nişanlımın ailesi

pink_rosa

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2013
5
0
36
İstanbul
Ben 1,5 aylık nişanlıyım, kısmetse ekimde düğünüm var. Ama bazen nişanlımın ailesinin tavırları hoşuma gitmiyor. Alınganlık mı yapıyorum diye çok düşündüm fikirlerinize çok ihtiyacım var. Nişanlımın annesi ilk baştan beri bana yakın davranmıyor, beni istemeye geldiklerinde giyimimi tenkit etmişti mesela. Daha sonra bir gün nişan için konuşma yapmak için bizim evimize gelmişti yalnızca kadınlar, nişanlımın ananesi ve yengesi de vardı. Onların yanında anneme sanki biraz dalga geçer gibi davrandı. Ben öyle hissettim canım çok sıkıldı. Annem de fark etmiş hatta. Nişan yapıldıktan sonra tüm takıları da kendilerine tuttular, bize vermediler. İnanın bazen canım çok sıkılıyor bu nişana kalkışmakla hata mı yaptım diye düşünüyorum. Ama çevre baskısı ağır kaçıyor ve benim 2 tane abim var biraz da onlardan çekiniyorum. Gelinliğimi mesela kaynanam seçti, içine çamaşır ve ayakkabı almıycaklarmış. Olsun almasalar da ben alırım o sıkıntı değil ama sanki tam ısınamadılar bana o benim canımı sıkıyor.
Bir de nişanlımla eğitim seviyelerimiz aynı ikimiz de üniversite mezunuyuz ama onun daha geçerli bir mesleği var, benim çok güzel bir işim yok. Acaba bu mu etkili oluyor tavırlarında. Hani kızın çok iyi bir işi yok oğlumuza layık değil düşüncesi mi var diyorum. Bir de yanlış anlamayın ama benim ailem daha varlıklı ancak onların pek durumu yok, acaba bunu mu garipsiyorlar diye de düşünüyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var canım çok sıkılıyor.

Annemle dalga geçip aşağılayacak kaynananın alnını karışlarım.
Gönder yüzüğü başka bir kurban bulsun kendine, belli ki
evlendikten sonra iyice coşacak.
O zaman iki abin seninle mi çekecek bu kadını.
Annenle konuş bence, madem durumun farkında, bile bile yakmasınlar başını.
Mutsuzluklar içinde kıvranırken elalemden fayda gören olmamış daha.

gelinliiğni kaynanan seçtı ve sen ses çıkarmadın mı:53: o zaman sana mustehak dıyeceğim bana kızacaksın. buldu sessız gelını ezerde ezer artık. cnm ses çıkarsana ya..kım oluyoda gelınlığıne karışıyo...

ya kızlar inanın kafam çok karışık
gelinliği o seçti ama tabi karar senin fln dedi ay biz beğendik sadece illa ki istemem dersen biz bişey diyemeyiz dedi
ben seçtiği gelinliği beğendim güzel çirkin olsa istemem zaten, belki de bütçelerine o uyuyodur dedim
ama tavırlar günden güne böle devam edince ben ne yaptım diyorum inanın
sizce bu davranışalrın nedebi nedir kızlar?

ailen sorunlu ve takıntılı yarin oğullarıda ona uyarsa, yandın vallahi anlattığın gibiyse aileyi beğenmedim , kibir, kıruntu bunlar iyi ikaretler değil perkembenin ne olacağı çarşambadan belli gibi kaynana neden sana seçtirmiyor , ay canım sana epey müdahale yapacak gibi kesinlikle izin verme yoksa tepene çıkar! bende yaşanmışlık var ondan, kaynana bozulursa bozulsun , nasıl alıştırırsan öyle gider, dikkatli ol

ben 1,5 aylık nişanlıyım, kısmetse ekimde düğünüm var. Ama bazen nişanlımın ailesinin tavırları hoşuma gitmiyor. Alınganlık mı yapıyorum diye çok düşündüm fikirlerinize çok ihtiyacım var. Nişanlımın annesi ilk baştan beri bana yakın davranmıyor, beni istemeye geldiklerinde giyimimi tenkit etmişti mesela. Daha sonra bir gün nişan için konuşma yapmak için bizim evimize gelmişti yalnızca kadınlar, nişanlımın ananesi ve yengesi de vardı. Onların yanında anneme sanki biraz dalga geçer gibi davrandı. Ben öyle hissettim canım çok sıkıldı. Annem de fark etmiş hatta. Nişan yapıldıktan sonra tüm takıları da kendilerine tuttular, bize vermediler. Inanın bazen canım çok sıkılıyor bu nişana kalkışmakla hata mı yaptım diye düşünüyorum. Ama çevre baskısı ağır kaçıyor ve benim 2 tane abim var biraz da onlardan çekiniyorum. Gelinliğimi mesela kaynanam seçti, içine çamaşır ve ayakkabı almıycaklarmış. Olsun almasalar da ben alırım o sıkıntı değil ama sanki tam ısınamadılar bana o benim canımı sıkıyor.
Bir de nişanlımla eğitim seviyelerimiz aynı ikimiz de üniversite mezunuyuz ama onun daha geçerli bir mesleği var, benim çok güzel bir işim yok. Acaba bu mu etkili oluyor tavırlarında. Hani kızın çok iyi bir işi yok oğlumuza layık değil düşüncesi mi var diyorum. Bir de yanlış anlamayın ama benim ailem daha varlıklı ancak onların pek durumu yok, acaba bunu mu garipsiyorlar diye de düşünüyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var canım çok sıkılıyor.

canım ya yazının başında sizi kimsesiz gibi düşündüm,oysaki üniversite mezunu ,varlıklı bir ailenin kızıymışsın,usul erkan neyse diret lütfen ceplerinde akrep mi var ,ailenle dalga geçilmesi ne demek kırk yıllık kocam olsa boşarım,iyi niyetli olun ama lütfen suistimal ettirmeyin kendinizi ve ailenizi derim ,sevgiler.

Kv. niye böyle yapıyo biz bilemeyizde Şunu söyleyeyim sana şimdi susarsan sesini çıkarmazsan ileride çıkarsanda fayda etmeyecek Nişan bozulur korkusuyla davranırsan çok yalnış yaparsın Bize derdini nasıl anlatıyosan nişanlınada hatta kvdenede ben böyle hissediyorum ve rahatsızım de güzellikle Bak bakalım seni ne kadar istiyolar Hayat senin hayatın ister baş eğersin hayatını onların vicdanına bırakırsın.... ister nişandan dönmeyi göze alır ama kendini ezdrmez hayatını ele alırsın Keyfine kalmış bi durum Oku bak bu sitede yüzlerce kv koca derdi çeken evliler var Sorunlar evlendikten sonra kolay çözülmüyo Helede kv sorunu :50:

Arkadaşım bu işin sonunda kayınvaliden daha da fazlasını yapacak ya konuşacaksın ya da hep böyle susacaksın. her ne olursa olsun anneni ve seni eleştirmeye hakkı yok.

Arkadaşım bu işin sonunda kayınvaliden daha da fazlasını yapacak ya konuşacaksın ya da hep böyle susacaksın. her ne olursa olsun anneni ve seni eleştirmeye hakkı yok.

Bence ailenle görüş derim evlenince daha da değişir Aiilen seni anlayacaktır ne demek ayakkabı filan alınmıcak alacak ezdirme kendini ilk günden çok pişman olursun çok Ailenede ezdirme hiç derim

benim kv de annemi azarlamış çocuk gibi ben duysaydım parçalardım orda onu
sonra oğlunun yanında yüzüne söyledim anneme böyle böyle yapmışsın diye
inkar etti, alttan girdi üstten cıktı ama nafile oğlu sağolsun arattırdı annemi özür dilettirdi 3.5 yıl olacak hanımefendinin hala içinden cıkamamış bu özür dilemesi..Ee herkes haddini bilecek...sonrasında dikkat eder oldu davranışlarına dahada bişeyine rastlamadım..Bir kere annemi sessiz buldu ezmeye çalışacaktı..Yok öyle...
Sessiz kalma, kırıcıda olma ama hakkını asla yedirme..Oğlan annesiyim diye havalara grmiş belliki

canım hayırlı olsun inş. mutlu olursun gelinliğini niye kendin seçmedin inanamıyorum çok kızdım yaniii..bu kadar da olmaz... ilk seferde bu gibi sorunlar çıkıyor mutlaaka ama hep böyle sürecekse boşuna hayatını karartma derim sana...

ya kızlar inanın kafam çok karışık
gelinliği o seçti ama tabi karar senin fln dedi ay biz beğendik sadece illa ki istemem dersen biz bişey diyemeyiz dedi
ben seçtiği gelinliği beğendim güzel çirkin olsa istemem zaten, belki de bütçelerine o uyuyodur dedim
ama tavırlar günden güne böle devam edince ben ne yaptım diyorum inanın
sizce bu davranışalrın nedebi nedir kızlar?

canım başta yanlış anlattın ozaman derdini zaten inanamadım ben sana..benimkide bu şekilde olmuştuu 2 taraflı beğenilme oldu onlarında beğenmesi hoşuma gitmişti açıkcası...

tek temennim evlendikten sonra bu olayların daha da büyümemesi
çok fazla şey okuyoruz burda
ezdirme kendini kesinlikle
hele de ailene kesinlikle laf söyletme derim
gerekirse sen birşey diyemiyorsan ailen desin
ki seni sahipsiz sanmasınlar:20:

Çok sert olma kırılırsın, yumuşak olma ezilirsin diye bir söz var bilir misin?

Annen konusunda olay yerinde anında müdahale etmeliydin diye düşünüyorum,
Hani ben mi kuruntu yapıyorum diye sormuşsun ya, emin ol o kuruntu sandıklarımız bizzat karşındakinin düşünceleri..
Bende zamanında kuruntu mu yapıyorum dedim kendi kendime ama hiçte kuruntu değilmiş, sonradan anladım
Ezdirme, ne aileni ne kendini... Dur demeyi başarabilirsin, seni olduğu gibi kabul etmeli ve oğlunun sevdiği kadına saygı duymayı öğrenmeli.

Mutluluklar

Bir genç kıza giyeceği gelinliği seçtirmeyen zihniyeti anlayamıyorum gerçekten. Bu hayatta bir sefer yaşanabilecek birşey..
Tamam gelinliğe ayırdığınız bütçe kısıtlı olabilir ama insan kızım bak gelinliğe şu kadar verebiliriz, imkanlarımız ölçüsünde istediğin gelinliği seç demek çok mu zor !!!!

İki üniversite mezunu insansınız.
Niçin nişanlına karşı isteklerini açık açık belirtmiyorsun.
Bu bu yapılır haberin olsun de yani bunu bile diyemiyorsanız nasıl karı koca olacaksınız?

Aman mühim değil onun için huzurumuz bozulmasın diye diye tepeye çıkıyorlar bunlar.

Gelinliğimi kaynanam seçti ne demek?
Böyle düğün mü olur, mutluluk mu olur?
Nasıl razı geliyorsunuz anlamıyorum.
İçine çamaşır ayakkabı almayacak ne demek?
Nişanlına söyle almamız gerek diye onlar karışmasın ikiniz gidin alışverişe de ne olacak.
Yani ben de çamaşırımı ayakkabılarımı kendim aldım ama biz eşimle her şeyi kendimiz yaptık.
Ailelerden kuruş istemedik bu yüzdendi.

Şimdiden böyle her şeye susarak değerli olacaksınız sanmayın.
Değer vermek istemeyen ne yaparsan yap vermiyor.
Değer vermek isteyen de her türlü veriyor valla ben bunu gördüm çevremde.

bence gelinliği gerl götürün oradan değiştirin seçimi siz yapın,
yoksa ömür billah pişman olacaksınız malum kız evi naz evi,
annenizi onlara ezdirmeyin ne emeklerle sizi büyütmüş ,okutmuş

valla olumsuz konuşmak istemiyorum ama evlilik çok zor, 2 insanın aynı evde yaşaması ve alışma sürecinde bile sorun oluyor. kayınvaildenin gelinliği seçmesi demek hayatınız boyunca sizi yönetmeye çalışacağı anlamına geliyor. hem kaynana hem eşin taşıması, kaldırması çok çok zor olur. Eğer vazgeçemeyecek kadar çok sevmiyorsan hiç bir şeyden korkma ve çekinme. Ayrıca takıların erkek tarafında kalması ne demek ya, öyle şey olurmu hiç. ne gördüm ne duydum. durumu hiçte abartmıyorsun, balık baştan kokar ve sizinki kokmuş :(

Back
X