valla yanına gelip alnından öpmek istedim seni..ya hayret bir şey hepmi aynı olur..anne gelinlik provam var bu provada ayakkabı lazım alrız kızım ..son güne kadar alamadı gittim ayakkabımı aldım...gelinliğin yarının zaten siparış verirken almıştık..bugün gelinliği teslim alacam para yok git kendin avans çek öde..kafasız diyorum şimdi kendime...o kadar kzıyorum ki...bide kadın utanmadan bizden para çekmeye çalışır...bende artık dişimi gösteriyorum valla..sevimlilikle sokuyorum lafları..dalga geçer gibi..oh hepmi benden gidecek arkadaş..azcık da onlar düşünsün...
... hiç birşey yapmadılar kimseye karşıda dedirtmem oğlumun herşeyini ben yaptım. ...
Tupuk,
yapmadıkları zaman boyle oluyor, yapsalardı nasıl olurdu bılmıyorum.
Benımkının 3 bekar kız bırde erkek kardesı var, dıyorum Allah onlara oyle seyler yasatsın kı,
desınler 'elefera ne kadar ıyı nıyetlıymıs' dıye.
Artık hıc cekıncem yok, senın de olmasın bos yere.
ınan olan sana bana oluyor, onların keyfı daıma yerınde.
Sana benım kayınpederı gondereyım de cıldır o zaman.
Ne evlenırken ne de ev alırken bes kurus yardımı olmayan kayınpederım,
'ogluma ....'dan ev aldım' dıyormus!
Sımdı balkonumuza pımapen yaptırdık.
Nasıl olduysa onu odemek ıstemıs.
Esıme karsı cıkıyorum, ama nedenını acıklamıyorum.
Cok zorlarsa dıyecegım, 'bes kurus vermedıgı halde evı aldıgını ıddıa edıyor.
Pımapenın parasını oderse, tapuyu ıster' dıye.
hep bu türlü konulara aynı yorumu yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim..
eğer ortada verilmiş bi söz yoksa şikayetlenmeye kimsenin hakkı yok..
yani size nikah kıyafeti çantası vs vs almak zorunda değiller..
siz bundan sebep nişanlınızı boğuyorsanız sinirlenmekte haklı bence.
sebep her ne olursa olsun bu kadarcık şey için kimseye yüz eğmem kendim yaparım olur biter..
aynen bende ne düşünüyorsam söylüyorum üzerine de gülüorum dalgalıhiç birşey yapmadılar kimseye karşıda dedirtmem oğlumun herşeyini ben yaptım. hiç birşey yapmadılar direk çarparım lafı. hiçte çanta ayakkabı al şeyine girmedim. alması gerektiğini bilyordu oralı olmadı eşimle gittim ben aldım. kızı evden almaya kaynanam gelmedi bile neymiş salona gelenleri karşılayacakmış sanki başka kimse yok. kuförümü bile kendim ödedim. şimdi her laf açıldığında da söylüyorum ben değil onlar çekinsin böyle daha iyi oluyor en azından ağızlarını açamıyorlar. ha tabi eş faktörüde önemli benim eşim nelerin içimde kaldığını ne kadar haklı olduğumu ve o dönem aiesi tarafından ne kadar yalnız bırakıldığını bildiğinden benim tarafımda :)
Allah kolaylık versin sana ama şu haliyle zaten zor sabrediyorsun ve artık dolmuşsun. daha fazla susmaya çalışsanda olan yine sana olacak. ha şimdi tartışmışsın ha 2 gün sonra ne fark edecek . acilen konuşman gerek. kopacaksa kıyamet kopsun derim ben en azından psikolojimş daha fazla altüst etmemiş olurum.
kesinlikle katılıyorum..Beklenti içinde yaşamak insanda stres yapıyor, bir çok durumda böyle..üzülmemek için kendi işini kendin görüceksin o kadaaarr!! kimseye de eyvallah etme hele ki bu yüzden de nişanlını boğma işte bi çok kadın bu yüzden kaybediyor...
forumda kendi işini kendi görmüş,iyi niyetle birşey beklemeiş bir sürü hanım var.ben de gelinliğimi kendim aldım.çok iyi niyetliydim.şunu isterim bunu isterim demedim.kanaatkar oldum.
kaynanam kendime alışveriş yaparken geldi.gelinime çarşaf alıcam diye.kendine çarşaf kızına çarşaf kızına televizyon robot çaycı aldırdı.bizimkine ekletti.eşim kira için şunun için bunun için para ddiye elimdekini almıştı.işyerinden patronu bir imkan sunmuştu.sen parayı ver alacaklarını ordan hallederiz dedi.tamam dedim.hanımefendi de fırsatı kaçırmadı.alamıyoruz bari alsınlaar demedi.gelip kendine aldırdı.paramla canım sıkıldı.eşime para vermek yerine gider herşeyimi peşin alırdım tadım kaçmazdı.ne oldu anneme bir robot alamayacak mıyım?nekadar fesatsın?
evlendikten sonra tacizler devam etti.gelinim bana alır demeler.çamaşır makinesi lazım diyo.taksitle alırsınız diyorum yüzü asılıyo.görümceme benden habersiz koltuk aldırınca ipler koptu.ben kusa kusa işe gidiyorum.eve para gelmiyo ses çıkarmıyorum.mutfağımda ne varsa yapıyorum yiyorum.hamileyim.manavın önünden cebimde 2 lirayla geçiyorum susuyorum.en son patladım.bir kuruş vermeme sana dedim.o gün aile birliğimiz bozuldu.görümcelerimin doğumlarında hastane masraflarını halletmemizi istedi,beşik istedi,mama parasını halletmemizi istedi.bunları eşimin patronundan iş karşılığı yaptırmak istiyo.eşim maaşını konuşamıyo.sigortasını konuşamıyo.evinin dekorasyonunu değiştirmek istiyo.koltuk tan sonra kıyameti kopardım.boşanmaya kadar götürürüm dedim.her gidişimizde tek muhabbeti paradır.doktora gitmiş şu kadar para istemiş.3 yaşındaki çocuğum kreşte şu an.çalışmasam cebimizde para olmayacak.
al sana iyi niyet.
ben iyi niyet gösterelim demiyorum ama zaten almak zorunda değiller diyorum..
ne kimseden bişey beklerim ne kimseye hakkımı yediiririm..
buna eşimin anneside dahildir..
sizinki biraz kendini kullandırtmak olmuş..
neyseki farkına varmışsınız..
ben kendi adıma konuşuyorum sadece..
eşim yıllarca çalışmış biriktirmiş..
herşeyimi aldı takımdan ıvırıma zıvırıma kadar..
ailesi bi çeyrek bile takmadı düğünde..
bana mı yaptılar..hayır kendilerine..
beni ne abad eder ne berbat..
yarın öbürgün hiçbişeyi başıma kakamazlar bende zerre bişey isteyemezler..
istetmem.
çirkefleşmeye çirkinleşmeye gerek yok..
sınırımı ona göre çizerim..
hmm zaten evlilğe maddi manevi hazır olmayan biriylede evlenmeyi düşünmeyeceğime göre ailesinden bişey beklememem çok normal değil mi..
yoksa erkek tabiki üzerine düşeni yapmalı ama kimsee muhtaç olmadan..
madem çıktın bi yola ..ne sen kendine yapacaksın bunu ne nişanlına.
ailene el açtırmayacaksın..
ben böyle düşünüyorum..
aileyi bişeyler yapmaya mecbur gibi görmek bana itici geliyor..yaparlarsa ne ala ama yapmak zorunda değiller..
ama ben şimdiden düşünüyorum oğlum için arsa alayım evlilğine vs vs.. ama içimden geliyor..
yarın öbüürgün oğlumun evleneceği kız karşıma geçip bi çantanın elbisenin heabını sorarsa gözümden düşer..
evlilikte yükümlülük altına girmiş olanlar eşlerimizdir birinci derecede..
ben kendi adıma konuşuyorum sadece..
eşim yıllarca çalışmış biriktirmiş..
herşeyimi aldı takımdan ıvırıma zıvırıma kadar..
ailesi bi çeyrek bile takmadı düğünde..
bana mı yaptılar..hayır kendilerine..
beni ne abad eder ne berbat..
yarın öbürgün hiçbişeyi başıma kakamazlar bende zerre bişey isteyemezler..
istetmem.
çirkefleşmeye çirkinleşmeye gerek yok..
sınırımı ona göre çizerim..
hmm zaten evlilğe maddi manevi hazır olmayan biriylede evlenmeyi düşünmeyeceğime göre ailesinden bişey beklememem çok normal değil mi..
yoksa erkek tabiki üzerine düşeni yapmalı ama kimsee muhtaç olmadan..
madem çıktın bi yola ..ne sen kendine yapacaksın bunu ne nişanlına.
ailene el açtırmayacaksın..
ben böyle düşünüyorum..
aileyi bişeyler yapmaya mecbur gibi görmek bana itici geliyor..yaparlarsa ne ala ama yapmak zorunda değiller..
ama ben şimdiden düşünüyorum oğlum için arsa alayım evlilğine vs vs.. ama içimden geliyor..
yarın öbüürgün oğlumun evleneceği kız karşıma geçip bi çantanın elbisenin heabını sorarsa gözümden düşer..
evlilikte yükümlülük altına girmiş olanlar eşlerimizdir birinci derecede..
nikah kıyafeti nedir ki?gelinlik nedir ki?tonla masraf yapılıyor.
birikimler 2 günde olmaz.
planlamayla olur.
1.kazançalrı ailenizle aynıysa aileniz kenara bir iki atarken onlar atmamışsa müsrif ve düzensiz bir aile olduklarını gösterir.aynı parayı kazansanız da sürekli sizden beklerler.Eşinizin de adam olması para kontrolünü anlaması için bir sürü kavga bir sürü çaba gerekir.insan tatlı dille herşeyin hallolmayacağını böyleleriyle karşılaşınca anlıyor.
2.kazançları ailenizden düşükse.yine sürekli sizden beklerler.oğulları o ortamda yetiştiği için mantığı onlar gibi çalışır ve size ters gelenleri normal görür.anlaşamazsınız.
3.gelirleri sizden çoksa.daha kötü aile içi bir facia olmuş demektir.paraların bir içiki kadın gibi yerlere aktığını rahatlıkla düşünebilirsiniz.yine sizden beklerler.kaynana bak oğlum baban evde para bırakmıyor der.
şu an 5000 lik kredi 109 109 ödeniyor.
gelinliği damat tarafının alması nışan alışverişi yapmak adettir.
erkek tarafı çok iyi biliyor kandırmayı.ne yazıkki kız tarafları çok iyi niyetli oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?