Annemle babam düğünsüz evlenmişler zamanında, her şeylerini de kendileri yapmışlar. Yarın ben evlensem eminim ellerinden geleni yaparlar ama ben böyle bir şeyi tercih etmezdim, etmeyeceğimi de kendilerine söyledim. Emeklilik birikimlerinden, kalan yıllarını keyifle geçirme şanslarından yemek istemezdim açıkçası. Yeni mi moda oldu bilmiyorum anne-baba evlenirken bir şey yapmak zorunda anlayışı... Hayır değiller. Evlenmek, çocuğu okutmak gibi zorunlu bir durum değil, herkes evlenmek zorunda da değil. Ailenin çocuğa karşı görevi, o çocuğa meslek edindirdiği dakikada biter. Evlenmek yetişkin işidir, evlenecek insanın hayatını başka bir yardıma ihtiyaç duymadan idame ettirebiliyor olması gerekir. Ha hemen evlenmek varsa aklınızda, düğünü gözden çıkarmanız lazım... Ama derseniz ki düğünlü dernekli isterim, o zaman elinizi taşın altına sokup çalışıp siz de biriktireceksiniz. Yeni işe girmiş bir insana oturduğunuz yerden "E hadi ne zaman evleniyoruz?" diye sormak çok yanlış. Evlenmek sorumluluğunu alacak kadar büyümüşseniz, ev kuracak sorumluluğu alacak kadar da büyümüşsünüzdür.