Nisanlimin ailesi

TatliHuzur

Guru
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2012
33
-10
286
Diğer
Merhaba arkadaslar,
Ben formda yeniyim. Sizinle bir derdimi paylasmak istiyorum. öncelikle yazilim hatalari icin sizden özür diliyorum, Türkcem pek iyi degil :(
Ben bundan 8 ay önce nisanlandim. Nisanlimin ailesiyle en bastan anlasamiyorum. Size biraz bundan once yasanilanlari anlatmak istiyorum ki
durumu daha iyi anlayin. Benim nisanlimin kaldigi yerden biriyle benim kisa sureli bir iliskim oldu, 6 ay sonrada cocuk ciddi seylere hazir olmadigini söyleyip
beni birakti, bir kac ay sonra pisman oldugunu söyledi ama ben geri kabul etmedim. Sonra tesadüf ben nisanlimla tanistim ve asik olduk. Nisanlim bir sene sonra ailesine durumu anlatti evlenmek istedigini söyledi, onlarda daha okudugu icin bunun olamayacagini soylemisler. Herneyse bir sene böyle uzattilar. Meger benim eski sevgilimin ailesiyle görüsüyormus nisanlimin ailesi ve onlar nisanlimin ailesine beni kotulemisler, afedersiniz iliskiye girdigimi felan söylemisler o eski sevgilimle, ki bu kesinlikle dogru degil. Bu durumu sonradan nisanlanmadan once anlatti nisanlim bana, ailesini zar zor ikna etmis. Neyse bunlar gelip istediler beni. Suan nisanliyiz ama kaynana olacak kisi okadar pinti okadar pinti ki anlatamam. Herseyi uygun yapmak istiyor. Dugunumu onlar yapacak ama milletin bize taktigi takilari onlar alacak. Yani acikcasi pek bi borca girmeyecekler. Benim ailem bundan cok rahatsizlik duyuyor. Hic benim istedigim birseyi yapmiyor kayinvalide. En sonunda dayanamamis kizmis nisanlim annesine, anneside beni arayip oglunun iki senede cok degistigini felan soyluyor. Yani benim degistirdigimi ima ediyor. Acikcasi bu aile hep ogullarini kucuk goruyorlar ne var ne yoksa kiz kardesi yani ablasina yapmak istiyorlar. Fazla detaya girmicem ama. Kadin ne olursa benden biliyor, bi haftamiz sakin geciyor ertesi haftab i sorun daha cikariyor  annem nisani atmami söyledigi neyapacagimi bilemedim. Nisanlim beni savunsa bir dert savunmasa baska dert.

eğer nişanlının değişmeyeceğine ve dolduruşa gelmeyeceğine inanıyorsan bırak kaynanan konuşup dursun...
ama unutma ki nişanlın bir kızar iki kızar sonra kaynananla yüz göz olmak zorunda kalabilirsin...

Biz bilemeyiz tabi, nişanlın dengeyi kurabilir mi ? Tepkisi onlar için birşey ifade eder mi ?

Senin için değilse bile oğulları için karışmaktan vazgeçerler mi ?

Bunların cevabı 'evet' ise devam edilebilir.. Hatta sadece lafta kalır herşeyleri, siz önünüze bakarsınız...

Ama değilse, kaç kurtul..

Düğünü de siz yapın takıyı vermeyin o halde, düğün masrafı takının hepsini kapsamıyor ya ne uyanık millet bunlar..

biriyle evlendiğin zaman sadece o kişiyle değil ailesi ile de evlenilir sözü vardır da bence o söz doğru. nişanlının anası sonuçta atsa atılmaz satsa satılmaz tabiri caizse.

nişanlın bunlara ne kadar dayanabilir arkasında durabilir bilmiyorum. sen nişanlını gözlemlediğin için sen daha iyi bilirsin.

sence devam ettirebilir mi?

Kizlar gercekten cok kararsiz kaldim ayrilma taraftari degilim ama bu kadindan ben gercekten
korktum. Neyaparsam yapim kadin memnun olmuyo. Bazen dusunuyorum tamam kadinda hakli
belki durumu iyi degildir, ama hicbirseyi tatlilikla halletmeye calismiyor. En son dugune taki almaya gitcektik
normalde bizde önce annesi aranir, anne kizkardes veya arkadasla gidilir taki almaya. Bu beni aradi
iste kizim onumuzdeki haftasonu buraya gel birlikte taki alalim tamam dedim. Annem ve bi arkadasi
yanimda goturdum. Kuyumcuda kayinvalide ben ve arkadasim ayakta altin seciyoruz uyanik ben
daha gitmeden (trabzon seti istemistim) setin en incesini ayirtmis adama kas goz yapiyo onu gostermesini istiyo
arkadasimda gulerek dediki bu sakami bunlar cok ince cocuk takmaz fln, bende dedim evet biraz kalini olsun
bu ne boyle. O gun bugundur hergun basima kalkiyor bu olayi, yok o onun hediyesiymiste niye istemisim ben.
Bu olaydan sonra birde davetiye olayi var. Gecen gun onlardayiz annemlerle ben dedimki ben soyle bi davetiye istiyorum
oda olur fln dedi. Ertesi gun beni aradi boyle tatli dille fln diyorki kizim ben baskasini begendim o olsun iyi tamam dedim
sesimi cikarmadim; Sansin boylesi 10 dk sonra nisanlim asaga iniyo ve annesine bagirip cagiriyo iste bi defada kizin dedigi olsun diyo.
E dogal olarak kadin ben oglunu fitledim saniyor :-)) ertesi gun beni arayip bilmiyorum artik senmi aradin fln yapiyo.
Ben bu kadindan gercekten biktim artik :( Görümcede ayri bi dert, kiz beni ne arayi ne soruyo neymis ben demisimki hep kizina
oncelik taniyorsun oglunu saymiyorsun. Tamam dedim ne var bunda? Karakter yapisi oyleymis ona yapilan yanlisi affetmezmis pfff
Ben iyi olalim istiyorum ama olmuyo bi turlu iclerine almiyorlar beni :(
Dugunude kendimiz yapamayiz parasini fln odemisler bile akillilar iste taki parasi onlarin olcak ya.

Kizlar nisanlim bana ailesini hic sevmedigini söylüyor. Cocugun hakkini cok yemisler
zamaninda, calismis parasini almislar en iyi seyler kiz kardeslerini alinmis. Bunlarda
hep gucune gitmis bunun. Uzerine bide bana boyle davranmalari ice sogutmus. Nisanlim
ilerde degisir mi hic bilmiyorum. Annem evlendikten sonra degisirler bunlari basina kalkar diyor.
Bendede suc var, ben hep annen bunu yapti baban bunu soyledi dedim nisanlima. Artik dinlemek
istemiyor beni bunaldim yeter arada kalmaktan diyo. Sadece sabret biliyorum ben bunlari diyor.

tam kaynanaymış..
ama dua et nişanlın annesinin dolduruşuna gelmiyor.
ikisi birlik olsalar daha kötü olurdu..
birde benim anlamadığım düğünde takılacak olan takılar neden onlara gidiyor?
takılar evlenenlere verilir...
üzgünüm ama şimdiden böyleyse bu kaynana sonradan kim bilir nasıl olur?
acaba diyorum senin önceki ilişkinden rahatsız olduğu için sana inat yapıyor olmasın?
seni istemediğini falan acaba seni bıktırarak vazgeçirmek mi istiyor ?
nişanlınla aranızda bir sorun yoksa nişanı atmak saçma olur tabi..
ama ailen sanırım sonradan olacaklara tedbir olarak istemiyolar bu evliliği..

Kizlar nisanlim bana ailesini hic sevmedigini söylüyor. Cocugun hakkini cok yemisler
zamaninda, calismis parasini almislar en iyi seyler kiz kardeslerini alinmis. Bunlarda
hep gucune gitmis bunun. Uzerine bide bana boyle davranmalari ice sogutmus. Nisanlim
ilerde degisir mi hic bilmiyorum. Annem evlendikten sonra degisirler bunlari basina kalkar diyor.
Bendede suc var, ben hep annen bunu yapti baban bunu soyledi dedim nisanlima. Artik dinlemek
istemiyor beni bunaldim yeter arada kalmaktan diyo. Sadece sabret biliyorum ben bunlari diyor.

ailesi ne kadar kötü olursa olsun..
ilerde araları iyi olur arada sen kötü olursun.
söylediklerinle kalırsın..
şikayet etmek de iyi değil..
bu sefer nişanlın da sana karşı taraf olur...

canm eğer nişanlına güveniyorsan seni sevdiğine inanıyorsan nişanı bozma
para pulla insan mutlu olmaz.bırak nasıl düğün yapıyorlarsa yapsınlar.bi günlük iş o zaten.
sen kocanı çok sev evinde öyle bir karılık yap ki onlardan dört dörtlük hayatınız olup size imrensinler.onlar nişanlını ezdilerse sende yukarı çıkar el üstünde tut.
ama dediğim gibi sevgisinden eminsen yap

Bazen takintili oldugumu bile dusunuyorum. Görümcemin beni arayip sormamasi beni
cok uzuyor. Bukadar kötü birimiyim diyorum. Cünki görümcem bitek bana karsi oyle
kuzenlerinle fln cok samimi. Annem kiziyor takma bunlari hasta olursun fln ama iste bunlari
takmaktan normal dusunemez oldum.

Nisanlimin beni sevdiginden eminim ama onu cok bunaltiyorum. Tabi onun icin
takma demesi kolay. Ben onlar kavga ettimi bir hafta tedirgin oluyorum yine
benden mi bilecek diye. Ama o bir hafta sonra yine barisiyor. Ben elim sonucta ama o
oglu. Benim tek korktugum nokta ilerde annem giibi olmak. Benim babaannemde annemi hep
ezerdi ve babamda annesini cok dinlerdi. Arada bir kizardi babaanneme oda annemden bilirdi zaten.
Ben herzaman demisimdir insallah evlenirsem ebedi olsun diye, ayrilmaktan cok korkuyorum :(
Konu zaten benim cok bisey istemem degil, hicbirsey istemedigim halde istiyorsun muamelesi gormek
kadin kafayi yemis icee, ne bayram ne seyran bisey almadi bana hala takilarin pesinde; Annemde sonunda dayanamadi
takma hicbirsey kizima dedi. Isin en garip yani kayinvalide ve kayinbaba abdestli namazli insanlar, aklim almiyor hicmi
allahtan korkulari yok :(

ps: takiyi onlarin yorede erkek tarafi alirmis, onun yerine evimize mobilya alacaklardi oda yatti, para cekip alin dedi.

canm eğer nişanlına güveniyorsan seni sevdiğine inanıyorsan nişanı bozma
para pulla insan mutlu olmaz.bırak nasıl düğün yapıyorlarsa yapsınlar.bi günlük iş o zaten.
sen kocanı çok sev evinde öyle bir karılık yap ki onlardan dört dörtlük hayatınız olup size imrensinler.onlar nişanlını ezdilerse sende yukarı çıkar el üstünde tut.
ama dediğim gibi sevgisinden eminsen yap

evet ya bence de nişan falan atma sakın. nişanlın sana bişi yapmamış ki zavallı. ailesi hakkında da çok konuşma da senin tarafın olsun hep. :51:

Bence sen kim ne takti kim ne yapti diye düsünüp hem kendini hem nisanlini üzecegine, birak bu konuyu elinden geldigince dayanmaya calis, ama bir yandan da söylenmeden sadece nasil hissettigini nisanlina belirterek. Ki nisanlin konusunda sanslisin, ailesine sesini cikarabilen bir erkek olmasi güzel, fakat unutma ki her erkegin de bir siniri vardir. Bunu sakin unutma. Seni ne kadar severse sevsin, ailesine karsi üslubunu bozmadan konusmalisin onunla, ki senin sabrettigini ve söylenmedigini görünce, o da sana destek cikacaktir.

Bence nisanlin ile konusmalisin, bu konu ilerde evliligimizi nasile etkiler sence diye sormalisin.

Erkek bu degisir laflarina da kanma, eger sen saygi seviyeni korursan ailesinin begenmedigin davranislarini aciklarken, ben bir sorun olacagini sanmiyorum. O da sana destek olacaktir.

evlenince bu aileden çok uzak bir yere oturacaksanız atmayın. ama yakınlarda oturma ihtimaliniz varsa zor olabilir.
Allah hakkınızda hayırlısını versin.

sendekıde ne sansmıs ya eskı erkek arkadasında aynı yerde ve tanıdıklar.
onuda bosver bunun ıcın uzme kendını nasıp kısmet hersey.
nısanlın nerelıde onların orada altınları gerı alıyorlar ne sacma sey,sende yakın akrabalarına soyle annen soylesın daha dogrusu altın takıcak olanlar dugunden sonra takılarını versınler yoksa kendı akrabalarının aldıgı hedıyelerıde alıcaklar.
onları ne ılgılendırır benım amcamın halamın dayımın taktıgı takılar.
bız kardeslerımın dugunlerınden sonra takılan paraları ve kucuk altınları dugunden bır kac gun sonra goturup bılezık yapmıstık sonuncata onların hedıyelerı.

Anne ve babanın dediğine kulak ver.Sonra eşin yine anne baba diyecek nişanlıyken farklı ama evlendikten sonra daha çok zora gelirsin.Anne ve baba dedimi üstelememek lazım

sendekıde ne sansmıs ya eskı erkek arkadasında aynı yerde ve tanıdıklar.
onuda bosver bunun ıcın uzme kendını nasıp kısmet hersey.
nısanlın nerelıde onların orada altınları gerı alıyorlar ne sacma sey,sende yakın akrabalarına soyle annen soylesın daha dogrusu altın takıcak olanlar dugunden sonra takılarını versınler yoksa kendı akrabalarının aldıgı hedıyelerıde alıcaklar.
onları ne ılgılendırır benım amcamın halamın dayımın taktıgı takılar.
bız kardeslerımın dugunlerınden sonra takılan paraları ve kucuk altınları dugunden bır kac gun sonra goturup bılezık yapmıstık sonuncata onların hedıyelerı.

Bitek bukadariyla kalsa yine iyi. Zamaninda benim kaldigim yerde biri yillarca pesimi birakmadi ben kabul etmedim felan. Bu oglan gitti gecen sene nisanlimin halasinin gorumcesiyle evlendi :)))) Boyle anlatinca uzak akraba gibi duruyo ama baya yakin haha Sansmidir kadermidir bilemedim. Bu evlendigi kiz benim dedikodumu yaparmis heryerde yok kocamin pesinden kostu felan bunlarin hepsi yalan. Görumcemde bana inat kanka oldu bu kizla gulermisin aglarmisin. Acayip sinirime dokunuyo bu olay geceleri uyuyamiyorum. Benim aram kiminle bozuksa gorumcem onlarla sIki fiki ben haric. Takilara gelince ben taki felan istemiyorum annemde zaten tanidiklara soyleyecek elime verin diye yani taki merasiminde degil.

Bence sen kim ne takti kim ne yapti diye düsünüp hem kendini hem nisanlini üzecegine, birak bu konuyu elinden geldigince dayanmaya calis, ama bir yandan da söylenmeden sadece nasil hissettigini nisanlina belirterek. Ki nisanlin konusunda sanslisin, ailesine sesini cikarabilen bir erkek olmasi güzel, fakat unutma ki her erkegin de bir siniri vardir. Bunu sakin unutma. Seni ne kadar severse sevsin, ailesine karsi üslubunu bozmadan konusmalisin onunla, ki senin sabrettigini ve söylenmedigini görünce, o da sana destek cikacaktir.

Bence nisanlin ile konusmalisin, bu konu ilerde evliligimizi nasile etkiler sence diye sormalisin.

Erkek bu degisir laflarina da kanma, eger sen saygi seviyeni korursan ailesinin begenmedigin davranislarini aciklarken, ben bir sorun olacagini sanmiyorum. O da sana destek olacaktir.

Ben nisanlimin degisecegini dusunmuyorum ama beni dusunduren kayinvalide olacak kadin. Bu ömür boyu boylemi davranacak bana? Ben acaba herseye ragmen cok iyi mi davransam napsam bilemedim. O kadini aramak bile icimden gelmiyor :( Zaten aradimmi oda soguk davraniyor. Babam artik dun dayanamamis aramis kayinbabayi anlatmis durumu bukadar olurmu felan, senin karin simdiden benim kizimla surtusecekse bunun sonu nereye varir felan, adam bunlar telefonda konusulacak konular degil demis. Babamda evimi biliyorsun gel konusalim demis.

altin almak ne demek yaa
bu yenimi cikmis bu aralar pek duyar olduk KK da
bu arada masallah Türkceniz gayet iyi :)

haha galiba yeni adet bilemiyorum gozumde zaten altin felan yok
naparsa yapsinlar benim dugunum olsunda. Ben bu sekilde soylememe
ragmen hala kadin siz istiyosunuz siz boyle yapiyosunuz diyoo cildirmamak
elde degil :s

Back
X