Nişanlımın ailesi destek olmuyor

sevdemm

ALLAHIMDAN HAYIRLISI
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
2.333
31
158
İstanbul
Arkadaşlar öyle zor günler geçiriyorumki sanki herşey üstüme üstüme geliyor. Mayıs da nikahım var maddi yönden o kadar sıkıştıkki nişanlım ve ben yapıyoruz herşeyi nişanlımın ailesinden hiçbir destek görmedik benim kendi ailem yatak odamı ve mutfak çeyiz vs. alıcaklar ama erkek tarafından bir destek yok bankadan kredi çektik onunla alalım herşeyi diye ama tabiki sıkıştık hem ev kirası hem banka kredi borcu derken elimize pek bişey kalmıycak. İnanın morelim o kadar bozukki çalışasım bile gelmiyor bazı şeyler çok zoruma gidiyor evlenecek olan onların evladı değil sanki suya sabuna dokunmuyorlar nikahta takılacak altınları bile biz kendimiz alıcaz ailesi takıcak ailesi kılını kıpırdatmıyor babası çalışmıyor hiçbişey yapmıyorlar çok zoruma gidiyor kendi aileme karşıda mahçup oluyorum para olmayabilir ama en azından insan bir çaba gösterir bişeyleri yapmak için. Ben şu evlilik hazırlığım oldugu dönemde hiçbişeyime fırsat bulup bakamıyorum niye çalışmak zorundayım işten çıkabilme lüksüm yok o kadar bunladımkii niyetim 1-2 ay çalışmamakdı hani hazırlıklarımı rahat halledebilmek için ama ne mümkünn ( hiçbişey istediğim gibi olmadı napıcamı bilemiyorumm çok bunaldımmm fikirlerinize ihtiyacımm varr paylaşmak istedim sizlerle

Eşya, düğün gibi masrafları kendiniz yapıyorsunuz, tamam anladım onu. Ama eşinizin ailesinin takacağı takılardan size ne?
Güçleri yoksa takmasınlar, onu da siz mi düşüneceksiniz?

Elinizi verip kolunuzu kaptırıyorsunuz gibi gçrünüyor, bir tepki verin bence.

kendi yaşadıklarımı tekrar görür gibi oldum...

canım bu artık böyle,burada çok konu okudum böyle,artık insanlar hep kendileri yapıyor...

çok zor biliyorum biz eşimle nişanlı iken 50 tl bulamadığımız zamanlar oldu..

ama ikimizde çalıştık,ev borçları bitti...

herşey zamanla düzelip yolunu buluyor...

sonra diyorsun ki bu evdeki herşey bizim eserimiz,ve ben iyiki bir çöpleri yok diyorum evimde...

ama takılacak takıları sizin üzerinize atmamalılar,buna karşı çıkın derim ben...

sıkma canını,müstakbel eşine destek ol,aşılmadık sorun kalmaz bugünlere de gülüp geçersin sonra...

Son düzenleme:
Hayırlısı olsun,Allah tamamına erdirsin.
Erkek tarafının takacağı altınları almayın bence de.Takamıyorlarsa takmasınlar.Bu sebeple borca girmeye gerek yok.Altınları bozdursanız bile kayba girersiniz.
Ben böyle durumlarda düğün yapma taraftarı değilim.Düğün sıkıntı yaratacaksa yapılmayabilir.Ama tabii hayalim düğün yapmak diyorsan hakkındır.
Eşyaları seçerken fazla abartıya kaçmadan,öncelikle sadece gerçekten ihtiyacınız olanları alabilirsiniz.Alırken daha hesaplı olanları seçersiniz.Evlenirken eviniz sade olabilir,zamanla süse püse detaya girersiniz.Bu şekilde fazla borçlanmamış olursunuz.

Bu kadar sıkıntının içinde bir de takıları almayın derim ben de. Kimse bunun için sizi ayıplamaz merak etmeyin. Çabalamıyorlarsa sonuçlarına da katlanırlar. Ama bunu müstakbel nişanlınıza incitmeden anlatmaya çalışın. O kendi ailesi oludğu için iki kere üzülüyordur. Mahcup oluyordur size ve ailenize karşı

Son düzenleme:
Canım çok iyi anlıyorum seni bizde sıkışık durumdayız, yetişmeye çalışıyoruz.
Ailesi destek olmadığı için zaman zaman ben destek olmaya çalışıyorum ama nereye kadar.
Bazı eşyaları eksik alalım sonra tamamlarız madem diyoruz, çünkü yapailecek bişey yok
Ama Allah yuva kuranın yardımcısıdır, şuanki sıkıntılar ilerideki mutlu günlerin habercisidir inşallah.
En azından kimse bizden hak talep edemeyecek...

İnşallah diyorum son cümlen için, inşallah kimse hak talep edemez.
Şu dünyada öyle yzüsüzler var ki, aklın durur.

Benim k.validemler de aynı şekilde 5 kuruş katkıda bulunmadılar. Düğün sonrası evlerine gittik. Misafirlerinin yanında "sizin düğün sayesinde 100 tl telefon faturası gelmiş, nasıl ödiycem bilmiyorum" dedi. Allahtan bana kalmadı, misafirler verdi ağzının payını.

Düğün takılarımdan da (gelin odasında sayılırken) aldı mı bilmiyorum. Aldıysa haram ediyorum elbette.

tabiki onların takacakları takı bizim sorunumuz olmamalı ama nişanlım otomatikman kendini mecburmuş gibi hissediyor bişey söylesem vardamı almıyorlar olsa almazlarmı diyecek biliyorum. Ailesinin ezik kalmasını istemez o yüzden alıcak ama giden hep bizden gidiyor. bir genç kızın hayalidir yıllarca evlenip yuva kurması ama böyle olunca o kadar hevesim kırılıyorki hiçbişeye mutlu olamıyorumm

cnm daha evlenmemişsiniz..aman dikkat et sonra birçoğumuz gibi sende paçanı kurtaramazsın...alma takıları neden onlar gurulanacak die sen sıkıntı çekeceksin ki..o kadar düşünüyolarsa kendileri borç dert alırlar takacakların..sonra çok acaı çekiyosun aman bi evlenelimde yaparız diosun ama sonra borçun seni geçip gidio...dikkat et bu konuda nişanlını uyar takılar sizdede kalsa nişanlının ailesindede klasa zarar edeceğiniz kesin...tavrını koy sonra bugünlere nişanlılyken yapasadım keşke deme kendine

ben diyorumda ondan yani

Ipekcim yanlış anlama sinirden gülüyorum...

Benin kayınpederde bize aldığı ama düğün günü paralarını hemen istediği beyaz

eşyalarımızı bütün akrabalarına "ben aldım" diye anlatmış,etraftan takdiri toplamış...

Ama yalancının mumu çok yanmadı,sonra da hem destek olmadıkları için hemde yalan

söyledikleri için rezil oldukları ile kaldılar...

Yani haklısın,çok yüzsüz insan var!!!

canım olsa da yapmıyorlar merak etme.
benim eşimin ailesi de aynıydı.annemlere mahçup olurdum sesimi çıkaramaz onları savunurdum bi de olsa yaparlar diye. sonra baktım ki enayi yerine koymuşlar bizi. eşim de o zmanlar yok işte napsınlar olsa verirler diyodu. saf eşim benim işte, o zaman da demiştim ona tamam yapmasınlar ama biz evlendikten sonra görüceksin kendi evlerini sıfır km döşüyecekler diye. aynen öyle oldu. benimkinden on kat daha iyi eşyalar aldı etti kayınvalidem. bi de paramz yok diye ağlayan tipler düğünden sonra benim anneme gelip de 45 bin lira paramız var bankada ama dünyanın bin türlü hali var diye vermedik demiş. eşime söyledim şok oldu tabi.
bunların çoğu böyle canım üzme kendini sana mahsus değil. hepimiz çektik.

nişanlımın durumu yerinde olsa neyse diyeceğim ama zaten belli bir maaşla yapıyoruz herşeyi aldıgımız bize bile yetmezken nasıl yapacağız bilmiyorum. Birde yakında mobilya bakacağız geçen konuşuyorz kayınvalidemde masa istiyormuş nişanlıma demezmi kendinize eşya bakarken bizede masa al diye nasıl sinir oldum hem bir destek yok birde utanmadan açık açık istedi resmen elimizdeki para bize yetmeyecek zatenn ben anlamıyorum insanları gerçekten

merak ettiğim kız evlatlarınıda mı böyle gelin ediyorlar erkeklere bişi yok

kızları evlenirken kredi çektiler altınlarını aldılar ama sonra onun borcu nasıl ödendi hiç bilmiyorum allah bilir nişanlımdanda o dönemde para almışlardır kesin diye düşünüyorumm

canım niye mutlu olamıyorsun ki bence takma şimdi herkes bu şekilde evleniyor bizde öyle evlendik eşimin ailesinin durumu yoktu eşim kredi çekti ve herşeyimizi peşin aldık gerçi ben öyle çok kalabalık eşyayı sevmediğim ve eşim tayinci biri olduğu için çok fazla eşya almadık gerekli olanları hepsini aldık ve eşyalarımıda severek kullanıyorum eksik bişeyim yok çok şükür altın kısmına gelince bi kısmını ailesi aldı bi kısmını eşim aldı ben bunda bir sakınca görmüyorum bazı arkadaşların dediği gibi kimsenin müdahaleye etmeye hakkı yok ama en azından herşeyimizi biz kendimiz yaptık borçlar bi şekilde ödeniyor sen çalışıyorsun eşin çalışıyorsun birbirinizi seviyorsunuz bence bundan daha önemli birşey yok yine olsa yine kimseyi karıştırmam valla bence hiç takma kafana ve bugünlerin tadını çıkar

Canım insan ister istemez üzülüyor gelin oluyorsun bişeyleri herkez destek olarak yapılsa tek kişiye yüklenilmese böyle sıkışmazdık. Evet biçok kişi böyle yapıyor bende çok duyuyorum ama doğru bulmuyorum sanki ailelerinde işine gelir olmuş bu durum kendi başının çaresine bak deniliyor resmen sözle söylenmese bile o anlama geliyor.

konuyu okuyunca sanki kendim yamışım gibi hissediverdim şüphelendim acaba benim mi bu konu diye.Bir konuda arkadaş günümüzde kız alınmıyor erkek alınıyor demişti.Burda yazılanları okudukça aklıma geliyor söz.Bende herşeyimi nişanlımla yapıyorum herşeyi ailem yatak odası takımını yaptı ufak tefek eşyaları almaya çalışıyolar ellerinden geldikçe.Beni istemeyen sevgili kaynanacığım ise ne yapılıyor ne ediliyor haberi bile yok.Geçenlerde bir mucize yaptı ve kendi borçları bitince bize yardım edeceğini söyledi nişanlıma.Ben pek inanamadım yok dedim bu o olamaz.Nişanlımın arabası var geçenlerde bozuldu servise götürdü 2 bin tl ücret çıkarmışlar o borcu olduğu için bize yardım edemeyen sevgili kayınvalidem arabayı yaptırmaya gelince hemen buluverdi para.borçlarını ödemedi erteledi.ahhhh ahhh daha neler var anlatılacak ama işte....Bizde kendimiz yapıyoruz tatlım herşeyi dediğim gibi bide düğün borcu yetmez gibi extrem bir durum çıktı kredi çekmek zorunda kaldık bide onu ödüyoruz.İki tarafın aileside krediden habersiz biz ödemeye çalışıyoruz ailem maaşı napıyosun die soruyor bilmiyolarki ne kadar borçla baş ediyoruz.

Düğünde takılacak takıya gelince karışma derim.Bende başta senin gibi düşünüyordum ailem mahçup olmasın kızımıza bişey takılmadı diye ama sonra ailem borcu sana kalacaksa bişey takmasınlar dedi vazgeçtim almaktan bende.Nişanlının içinde kalacaksa bişey alsın ama nişanlın taksın sana ailesi değil ben öğle yapıcam.Allah yardımcın olsun.Birde tavsiye nişanlının maaşına el koy hesabını sen yap sen öde taksitleri erkekler para harcaömasını bilmiyor birde ailesine hayır diyemeyebilir para konusunda.

sizi çok iyi anlıyorum. bende evlenırken bınbır zorlukla evlendım. eşimin ailesınden değil bir çöp metelık bıle çıkmadı.herseyı eşim ben ve benım ailem yaptı.. hep ucuz seylere kaçtım fazla bısey aldırmadım. herseyımı kendım peşin aldım. eşim mahçup olmasın dıye kredı cekıp altın bılezıkler aldı duugnde takmak ııcn.. o kredıyı yıne odıyen bız olduk.ikimizde calıısyoruz. 20 mılyar borçla evlendık cok sukur evlenelı 1 sen bıle olmadan bıtırıdk borçlarımızı.altınlar borçlara gıttı tabi..yanı eşimin taktıgı hılezıklerın ve aldııgı esyaların borçlarını yıne ben odedim.. eşimi cok sevıyorum borç elbet ödeye ödeye biter... eşine sımsıkı sarıl çalışın didinin borçlar bıter Allahın ıznıyle korkmayın..

son cumleye ozellıkle katılıyorum.benımde eşim maaşını dırekt bana verır.gercı ben el koymadım kendı vermeye basladı.kendıne bı 5 mılyon ayırır.hesabı ben yaparım.taksıtler faturalar hepsını ben ayarlarım. sende oyle yap...

onlar yaptıgından yani yapmadıklarından utanmasın siz gidin takı alın verın size taksınlar diye
ben buna enayilik diyorum baska da hic bişe demiyorum onlar dügünde aldık yaptık ettik diye
gerile gerile gezsin onurlarını gururlarını kurtarsın ele güne karşı başları dik dik gezsin ...
sıkıntıyı siz cekin ezilin büzülün zar zor kurdugunuz yuvada maddi sıkıntıdan huzursuz olun
herkesi evinde rahat etsin ne güzel iş pehh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…