• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesinin maddi istekleri

ailenin para meselesi sizi ilgilendirmez, evlenirken birşey yapmayada mecbur değiller, isterlerse yapar...senin isteklerini, nişanlın yapmak yada yaptırmak zorunda...eğerki bu durumlar işine gelmiyorsa, evlenmessin olur biter....

Valla o ailenin para meselesi benim evliliğime de yansıyacaksa , kaldı ki nişanlımın telefonuma kontör bile burdan ben gönderiyorsam kimse kusura bakmasın beni ilgilendirir.
Ben zaten onlardan bir şey beklemiyorum dediğim gibi bize dokunmasınlar yeter.

Valla o ailenin para meselesi benim evliliğime de yansıyacaksa , kaldı ki nişanlımın telefonuma kontör bile burdan ben gönderiyorsam kimse kusura bakmasın beni ilgilendirir.
Ben zaten onlardan bir şey beklemiyorum dediğim gibi bize dokunmasınlar yeter.

Kontör göndermemekle ilk adımı atın. Nişanlınızın masraflarına karışmayın.
İzne gelir gelmez de bu konuyu konuşun. Böyle devam ederse ben yokum deyip resti çekin.

Herkese merhaba.
Derdimi kimseye anlatamadım burda anlatayım bari istedim ve yorum istiyorum.
Nişanlım üç kardeşin ortanca olanı. Annesi ev hanımı babası inşaat işçisi.
Babası nişanlıma hiçbir maddi yardım, okutma vs yapmadığı gibi 17 yaşından beri çocuğa yüklenmiş. Mesela borç yapmış nişanlımı çağırıp yarım saat içinde 5000 lira lazım demiş. Bulmuş vermiş nişanlım sonra nasıl ödedin diye soran yok. Depremde evleri yıkılmış kalıcı konutlardan ev vermişler onun da taksitlerini nişanlım ödemiş. Abisini evlendirirken nişanlım kredi çekmiş vermiş sonra yine nasıl ödedin diye soran yok. Abisinin de nişanlıma tek kuruş faydası yok bu arada nişanımızda 50 lira bile takmadı. Kardeşi 20 yaşında bir senedir evde oturuyor bir dediğini iki etmiyorlar. Nişanlım şuana kadar 75 bin borç ödemiş ailesi için. Yeri geldi benden aldı vs. Şimdi askerde tazminatını aldı dün konuşurken dedi ki belki kardeşime telefon alırım o paradan ki bizim düğünümüze vs tek kuruş yardımı olmayacak ailesinin yine. Benim ailem her şeyi fazlasıyla yapıyor kayınpederim inşaatta iş yok diyerek kenara çekiliyor. Üstüne bir de nişanlımda para istiyor. Benim babam garson 63 yaşında hala çalışıyor. Çok sinirleniyorum bu olanlara ve sizlerden yardım istiyorum. Nişanlımı ailesine , kardeşine, abisine vs yapmaktan nasıl vazgeçireceğim ? Bir akıl verin Allah aşkına .
Değişmez bunlar örnek ben 8 yıldır evliyim 2 çocuk var ama eşim.hala abisi ablası anne babası maddi anlamda onlara öncelik veriyor ben ne dersem ne konuşursam fayda etmiyor

Herkese merhaba.
Babası nişanlıma hiçbir maddi yardım, okutma vs yapmadığı gibi 17 yaşından beri çocuğa yüklenmiş. Mesela borç yapmış nişanlımı çağırıp yarım saat içinde 5000 lira lazım demiş. Bulmuş vermiş nişanlım sonra nasıl ödedin diye soran yok. Depremde evleri yıkılmış kalıcı konutlardan ev vermişler onun da taksitlerini nişanlım ödemiş. Abisini evlendirirken nişanlım kredi çekmiş vermiş sonra yine nasıl ödedin diye soran yok. Abisinin de nişanlıma tek kuruş faydası yok bu arada nişanımızda 50 lira bile takmadı. Kardeşi 20 yaşında bir senedir evde oturuyor bir dediğini iki etmiyorlar. Nişanlım şuana kadar 75 bin borç ödemiş ailesi için. Yeri geldi benden aldı vs. Şimdi askerde tazminatını aldı dün konuşurken dedi ki belki kardeşime telefon alırım o paradan ki bizim düğünümüze vs tek kuruş yardımı olmayacak ailesinin yine. Benim ailem her şeyi fazlasıyla yapıyor kayınpederim inşaatta iş yok diyerek kenara çekiliyor. Üstüne bir de nişanlımda para istiyor. Benim babam garson 63 yaşında hala çalışıyor. Çok sinirleniyorum bu olanlara ve sizlerden yardım istiyorum. Nişanlımı ailesine , kardeşine, abisine vs yapmaktan nasıl vazgeçireceğim ? Bir akıl verin Allah aşkına .
çokkk zor günler seni bekliyor çokkk .iş yoksa gitsin komi olsun sırtını nişanlına dayamışlar illakı tabi aile bu yardım edilir ama bi saatten sonra kendine yatırım yaparsın ne aileller var ya ,bize ailemiz yardım ediyo babam emekli annm ev hanımı yinede bişeyler yapmaya çalışıyorlar şu yaşta bile .kaynanamın 2 tane daha okuyan çocugu var bizi düşünür yardım etmeye çalışır vala senin için hayat zr tatlı dille kenara artık para atalım düğün çok masraflı olcak farketmeden para su gibi gidiyor de, ailene de çok yük olmayalım de ikimiz kendimiz artık para biriktirip bişe yapalım evdekilere de evlenicem de para lazım bana el sürmeyin artık desin .tatlı dil tatlı dil her zaman tatlı dilini kullan

Bunu sordum askere gitmeden önce bana daha bir şey yapmayacağım dedi
Sizde buna inandınız mı? Evlendikten sonra sizi gelir kaynaklarına ortak gördükleri için sizede tavırlı davranacaklar muhtemelen. Siz para musluğunu kapatmaya çalıştıkça hem eşinizin hem ailesinin gözünde düşman olacaksınız.

Herkese merhaba.
Nişanlında ayrılsan bence ıyı olur cunku o işler evlennce daha beter bir hl alıyor kendimden ornek verrsem sayflar tutar

Herkese merhaba.

Nişanlınız ne iş yapiyor?
Bukadar parayı nasıl ödüyor?
Vazgeçirebileceğinizi sanmam. Keşke nişan yapmadan konuşsaydınız bunları

Bi kere alışmışlar sömürmeye ölene kadar yakasını bırakmazlar, kanının son damlasına kadar emerler. O da sömürülmeye alışmış değişmez. Bence değişmesini bekleyip evlenirseniz çok büyük hayal kırıklığı olur.

Nişanlınızda da hata var. Demek ki kendini kullandıran o ve alışmış bu şekilde yaşamaya. Siz telefon alma deseniz ne tepki verecekti acaba?

Nişanlın değişmez, kayınpederin hiç değişmez
Evlenince çok sorun yaşarsınız siz açlıktan ölüyor olsanız hani benim param der öyleleri
Aynı evde yaşayalım geçinemiyoruza döner olay, az gönderseniz saldırganlaşıp size huzursuzluk verirler.

Erkek ailelerinin çoğu mu böyle oluyor yoksa benim çevremdeki arkadaşlarıma ve bana mı böyle denk geldi acaba

Erkek ailelerinin çoğu mu böyle oluyor yoksa benim çevremdeki arkadaşlarıma ve bana mı böyle denk geldi acaba
Eşim evlenene kadar hep ailesine vermiş. Sonuçta aynı evde yaşıyorlardı.
Ama evlenmeye karar verdiğimizde para vermedi ev eşya döşediği için.
Evlendikten sonra da vermedi çünkü hem evde çalışan bekarlar vardı, hem de anne babasının emekli maaşı vardı.

Eşimin babası nin işi de aynı .Ve yanımda bir ilçede 3500tl ye iş var diye aradılar kim gidecek yaaa diye istemedi .Sabahtan kahveye gidip gece 11e kadar oyun oynuyor .Eve basvurmuslar 2000odemesj var tabi peşinatı söylemiyorum muhtemelen eşime odetme planı vqr .Ve dediğiniz gibi eşim 8 yaşından beri calismis okumuş ...
Eşim babasını bildiği için pek oralı olmuyor ama açık açık konuşun .benim babam kp ile aynı yaşta ayağından rahatsız ama kardeşim okuyor diye şantiyelerde çalışıyor hala .O yüzden hastalık,işsizlik filan tamam da keyfi yatıp çocuğuna yapisanlqri anlayamıyorum pek ...
Açık açık konuşun ve eğer sorunsa sizin için evlenmeyin çünkü hep huzursuz olacaksınız

Eşim evlenene kadar hep ailesine vermiş. Sonuçta aynı evde yaşıyorlardı.
Ama evlenmeye karar verdiğimizde para vermedi ev eşya döşediği için.
Evlendikten sonra da vermedi çünkü hem evde çalışan bekarlar vardı, hem de anne babasının emekli maaşı vardı.

İnşallah benim nişanlım da düzelir 🙏🏻
Eşimin babası nin işi de aynı .Ve yanımda bir ilçede 3500tl ye iş var diye aradılar kim gidecek yaaa diye istemedi .Sabahtan kahveye gidip gece 11e kadar oyun oynuyor .Eve basvurmuslar 2000odemesj var tabi peşinatı söylemiyorum muhtemelen eşime odetme planı vqr .Ve dediğiniz gibi eşim 8 yaşından beri calismis okumuş ...
Eşim babasını bildiği için pek oralı olmuyor ama açık açık konuşun .benim babam kp ile aynı yaşta ayağından rahatsız ama kardeşim okuyor diye şantiyelerde çalışıyor hala .O yüzden hastalık,işsizlik filan tamam da keyfi yatıp çocuğuna yapisanlqri anlayamıyorum pek ...
Açık açık konuşun ve eğer sorunsa sizin için evlenmeyin çünkü hep huzursuz olacaksınız
Evet babam da aynı şekilde ayaklarından sıkıntısı var ama hala çalışıyor. Ben de kendi ailemle kıyaslayınca iyice sinirleniyorum işte

Nişanlınız belki çoluk çocuğa karışınca değişir ama şuan da sizin yerinizde olsam ailemden maddi destek almam nişanlınızın imkanı var demek yapsın . 2 aileden de destek almayın.

Herkese merhaba.
Benzeri eski nişanlımdı babası adam gibi iş tutmazdı kardeşi annesi habire bundan neyse efendim biz düğün hazırlıkları yapıcaz bunlar ev aldı neymiş evin kredisini o ödeyecek bnm maaş evi geçindirecek ama tapu annesinin üstüne olacak ee başka dedim yarın öbürgün kardeşide payını alacak mazarette hazır kiraya çıksam kira ödeyeceğim kredi kiranın 3 katı dedi dedim başka eve bişi aldımı onlara da alalım istersen e ne var bi kilo yicek kendimize alırken bi kiloda onlara alırız demesin mi canım bye bye sana dedim en son gördüğümde hala bekardı..işin özü bir kere aile sömürüyosa çocukta bunu kanıksamışsa ne köy olur ne kasaba..al karşına konuş böyle böyle istemiyorum de ama verdiği yanıtları iyi süz.öyle geçiştirmesine izin verme rahatsızlığını güzel dille söyle bu bizi zorlar bizim bi evimiz geçimimiz olacak vs gibi.çokta içine sinmiyosa bırak ciddiyim bırak bu erkekler değişmez değişmez değişmez

Degişmez.
Zaten her zaman derim, bir insanı degişir diye beklemeyin, degismez.
Ya böyle kabul edin yada cok rahatsizsaniz ayrilin. Cunku şuan bu kadar hazmedemiyorsan, evlenince daha cok canin sıkılıcak.

Alan razı veren razı. Değişmez bu durum. Bir de ben hep aile içinde dışardan bilinmeyecek şeyler olduğunu bilir, bunu söylerim. Ailesi tü kaka ama nişanlınız melaike, bu yüzden binlerce lira vermiş... Oldu. Vardır onların bir hesabı ki nişanlınız durumdan memnun. Kabul ediyorsanız evlenin.

Şuan askerde olduğu için ne zaman bu konu açılsa ben askerdeyim sen ne derdindesin diyor. E ben malımı biliyorum çünkü.
İzinde geldiğinde açık açık bu konuda böyle devam edersen evlenmek istemiyorum diyeceğim bakalım ne olacak
Böyle demek yerine direkt ayrılsanız çünkü yapmayacağım dese de yapacak belki gizli gizli yapacak. Günün birinde illaki öğrenip çıldıracaksınız sakladığı için bir de.. Değişmez o..

Alışmış ,kanıksamış ve korkarım böyle gider bu.
Bilemedim, borca mı soksanız,ödeyemese diyeceğim ama yine bulup buluşturup ödeyecek gibi.
İşiniz zor.
Evlenince de böyle devam edecektir diye düşünüyorum ben.
Etmeyebilir,eşim etmedi örneğin.
Tabii ben ayna tuttum,adeta şaşırdı kendine...

Back
X