Nişanlımın ailesi

Ben böyle bişey görmedim.gerek arkadaşlarımın gerekse akraba çocuklarında çok şımarık var. Ama bu kız Bi değişik tarifi mümkün değil. Anne çok fazla dırdır yapıyorsun sus kafamızı dinleyelim demesi Hele ki normal Türkçe ile değilde dağbaşı ağzıyla konuşması. İnanın öğürmem geldi
Ayrıca annesine çok dırdır ediyorsun, nişanda ki kadına it demesi benim açımdan hem kusulacak hem kurdeşen döktürecek sebeb
Şive farklı ama bu çok kaba. Ağzından Bi değişik çıkıyor.

Bence nişanlınızı sevmiyor oluşunuz dank etmiş, sorun çıkarmaya çalışıyorsunuz.
Kızın konuşmasından öğürme gelmesi nedir?
Karıştırması terbiyesizlik, ağzının bozuk olması da öyle.
Ama konuşmasına ne yapılabilir? Dağdan gelme vs.. Bu sizin görgülü haliniz mi?
12 yaşındaki kızın ağzı yüzünden öğüren?
Gerçekten çok geliştirmişsiniz kendinizi.
Tebrik ederim.

Şimdilerde kimse cocugunu uyarmıyor ki. Çok fazla gözlemliyorum. O yüzden önleminizi alın kendi çapınızda, sevmiyorsanız davet etmeyin. Nişanlınıza da söylersiniz ben hoslanmıyorum bu tarz seylerden diye ama yegeni illa ki görmek isteyecektir. Biraz siz alttan alıcaksınız biraz da o dısarda görüsecek. Böylelikle orta yolu bulursunuz insallah. Ben sizi biraz kibirli buldum yani zerre sevmiyor olabilirsiniz onları ama saygı duymak zorundasınız. Mesafeli olmak istiyorsanız olursunuz zaten. Buna kimse karısamaz.

Aslında aileler denk birbirine. Memleketler aynı maddi durum aynı eğitimler kısmen aynı falan. Ama nişanlımın yeğenleri tam görgüsüz şımarık saygı edep ne bilmeyen tipler. Sanki dağ başında yaşamışlar insan içine girmemişler. Nişanlıma aman aman aşık değilim. Onun hatırına görmezden gelecek durumda değilim. İki ay sonra düğün ve ben bu aile ile niyeyse görüşmek istemiyorum. Dediğim gibi akademik olarak hem akrabalar hem kendi ailemiz denk ama nişanlımın ailesi kendini hiç geliştirmemiz.
Öyleki beni istemeye geldiklerinde koskoca kızlar evi birbirine kattı dolapları kurcalayıp parfümleri sıktılar. Anneler yapmayın etmeyin demedi.düğün olacak ailem çocukların terbiyesizliğini halen daha konuşuyor.
Geçen hafta ailemi davet etti görümcem.ilkokul 5 e giden kızı karnesi hep çok iyi ama tam bir hanzo. Konuşmaları okadar kabaki. Anlatılacak gibi değil.benim modum zaten düştü nişanlım fark etti.
Nişan CD sini izlerken kadının biri ayağına basmış onu gördü. Kadına it dedi. Annesigil güldü ama nişanlım ayağa kalkıp yanağını sever gibi yapıp balkona sesledi kız gitmedi anladı azar yiyecek hemen dışarı çıktı.
Sorun şu hanımlar bu kızların hepsi aynı şımarık ve saygısız.evlendiğimde korkuyorum bunlardan eşyalarıma zarar verecekler özelimi karıştıracaklar diye. İstemeye geldiklerinde klozeti bozdular. Apartman diafonu ile uğraştılar abim uyardı. Benim dolabımdan takı kutumu alıp dağıttılar. Benim yüzüm yok diyemedim bişey abim odaları kilitledi. Hep evlerini merak ettik acaba nasıl diye. Site te gelince şuurlarını yitirince mağarada yaşıyorlar sanıyordum. Çokta güzel balkonlu bahçeli apartman dairesinde yaşıyorlar.
Nişanlıma bahsedeyim mi şimdiden evimde edepli oturup gitsinler diye uyarması için yoksa erken mi
Herxaman söylerim 10 yaş altı çocuklar ve 70 yaş üzeri yaşlılardan çok korkarım nerde ne yapacakları belli değil konuşun nişanlınızla ama bunu uygun bi dille anlatın ki sorun olmasın ben tek çocuğum ve yapı yetiştirme tarzı olarak paylaşımcı değilim eşim bunu iyi bilir o yüzden çok telkin lıdır hatta arkadaşlarını bile uyarır bunlar daha çocuk meraklı tipler zamanla geçer ama o zaman zarfında da siz yıpranırsınız her zaman mesafeli olmakta fayda var içinizde yaşamayın bunu paylaşın bunu nişanlınızla gerekiyorsa ailesi ile argo konuşmalarıda hiç sevmem bunada dikkat ederler yanımda hatta alay bile ederler hangi kraliyet ten geliyorsun diye umrumda bile değil..

Dikkat edin kınadığınız başınıza gelmesin.
Nişanlınızı evlenecek kadar çok sevmiyorsunuz gibi.

Aynı memleketliyiz şivemiz aynı olmalı bu durumda değilmi. Bizde İstanbul Türkçesi ile konuşmuyoruz ama lahza sı Bile Bi değişik.

Lahzası değişik ne demek ? Lahzanın kelime anlamını bildiğinize emin misiniz ?

İlkokula giden bir çocuğu eleştirmeden önce insan dönüp bir kendine bakar,

Yazılarınız hata dolu kimbilir nasıl konuşuyorsunuz , o tatlı kıza sormak lazım sizi.

Lahzası değişik ne demek ? Lahzanın kelime anlamını bildiğinize emin misiniz ?

İlkokula giden bir çocuğu eleştirmeden önce insan dönüp bir kendine bakar,

Yazılarınız hata dolu kimbilir nasıl konuşuyorsunuz , o tatlı kıza sormak lazım sizi.
Herhalde sizede de böyle bir çocuk var sevimli geldiğine göre. Lütfen görgülü yetiştirin çocuklarınızı biz çekiyoruz ceremesini sonra. Zira annesine dırdır etme diyen hiç bir çocuk sevimli değil olamaz benim gözümde

Davranışları hiç hoş değil gerçekten ben kimseyi dinlemez sert bir dille uyarırdım.Ancak “mağarada yetişmişler” , “hanzo” gibi üsluplarla sizinde onlardan kalır yanınız yok.

Davranışları hiç hoş değil gerçekten ben kimseyi dinlemez sert bir dille uyarırdım.Ancak “mağarada yetişmişler” , “hanzo” gibi üsluplarla sizinde onlardan kalır yanınız yok.
Hanzo kelimesi ne demek. Bi açıklarmısınız bana

Herhalde sizede de böyle bir çocuk var sevimli geldiğine göre. Lütfen görgülü yetiştirin çocuklarınızı biz çekiyoruz ceremesini sonra. Zira annesine dırdır etme diyen hiç bir çocuk sevimli değil olamaz benim gözümde

Konuşmasından öğürme, dağdan gelme, hanzo.
Soz konusu da 11 yaşındaki çocuk.
Gerçekten sevimlilik akıyor pacalarinizdan.

Çocugun terbiyesini, görgüsünü eleştirmenizi
anlıyorum da gerçekten konuşmasını eleştirmeniz çok acımasız.
Bence kendinize gelin.

Hangi konuşmam kaba

çocuklara hanzo demeniz mesela, insanları konuşma tarzlarıyla yargılamanız mesela, kına da düğünde nişanda zaten ev fazla dağılır özel eşyalar kaldırılır her şeyi biliyorsunuz da bunu mu bilmiyorsunuz? görümcemin çocuğu çekmeceden telefonları çıkarıyordu çocuğa asla aman ne saygısız demek aklımın ucundan geçmedi.
bir insanın konuşma şekli ne kadar kaba olursa olsun dağ da mı yaşadı bu ne böyle deme saygısızlığını ben yapamam.
nişanlınıza da çok aşık değilmişsiniz en iyisi ayrılın. aşık olmadığınız biriyle neden evlendiğinizi de ayrıca merak ettim

acaba sizin aile gecmisiniz de boyle olabilir mi? hani anneniz babaniz falan okuduysa biraz iyilesmis sizi de oyle yetistirmislerdir ama dedeleriniz vs ayyynenn karsi taraf gibidir.

bu anlayissizlik normal gelmedi bana. karsi taraf kabaysa siz de kibirli ve ne oldum delisi falan olmus olabilirsiniz.

Konuşmasından öğürme, dağdan gelme, hanzo.
Soz konusu da 11 yaşındaki çocuk.
Gerçekten sevimlilik akıyor pacalarinizdan.

Çocugun terbiyesini, görgüsünü eleştirmenizi
anlıyorum da gerçekten konuşmasını eleştirmeniz çok acımasız.
Bence kendinize gelin.

bence bir insan neden çok bahsediyorsa kendisinde o yoktur.. hanımefendi eğitimden kendini geliştirmeden bahsediyor, bence kendisinde bunlar eksik..
dinden çok fazla bahseden insanlar mutlaka bir yerde bir yolsuzluk yapıyor ve ortaya çıkıyor.
benim kv saygıdan çok bahseder ama zerrece saygılı değiller...

İşim gücüm yok bununla mı uğraşıcam.Üslubunuz sıfır, kaba bir insansınız belli.Her yorum yazana saldırmaya hazırsanız o zaman buraya konu açmayacaksınız.Allah dağına göre kar veriyor işte.
Siz saldırdınız normal bişey sordum. Sizi direk görmezden geliyorum.

acaba sizin aile gecmisiniz de boyle olabilir mi? hani anneniz babaniz falan okuduysa biraz iyilesmis sizi de oyle yetistirmislerdir ama dedeleriniz vs ayyynenn karsi taraf gibidir.

bu anlayissizlik normal gelmedi bana. karsi taraf kabaysa siz de kibirli ve ne oldum delisi falan olmus olabilirsiniz.

bence bir insan neden çok bahsediyorsa kendisinde o yoktur.. hanımefendi eğitimden kendini geliştirmeden bahsediyor, bence kendisinde bunlar eksik..
dinden çok fazla bahseden insanlar mutlaka bir yerde bir yolsuzluk yapıyor ve ortaya çıkıyor.

Ben de öyle düşünüyorum.
Hic istanbul ağzı ile konuşuyor olmamın üstünlük vs olduğunu düşünmedim.
Yada başka bir yörenin ağzı ile konuşan kimseyi garipsemedim ki zaten karadenizliyim. Ailemin büyük bir kısmının konuşmasında o ağız vardır.

Bunu bu kadar mesele eden bir insan ya vakti ile bu yüzden kabul gormemis, acısını çıkarıyor yada kendi de hala öyle diye utanıyor.
Bu kadar takıntılı olmak normal değil.

Aşık değil isen nişanlına ayrıl zira çocuklar ailenin aynasıdır denkliklere gelince sevmiyor isen hiç anlam ifade etmiyor kimse kusura bakmasın benim şımarık terbiyesiz çocuğa buna müsaade eden aileye tahammülüm yok çocuk it derken anne ne yapıyor eşyalarından önce yarın evlenince çocuğun bu çocuklara kuzen olacak

çocuklara hanzo demeniz mesela, insanları konuşma tarzlarıyla yargılamanız mesela, kına da düğünde nişanda zaten ev fazla dağılır özel eşyalar kaldırılır her şeyi biliyorsunuz da bunu mu bilmiyorsunuz? görümcemin çocuğu çekmeceden telefonları çıkarıyordu çocuğa asla aman ne saygısız demek aklımın ucundan geçmedi.
bir insanın konuşma şekli ne kadar kaba olursa olsun dağ da mı yaşadı bu ne böyle deme saygısızlığını ben yapamam.
nişanlınıza da çok aşık değilmişsiniz en iyisi ayrılın. aşık olmadığınız biriyle neden evlendiğinizi de ayrıca merak ettim
Demekki size çekmeceleri karıştırmak normal geliyor. Hanzonun kelime anlamı zaten kaba görgüsüz demek. Kelime seçimine mi takıldınız. Bizde çocuk olduk nişanda kınada milletin evine dalmadık.klozeti bozup diefonla uğraşmadık. Anamızın dizinin dibinde oturur gözünün içine bakar eve giderdik. Siz nişanda ki kadına it demesine annesine dırdır etme demesinede olumlu bakarsınız Allah bilir.
Aşık konusuna gelincede fazla merak iyi değil sorumu cevaplayın geçin sadece konum nişanlıma aşık değilim ne yapacağım değil

Aşık değil isen nişanlına ayrıl zira çocuklar ailenin aynasıdır denkliklere gelince sevmiyor isen hiç anlam ifade etmiyor kimse kusura bakmasın benim şımarık terbiyesiz çocuğa buna müsaade eden aileye tahammülüm yok çocuk it derken anne ne yapıyor eşyalarından önce yarın evlenince çocuğun bu çocuklara kuzen olacak
Bende bu konuyu düşünüyorum. Nişanlıma az biraz bahsettim çok şımartılmışlar dedi. Ama annesine dırdır etme derken görümce kv güldüler. Artık utandıklarında mı bilemem. Onlar normal oturup sohbeti dinlenen insanlar

Ben işim gereği akademisyenlerle aynı çatı alanda çalışıyorum. Rektörle yemek yemiş insanım. Ve o insanların çocuklarını görünce görümcemin çocuğu bana itici geliyor. Ki nişanlımda dayanamayıp uyardı çocuk korkudan dışarı çıktı. Koskoca kız derslerinde başarılı yengem diyip arkadan omuzlarıma atlaması hiç normal değil

Back
X