- 7 Ocak 2016
- 46
- 39
- 3
- 32
- Konu Sahibi Yasemingul0101
-
Bacak bacak üstüne atmak kimi ailelerde saygısızlık kabul edilir. Ha bizde sorun değildir, ben de keza sürekli bacak bacak üstünde otururum. Ama bunu saygısızlık kabul eden aileleri de yarglamam, abartmam. Türkiye'de bu aileler de çok sayıda zaten, çok şaşacak bir şey yok, 'Ayy zihniyete bak, bugün buna kızan, daha nelere kızaar' diye abartmaya da gerek yok. İçine, evine girdiğim insanların arasında "banane, bizde böyle değil ki" filan diye inat etmek saçma geliyor bana. Onlarda saygısızlıksa siz de onlara saygı gereği o evde bacak bacak üstüne atmayıverin. Merak etmeyin, karakteriniz eksilmez, küçük de düşmezsiniz. Bacak bacak üstüne atmayınca panik atak filan geçiriyorum demişsiniz, bence bir doktora görünmenizde fayda var. Yoksa o kadar da atla deve bir mesele değil bu. Bacak bacak üstüne oturmadı diye psikolojisi bozulan, ya da ölen görülmemiştir. Sizin bu kadar abartmanızın altında kendinizden psikolojik bir sorun yatıyor olabilir.
Upss
Nişanlın istiyor, onun aile ve akrabaları istiyor diyemi evleniyorsun? Ve bu kadarcık şeyler kafana takılıyor
İlk etapta sevip sevmediğini bi düşün canım.. Gerçekten evliliğe hazır olup olmadığını.. Mutlu olup olamayacağını..
Şimdi alıntılamış çocuk demiş ki "şimdiki aklım olsa yapmazdım" ilk okuduğumda kendisi yapıp yapıp kızı kurala boğuyo sandım.Senin üsteki yorumuna katılmıyorum amasonuçta ailesi rahat ve konu sahibinin annesi babası ona göre davranıyor yoksa nişanlısında ben rahat davranırım sen davranamazsın havası yok. Benim ailemlede biz daha rahatız mesela içeriz ama eşimin ailesiyle bu mümkün değil kendileri hacı ve öyle yaşıyorlar. Bende konu sahibinin mantığına göre ben içerim yanınızda kısura bakmayın mı dicektim çok saçma
Birlikte bir hayatı yaşıyoruz birbirimize ayak uydurmalıyız yoksa hayat çekilmez olur
Takma kafana..Beni uyelerden en iyi sen anladin. Hayir o yuzden istemiyorum tabiki seviyorum. Ama bu tarz seyler benim sinirimi bozuyor vazgeciyorum. Hani demissin ya annem sunu sevmez babam sevmez ben bu sefer bunaliyorum. Insanlara nasil davrancagimi bilmiyorum. Gerildigim icinde nisanlimi istemiyorum. Belki anlik birsey oluyor ama gercek bu
Şimdi alıntılamış çocuk demiş ki "şimdiki aklım olsa yapmazdım" ilk okuduğumda kendisi yapıp yapıp kızı kurala boğuyo sandım.
Karşılıklı saygı tabii ki güzel. Ama bi de ben yaparım ama sen gene de yapma tayfası var. Benim annesinin yanında telefonla konuşmayan manyak bi aşkım vardı. O kadar sıkboğaz tipler canlandı gözümde. Sanki üstünde ne var diye sorcaktık noluyosa açsa telefonu
Yoksa tabii ki dikkat edilmeli. Hanım hanımcık oturulabilir ya ben oturuyorum bacak bacak üstüne atıyorum ama arkama yaslanmıyorum çok da iyi oluyo ohhhh çok güzel oldu hmmm afferin bana
Konu sahibi arkadasim bu saatten sonra deger yargilarini ve hareketlerini degistiremezsin gerekte yok saygisizlik degil onlar alismamis sadece.At bacak bacak ustune rahat rahat konus kendinden degerlimi zaten sana bisey diyen olmamis.Nisanlinada boyle yaparak ailenden uzaklasmamimi istiyosun de anlar bence.
Aslinda sende kendi bildigin gibi davranicanda nisanlina sussun dememizimi istiyosun
Aynen kendin ol yeterHahahahha sanirim oyle yapicamm baksana ne deseniz olmuyor sussun deseniz rahatlicaktim demediniz bibencede kafama takmayim nasilsam oyle devam edeyim :)
Takma kafana..
İlk zamanlar biraz müdahaleler olur.. Ama böyle sudan sebepleri kaldıramam diyorsan biraz daha düşün canım ya.. Örnek benim evlilik emsan düdüklü tencerenin cam kapaklı modeli nin reklamı var yaşimdiki hali bu :))
işte onun gibi
Ama önemli konularda, mesela maddiyatına, eşinle ilişkine ve evine,evliliğine müdahale eden olursa, affetme.. Lafını esirgeme..
İdare et demek için erkenHeheh guzel ornek verdin :) idare et diyorsun. Tesekkur ederim canim degerli fikirlerin icin
Yok, hayır.Arnavut mu esinizin tarafı?
Dediginiz gibi o kendi babaniz aileniz sonucta ama karsi taraf evleneceginiz kisiniz ailesi herkesin yetistigi ortam farkli neticede ve onlar icin yadirganan bir durum söz konusu sanirim..evlenince her dakika birlikte olucak degilsiniz ki..kendi evinizde istediginizi yapin..esinizin ailesinin yanindada biraz daha dikkat edersiniz olmaz mi...hem bosyere tatsizlik cikmaz..sizde kendinizce haklisinizdir ama belli bir yasi almis insanlarida bu saatten sonra degistiremeyiz ki..Bencede saygi oyle yapilmaz ki. Kendi babam karismiyor birsey demez. Onlara ne oluyor anlamiyorum
Sen de iyi ki bi sesli harfleri değiştirme şeyi ogrenmissin =)Imzimi itirim bi yirimi
Bagdas kurup oturun...yada tek diz altta oturun....ya daa hoop ayaklar yukari ikisini birdenyukarda toplayinBenim ailem cok rahat oyle seyleri onemsemezler. Nisanlimin sigara ve yeri geldiginde icki bile icmesine izin verdiler. Cok guzel konusurlar karismazlar anlayislilar. Ama bende saygisizlik etmem. Nisanlimin ailesi tam tersi. Babasi biraz daha modern ama bacak bacak ustune atmaya kiziyormus cocuklari asla yapamamis. Bende oyle rahat oturuyorum. Birkac kere atmamayi denedim rahatsiz oluyorum. Kendimi robot gibi hissediyorum. Konusamiyorum bile panik atagim tutuyor ordan kacmak istiyorum. Saygida asla kusur etmiyorum guleryuzluyum akrabalari falan imreniyor. ama bi onu degistiremiyorum. Nisanlimla konustuk babasinin sevmediginden falan bahsetti. Annesine halasina yaptiklarindan kizdigindan. Seni cok seviyor birsey demedi bana ama hic sevmez falan dedi. Akrabalarda annesiyle bi yere gidince ben oyle oturursam dedikodu yaparmis falan oyle seyler dedi.
Bana kalirsa yayilmadikca oturusuna dikkat ettigin surece bacak bacak ustune atmanin bi saygisizligi yok. Saygi onunla gosterilmez diye dusunuyorum.
Bu konuda siz ne dusunuyorsunuz? Dikkat ediyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?