Arkadaşlar öyle zor günler geçiriyorumki sanki herşey üstüme üstüme geliyor. Mayıs da nikahım var maddi yönden o kadar sıkıştıkki nişanlım ve ben yapıyoruz herşeyi nişanlımın ailesinden hiçbir destek görmedik benim kendi ailem yatak odamı ve mutfak çeyiz vs. alıcaklar ama erkek tarafından bir destek yok bankadan kredi çektik onunla alalım herşeyi diye ama tabiki sıkıştık hem ev kirası hem banka kredi borcu derken elimize pek bişey kalmıycak. İnanın morelim o kadar bozukki çalışasım bile gelmiyor bazı şeyler çok zoruma gidiyor evlenecek olan onların evladı değil sanki suya sabuna dokunmuyorlar nikahta takılacak altınları bile biz kendimiz alıcaz ailesi takıcak ailesi kılını kıpırdatmıyor babası çalışmıyor hiçbişey yapmıyorlar çok zoruma gidiyor kendi aileme karşıda mahçup oluyorum para olmayabilir ama en azından insan bir çaba gösterir bişeyleri yapmak için. Ben şu evlilik hazırlığım oldugu dönemde hiçbişeyime fırsat bulup bakamıyorum niye çalışmak zorundayım işten çıkabilme lüksüm yok o kadar bunladımkii niyetim 1-2 ay çalışmamakdı hani hazırlıklarımı rahat halledebilmek için ama ne mümkünn( hiçbişey istediğim gibi olmadı napıcamı bilemiyorumm çok bunaldımmm fikirlerinize ihtiyacımm varr paylaşmak istedim sizlerle
Canım çok iyi anlıyorum seni bizde sıkışık durumdayız, yetişmeye çalışıyoruz.
Ailesi destek olmadığı için zaman zaman ben destek olmaya çalışıyorum ama nereye kadar.
Bazı eşyaları eksik alalım sonra tamamlarız madem diyoruz, çünkü yapailecek bişey yok
Ama Allah yuva kuranın yardımcısıdır, şuanki sıkıntılar ilerideki mutlu günlerin habercisidir inşallah.
En azından kimse bizden hak talep edemeyecek...
inşallah diyorum son cümlen için, inşallah kimse hak talep edemez.
şu dünyada öyle yzüsüzler var ki, aklın durur.
Benim k.validemler de aynı şekilde 5 kuruş katkıda bulunmadılar. Düğün sonrası evlerine gittik. Misafirlerinin yanında "sizin düğün sayesinde 100 tl telefon faturası gelmiş, nasıl ödiycem bilmiyorum" dedi. Allahtan bana kalmadı, misafirler verdi ağzının payını.
Düğün takılarımdan da (gelin odasında sayılırken) aldı mı bilmiyorum. Aldıysa haram ediyorum elbette.
tabiki onların takacakları takı bizim sorunumuz olmamalı ama nişanlım otomatikman kendini mecburmuş gibi hissediyor bişey söylesem vardamı almıyorlar olsa almazlarmı diyecek biliyorum. Ailesinin ezik kalmasını istemez o yüzden alıcakama giden hep bizden gidiyor. bir genç kızın hayalidir yıllarca evlenip yuva kurması ama böyle olunca o kadar hevesim kırılıyorki hiçbişeye mutlu olamıyorumm
Canım insan ister istemez üzülüyor gelin oluyorsun bişeyleri herkez destek olarak yapılsa tek kişiye yüklenilmese böyle sıkışmazdık. Evet biçok kişi böyle yapıyor bende çok duyuyorum ama doğru bulmuyorum sanki ailelerinde işine gelir olmuş bu durum kendi başının çaresine bak deniliyor resmen sözle söylenmese bile o anlama geliyor.
konuyu okuyunca sanki kendim yamışım gibi hissediverdim şüphelendim acaba benim mi bu konu diye.Bir konuda arkadaş günümüzde kız alınmıyor erkek alınıyor demişti.Burda yazılanları okudukça aklıma geliyor söz.Bende herşeyimi nişanlımla yapıyorum herşeyi ailem yatak odası takımını yaptı ufak tefek eşyaları almaya çalışıyolar ellerinden geldikçe.Beni istemeyen sevgili kaynanacığım ise ne yapılıyor ne ediliyor haberi bile yok.Geçenlerde bir mucize yaptı ve kendi borçları bitince bize yardım edeceğini söyledi nişanlıma.Ben pek inanamadım yok dedim bu o olamaz.Nişanlımın arabası var geçenlerde bozuldu servise götürdü 2 bin tl ücret çıkarmışlar o borcu olduğu için bize yardım edemeyen sevgili kayınvalidem arabayı yaptırmaya gelince hemen buluverdi para.borçlarını ödemedi erteledi.ahhhh ahhh daha neler var anlatılacak ama işte....Bizde kendimiz yapıyoruz tatlım herşeyi dediğim gibi bide düğün borcu yetmez gibi extrem bir durum çıktı kredi çekmek zorunda kaldık bide onu ödüyoruz.İki tarafın aileside krediden habersiz biz ödemeye çalışıyoruz ailem maaşı napıyosun die soruyor bilmiyolarki ne kadar borçla baş ediyoruz.
Düğünde takılacak takıya gelince karışma derim.Bende başta senin gibi düşünüyordum ailem mahçup olmasın kızımıza bişey takılmadı diye ama sonra ailem borcu sana kalacaksa bişey takmasınlar dedi vazgeçtim almaktan bende.Nişanlının içinde kalacaksa bişey alsın ama nişanlın taksın sana ailesi değil ben öğle yapıcam.Allah yardımcın olsun.Birde tavsiye nişanlının maaşına el koy hesabını sen yap sen öde taksitleri erkekler para harcaömasını bilmiyor birde ailesine hayır diyemeyebilir para konusunda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?