak odamı ve mutfak çeyiz vs. alıcaklar ama erkek tarafından bir destek yok bankadan kredi çektik onunla alalım herşeyi diye ama tabiki sıkıştık hem ev kirası hem banka kredi borcu derken elimize pek bişey kalmıycak. İnanın morelim o kadar bozukki çalışasım bile gelmiyor bazı şeyler çok zoruma gidiyor evlenecek olan onların evladı değil sanki suya sabuna dokunmuyorlar nikahta takılacak altınları bile biz kendimiz alıcaz ailesi takıcak ailesi kılını kıpırdatmıyor babası çalışmıyor hiçbişey yapmıyorlar çok zoruma gidiyor kendi aileme karşıda mahçup oluyorum para olmayabilir ama en azından insan bir çaba gösterir bişeyleri yapmak için. Ben şu evlilik hazırlığım oldugu dönemde hiçbişeyime fırsat bulup bakamıyorum niye çalışmak zorundayım işten çıkabilme lüksüm yok o kadar bunladımkii niyetim 1-2 ay çalışmamakdı hani hazırlıklarımı rahat halledebilmek için ama ne mümkünn( hiçbişey istediğim gibi olmadı napıcamı bilemiyorumm çok bunaldımmm fikirlerinize ihtiyacımm varr paylaşmak istedim sizlerle
sevdemm öncelikle hayırlı olsun, Rabbim kurulacak yuvanızdan huzuru eksik etmesin diyorum
İçinde yaşadığın durumu çok iyi biliyorum, çünkü ben de nişanlıyım ve hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz.
Şuan bu derdi çeken yalnızca senmişsin gibi hissediyorsundur, ama öyle değil. İnan beterin beteri var. benim durumum senden çok daha vahim haldeydi de hamdolsun şimdi şimdi düzelmeye başladı. Her gecenin bir sabahı var, bütün sıkıntılar son buluyor öyle ya da böyle. Öncelikle sana tavsiyem, nişanlınla maddi problemlerden dolayı asla aranı açma, ilişkini yıpratma, birbirinize destek olun. Böyle zor günlerde verilen destekler asla ve asla unutulmuyo ve ileride çok büyük mutluluklar getiriyo.
İkincisi, beklentilerini düşük tutmaya çalış. Ben nişanlımın ailesinin umursamaz tavrına çok üzülüp ağlıyodum. Ama artık onlardan hiçbirşey beklemiyorum, beynimi bu şekilde programlandırıyorum, planlarımı ona göre yapıyorum, zor olsa da bunu başardım ve çok mutluyum kafam rahat.
Üçüncüsü, arkadaşlar sonuna kadar haklı, nişanlının maaşına el koy. Bunu yapamıyosan ödemeleri takip et, boşa para harcamasına müsade etme. Her ay taksitlerinizi öderken artı olarak ekstra ufak tefek şeyler aldır. Böylece geri kalan parasını da adamakıllı harcamış olsun.
Dördünücüsü, kim ne derse desin nişanlın da bu sebeple kırılacaksa kırılsın ama asla onların takacağı altınların parasını ödemeyin. Sen zannediyo musun ki bu iyiliği yaparsan sana teşekkür edecekler? Asla!
Ayrıca müstakbel eşin de onların her istediğini yapmamayı öğrenmeli. Evlililikte bu da büyük problem oluyor.
Şimdilik bunları söyleyebilirim. Mutlu olmaya bak, borçlar ödenip bitiyor. Herşey yoluna giriyor. Ben de aylar öncesinden bi konu açmıştım maddi anlamda çok derin bi kuyudaydık nişanlımla ve hiç çıkış yok gibiydi.
Ama düzeldi, Allah bir yerde yardım etti ve bi anda bütün herşey değişti.
Şimdi o günler aklımıza gelince birbirimize sarılıyoruz, iyi ki de sabretmişiz diyoruz.
Dilerim çok mutlu ve hayırlı bi yuva kurarsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?