Nişanlımın ailesinin maddi istekleri

Hiç hoş deil canım.Bu adam değişmez.Hayatın boyunca başkasının borçlarını ödüceksrn evlen.

Değiştiremezsin. ayrıca bunları söyledikçe de kendinden uzaklaştırırsın. Ayrıca her aile her insan bir değil, sen ailesi nişanlım için hiçbişey yapmamış diyorsun ama zaten bir ailenin çocuğu için yaptığı şeyler maddiyatla ölçülüp biçilip değerlendirilemez. Ve bir insan, ailesinin maddi fedakarlıklarına oranında ve ona karşılık fedakarlık yapmaz, içinden geldiği için yapar çünkü o kişiler onun ailesidir. İmkanı olan var olmayan var, tembel insan var çalışkan insan var, herkesin şartları ve özellikleri farklıdır. Böyle bir eşitlik beklentisi içinde ya olma, ya da kendine,ve ailene denk birini bul.

Bunu sordum askere gitmeden önce bana daha bir şey yapmayacağım dedi ama dün telefonda konuşurken de bu telefon meselesi çıktı.

O zaman konu açılınca direkt soracaktınız. Hani artık bir şey yapmayacağım demiştin diye.

Tabi bu arada telefon ne kadarlık bir telefon? Bin ₺’lik telefonla 10 bin ₺’lik aynı kefeye konmaz. Ben olsam 1000’i geçmedikçe çok ses çıkarmazdım.

Tabi sizin için neler yaptığı da önemli.
Evliliğiniz için ne hazırlık yaptı? Neler aldı? Neleri nasıl almayı düşünüyor?
Düğünü neyle yapmayı düşünüyor?

Evlilikteki huzursuzluk nedenlerinden biri... aile istemeye nişanlın vermeye alışmış. Bişey desen senden kötüsü olmaz. Kafaya takmam derseniz devam edin.

Evliliğimiz için bir şey yapmadı henüz. Her şey alacağı tazminata bağlı işte. Onun içinden de kardeşine telefon alacağını söylediği için sinirlendim bu kadar zaten . Bizim her şeyimiz bitmiş olsa sesim çıkmaz.

Sen yanarsın bununla düzelmez ki ,adam kardeşine telefon derdinde evimi nasıl kurucam derdinde değil .ödediği ecv nişanlının üstüne mi değilse istesin ailesinden bakalım nolucak ona göre tavır alın

her evin bir enayisi oluyor insanlar onu kullanmaktan vazgecmiyor. babam kac yasinda hala ailesine karsi tavizkardir. hep aile icinde sorun oluyor tabi. gercekten de ozellikle babaannem babamdan cok sey beklerken diger çocuklarına ise son derecede vericidir. bu is degismez kesin dille konusun. bakalim o farkinda mi ve devam edecek mi bu duruma. gerci farkinda olmadigi belli.

Bu aile peşinizi bırakmaz işiniz çok zor. Nişanlınız evlendikten sonra vermem felan diyordur ama inanmayın. Buna benzer birçok konu okuyoruz evlendikten sonra da devam ediyorlar. Eğer şansınız varsa nişanlınızın ailesinden uzak bir yere taşının sakın yakın olmayın ve bu para konusunu nişanlınızla kesin konuşun. Emin olmadan da düğünü yapmayın çünkü eminim bu aile düğünde takılan altınları da isteyecektir maalesef...

Şuan askerde olduğu için ne zaman bu konu açılsa ben askerdeyim sen ne derdindesin diyor. E ben malımı biliyorum çünkü.
İzinde geldiğinde açık açık bu konuda böyle devam edersen evlenmek istemiyorum diyeceğim bakalım ne olacak

20 yaşına gelmiş kardeşine ne tlf almasıymış o çalışsın alsın kendi nişan atmak için bile yeterli sebep evlenince de hiç durma ailesine yedirir durur evi de sen geçindirirsin sonra al başına dert gelirsin buraya boşanmalı mıyım diye

Evlendikten sonra da bu böyle devam eder diye düşünüyorum. Neden hep ortanca cocuk zorlukları cekıyor ki ? Digerleri neymiş ? Bence yapmamalı evlenicem ben birikim yapmam lazım , para lazım desin ne olucak ki? Devam ederse bu böyle siz çoook kavga edersiniz huzurunuz kaçar..

Sen de kardeşinin tlf derdindesin deyip kapat tlfnu suratına

ailenin para meselesi sizi ilgilendirmez, evlenirken birşey yapmayada mecbur değiller, isterlerse yapar...senin isteklerini, nişanlın yapmak yada yaptırmak zorunda...eğerki bu durumlar işine gelmiyorsa, evlenmessin olur biter....
Neden evlenirken bişey yapmak zorunda değiller adam 75 bin ev taksidi ödemiş sıksınlar dişlerini de düğününde de onlar masraflara yardım etsin oh be ne güzel dünya hani nerede ana baba kardeş can ciğer böyle günde belli olur

nişanlınız başkaları için yaşamaktan kendine sıra gelmez, evlenseniz de böyle devam eder, evlilik için acele etmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…