Nişanlımın ailesi

Siz bu aileye gelin olmayin. Zira o ailenin başını çok ağrıtırsınız sonra. Aynısı sizin için de geçerli. Bile bile evlenip sonra "görüşmek istemiyorum" demek sorunların çıkacağını şimdiden gösteriyor

acaba sizin aile gecmisiniz de boyle olabilir mi? hani anneniz babaniz falan okuduysa biraz iyilesmis sizi de oyle yetistirmislerdir ama dedeleriniz vs ayyynenn karsi taraf gibidir.

bu anlayissizlik normal gelmedi bana. karsi taraf kabaysa siz de kibirli ve ne oldum delisi falan olmus olabilirsiniz.
Kesinlikle böyle çocuk olmadık.yemek koyarlardı annemizin gözünün içine bakardık. Çocuk azar üst komşunun çocukları resmen maç yapıyor evde. Ama bu çocuk Bi değişik. Balkona çıkıyor tazmanya canavarı gibi etrafında dönüyor. Annesi cips getirdi avuçluyor. Annesi sus yeter artık dedi diye dırdır etme dedi. Ben böyle bişey görmedim. 4 5 yaşında olsa neyse

Siz bu aileye gelin olmayin. Zira o ailenin başını çok ağrıtırsınız sonra. Aynısı sizin için de geçerli. Bile bile evlenip sonra "görüşmek istemiyorum" demek sorunların çıkacağını şimdiden gösteriyor
Nişanlıma bahsettim istemede yaptıklarını. Yatak odama girip dolabımı karıştırmışlar parfümümü sıkmışlar evlendiğimizde sorun yaşarız dedim. Farkındayım evimize karıştırmayız dedi.

Aman aman asik olmadiginiz adamla evlenmeyin bence. Cunku bu kizlar icin demiyorum ama zamanla her sey gozunuze daha da batmaya baslayacak
Daha önce çok kötü bir şekilde terk edilmiş. Çok naif hassas bir insan. O çok seviyor beni. Hayata bakış açımız kötü tecrübelerimiz çektiğimiz maddi sıkıntılar hep aynı. Birbirimizi anlıyoruz. Nişan atayım diye düşünmedim değil. Ama anneside çok tatlı kadın görümcelerimde. Ama bu çocukları niye böyle yetiştiriyorlar anlamıyorum.

5. Sınıfa giden bir çocuğun bir büyüğüne it demesi nasıl size itici görünüyorsa nişanlanabilecek kadar büyümüş bir bireyin bir çocuğa hanzo demesi de bize itici görünüyor olabilir. Böyle bir uslübunuz varken çokta takılmayın bence..

Daha önce çok kötü bir şekilde terk edilmiş. Çok naif hassas bir insan. O çok seviyor beni. Hayata bakış açımız kötü tecrübelerimiz çektiğimiz maddi sıkıntılar hep aynı. Birbirimizi anlıyoruz. Nişan atayım diye düşünmedim değil. Ama anneside çok tatlı kadın görümcelerimde. Ama bu çocukları niye böyle yetiştiriyorlar anlamıyorum.
Inanin yorumumu cocuklar icin yapmadim. Evlendiginizde anlayacaksiniz ki evlilige katlanmak icin cidden cok seviyor olmaniz sart. Yoksa a’dan z’ye her sey batar

Inanin yorumumu cocuklar icin yapmadim. Evlendiginizde anlayacaksiniz ki evlilige katlanmak icin cidden cok seviyor olmaniz sart. Yoksa a’dan z’ye her sey batar
Teşekkür ederim. Zaten içim kimseyi almıyordu artık.sevemiyordum kimseyi nişanlım çok değer verince evet dedim

Demekki size çekmeceleri karıştırmak normal geliyor. Hanzonun kelime anlamı zaten kaba görgüsüz demek. Kelime seçimine mi takıldınız. Bizde çocuk olduk nişanda kınada milletin evine dalmadık.klozeti bozup diefonla uğraşmadık. Anamızın dizinin dibinde oturur gözünün içine bakar eve giderdik. Siz nişanda ki kadına it demesine annesine dırdır etme demesinede olumlu bakarsınız Allah bilir.
Aşık konusuna gelincede fazla merak iyi değil sorumu cevaplayın geçin sadece konum nişanlıma aşık değilim ne yapacağım değil

Kimse burada aferin kız iyiki çekmeceleri karistirmis demez.
Ama kızın konuşmasından ogurecek kadar kızın ağzını eleştirirseniz kendi adıma orada durun derim.
Bu sizin haddinizi aşar.
Kız sanki istanbul türkçesi ile konuşuyor da size gıcıklığına yapıyor gibi davranıyorsunuz.
Ay bir de kız daha 11-12 yaşında. O çocuk konuşmasını düzeltir, başarılı da olur.

Israrla kiz şımarık değil hanzo dediniz. Dağdan inmiş dediniz.
Evet kelime seçimleri önemlidir.
Kaba, nezaketsiz demekle hanzo demek arasındaki fark sizin kalitenizi gösterir.

Aslında aileler denk birbirine. Memleketler aynı maddi durum aynı eğitimler kısmen aynı falan. Ama nişanlımın yeğenleri tam görgüsüz şımarık saygı edep ne bilmeyen tipler. Sanki dağ başında yaşamışlar insan içine girmemişler. Nişanlıma aman aman aşık değilim. Onun hatırına görmezden gelecek durumda değilim. İki ay sonra düğün ve ben bu aile ile niyeyse görüşmek istemiyorum. Dediğim gibi akademik olarak hem akrabalar hem kendi ailemiz denk ama nişanlımın ailesi kendini hiç geliştirmemiz.
Öyleki beni istemeye geldiklerinde koskoca kızlar evi birbirine kattı dolapları kurcalayıp parfümleri sıktılar. Anneler yapmayın etmeyin demedi.düğün olacak ailem çocukların terbiyesizliğini halen daha konuşuyor.
Geçen hafta ailemi davet etti görümcem.ilkokul 5 e giden kızı karnesi hep çok iyi ama tam bir hanzo. Konuşmaları okadar kabaki. Anlatılacak gibi değil.benim modum zaten düştü nişanlım fark etti.
Nişan CD sini izlerken kadının biri ayağına basmış onu gördü. Kadına it dedi. Annesigil güldü ama nişanlım ayağa kalkıp yanağını sever gibi yapıp balkona sesledi kız gitmedi anladı azar yiyecek hemen dışarı çıktı.
Sorun şu hanımlar bu kızların hepsi aynı şımarık ve saygısız.evlendiğimde korkuyorum bunlardan eşyalarıma zarar verecekler özelimi karıştıracaklar diye. İstemeye geldiklerinde klozeti bozdular. Apartman diafonu ile uğraştılar abim uyardı. Benim dolabımdan takı kutumu alıp dağıttılar. Benim yüzüm yok diyemedim bişey abim odaları kilitledi. Hep evlerini merak ettik acaba nasıl diye. Site te gelince şuurlarını yitirince mağarada yaşıyorlar sanıyordum. Çokta güzel balkonlu bahçeli apartman dairesinde yaşıyorlar.
Nişanlıma bahsedeyim mi şimdiden evimde edepli oturup gitsinler diye uyarması için yoksa erken mi
Eğer devam edecekseniz eviniz kurulduğunda söyleyin esinize kibarca uyarsin olmadı evinize gelince siz de uayarabilirsinjz. Lütfen ben evimin karistirilmasindan hoşlanmıyorum dersiniz olur biter. Eve gelmeden önce eğer direkt konusamiyorsa eş adayinjz arada bir imalarda bulunsun siz de hanzede de hiç hoşlanmaz böyle şeylerden bize gelince dikkat edin vs gibi gerçi bu iman değil çok direkt ☺️

Evlendiğinizde yakın olacak ve sürekli ziyaretleri olacaksa şimdiden uyarın. Olmuyorsa da mesafenizi koyarsınız. Başka sorunlar yoksa bence böyle bir mesele yüzünden ayrılmamalısınız. Hallolmayacak bir konu değil gibi

Şu kendini geliştirme konusuna keşke siz de biraz önem verseydiniz. 5.sınıfa giden çocuğun en azından çocuk olmak gibi bir mazereti var. Ama o yaşta çocuk için hele hanzo falan gibi bir üslup çok da kültürel yönden gelişmiş birine ait değil.

Teşekkür ederim. Zaten içim kimseyi almıyordu artık.sevemiyordum kimseyi nişanlım çok değer verince evet dedim
Allah kolaylik versin ne diyeyim. Insallah cok mutlu olursunuz. Cocuklari da esiniz ne kadar eve karistirmayacagiz dese de inanmayin,evlilikte oyle olmuyor maalesef.

Çocuklar normal değil fazla yaramaz anladık onu ama sizinde korkunç bir uslubunuz var .o kızın yetişkin modu gibisiniz .kullandığınız cümleleri baştan bir okuyun isterseniz ne kadar itici ,irrite edici farkında mısınız ? Madem aman aman asık değilsiniz atın nişanı olsun bitsin .boşa krizlere girmezsiniz hem bu sayede

Siz benden yol yakınken nişanı atın. Evlenip boşanacagınıza nişan atmış olursun. Sen zaten aşık değilsin bu tahammül süresini daha da kısaltır kopar gider

Back
X