- 19 Mart 2010
- 21.479
- 15.166
- 498
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
kızlar merhaba daha önce başka bi konu açmıştım nişanlımın ailesinin ilgisizliği ile ilgili hala devam ediyor ve bu beni çok mutsuz ediyor ne yapacağımı bilemedim beni sevmiyo değilller yemeğe çağırıyolar onlarda kalmam için ısrar ediyolar bir yere gittiler mi götürüyorlar yani beni ağırlamayı çok seviyolar ama hep bişiler eksik ya çeyiz alıyorum onlarda ne bi kıpırdama var ne başka bişi var lcd tv aldık geçenlerde dünden önceki günde evlerine gittim tvniz hayırlısı olsun ama keşke mobilyalarla alsaydınız falan dedi kaynanam ay sinir oldum ya zaten hiç bişeye kalkışmıyolar bari yorum yapma hayırlısı olsun de geç dimi seneye düğün diyolar ama altlarına kaynar su dökmek lazım ayaklanmaları için nasıl soğuk kanlı insanlar anlatamam görende çok paraları var herşeyi bir kerede alacaklar sanır herşeyi nişanlımla yapacaz zaten borç harç alacaz herşeyimizi ama onların bu vurdum duymazlığı çileden çıkarıyo artık beni. geçenlerde açtım ağzımı yumdum gözümü 2013 değil 2014ü bile göremicez yakında dedim kaynanam olur mu öyle şey seneye olacak düğün diyo ama hep bizim uğraşlarımızla olacak çok yoruldum artık büyük eşyalarımızı alacak gücümüz olsa bugün nikah kıyar evlenirim sırf onlarla uğraşmamak için kaparım kapımı dinlerim kafamıya kızlar şimdi yine abartıyorsun diyenleriniz olacak ama inanın kkdan başka içimi dökebileceğim kimsem yok birazda bu yüzden kafama bu kadar takıyorum galiba güzel yorumlarınızdan beni mahrum etmeyin ben okadar heyecanlıyım seviçliyim ki bir iğne bile alsam dünyalar benim oluyor ama karşımda buz gibi suratlar görünçe çok üzülüyorum beni istemiyo değiller çok seviyolar ama tepkileri çok sıradan ben hoplayalım zıplayalım istemiyorum ama hiç değilse tebessüm etseler bana yetecek of of çok takıyorum kızlar ha bide kıskanç eltiden alınan çeyizleri saklama ve onun yanında çeyiz ve düğünden konuşmama huyları var bunada anlam veremiyorum hanfendi kıskanmasın kudurmasın diye hiç bişi konuşulmuyo
canım ama kızın çeyizi gibi olmaz ki erkeğin çeyizi. seneye hangi ayda olacak bilmiyorum ama topu topu bir ayda halledilecek işler erkeğin çeyizi.
bizimkisi öyle mi , incik cincik işler var çeyizimizde. onlar mobilyacıya gidilecek topu topu kaçtane mobilyacı var ortalıkta seçilecek mobilyalar alıncak. zaten her halde borç ile ödenecekmiş.
onlarda bunun sıkıntısını yapyorlardır..
bence sen kendi mobilyanı şimdiden kafanda dizayn et (sendeki bu heyecana etmişsindir kesin)
mobilya alınırken daha kolay olur
size karşı bi saygısızları yok çok takılmayın
tabi ki sizin kadar heyecanlı olamazlar sevdiğiyle bi yuva kuracak olan sizsiniz
değil kayınvalide eşler bile pek umursamaz öyle çeyizdi çanaktı bakar geçer
eşyaları siz alacaksanız sorun ne sizin kendinizi ayarlamanız gerekiyor
yada onlar yapacaklarsa belki bildikleri birşey vardır bi yerden para gelcektir onu bekliyorlardır
bilemezsiniz bu tür konulara takılırsanız kayınvalideye karşı dolarsanız iyi olmaz
eltin konusunda ise belki ona birşeyler yapmamışlardır yada eltinin öyle çeyizleri olmamıştır üzüleceği için yanında konuşmuyorlardır
Canm daha varmis evt soledikleri gibi
erkek tarafi moblya alir gecer pesin yada taksitle
ama unan kiz tarafinin ki bitmio bk bizmkilrr aldi
Bitti ama bizum hala ufak tefk alcklarumiz var siznki bi de seneye
daha iyileruniyenilerini aldrirsin
Bnde nsanlndigmgunden itibaren devmli nezamnalcklar diye
kuduruyodum :)
ama inan simdi alsalr neolck tox olck hep
kiz ceyizi bitmio sen alabildigin kadr al cnm
herseyi zamana brakmya cals cnm zamnvr
öncelikle hiç kimseden sizin gibi olmalarını beklemeyin. çünkü hayatta hiç kimse kişinin kendi gibi olamaz. size bir saygısızlıkları yoksa yatın kalkın buna şükredin. nelerini okuyoruz bu forumda. eltinizin olduğunu yazmışsınız, yani ilk düğünleri değil. bu konuda tecrübeli olduklarından rahat davranıyor olabilirler. ilk düğüne benzemez tabi. birde eltiniz kıskançmış belki ondan dolayıda heyecanlarını bastırıyor olabilirler. kıskanç bir eltinin neler yapabileceğinide bu forumda okuduk.sizi anlıyorum ama, heyecanınızı paylaşmak istiyorsunuz bundan daha doğal bir şey yok. kendinizi bu şekilde üzmeyin sakın. nişanlınız size eşlik ediyorsa bu bile yeter. eğer nişanlınız heyecanınıza ortak olmuyorsa ozman ciddi bir sorun var demektir. bu böyle başlar böyle gider, ve siz buraya daha çoook konu açarsınız. sıkmayın o güzel canınızı. içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın.
ben çoğu şeyimi yaptım zaten mutfak eşyalarım yatak odası takımlarım mobilyalar hariç herşeyimizi aldım heralde seneye olacak diye bu kadar rahatlar ama hiç durumları yok ve para biriktirmeye bile yetmiyo kazançları kıyamam nişanlım arada kalıyor evinede yardım etmek zorunda bende onlara yardım ediyorum kendi anne babam hayatta değiller ve onlardan hiç ayırmıyorum kendi annem babam gibi davranıyorum zaten babası sorunlu bi adam hiç eve hayrı yok sanırım biraz nişanlımın ailevi sorunlarındanda yıpranmış durumdayım çünkü ben çok huzurlu bir ortamda büyüdüm ama allah onları erkenden aldı yanına kısmet herşeybiraz çabalarını görsem bir adım gelseler on adım gidecem onlara heralde parasızlığın ezikliğini de duyuyorlar dua edin kızlar bu günler geçsin
eltim bizimkilerden görmüşte kendi ailesinden bişi görmemiş ailesi düğününe bile gitmemiş bide kişiliğinde kıskançlık var nedir benle derdi anlamıyorum ben o kadar iyi davranıyorum konuşmaya muhabbet etmeye çalışıyorum beni gözüyle bi süzüşü var anlatamam ya giydiğimi kıskanır işimi kıskanır aldığımı kıskanır bu kadın benim nişan bohçemdaki makyaj malzemelerimi aldı bişi demedim evinde gördüm şok oldum nişan yüzüğüm kayboldu onun evinden çıktı bişi demedim benim tek derdim kocaman bi aile olup mutlu olmak ama allah kimisini malla kimisini canla imtihan edermiş galiba benim imtihanımda insanlarla
Hmmmm şimdi anlaşıldı neden ağırdan aldıkları AİLEN YOK anne baba yok başta. Üzülme aynısı bende de var.Benimde ailem yoktu.Teyzemin evinden gelin çıktım düşün..
Ama inan oyalamalarının sebebi o.Anne babamız olsaydı başımızda az da olsa ağırlıklarını koyarlardı...
Şimdi meydanı boş buluyolar tabi ki..Sende yardım ediyormussun baksana..Zorunda değilsin ve bence yapmada ileride enayimiyim ben dıye çok yakınırsın.1,5 yıllık evlıyım neredeyse senın yaşadıklarını bende yaşadım.
Sen ne kadar yaparsan yap sana yapmayacaklar ... Bunu da kk da bi arkadaş demişti dersin.. Sende evleneceksin kendi yuvanı kurmaya çalışıyosun biraz harcamalarına dikkat et.Eşin evet şimdilik yardım edecek ailesene bu doğal birşey ama evlendikten sonra da kendi ailesi olacak oda bunun ayrımını yapar umarım.
Hakkında hayırlısı ne ise o olsun arkadaşım...
bu arada kayınvalidelerinde daha evlenmeden elti için önyargı oluşturacak tavırlar sergilemesinide anlayabilmiş değilim. bizde nişanlığımı aldıktan sonra kayınvalideme gitmiştik, orada eltilerim va diye nişanlığı arabadan indirmedik. hiçbir heyecanımı paylaşamadım eltilerimle. hele ilk evime gelişlerini hiç unutmuyorum. daha evlenemden ev yerleştiriyorduk mağazaya girer gibi girdiler baktılar çıktılar. nezaketen bir yardım edelim bile demediler. yinede kırılmadım davranışlarımı değiştirmedim ama en fazla 1 yıl dayanabildik huzursuzluklar başladı. diyeceğim o ki değişen birşey oldumu yine yaranabildikmi hayır. geçinmeye gönlü olmayan herşekilde geçinemez. o yüzden sen nasıl istiyorsan öyle davran. kayınvalidenin yok göstermeyelim etmeyelimlerinide sakın normal karşılama, çünkü suç ortağı oluyorun. bunu nişanlınla paylaş ve sana çok saçma geldiğini düşüncelerini olumsuz etkilediğini söyle. normal karşılma.
arkadaşım bu elti seni çok üzer. buna sakın izin verme. bırak melek olmayı, karşında iyilikten bile anlamayan şeytan var. öyle sinir oldum ki bu bahsettiklerine üslubuma bile engel olamıyorum şuan. Allah insanlara gerçekten sevgi ve merhamet versin. kime insanlar gerçekten bundan çok yoksun. kendi hayatlarınıda başkasının hayatlarınında kabusa çeviriyorlar. sakın yapmacık iyi davranmaya çalışma çünkü hiçbi zaman yaranamayacaksın. makyaj malzemesi kaç paralık şey yaa, nasıl sinir oldum.. alsında bi tarafına sürsün.
merhabalar eltin için birşey diyemiyeceğim ama kv ve kp için çok iyiler severler diyorsun belliki maddi durumları yok. Herşeyi nişanlın yapacak ,bellki bu durum için üzülüyorlar ve bunun ezikliği yüzünden pek yorum yapmak istemiyorlar. Bu durumun nedenini nişanlın biliyordur ama belki çekiniyordur söylemeye. Bende nişanlıyım 2 ay sonra kısmetse evleniyorum. Nişanlımın ailesinin durumu iyi değil , nişan öncesi oturduk konuştuk nişanlımla durumun iyi olmadığını kardeşini okuttuklarını o yüzden bize birşey yapabilecek durumları olmadığını ,herşeyi kendisinin yapacağını, evlendikten sonra taksitli borçlarımız olacağını açık açık konuştu benimle.Evlerine giren parayı ve giderlerini biliyorum yoksa yok. Ya olmaz borçla evlenemem beni ilgilendirmiyor diyecektim yada birlik olup öderiz ikimizde çalışıyoruz diyecektim. Bende kv ve kp bana olan sevgisini ve ilgisini bildiğim için (karşılıklı tabi) 2. şıkkı seçtim. Çünkü biliyorum olsa alasını yaparlar.
Sende bir çabalarının olmadığından şikayetçisin belki de benim durumumdasındır nşanlınla ılımlı bir şekilde konuşsan gidişatı bilsen sende bekleyiş içine girmezsin belki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?