nişanlımın ailesini anlayamıyorum:(

doğru söylüyosun benimkilerde aynı şekilde mesela mobilya bakıyorum şöylemi alsam böylemi alsam hep sen bilirsin sen nasıl istersen , sanki kendilerinde yorum yapma hakkı görmüyorlar,içimizi bilseler , halbuki sevindiklerini belli etseler,yorum yapsalar mutluluğum 2 ye katlanıcakk . Onları da anlamaya çalışıyorum bazı şeylerde ben anlamıyorum siz fikir verin diyip onalrın dediğini yapıyorum vss kendilerini iyi hissetsinler diye. Ama artık bende bunaltım kafama göre takılıyorum canım ne istersee hayırlısı olsun ,güle güle kullan diyip geçiyorlarr... Ne bilim zatn evlilik psikolojisi var kendi stresim yetiyo bazen düşünüyorum ki belki böyle daha iyi karışan,dırdırcı olmasındansa çeksin kendini. Nasıl başlarsa öyle gider evlendikten sonra da hep arada sınır olur ,evime karışmaz

aynen cnm kendimizi yıpratmaktan başka bişi yapmıyoruz evlenincede aynı şey sürüp gidecek oysa annelik yapsalar sahiplenip fikirlerini söyleseler ah ah

"büyük eşyalarımızı alacak gücümüz olsa bugün nikah kıyar evlenirim sırf onlarla uğraşmamak için kaparım kapımı dinlerim kafamı " demişsin ya canım. bence çok yanılıyorun. emin ol evlenince çokkk daha zor günlerin olacak. o yüzdeb bugünlerin tadını çıkarmaya bak nişanlınla. eşyayı fln da takma kafana. birlikte yapın, zarurı şeyleriniz dışında bazı şeyleri de eksik yapıverin çok zorlanacaksanız maddi olarak. ama bunları takmayın. benim eşimin ailesi sadece 4 halı ve pazardan hazır alınmış perde getirdiler bana, o zaman üzülmüştüm en azından güzel bir perde alsalardı ya da en azından yıkayıp getirselerdi diye(pazar malı ya, heryerinde çıkmayan gres yagı sanırım lekeler vardı). neyse sonra bir baktım o kıçı kırık perlerle halının ağalığını yapıolar bana güler misin ağlar mısın. aman dedim iyi ki de başka bişeyimi almamışlar(zaten biz istememiştik eşimle biz herşeyi kendimiz alacağız diye konuşmuştuk). düşünsene kadın allah esirgesin başka bişey alsa beni 2 günde kovardı evimden herhalde bunları ben aldım diye. haaa bu arada, eşimin memleketinde olan düğünde tutulan uyduruk düğün salonunun(ucuz olsun diye hafta içi ve gündüz tutmuşlardı:)) bin lira olan parasını ödediklerini de kafama kakmıştı sevgili k.valideMMM. ne pişman olmuştum, salak mıymışız demiştim eşime düğünde takılan 10 çeyreği veriverseydik di,ye bu lafları duyup da acısı içinde kalmasındansa giden para olsun. inan hala da kızarım kendime, düğünde takılan paraları(baya da çok para gelmişti eşimin memlekette,altın daha azdı) k.valideme annem alın siz de zorlanmayın sizin hakkınız olsun paralar demişti. k.valide de yok yok demişti. keşke ben zorla verseymişim. anla artık hikayemden anlaman gerekeni canım üzülme bu kadar...

aynen cnm kendimizi yıpratmaktan başka bişi yapmıyoruz evlenincede aynı şey sürüp gidecek oysa annelik yapsalar sahiplenip fikirlerini söyleseler ah ah

bazen bende senin dediğin gibi düşünüp üzülüyorum ama bazende buradaki konuları okuyup halime şükrettiğim de oluyor. Çünkü bazı insanlar samimiyetin anneliğin derecesini bilemiyip,haddi olmadığı konularda gereksiz yorumlar yapıp huzur kaçırtabiliyorlar. O yüzden şükredip en azından aramızda sorun yok nasılsa sevip,sayıyorlar bende aynı şekilde diyip kendimi avutuyorum ve alıştım bu durumada. Boşver kalabalık kalabalık her kafadan ayrı ses çıkan alışveris olaylarına girmeyiveririz nişanımı nişanlımla gittik herşeyi aldık ettik kafama göre, düğün salonunu nişanlımla seçtik fikir bile sormuyoruz artık,,geçen gün gittim nişanlımla gelinliğimi beyendik aldık. Böylesi daha işime gelmeye başladı valla içimden geldiği gibi özgürce alıyorum herşeyimi. Yok rengi kötümü,şurası çokmu açık vs vs heves kaçırmıyorlar. İster istemez yaş gereği zevkler farklı olabiliyor çünkü. Boşver tadını çıkar... hayırlısı olsun bu arada

canım sabırlı ol. ama bır yere kadar. nısanlının aılesı kotu degıldır elbette ama cokta insiyatif tanıma. paraları yok dıye agırdan alıyorlardır senın de ceyizini kendın yaptıgını gorunce belkı de zaten yapıyor gıbı dusunup bı bosvermıslık vardır elbette. tabı paraları da yoksa nasıl yapacaklar ki bıde o yönü var bılemıyorum ki karısık bı durum. ben de nısanlanınca kendı esyalarımı kendım almayı dusunuyorum aılemıze yuk olmak ıstemıyoruz sevgılım de oyle dusunuyor. sen uzulme ama bak ben de nısanlanmak ıstıyorum ama bı turlu olmuyor en azından sevdıgınle nısanlsın ne guzel

valla haklısın cnm galiba bizim yerimizde olmak isteyen çok kız vardır kaynanaları karışmasın yorum yapmasın isteyen galiba insanoğluna yaranılmıyo karışsa karıştı diyoz karışmasa karışmadı ortası yok heralde

cnm valla sevdiğinle birlikte olmak nişanlanmak evliliğe adım adım yaklaşmak çok güzel bişi allahım sana ve her isteyen genç kıza nasip etsin biraz sabır allah en doğru zamanı nasip edecek size

gelin kısmısına yaranılmazzz dermişimmmm o duruma düştük bi ann :)))

solitariewoman kendini de nişanlını da yıpratmamaya bak. mutlu bi yuva hemen kurulmuyor eşya sonradan da olsa alınıyor ama mutluluk kaybedilince onu hiçbir parayla alamıyorsun. ailesi konusunda haklısın ama yapacak bişey yoksa beklemekten başka çare de yok bence.

solitarywoman, nişanlınızla çalışarak herşeyi birlikte alıyorsunuz, bu çok özel ve güzel bir durum.
Keyfinizi kaçırmayın aklınıza takılan, üzülmenize değmeyecek o konular için.
''Mobilyalarla birlikte alsaydınız '' bir fikir sadece. İnanın bunda kırılacak bir durum yok.
Farzedin ki en yakın arkadaşınız size bir tavsiyede bulunmuş.
Dert etmeyin böyle şeyleri içinize, nişanlınızla mutlu olmaya bakın.

çok abartmışsınız bence...büyük bi sorun görmüyorum ben burda...ne gzl işte esyalrınızı beraber alıyosunuz calışıp cabalayıp bu çok zevk veren biseydir...

Bence siz çok takıntı yapmışsınız.. Bunca şeyi kıskanmıyordur herhalde.. Bana kalırsa, siz eltinizi çok fazla takiptesiniz ki yaptığınız en ufak birşeyi kıskanıyor sanıyorsunuz.. Bu şekilde düşünceler barındırmaya devam ederseniz, ileride aranızda epey bir soğukluk olur, ve bu diğer aile üyelerine de yansır benden söylemesi..

Canıııım takma kafana yaaa bak benim düğünüme 2 ay kaldı ortada beyaz eşyalardan başka hiç birşey yok, sen onlar karışmıyo diye üzülüyorsun bende bizi karıştırmıyorlar diye sinir oluyorum,öyle olunca karşı tarafa gebe oluyorsun.Ben pek gidip gelmem onlar isterler ama çok gitmem gerek yok, arayıpta sormazlar öyle kafamıza göre takılırız yani
Daha 10 ay var düğününe bence bunlar küçük şeyler allah korusun olmasın ama daha nelere görceksin..Sakin ol sabırlı ol mesafeni koru derim ben

takıntıyla ve takiple alakası yok canım tabikide kıskanıyor ya alyansımı almaya kadar cesaret etti buna bile bişi demedim kızıyla oynuyorum önümden alıyo daha bir sürü şey benden beş yaş küçük daha 20 yaşında daha çok şey yaşadım o giderken dönüyordum ben ama onu dışlamak yerine hep kucak açtım anlamıyo tabi neyse sen yazdıklarımdan bunları anlamışsın saygı duyuyorum cnm

28 senelik evliyim...eskiden nişan alışverişine kafile halinde gidilirdi...kuyumcuya girdiğimizde eşim ne istediğimi sordu bende beğendiğim seti gösterdim hiç unutmam rahmetli kayınvalidem hemen ''aynısından yengene de alalım oğlum kıskanmasın'' demişti...düğünde iki elti aynı seti takmıştık:))ertesi sabah hemen gidip değiştirmiştim...bu 28 senedir hiç değişmedi...aynı site de oturduk,aynı arabaya bindik zaman geldi aynı model giyindik aynı yemekleri yaptık...çok enteresandır ilk yıllar çok sinir olurdum ama sonra alıştım hatta hoşuma gitmeye başladıartık yaşlandık şimdi de çocukları yarıştırıyoruzokulları,işleri,arabaları bir örnek gülsem mi ağlasam mı

bizim herşeyimizin aynı olmasına imkan yok çünkü biz herşeyimizi kendimiz yapıyoruz ve çalıştığımız için ödeme gücümüz var istediğimiz şeyim çok kaliteli olmasada orta hallisini ve beğendiğimiz şeyleri alıyoruz ben 16 yaşımdan beri çalışıyorum ve birikimim var biriktirdiklerimi şimdi gönlüme göre harcıyorum benim alabilme gücümü kıskanan eltim ne ailesinden nede kocasından bişi görüyor ama bunda benim suçum ne gittiğimiz yerlere götürmek istiyoruz çocuğu var kocası çalışıyo gelemiyo eşi gezdirmeyi pek sevmiyo biz gezmeye yemeğe içmeye bayılıyoruz off ya sıkıyo bu mevzular artık beni evlenince büyük ihtimalle görüşmeyeceğim hem kendim hemde evliliğim zarar görmesin diye allahtan nişanlım durumun farkında da o da evimize adım attırmam onu diyo sevdiceğim nasıl üzüldüğümün ve çaba gösterdiğimin farkında

Hiç bunlar için canını sıkma...

Vakti zamanında ben de sıktım ama şimdi o hallerime gülüyorum..

Kayınvalidem aldığım herşeye bir kulp takar neden aldınız derdi..

Bulaşık makinası aldım hayırlı olsun demek yerine eskiden biz elimizde yıkardık gibi kelamlarla söylenmeye başladı :) Yani umursama boşver hiç gerek yok kendini germeye en güzel günlerini böyle düşünerek zehir etme..

Herşeyimizi eşimle kendimiz yaptık tabi benim ailemin sonsuz katkılarını inkâr edemem :) Ev eşyamda baya yardımcı oldu aile efradım.
Herbir eksiğimizi tamamladılar.

ben 1,5 ay evlendim, denildiği gibi erkek çeyizi son 2 ay kala hallediliyor, sıkıntı yapma. herkese herşeyi beğendirmek zorunda değilsin. Eşini tanıyarak onları tanıdın unutma, eşinle yap alışverişini. herşeyinizi de kendiniz yapın ki içiniz rahat olsun. Onlar maddi destek olmak istiyorlarsa olurlar.
Çeyizimi hep tek başımıza taşıdık ettik, 1 kişiden yardım istemedik ve çok huzurluyuz bu konuda.

ınanmıyorum ya..
konuyla alakası olmaz belkı ama sen ne tepkı verdın bu duruma onlar ne dedı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…