Nişanlımın ailesini davet etmeli miyiz

Karanfilkokusu34

Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2020
157
185
23
31
Merhaba hanımlar, ben eylül ayında nişanlandım yaza da düğünüm olacak inşallah. Nişanlımın ailesi nişandan önce 3-4 kere geldiler bize bayramda geldiler bir kere çaya geldiler bir de yemek yemeğe geldiler. O zamanlar tanışma aşamasıydı biz davet ettik bayramda da onlar davetsiz geldiler. Nişandımdan beri hiç gelmediler. Ben anneme davet edelim diyorum annem diyor ki erkek tarafı davet beklemez bizde diyor, ararlar müsaitseniz size geleceğiz derler diyor. Bizim davet etmemiz olmaz diyor, biz sivaslıyız onlar göçmen farklı olabilir diyorum anlatamıyorum. Sizce erkek tarafı kendisi mi gelmek istemeli o da bana saçma geliyor bence bizden davet beklerler. Valla ayıp oluyor diye utanıyorum bekliyorlarsa.

Ne diye ha bire davet edesiniz ki amaann. Ayıp falan da olmaz. Evlenmeden önce böyle alıştırıyorlar erkek tarafını. Evlendikten sonra da eve gelince vay niye sürekli geliyorlar 😂 Boşversene. Ne kadar mesafe o kadar iyi. İlla da görüşülecekse bir kez de onlar sizi davet etsin. Hep onlar gelmiş size.

Ben onlara gidiyorum o da bize geliyor bundan problem yok aslında. Ve iki taraf da müsait. Resmiyet değil de aslında nişanlımın babası disiplinli sert mizaçlı bir insan. Nişanlım çekinir babasından ki ben de biraz çekiniyorum. Aslında adamın bişey yaptığı yok mizacı öyle. Benim babam vefat etti. Dolasıyla ailecek toplandığımızda babaların kaynaşması gibi bir durum yok haliyle. Toplandığımızda hep kayınvalidem konuşur konuşmayı çok seviyor o konuşmasa muhabbet dönmeyecek öyle bir ortam bizimkiler de çok konuşkan sayılmazlar :)

Ne diye ha bire davet edesiniz ki amaann. Ayıp falan da olmaz. Evlenmeden önce böyle alıştırıyorlar erkek tarafını. Evlendikten sonra da eve gelince vay niye sürekli geliyorlar 😂 Boşversene. Ne kadar mesafe o kadar iyi. İlla da görüşülecekse bir kez de onlar sizi davet etsin. Hep onlar gelmiş size.
Ben de öyle düşüyorum biz ailecek onlara iki kere gittik bir nişandan önce bir de nişan bohçası götürürken gittik.

Yav niye nişanlınla konuşmuyorsun bu durumu? Sor ne olacak o senin eşin olacak.
Bende Bulgar göçmeniyim bizde davetsiz gidilmez.
Nişanlım da davet edilmeden gelmez biliyorum ben aileler genel olarak ne düşünür bunu merak ediyorum. Tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istedim davetsiz gidilir mi diye. yöresel farklılılar gösteriyor malum.

2020 yılındayız ya gelenekler okey güzel
Ama birini davet etmek ya da etmemek geleneklere bağlı olmamalı bence...
Ki hahah ben davet beklerim ya müsaitler demekki diye....

ayrıca zaten gelip gitmişler sürekli gelip gitmeleri mi lazım...
3 4 kez falan....
Ben normal anadolu şehrinden biriyim spesifik bir özellik yok yani...

biz de bu kadar gelip gidilmez de kim müsaitse o davet eder ya da sorar
Öyle bayramlarda gelsinler aman gelsinler kaynaşalım durumu yok biz de....

azami şekilde anlaşalım yeter durumu var sonra her şey gençlere bırakılır...
Çözemedim yani

Ben de göçmenim davetsiz gidilmez bizim adetlerimizde davet bekliyor olma ihtimalleri yüksek. Nişanlınızla niye konuşmuyorsunuz bunları yahu iki tarafın gelenek görenekleri aynı değilse çift olarak sizin dengeyi kurmanız lazım.

Merhaba hanımlar, ben eylül ayında nişanlandım yaza da düğünüm olacak inşallah. Nişanlımın ailesi nişandan önce 3-4 kere geldiler bize bayramda geldiler bir kere çaya geldiler bir de yemek yemeğe geldiler. O zamanlar tanışma aşamasıydı biz davet ettik bayramda da onlar davetsiz geldiler. Nişandımdan beri hiç gelmediler. Ben anneme davet edelim diyorum annem diyor ki erkek tarafı davet beklemez bizde diyor, ararlar müsaitseniz size geleceğiz derler diyor. Bizim davet etmemiz olmaz diyor, biz sivaslıyız onlar göçmen farklı olabilir diyorum anlatamıyorum. Sizce erkek tarafı kendisi mi gelmek istemeli o da bana saçma geliyor bence bizden davet beklerler. Valla ayıp oluyor diye utanıyorum bekliyorlarsa.
Kuzum bizim adetlere göre nisandan sonra ilk Bi kez erkek tarafı yemeğe davet eder sonrada kız tarafı. Erkek tarafı davet edilmeden gelemez bizim orda

Back
X