Nisanlimin ailesi:(((

buldumcukk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2009
40
0
86
İstanbul
arkadaslar nisanlimla 7 senedir beraberiz. 1 yildirda nisanliyiz. Kendisini seviyorum fakat ailesini hic begenmiyorum. Benim hayalimde hep kendi ailem gibi veya bizden daha modern daha gun gormus gecirmis bir damat ailesi vardi. Fakat bu insanlar ise bize gore daha az sey bilen cok insan icine karismamis cok bisey gormeyen insanlar. Kendi ailemle gorusmelerini bile istemiyorum nerdeyse. Nisanlimada durumu anlatamiyorum. Kafam cok karisik evlenince sehir disinda bile oturabilirim onlardan uzak olmak icin yardim edin nolur. Bize gore fazla kaba saba insanlar. Anca para konusuyolar temmuzda dugunum olucak hem herseyi onlarin istedigi gibi yapiyorum kusluk olmasin die, babasi tutmus bugun bizim evdeki koktuklar daha 1 senelik onlari alin kullanin dio. Benim ailemse boyle seyler bir kere oluyo nasil isterseniz ne isterseniz alin biz arkanizdayiz diolar. Nolur yardim edin...

eğer senden daha fazla güngörmüş olsaydılar belki seni beğenmeyeceklerdi onlarda senden utanacaktı belki
herneyse bunları problem etme önemli olan nişanlınla anlaşman
nişanlının ailesine saygı duymalısın,modern olmadıkları iyi yürekli olmadıkları anlamına gelmez bunları kafana takma lütfen.

Her şeyi neden onların istediği gibi yapıyorsunuz ki?
Bunda çok yanlış yapıyorsunuz.
Sizi ve ailenizi oldugunuz gibi kabul etmeliler,
aynı şekilde siz de onları...

Daha evlenmeden böyle düşünüyorsanız, ilerde eşinizle olacak tartışmalara hazırlıklı olun.

Nişan bozulur düşüncesiyle de nişalınıza durumu anlatmıyorsunuz sanırım.
7 senedir berabersiniz, insan o kadar senedir tanıgı, üstelik evlenecegi insana
rahatsız oldugu şeyleri söylemezse, ilerde başı çok agrır...

Şimdi örtbas ediyorsunuz, evlenince en ufak olay büyüyecek...

Son düzenleme:
7 yıldır berabersin ve mutlusun ki nişan yapmışsın ama bunları kafanda kurup gelecek için karamsar olursan problemler evliliğine ve mutluluğunuza yansır.
şimdiden seni sıkmaya başlamış bunlar.çoğu evlilikde aileler birbiriyle aynı statüde aynı kültürde olmuyor burda iş size düşüyor.birde evlenince onun ailesiyle daha sık görüşeceksin
ve hep hayatında bir şekilde olacaklar eşin ailesini hayatından çıkaramaz sonuçta.bence bunları çok takıyorsan nişanlınla konuş.

ama nişanlınızı yetiştiren kaba dediğiniz o aile

lütfen kibiri bırakın

tamam size denk olmayabilirler

yanlış düşünceleri olabilir

ama sen bütün isteklerini nişanlına söyleyeceksin

onda bitireceksiniz herşeyi

şimdiden bu düşüncelere sahip olursanız ilerde daha çok sıkıntı yaşarsınız sindiremezsiniz

insanlari kuçuk gormesen daha iyi olur gibi sanki
7 seneni verdigin adamin aylesinden bahsediyorsun ( ba$kasida olsa ho$ deil bu tarz konu$ma)

kendi e$yani kendin BEGEN al , hevesinde kalmasin o ayri , bunu istemediginide bize deil ni$anlina soylemelisin

burdan ne dememizi istiyorsunki

davul bile dengi dengine at ni$ani sen en iyisi
oldumu ?

7 senedir birlikteyiz yazmışsın.hiç ailesinden bahsetmedi demek ki sana.o yüzden nişanlılık zamanı aileyi tanımaya başlamışsın.olaya iyi yanından bakmaya çalış.sen onlara birşeyler öğretmeyi dene kırmadan.koltuk takımı vermek istemişler.teşekkür ederim ama yeni almayı düşünüyoruz yine de düşünmüşsünüz de.içlerine kapalı olduğunu söylemişsin daha iyi herşeye müdahale etmezler.kaba saba olduklarını söylemişsin.onları olduğu gibi kabul etmeyi dene.detay vermediğin için orasını anlayamadım.yani pisler mi ya da görgüsüz insanlar mı tam söylememişsin.bunların hepsinin çaresi var.yeterki sen iste.rahatsız olduğun şeyleri nişanlına söylebilirsin.belki nerede nasıl davranacağını bilmeyen insanlardır ama sen anlatırsın ailen anlatır biraz biraz değişme olur.zaten evlenince evin ayrı yuvan ayrı.ayda bir birkaç saat tahammül edilemeyecek şeyler değil.sen başarırsın bunu eşinin hatrına:)

Nisanlim aramizi bulmaya calisiyo ama ne zaman onlara gitsek ya da onlar gelse tek dertleri para. Parasi cok olucakmus die dugunumu bile istedigim gibi yaptirtmiyolar ki dugunu nisanlimla benim ailem yapicak onlardan bisey istemiyoruz. Disari ciksak bisey baksam kendime hemen ne gerek var alma evdekileri giy durumlarinin olmadigini bilsem anlicam ama oyle degiller para gidicek die herseylerini kisitliyolar nisanlim ole degil cok sukurki dedigimi alir yapar ailesine solemeden. Ama ailemin yanindada boyle deyince uzuluyorum mahcup oluyorum aileme karsi. Annem artik kizim bunlar seni istemiyo galiba ondan bole yapiyolar demeye basladi

Kibirli insanlardan hiç hazetmem ! Sevdiğiniz adamı yetiştiren büyüten o insanlar haklarında kaba saba vs. vb. gibi sözler söylemeniz hiç hoş değil , şuna gelelim herşeyi onların istediği gibi yapmak zorunda değilsiniz. Bunu açıkca söyleyin nişanlınıza

bu küçük görmek değildir konu sahibi haklı ailesi sana uygun değilse tepkini koy yarın öbür gün sana baskı yapmaya başlarlar kendilerine benzetmeye çalışır bunlar şimdiden önlemini al. nişanlınla çıkarken ailesini görmüyordun şimdi gözüne batıyor değilmi. sert gelecek ama bu işi bitirebilirsin bile. nişanlın aileni atamaz elbet. ama sende uyamazsın.

herşeyi nişanlının ailesinin isteğine göre yapman doğru değil

Tatlı dille annecim babacım doğru söylüyorsunz ama benim gönlümde şu var böyle olsa daha iyiy olur falan diyebilirsin..

Nişanlının ailesi senin çocuklarının dedesi nenesi olacak insanlarla aranı iyi tutmayı işini yaptırmayı öğrenmelisin diye düşünüyorum:):):):):):)

Beni tanisaniz kesinlikle kibirli falan degilimdir. Benim anlatmak istedigim sonucta biz onlarla yeni tanisan disardan aralarina katilan bir aileyiz. Bizim yanimizda surekli boyle para hesabi yapmak surekli para konusmak ayip degilmi? Biz evimize ilk defa gelen kimsenin yaninda para falan konusmayiz. Belki cok borca girmemizi istemiyo olabilirler ama benim yanimda degilde bunlari ogullarina solemeleri banada kizim cok acilmayin cok borc yapmayin gibi guzel bi dille solemeleri gerekmez mi? Nede olsa onlari yeni taniyorum

ben sizi anladım, ve hiç de karşı tarafı küçümsediğinizi düşünmüyorum.
yeni gelin olacak kıza al bizim mobilyaları kullan demek bence de çok saçma çünkü..

haklısınız benim ailem böyle yoku var ederken, istediğimi almaya çalışırken;
karşı tarafın para para diye ortada dolanması insanın sinirini bozar..

bilemiyorum ki, hep derler nişanlılık dönemi zor diye.
bu dönemdeki kavga kırgınlık da hep gider unutulmazmış..

siz de haklısınız o yüzden sabır demek de..susmakta..

Allah yardımcınız olsun inşallah.. nişanlınıza sabır ve bol kazanç nasip etsin..
inşallah her şey güzel ve içinize sinecek şekilde olur bundan sonra..

Sen niçin tasalanıyorsun ki?
Akıllı olup işini bilenlerin hiç başı ağrımıyor var ya..
Sen ben gibi her şeyi içinde sıkıntı edip kişilerle yüz göz olanlar
yaşadıkları sıkıntıyla kalıyorlar hiç bir şeyde istedikleri gibi olmuyor.
Benim bir arkadaşım aynı senin durumundaydı.
Nişanlısının ailesini hiç beğenmezdi hala bile burun kıvırır.
Mesafesini her daim korur. İsteklerini bir bir nişanlısına aşıladı.
Bak bizde böyledir, bu yapılmalıdır. Şu olmazsa olmaz.
Ailem tepki gösterir. Falanca da böyle olmuştu da böyle yorumlamışlardı
diye diye kavgasız,gürültüsüz beklentilerini aşıladı oğlana.
Azcık hoşuna gitmeyen bir şey oldu mu trip attı olmaz dedi.
Çoğu zaman kendi cevap vermedi kızın annesi biz de böyledir dedi.
Sonuçta her şey gönlüne göre oldu.
Demem o ki sen nişanlının ailesiyle bu diyaloglara girme.
Bırak nişanlın yapsın bu konuşmaları.
El kızıyız biz hemenn aaa şuna da bak derler.
Sevmesen de saygını duy, isteklerini yaptıracak olan nişanlındır bunu unutma..
Ahhh ahhh ben uyandım da geç uyandım

Sevgili faat galiba haklisin ama elimde degil iste. Kadin surekli komsusunun kizi yeni gelin olmus gelinlik olece duruyomus bi iki saat degilmiymis dedikce fittiriyorim bide annemin yaninda deyince inan cok uyaniyorum. Nisanlim cok sukur arkamda takma onlari diyo yoksa kafayi yerdim heralde

Niye sizden daha modern daha gün görmüşü kabulünüz de bunu beğenmiyosunuz
Bence sizden daha gün görmüşü de sizi beğenmezdi, tıpkı sizin şimdi yaptığınız gibi
Ki bence beğenmeyen evlenmesin, nişanlandıktan sonra mı beğenmeyesiniz tutuyo anlamıyorum..

aynı eşimin aılesı. Yapacagım tek yorum allah yardımcın olsun sureklı para dusunen ve kaba ınsanlarla yasamak ınan cok zor. Ben yakın oturmak gıbı bır hata yaptım sen yapma nolur dusuncesız va kabaca ya sureklı gelırler yada sureklı cagırırlar

insanları küçük görmen anlamsız....
ne insanlar var ah bi bilsen...
sonsuza kadar onlarla bi şekilde ilişki içinde olacaksın bunu kabul et....

İnsanları oldugu gibi kabullenmeyi başardığımız zaman nişanlılik donemi de daha kolay atlatilir, evlilikler de daha iyi olur.
Hic bir aile sizin ailenizde tipatip aynı olmasını beklemeyin. Daha görgülu olsa ya da denk olsa da o zaman da baska seylere takilirsiniz. % 100 uyum beklemeyin. Bekledikce siz üzülürsünüz daha yolun cok basindasiniz. 3,5 yıllık evliyim benim de kısmen sizin gibi durumum, ben de zamanında cok üzüldüm esime her seyi yansıttım onu da üzdüm. Baktım hic bi sey değişmedi. Yaklaşık 2 yıldır onları oldugu gibi kabul edip sadece dinliyorum cevap vermiyorum, unutulup gidiyo iste:) simdidaha mutluyum. Keske ta Nişanlıyken böyle yapsaydım diyorum kendimi o kadr yıpratmaya değmedi.

canım ben seni gerçekten anladım ve onları hor görüdüğün düşüncesi de hiç geçmedi aklımdan..insan iyi de olsa kötü de olsa kendi ailesi gibi bekliyor karşı tarafı ama genelde farklı oluyor aileler..sen nişanlınla anlaşmana bak..diyelim koltukları istemedin -ki en doğal hakkın -bence bunu direk ailesine değil nişanlına söyle o da ailesine söylesin..öteki türlü yok yere cephe alırlar sana ileride evliliğini bile etkileyebilir.kısacası duymazdan-görmezden gelen sonuçta 2.ye anne baba sahibi olmak için evlenmiyorsun herkese kendi ailesi yeter eşinle aranı iyi tut gerisi boş ...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…