Benim eşim ev alsak onu da satar verir. Güzel taktikmiş yine deYüksek bir borca sokmadan düzelmiyorlar pek maalesef...
Hiç hoş deil canım.Bu adam değişmez.Hayatın boyunca başkasının borçlarını ödüceksrn evlen.Herkese merhaba.
Derdimi kimseye anlatamadım burda anlatayım bari istedim ve yorum istiyorum.
Nişanlım üç kardeşin ortanca olanı. Annesi ev hanımı babası inşaat işçisi.
Babası nişanlıma hiçbir maddi yardım, okutma vs yapmadığı gibi 17 yaşından beri çocuğa yüklenmiş. Mesela borç yapmış nişanlımı çağırıp yarım saat içinde 5000 lira lazım demiş. Bulmuş vermiş nişanlım sonra nasıl ödedin diye soran yok. Depremde evleri yıkılmış kalıcı konutlardan ev vermişler onun da taksitlerini nişanlım ödemiş. Abisini evlendirirken nişanlım kredi çekmiş vermiş sonra yine nasıl ödedin diye soran yok. Abisinin de nişanlıma tek kuruş faydası yok bu arada nişanımızda 50 lira bile takmadı. Kardeşi 20 yaşında bir senedir evde oturuyor bir dediğini iki etmiyorlar. Nişanlım şuana kadar 75 bin borç ödemiş ailesi için. Yeri geldi benden aldı vs. Şimdi askerde tazminatını aldı dün konuşurken dedi ki belki kardeşime telefon alırım o paradan ki bizim düğünümüze vs tek kuruş yardımı olmayacak ailesinin yine. Benim ailem her şeyi fazlasıyla yapıyor kayınpederim inşaatta iş yok diyerek kenara çekiliyor. Üstüne bir de nişanlımda para istiyor. Benim babam garson 63 yaşında hala çalışıyor. Çok sinirleniyorum bu olanlara ve sizlerden yardım istiyorum. Nişanlımı ailesine , kardeşine, abisine vs yapmaktan nasıl vazgeçireceğim ? Bir akıl verin Allah aşkına .
Değiştiremezsin. ayrıca bunları söyledikçe de kendinden uzaklaştırırsın. Ayrıca her aile her insan bir değil, sen ailesi nişanlım için hiçbişey yapmamış diyorsun ama zaten bir ailenin çocuğu için yaptığı şeyler maddiyatla ölçülüp biçilip değerlendirilemez. Ve bir insan, ailesinin maddi fedakarlıklarına oranında ve ona karşılık fedakarlık yapmaz, içinden geldiği için yapar çünkü o kişiler onun ailesidir. İmkanı olan var olmayan var, tembel insan var çalışkan insan var, herkesin şartları ve özellikleri farklıdır. Böyle bir eşitlik beklentisi içinde ya olma, ya da kendine,ve ailene denk birini bul.Herkese merhaba.
Babası nişanlıma hiçbir maddi yardım, okutma vs yapmadığı gibi 17 yaşından beri çocuğa yüklenmiş. Mesela borç yapmış nişanlımı çağırıp yarım saat içinde 5000 lira lazım demiş. Bulmuş vermiş nişanlım sonra nasıl ödedin diye soran yok. Depremde evleri yıkılmış kalıcı konutlardan ev vermişler onun da taksitlerini nişanlım ödemiş. Abisini evlendirirken nişanlım kredi çekmiş vermiş sonra yine nasıl ödedin diye soran yok. Abisinin de nişanlıma tek kuruş faydası yok bu arada nişanımızda 50 lira bile takmadı. Kardeşi 20 yaşında bir senedir evde oturuyor bir dediğini iki etmiyorlar. Nişanlım şuana kadar 75 bin borç ödemiş ailesi için. Yeri geldi benden aldı vs. Şimdi askerde tazminatını aldı dün konuşurken dedi ki belki kardeşime telefon alırım o paradan ki bizim düğünümüze vs tek kuruş yardımı olmayacak ailesinin yine. Benim ailem her şeyi fazlasıyla yapıyor kayınpederim inşaatta iş yok diyerek kenara çekiliyor. Üstüne bir de nişanlımda para istiyor. Benim babam garson 63 yaşında hala çalışıyor. Çok sinirleniyorum bu olanlara ve sizlerden yardım istiyorum. Nişanlımı ailesine , kardeşine, abisine vs yapmaktan nasıl vazgeçireceğim ? Bir akıl verin Allah aşkına .
Bunu sordum askere gitmeden önce bana daha bir şey yapmayacağım dedi ama dün telefonda konuşurken de bu telefon meselesi çıktı.
O zaman konu açılınca direkt soracaktınız. Hani artık bir şey yapmayacağım demiştin diye.
Tabi bu arada telefon ne kadarlık bir telefon? Bin ₺’lik telefonla 10 bin ₺’lik aynı kefeye konmaz. Ben olsam 1000’i geçmedikçe çok ses çıkarmazdım.
Tabi sizin için neler yaptığı da önemli.
Evliliğiniz için ne hazırlık yaptı? Neler aldı? Neleri nasıl almayı düşünüyor?
Düğünü neyle yapmayı düşünüyor?
Ev babasının üzerine sonra da kardeşine vereceklermiş.Sen yanarsın bununla düzelmez ki ,adam kardeşine telefon derdinde evimi nasıl kurucam derdinde değil .ödediği ecv nişanlının üstüne mi değilse istesin ailesinden bakalım nolucak ona göre tavır alın
Neden kardeşi mi ödemiş ,neden hakkını istemiyor ,daha çok yedirir kendini uzaklaşın derimEv babasının üzerine sonra da kardeşine vereceklermiş.
Herkese merhaba.
her evin bir enayisi oluyor insanlar onu kullanmaktan vazgecmiyor. babam kac yasinda hala ailesine karsi tavizkardir. hep aile icinde sorun oluyor tabi. gercekten de ozellikle babaannem babamdan cok sey beklerken diger çocuklarına ise son derecede vericidir. bu is degismez kesin dille konusun. bakalim o farkinda mi ve devam edecek mi bu duruma. gerci farkinda olmadigi belli.
Hadiya :) gözlerine perde inmiş bunların...Benim eşim ev alsak onu da satar verir. Güzel taktikmiş yine de
Sen de kardeşinin tlf derdindesin deyip kapat tlfnu suratınaŞuan askerde olduğu için ne zaman bu konu açılsa ben askerdeyim sen ne derdindesin diyor. E ben malımı biliyorum çünkü.
İzinde geldiğinde açık açık bu konuda böyle devam edersen evlenmek istemiyorum diyeceğim bakalım ne olacak
Neden evlenirken bişey yapmak zorunda değiller adam 75 bin ev taksidi ödemiş sıksınlar dişlerini de düğününde de onlar masraflara yardım etsin oh be ne güzel dünya hani nerede ana baba kardeş can ciğer böyle günde belli olurailenin para meselesi sizi ilgilendirmez, evlenirken birşey yapmayada mecbur değiller, isterlerse yapar...senin isteklerini, nişanlın yapmak yada yaptırmak zorunda...eğerki bu durumlar işine gelmiyorsa, evlenmessin olur biter....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?